Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Gost
-rožca- napisal/-a:Se opravičujem Bom bolj jasna. Torej, prejšnjo nedeljo sm vzela zadnji tablet in mam zdej menstro. Zanima me kdj se bo nehala? Po kolkih dneh prbližno?
Prvič jemlješ kt?
M. imaš s kt običajno v tistem času 7-dnevnega premora, običajno se z novo tabletko neha, dan ali dva gor ali dol.
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
MsN napisal/-a:-rožca- napisal/-a:Se opravičujem Bom bolj jasna. Torej, prejšnjo nedeljo sm vzela zadnji tablet in mam zdej menstro. Zanima me kdj se bo nehala? Po kolkih dneh prbližno?
Prvič jemlješ kt?
M. imaš s kt običajno v tistem času 7-dnevnega premora, običajno se z novo tabletko neha, dan ali dva gor ali dol.
In naslednji zavojček začni jemat po navodilih, ne glede na menstruacijo.
Imaš, da me vikaš!
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Yazmeen napisal/-a:Sej vem, da je moja odločitev, sam povem, da ne vem, kaj bi Glede libida pa ne vem, ampak jst v unem tednu, ko nism na KT občutm prov fizično potrebo po seksu, k je drugač skor nikol ne
To občuti večina žensk, ne glede na jemanje ali ne-jemanje KT. Mislim, da je to posledica čisto naravnega ravnovesja hormonov v telesu.
Imaš, da me vikaš!
- Gost
trapa napisal/-a:Yazmeen napisal/-a:Sej vem, da je moja odločitev, sam povem, da ne vem, kaj bi Glede libida pa ne vem, ampak jst v unem tednu, ko nism na KT občutm prov fizično potrebo po seksu, k je drugač skor nikol ne
To občuti večina žensk, ne glede na jemanje ali ne-jemanje KT. Mislim, da je to posledica čisto naravnega ravnovesja hormonov v telesu.
Ja, ampak med jemanjem kt hormoni niso v naravnem ravnovesju, ampak je ravnovesje umetno vzpostavljeno.
-
LoveLy* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 7. 2007
- Kraj: purple claud
MsN napisal/-a:trapa napisal/-a:Yazmeen napisal/-a:Sej vem, da je moja odločitev, sam povem, da ne vem, kaj bi Glede libida pa ne vem, ampak jst v unem tednu, ko nism na KT občutm prov fizično potrebo po seksu, k je drugač skor nikol ne
Ja, ampak med jemanjem kt hormoni niso v naravnem ravnovesju, ampak je ravnovesje umetno vzpostavljeno.
tudi sama sem že večkrat napisala da v tednu ko ne jemlem tablet čutim nenormalno željo po sexu...medtem ko recimo zadni teden ko jem tablete...mi absolutno skoraj ni do sexa. ne vem..nekaj je že na tem
- Katya87
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 12. 2008
No, še jaz bi vas nekaj vprašala, če katera ve ali pa je imela podobno situacijo.
Prenehala sem s KT in sedaj je že 40 dni od zadnje M (tista je bila še takoj po tabletkah)! 34. in 35. dan sem mela rahle bolečine v jajčnikih in sem seveda mislila, da pride M, pa je še zdaj ni in "bolečin" tudi ne s tem da imam že celi čas nenormalno boleče bradavičke (niti se jih ne smem prav dotaknit)
Sedaj sem pomislila, če bi bilo možno, da bi takrat bila komaj ovulacija? Samo je tudi verjetno malo pozno za O., ali? Med jemanjem KT nisem nikoli čutila kakšnih bolečin oz. krčev niti med O ali pred M, tak da zdaj res nevem kaj bi to bilo.
Mi lahko katera pomaga?
Prenehala sem s KT in sedaj je že 40 dni od zadnje M (tista je bila še takoj po tabletkah)! 34. in 35. dan sem mela rahle bolečine v jajčnikih in sem seveda mislila, da pride M, pa je še zdaj ni in "bolečin" tudi ne s tem da imam že celi čas nenormalno boleče bradavičke (niti se jih ne smem prav dotaknit)
Sedaj sem pomislila, če bi bilo možno, da bi takrat bila komaj ovulacija? Samo je tudi verjetno malo pozno za O., ali? Med jemanjem KT nisem nikoli čutila kakšnih bolečin oz. krčev niti med O ali pred M, tak da zdaj res nevem kaj bi to bilo.
Mi lahko katera pomaga?
- Gost
Po moje jo boš dobila, predvsem zaradi bolečine v prsih oz. bradavicah. To je (vsaj pri meni) 99 % zanesljiv znak, da pride m., v roku 3-4 dni. Sprosti se, če ni panike za zanositev in počakaj. Bo že prišla
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
Yazmeen napisal/-a:Jst zdele jemljem zadnjo škatlo, pa se nikakor ne morm odločt, al nej grem po recept al ne. Jemljem jih že 6 let, pa ginekologinja mi je tud priporočila, nej počas neham. Zdj se pa ne morm odločt, ker so pač dobre in slabe strani jemanja KT. Slabe so, da mam manj potrebe po seksu (prov opažam un tedn, k jih ne jemljem, da sm ful bol horny ), pač non stop preprečevanje ovulacije, celulit...Dobre pa, da mam ful šibke in neboleče menstruacije, lepšo kožo, ful take čvrste joške ...maaa, res ne vem.
sem na popolnoma istem rada bi naredila vsaj polletno pavzo.
stem, da se mi zdi, da sem zaradi tabletk precej bolj živčna..lahko pa se tudi motim. nevem. odločit se morm do četrtka.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Jz sm zdej že 4. mesec brez KT in morem rečt, da ubistvu sploh ne opazim neke velike razlike v bilo keri stvari... Še malo počakam pa bom šla najbrž nazaj na tabletke, čeprav mi nič ne škodi, da sm brez, sam seksat mi je neumno s kondomi.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
- Katya87
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 12. 2008
MsN napisal/-a:Po moje jo boš dobila, predvsem zaradi bolečine v prsih oz. bradavicah. To je (vsaj pri meni) 99 % zanesljiv znak, da pride m., v roku 3-4 dni. Sprosti se, če ni panike za zanositev in počakaj. Bo že prišla
Saj v tem je ravno finta, da nevem!
Drugače se sploh ne bi sekirala, še fajn bi mi blo, da je ni. Saj mislim, da bo v kratkem, ker sma pazila samo vseeno,...
- Gost
Katya87 napisal/-a:MsN napisal/-a:Po moje jo boš dobila, predvsem zaradi bolečine v prsih oz. bradavicah. To je (vsaj pri meni) 99 % zanesljiv znak, da pride m., v roku 3-4 dni. Sprosti se, če ni panike za zanositev in počakaj. Bo že prišla
Saj v tem je ravno finta, da nevem!
Drugače se sploh ne bi sekirala, še fajn bi mi blo, da je ni. Saj mislim, da bo v kratkem, ker sma pazila samo vseeno,...
Hja, potem pa ti ne morem reči drugega, kot sama si si kriva. Uporabi zaščito pa se ne boš sekirala. Paziti včasih ni dovolj.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]