Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 09. Sep. 2007 12:20

Zdaj je preteklo že nekaj tednov odkar sem prenehala jemat kt. Vse je ok, počutim se bolje le koža se mi je totalno poslabšala. Čist sem mozoljasta in seveda totalno nesrečna :( Upam da tole mine :?
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 09. Sep. 2007 17:17

Angel girl napisal/-a:Že 2 meseca in pol je nimaš? Si ti prepričana, da nisi noseča? :eek: :D

Si kej pretirano hujšala vmes?

Lol Angel nism vidla tega zadnjič - ne, nisem noseča, sem nardila dva testa + ginekologinja nardila UZ. Tko da s tem nič ne bo :wink:

Mi je predpisala ene tablete po katerih naj bi dobila menstruacijo po parih dneh, jemat moram 10 dni 2x na dan po eno. Mam že ene krče v trebuhu pa šele 4 dni jemljem :?

Kar se pa moje kože tiče, je pa tud tok grozna, čelo mam čist posejano z izboklinicami, hvalabogu da nimam še na licih mozoljev. Pa k nikol nism mela no :cry:
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 09. Sep. 2007 18:05

Angel girl napisal/-a:Zdaj je preteklo že nekaj tednov odkar sem prenehala jemat kt. Vse je ok, počutim se bolje le koža se mi je totalno poslabšala. Čist sem mozoljasta in seveda totalno nesrečna :( Upam da tole mine :?

Pr men ni minil; zdej razmišljam, d ajih začnem nazaj jemat, ker ne prenesem mastne kože & las :evil: , stranskih učinkov pa tud niso imele nobenih
princess*any
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a princess*any » 09. Sep. 2007 21:35

Ko sm js prenehala jemati tabletke, ki sem jih jedla zarad premoćnih menstruacij, je potem pov leta nisem mela. Potem sm šla k genikologinji in sm dobla ene tabletke, ki jih ješ 10 dni potem pa dobiš.
Uporabniški avatar
bouhica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bouhica » 10. Sep. 2007 9:14

Zdle sem brala tole vaso temo, pa sem se mau zamislila...

A se je ze keri zgodilo, da ko je prenehala jemat tabletke, da je dobila odpor do dolocene hrane? In da je ful ful ful shujsala, zaradi obcutno zmanjsanega apetita? Sicer to zame ni 100%, ampak sem glih zacela razmislat, da so se meni zacele te tezave glih v casu, ko sem prenehala jemat tabletke.
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 10. Sep. 2007 12:23

bouhica meni se to ni dogajalo. Jst kar sem res opazila je to, da se bolje počutim, sem bolj polna energije, edino kar je res bedno so te mozolji. Samo to pa resnično upam da bo šlo na bolje, ker ne prensem da sem taka k da je en pikado vame metu :cry:
Uporabniški avatar
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mayflower* » 10. Sep. 2007 13:40

Jz sem pa ratala zelo ranljiva, v zadnjih osmih mesecih kar jemljem Logest, kot je že ena prej napisala, se tud jz zjokam za vsako malenkost. drugač pa nimam drugih težav ....
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 10. Sep. 2007 15:14

Mayflower* to je tema o prenehanju jemanja KT ;) Za KT je pa posebna tema, samo toliko za info ;)
all*starka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a all*starka » 11. Sep. 2007 11:11

a kjra ve zakaj se koža po prenehanju jemanja tako poslabša? :?

jst sm jemala diane in se mi je isto nardilo, tako da sm komi čakala menstruacijo da sm jih nazaj začela jemat.
na menstruacijo sm pa čakala 4 mesce :eek:
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 11. Sep. 2007 11:18

Men se je koža ful popravla, ko sem začela jemat tabletke...in bi pričakovala poslabšanje, če bi prenehala z jemanjem. Hormonska sestava zgleda pozitivno vpliva na stanje kože... :nixweiss:
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 11. Sep. 2007 11:25

Itak, če je pa notri estrogen. Tudi progesteron zelo vpliva na lepo kožo (zato imajo nekatere nosečnice krasno kožo, če so bile prej vse mozoljaste). Tabletke imajo močan antiandrogen učinek - zavirajo delovanje moških hormonov, še posebej testosterona, ki je glavni krivec za maščenje kože in mozolje, pa tudi močno poraščenost moškega tipa.
Uporabniški avatar
watershine
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a watershine » 11. Sep. 2007 11:53

jz nism mela nobenih problemov ko sm začela jemati tabletke, niti jih nimam zdej ko sem nehala (nič mazolov in mastnih las, samo to jih tut pred jemanjem tabletk nism mela)
Uporabniški avatar
Bina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2004
Kraj: pod pohorjem

Neprebrana objavaNapisal/-a Bina » 12. Sep. 2007 18:00

Jaz sem jemala Diane 35, ki bi naj bile v redu za kožo, čeprav jih jaz nisem jedla zarad tega, ampak zato, ker so mi pač ustrezale. Ko pa sem prenehala z jemanjem, pa se mi je koža spremenila, samo ne drastično. postala je debelejša in bolj mastna, ni pa bilo panike.
Looney
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Looney » 12. Sep. 2007 19:11

Tudi jaz sem se odločila, da preneham z jemanjem tabletk. Jemala sem Trinovum zdaj me pa zanima kako dolgo je potrebno počakati da lahko n zanosim . Saj bom obiskala ginekologinjo samo zanima me če je bila katera v podobni situaciji in kako dolgo je morala čakati da je lahko zanosila in ali se lahko pojavijo kakšni problemi.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 14. Sep. 2007 7:54

Teoretično lahko takoj, verjetno je pa dobro kakšen mesec-dva počakati, da se telo malo ''očisti'' hormonov... :nixweiss:

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov