Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Katya87
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 12. 2008
No saj tudi če bi se zgodilo in bi zanosila nebi bilo nič strašno narobe, ker sva nekje v roku leta dni planirala, da mogoče pa bi,... Zdaj bi me pač malo prej presenetilo
Najbolj bi se edino bala, da z bebijom ne bi bilo vse OK zaradi KT, ki sem jih jedla 6 let.
Najbolj bi se edino bala, da z bebijom ne bi bilo vse OK zaradi KT, ki sem jih jedla 6 let.
- Gost
Katya87 napisal/-a:No saj tudi če bi se zgodilo in bi zanosila nebi bilo nič strašno narobe, ker sva nekje v roku leta dni planirala, da mogoče pa bi,... Zdaj bi me pač malo prej presenetilo
In spet - na take stvari je treba pomisliti preden obstaja realna možnost za zanositev, se ti ne zdi?
Res ne razumem določenih pogledov na to temo in potem jamranja. Sama si odgovorna za vse skupaj, še najbolj pa za zdravje otroka. Sicer pa so nekateri ginekologi mnenja, da je zanositev mogoča že takoj po prenehanju kt in doba 'čiščenja' ni več nujna za zdrav razvoja ploda. Ne vem, o tem se je pred zanositvijo dobro posvetovati z ginekologov, saj zato pa so tam.
- Katya87
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 12. 2008
Realna možnost za zanositev bi bila, če bi končal v meni - pa še takrat je samo 25 % možnosti.
Poleg tega nisem jamrala, ker me je le zanimalo po kakšem času so ostale punce dobile M. Vem da je pri vsaki drugače, vendar je poleg tega fajn vedeti, da veš kaj lahko pričakuješ po tak dolgem jemanju. Logično je, da sem sama odgovorna in se tudi zavedam, mislim pa, da so forumi tudi zato, da se izmenjajo izkušnje in nam ni potrebno za vsako stvar letati k ginekologu.
Poleg tega nisem jamrala, ker me je le zanimalo po kakšem času so ostale punce dobile M. Vem da je pri vsaki drugače, vendar je poleg tega fajn vedeti, da veš kaj lahko pričakuješ po tak dolgem jemanju. Logično je, da sem sama odgovorna in se tudi zavedam, mislim pa, da so forumi tudi zato, da se izmenjajo izkušnje in nam ni potrebno za vsako stvar letati k ginekologu.
-
majchy84 - Debatorica
- Na forumu od: 22. 3. 2006
Z današnjim dnem neham s tabletkami, ampak ne prostovoljno, ampak ker so mi ugotovili trombozo. Tako da sem opravila s tabletkami do konec življenja. In me je že zdj strah naslednje menstruacije, ker sem tabletke začela jemat ravno zaradi zelo bolečih menstruacij. Upam, da se krči, glavoboli, bolečine v jajčnikih, mozolji in vse druge nadloge ne vrnejo v tako hudi ali še hujši obliki kot pred jemanjem tabletk
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
majchy84 napisal/-a:Z današnjim dnem neham s tabletkami, ampak ne prostovoljno, ampak ker so mi ugotovili trombozo. Tako da sem opravila s tabletkami do konec življenja. In me je že zdj strah naslednje menstruacije, ker sem tabletke začela jemat ravno zaradi zelo bolečih menstruacij. Upam, da se krči, glavoboli, bolečine v jajčnikih, mozolji in vse druge nadloge ne vrnejo v tako hudi ali še hujši obliki kot pred jemanjem tabletk
Uh, sožalje.
Imaš, da me vikaš!
-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
no, jst se šele en mesec "odvajam" od tabletk, pa moram rečt, da me je blo kr strah, če bo menstra, pa če bodo bolečine. in tko, dobila sem jo točno na 28. dan, bolečine so bile iste kot so vedno, torej nisem nič čutila, da bi me kaj bolj bolelo, pa tud bolj šibka je kot ponavadi.
stanje na koži: mogoče se mi je nardilo par mozoljčkov, ampak so skoraj neopazni, se pa jih čuti, ker koža ni gladka. ni neke velike razlike v primerjavi s prej. edino mogoče počutje se mi je izboljšalo. libido pa je še vedno na nuli
itak pa je prehitro govoriti, moram počakat vsaj še kaka dva meseca, da bom res vidla razliko.
stanje na koži: mogoče se mi je nardilo par mozoljčkov, ampak so skoraj neopazni, se pa jih čuti, ker koža ni gladka. ni neke velike razlike v primerjavi s prej. edino mogoče počutje se mi je izboljšalo. libido pa je še vedno na nuli
itak pa je prehitro govoriti, moram počakat vsaj še kaka dva meseca, da bom res vidla razliko.
-
mortisha - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 4. 2008
Js sm še zmer v precepu
Ful me skrbi glede zelo bolečih menstruacij+ grozne aknaste kože če preneham.... argggh! Sm k je moje razpoloženje res u k* da o libidu ki je še mn k na nuli ne govorim ,pa tut bojim se morebitnih posledic dolgotrajnga jemanja- tromboze itd. k jih jemlm že 6let
Ampak še zmer ne znam pretehtat!
Ful me skrbi glede zelo bolečih menstruacij+ grozne aknaste kože če preneham.... argggh! Sm k je moje razpoloženje res u k* da o libidu ki je še mn k na nuli ne govorim ,pa tut bojim se morebitnih posledic dolgotrajnga jemanja- tromboze itd. k jih jemlm že 6let
-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
majchy84 napisal/-a:Z današnjim dnem neham s tabletkami, ampak ne prostovoljno, ampak ker so mi ugotovili trombozo. Tako da sem opravila s tabletkami do konec življenja. In me je že zdj strah naslednje menstruacije, ker sem tabletke začela jemat ravno zaradi zelo bolečih menstruacij. Upam, da se krči, glavoboli, bolečine v jajčnikih, mozolji in vse druge nadloge ne vrnejo v tako hudi ali še hujši obliki kot pred jemanjem tabletk
sama sem zaradi istega razloga končala s tabletkami in te morm razočarat, čez čas so se vrnili tako mozoljčki, kot glavoboli in hudo boleče menstruacije
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
-
Roisin - Debatorica
mortisha napisal/-a:Js sm še zmer v precepu
jst sem jih še dlje časa jemala in zadnje čase sem od prijateljic slišala same pozitivne učinke, ko so jih nehale jemat. nobena nima ful grozne kože in vsem se je povečal libido. žal to ne pomeni, da bo tudi pri tebi tako, ampak sej tud če boš mela grozno kožo, se bo tudi ta sčasoma ščistila.
ne vem, jaz bi na tvojem mestu prenehala. meni je dosti pomagal tudi ta forum. sem pa 1 mesec šele brez tko da ne morem ful pametovat. se pa na splošno počutim boljše, se mi zdi, da mam mal več energije pa da nisem tko depresivna. seveda odvisno od dneva, ampak zadnji dve leti sem bla večinoma skoz depresivna
pomisli na svoje zdravje! res, da so te novejše tabletke boljše od starih, ampak vseeno - to kemijo ti vase vnašaš vsak dan.
je pa res tud to, da grejo meni kondomi ful na živce, in ker s fantom še ne nameravava met otroka, se pol kr lomiva s telimi kondomi. težko je it z boljšega na slabše, sploh če si bil 7 let navajen seksat brez kondomov! ampak se bomo tud to navadli...
- Gost
Tudi meni se je po prenehanju, kakšne štiri mesece za tem, koža izjemno poslabšala, mozolji na polno. Zdaj se s primerno nego umirja. M. pa imam redno, sicer na 35 dni, ves čas.
-
mortisha - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 4. 2008
@ Roisin : :bussi: res hvala za tale odgovor. Točn tko je tut pr men glede depresije...jep pa na kondome se navadt sm glede kože me res skrbi-ker sm mela ful probleme že v osnovni s tem in je mojo samopodobo zbil na nulo..sj zrd tega +bolečin sm začela jemat..tut fant mi predlaga nj neham k vid da je moje počutje bl no-go že doug cajta.
Tale forum res pomaga kot pravš
Hvala punce ker delite svoje izkušnje klele gor! Še mal pa se opogumim tud js-(hopefully)
Tale forum res pomaga kot pravš
Hvala punce ker delite svoje izkušnje klele gor! Še mal pa se opogumim tud js-(hopefully)
-
Roisin - Debatorica
^^ no, me veseli, da ti pomagamo drgač sem se pa tud jst prej s svojim fantom posvetovala, nisem se kr tko čez noč odločla, da bom nehala jemat tablete. probleme sem namreč mela tud s suho nožnico, tko da sva potem oba vidla, da bi blo mogoče brez kt boljše. kondome še potrpiš, boljš to, kot pa sploh ne seksat, a ne?
sm se pa res kr neki časa odločala in ta forum mi je dost pomagal, kr sem vidla, da so večinoma pozitivne izkušnje, ene pa so mele tud dost problemov s kožo, tko da se tud jst mal bojim. ampak se tolažim, da bodo problemi prehodni, potem se pa tud hormoni spet umirijo čez neki časa.
sm se pa res kr neki časa odločala in ta forum mi je dost pomagal, kr sem vidla, da so večinoma pozitivne izkušnje, ene pa so mele tud dost problemov s kožo, tko da se tud jst mal bojim. ampak se tolažim, da bodo problemi prehodni, potem se pa tud hormoni spet umirijo čez neki časa.
- aLLiSSe
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 3. 2006
- Kraj: my world
Jst sm pa nehala mal po novmu letu, prvo mensturacijo sm dobila 4 dni po prenehanju, zdej je pa kr NI. Mogla bi jo dobit u ponedeljek, in je ni, in sm ful ziucna in napsihirana.
Najbl me pa brije, ker mam razlog za skrb, ker 1x ali 2x nisva imela kondoma, in sva sla tist, da ga da vn predn mu pride.. vem za predizliv in vse, takrat se mi ni zdel pomembn.. joj tok sm zivcna..
Najbl me pa brije, ker mam razlog za skrb, ker 1x ali 2x nisva imela kondoma, in sva sla tist, da ga da vn predn mu pride.. vem za predizliv in vse, takrat se mi ni zdel pomembn.. joj tok sm zivcna..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov