Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 18. Jan. 2009 18:40

No js mam pa poleg vseh težav eno dobro stvar (no vsaj zame) in sicer fuuul bol zrajcana in mokra sm k prej, vmes sm bla skoz čist suha, da me je velikrat bolel, redko kdaj da sm bla kej mokra, ponavad sva porabla skor pol lubrikanta na sex, ker je blo kr skoz suho, nič ni pomagal...zdej pa cela poplava :D men je dobr sm mojmu pa ne tok, ker baje ne čut več dobr, ah ja...men je vseen bolj da me ne boli :D
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 18. Jan. 2009 19:03

Ja, vlažnost je brez kt zares fenomenalna :D
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 18. Jan. 2009 19:40

MsN napisal/-a:Ja, vlažnost je brez kt zares fenomenalna :D

Pr men pa kukr kdaj; recimo učeri je blo use mokro, dons pa kr nič :( . Pa mi je obakrat enako sedl. Krneki.
Uporabniški avatar
sleepyheadgirl
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 8. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a sleepyheadgirl » 18. Jan. 2009 22:59

no mau sm brala tole use sam morm rečt da nism preveč zasledila ker je pa tega kr neki. js sm zdej končala s fantom in KT jemlm že 2 leti pa pou pa sm razmišlala da binardila mau premora ker pravjo da je dobr in ker itq ne rabm. sam me pa zanima kaj se je zgodil z vašo težo k ste nehale jemt. najlepša hvala
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 18. Jan. 2009 23:02

Moja teža je ostala ista.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 19. Jan. 2009 0:00

se ne tehtam, samo pomoje je ostalo isto ali pa kakšen kg manj. ni pa rečeno, da je bilo to zaradi KT. pomoje je bil bolj vzrok stres.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 20. Jan. 2009 10:35

Moje teža je tudi ostala ista. Imam pa nekaj mozoljev. Šele ta mesec (torej tretji mesec po prenehanju) so se mi začeli pojavljati, tako da upam, da bo čimprej mir. Prej nikoli nisem imela mozoljev, tako da so vzrok skoraj gotovo hormoni. :(
-rožca-
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 4. 2007
Kraj: dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a -rožca- » 23. Jan. 2009 1:46

eno vprašanje...oz. mal več...

rada bi nehala jemat KT. najprej sm jemala diane...tud zard mozoljev, zdj yarina okol 3 mesce; use skupej ene 2 leti. in zdj me zanima al ste duble mozolje nazaj k ste nehale jemat? in še to...če je fajn d ginekologinji poveš kaj si se odločila?

hvala ;)
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 23. Jan. 2009 10:28

jaz sem ginekologinji povedala naknadno, ker sem bila ravno na enem pregledu. sem ji razložila, zakaj sem nehala. in mi je samo rekla, da naj potem pridem nazaj po recept (če bom hotela spet jemati). če pa bom želela druge KT, pa naj pridem do nje, da mi bo predpisala druge.

na začetku sem par mesecev imela bolj mastno kožo in lase. sedaj po 5-ih mesecih pa je kul.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 24. Jan. 2009 16:12

Jst zdele jemljem zadnjo škatlo, pa se nikakor ne morm odločt, al nej grem po recept al ne. Jemljem jih že 6 let, pa ginekologinja mi je tud priporočila, nej počas neham. Zdj se pa ne morm odločt, ker so pač dobre in slabe strani jemanja KT. Slabe so, da mam manj potrebe po seksu (prov opažam un tedn, k jih ne jemljem, da sm ful bol horny :D ), pač non stop preprečevanje ovulacije, celulit...Dobre pa, da mam ful šibke in neboleče menstruacije, lepšo kožo, ful take čvrste joške :D ...maaa, res ne vem.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 24. Jan. 2009 16:33

To je pa povsem tvoja odločitev. Če nimaš resnih stranskih učinkov in potrebuješ zanesljivo zaščito pred nosečnostjo, se mi je prenehanje ne zdi smiselno - jaz bi jih jemala do želje po zanositvi, če bi lahko.

Sicer pa tisto glede libida v prostem tednu - je samo v glavi, ker četudi ti kt tisti teden ne jemlješ, je telo sprogramirano na relativno hormonsko ravnovesje in s tega stališča ženska ob jemanju kt ne bi smela občutiti nobenih sprememb, niti pms-a.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 24. Jan. 2009 19:53

Sej vem, da je moja odločitev, sam povem, da ne vem, kaj bi :) Glede libida pa ne vem, ampak jst v unem tednu, ko nism na KT občutm prov fizično potrebo po seksu, k je drugač skor nikol ne :?
-rožca-
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 4. 2007
Kraj: dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a -rožca- » 25. Jan. 2009 23:54

ah..ne govor o dobrih stvareh, d nebom spet začela jemat :P drgač pa me zanima, kako je z menstro. jz bi ju3 spet uzela KT, pa zdj ne bom, pa me zanima kok časa se ma še pol menstro...usaj prbližno. hvalaaaaa :D
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 25. Jan. 2009 23:58

Ne razumem, kaj sprašuješ. Piši bolj jasno in z ločili na pravih mestih pa ti bomo pomagali.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 26. Jan. 2009 9:37

-rožca- napisal/-a:ah..ne govor o dobrih stvareh, d nebom spet začela jemat :P drgač pa me zanima, kako je z menstro. jz bi ju3 spet uzela KT, pa zdj ne bom, pa me zanima kok časa se ma še pol menstro...usaj prbližno. hvalaaaaa :D

Jst tud ne razumem kaj hočš povedat. Ti ne jemleš več KT; ampak zdej bi spet začela jemat? Ja če hočeš spet začet , morš uzet na 1-5 dan menstruacije.
Mi ti pa ne mormo povedat kok časa jo boš še imela, ker ma vsaka ženska svoj ciklus. Sej najbrž sama veš kok časa maš ponavad menstro.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov