Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
jst nameravam tud zdej nehat jemat tablete po 6 letih. mal me je strah, ker mam že zdej probleme in s kožo in na drugi dan menstre, ko zaradi bolečin komi vstanem in grem v službo. ampak dejstvo je, da pred jemanjem nisem imela teh problemov, mozoljev sigurno ne tolk kot sem jih mela kak mesec nazaj (zdaj se uspešno borim proti njim), pa tud nikoli me ni bolel trebuh med menstro. da ne govorim o spolnem poželenju - kaj je že to??
bomo vidli, kako bo. jemljem pa femoden in sta mi ostali še 2 škatlici, če kera rabi.
bomo vidli, kako bo. jemljem pa femoden in sta mi ostali še 2 škatlici, če kera rabi.
- lindick
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 8. 2004
- Kraj: Ljubljana
tanika*
nisi edina..sem imela podobne probleme ob koncu jemanja KT...prve 3m je blo vse se ok,menstra mal zamujala,ampak no big deal...pol so se pa pojavle vmesne krvavitve in posledicno sem bila cist brez kapljice krvi samo ene 10dni v mescu...ves kaj to naredi spolnosti in nasploh zivljenju,ko si v nenehnem strahu,da bos ob vsakem seksu dobila menstro in nikol ne ves kdaj bo prsla sama od sebe in nosis vlozke cele mesce
sedaj sm sla spet na KT in po nasvetu ginekologinje zacela jemat 1.dan menste-NAPAKA-opozarjam vse punce,da ko zacnete jemat KT jo zacnite 3.dan menstre,res je,da boste zascitene sele cez 7dni,ampak ce zacnes 1.dan ko se sele zacne jajcece razpadat s hormoni zavres to naravno pot in posledicno imas menstro cel mesec...NE velja to za vse punce itak,tud men se ko sm 1. dobila KT to NI nardilo,ampak je pa zelo vrjetno in pogosto,da se zgodi.
zdej sm 2.mesec na KT in je vse vredu...krvavela 4dni kot normal...ampak me tud skrbi kaj bo ko spet neham s KT,ker tole je samo zacasna resitev tako,da prosim porocaj,ce ti kej pametnega ugotovijo!
nisi edina..sem imela podobne probleme ob koncu jemanja KT...prve 3m je blo vse se ok,menstra mal zamujala,ampak no big deal...pol so se pa pojavle vmesne krvavitve in posledicno sem bila cist brez kapljice krvi samo ene 10dni v mescu...ves kaj to naredi spolnosti in nasploh zivljenju,ko si v nenehnem strahu,da bos ob vsakem seksu dobila menstro in nikol ne ves kdaj bo prsla sama od sebe in nosis vlozke cele mesce
sedaj sm sla spet na KT in po nasvetu ginekologinje zacela jemat 1.dan menste-NAPAKA-opozarjam vse punce,da ko zacnete jemat KT jo zacnite 3.dan menstre,res je,da boste zascitene sele cez 7dni,ampak ce zacnes 1.dan ko se sele zacne jajcece razpadat s hormoni zavres to naravno pot in posledicno imas menstro cel mesec...NE velja to za vse punce itak,tud men se ko sm 1. dobila KT to NI nardilo,ampak je pa zelo vrjetno in pogosto,da se zgodi.
zdej sm 2.mesec na KT in je vse vredu...krvavela 4dni kot normal...ampak me tud skrbi kaj bo ko spet neham s KT,ker tole je samo zacasna resitev tako,da prosim porocaj,ce ti kej pametnega ugotovijo!
The nights I waited up for you...promises about coming through...so much time you wasted, that's why I had to replace you!
-
tani24 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Ja sej men je blo tud prvo k sm nehala ok...prva je zamujala sicer en mesec, pol sta ble dve menstri čist kul pol se je pa začel..prvo je bla ena 14 dni menstra, pol kr čez 10 dni še ena..no pol se pa sploh ni nehal...zdej morm potrkat evo 10 dni mir..ker jemem tablete za ustavitev...
Zdej čakam izvide za ščitnico... ma prov smotan je že vse...tampone ne moreš met, ker je teh krvavitev včasih sam za vzorc na dan, včasih se pa ulije..tko da mam občutek, k da bom kmal vložek kr prlimala na telo
Res upam, da se kmal zrihta in to brez kemikalij, ker pismo, čez kkšn let bi mela otroke, ne morem skoz hormonov jemat, ker to je začasna rešitev, zdej k sm v takem stanju so mi prepovedal zanosit, ker je ful nevarno...in pol nej kaj, spet tabletke, pol spet nehat in spet krvavitve...mislim začaran krog.
Zdej čakam izvide za ščitnico... ma prov smotan je že vse...tampone ne moreš met, ker je teh krvavitev včasih sam za vzorc na dan, včasih se pa ulije..tko da mam občutek, k da bom kmal vložek kr prlimala na telo
Res upam, da se kmal zrihta in to brez kemikalij, ker pismo, čez kkšn let bi mela otroke, ne morem skoz hormonov jemat, ker to je začasna rešitev, zdej k sm v takem stanju so mi prepovedal zanosit, ker je ful nevarno...in pol nej kaj, spet tabletke, pol spet nehat in spet krvavitve...mislim začaran krog.
- Gost
lindick napisal/-a:tanika*
Joj, poznam ogromno deklet, ki jemljejo kt, začele so s prvim dnevom m. in niso imele nikoli nobenih daljših krvavitev ali vmesnih zaradi tega. In ne, to ni pogosto, še ginekologi povejo, da se pri nekem odstotku žensk zadeva z m. in kt malce zakomplicira, ampak je takih primerov mnogo manj kot tistih, ko začneš s kt in je m. hitro urejena, brez nevščenosti in vmesnih krvavitev.
Prav nesmiselno je nekaj odsvetovati ali poudarjati, ker potem je pol foruma prestrašenega in beseda da besedo, zgodba se širi dalje, skratka nesmiselno je na podlagi lastnih izkušenj delati neke zaključke ali zganjati paniko.
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
Jaz sem zdaj 2 meseca brez in tudi 2 meseca brez menstre me že malo skrbi vse skupaj..no, noseča nisem (naredila več testov, pa tudi možnosti ni bilo, ker sva bila zaščitena še s kondomom potem ko sem že nehala s kt), bi pa vseeno rada, da se mi to uredi..
Houd de wereld tegen
- LanaMaxim
- Kofetarica
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Jaz se pa k sreči s tem kako tabletke delujejo na zdravje zelo malo obremenjujem oz. se nočem še s tem obremenjevati. Ker vem, da ni veliko alternativ in pri drugih alternativah bi bila še bolj zaskrbljena.
Se pa mogoče obremenjujem bolj s tem, da slučajno ne zafrknem kaj sistema jemanja in da potem tabletke ne bi imele 100% zaščito. K sreči sem dosti redoljubna in odgovorna glede tega.
Je pa res, da tabletke niso bonbončki, ki jih jemljemo kot nam paše. Se je treba pozanimat o vsem kar je treba vedet. Malo pa me skrbi vpliv tabletk na telo (plodnost, hormoni, stranski učinki) v prihodnje.
Se pa mogoče obremenjujem bolj s tem, da slučajno ne zafrknem kaj sistema jemanja in da potem tabletke ne bi imele 100% zaščito. K sreči sem dosti redoljubna in odgovorna glede tega.
Je pa res, da tabletke niso bonbončki, ki jih jemljemo kot nam paše. Se je treba pozanimat o vsem kar je treba vedet. Malo pa me skrbi vpliv tabletk na telo (plodnost, hormoni, stranski učinki) v prihodnje.
- lindick
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 8. 2004
- Kraj: Ljubljana
MSN
se opravicujem...imas prav,ne bi smela tega napisat,brez obrazlozitve...ker zame je pogosto glede na stevilo primerov,ki pridejo na kliniko,kjer pa je seveda povsem logicno koncentracija zensk s temi problemi toliko vecja kot v populaciji,da ne bi smela posplosevat...nisem pomislila,da lahko koga prestrasim...
v splosni populaciji med zdravimi,mladimi zenskami je to resnicno REDKOST,kot si ze sama poudarila...hotela sem samo opozoriti, da se ti to lahko zgodi in to cisto za brez zveze,ko pa se da enostavno odpraviti ta problem,ce zacnes jemati 2dni kasneje......jz sm imela sreco,da se mi uredilo v roku enga mesca,ker poznam primere,ko se zavlece tudi do 3mesce...
kar se tice pa strokovnosti splosnih ginekologov...moja bivsa ginekologinja je zanikala povezavo med c.albicans in jemanjem oralnih kontraceptivov,ko pa v vsaki strokovni knjigi + v navodilih za jemanje KT pise,da povecajo tveganje za kandidozo...tak da o tem ne bi izgubljala vec besed.
se opravicujem...imas prav,ne bi smela tega napisat,brez obrazlozitve...ker zame je pogosto glede na stevilo primerov,ki pridejo na kliniko,kjer pa je seveda povsem logicno koncentracija zensk s temi problemi toliko vecja kot v populaciji,da ne bi smela posplosevat...nisem pomislila,da lahko koga prestrasim...
v splosni populaciji med zdravimi,mladimi zenskami je to resnicno REDKOST,kot si ze sama poudarila...hotela sem samo opozoriti, da se ti to lahko zgodi in to cisto za brez zveze,ko pa se da enostavno odpraviti ta problem,ce zacnes jemati 2dni kasneje......jz sm imela sreco,da se mi uredilo v roku enga mesca,ker poznam primere,ko se zavlece tudi do 3mesce...
kar se tice pa strokovnosti splosnih ginekologov...moja bivsa ginekologinja je zanikala povezavo med c.albicans in jemanjem oralnih kontraceptivov,ko pa v vsaki strokovni knjigi + v navodilih za jemanje KT pise,da povecajo tveganje za kandidozo...tak da o tem ne bi izgubljala vec besed.
The nights I waited up for you...promises about coming through...so much time you wasted, that's why I had to replace you!
- Gost
lindick napisal/-a:kar se tice pa strokovnosti splosnih ginekologov...moja bivsa ginekologinja je zanikala povezavo med c.albicans in jemanjem oralnih kontraceptivov,ko pa v vsaki strokovni knjigi + v navodilih za jemanje KT pise,da povecajo tveganje za kandidozo...tak da o tem ne bi izgubljala vec besed.
Ginekologi kar pogosto zanikajo to povezavo - resnično me zanima, če dejansko poberejo kaj procentov v žep, ko vse povprek zagovarjajo in predpisujejo jemanje kt. Ima kdo kakšne informacije iz ozadja glede tega?
-
*Little_Star* - Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 6. 2006
je katera imela podobne težave ob prenehanju jemanja kt: na veliko izpadanje las, mastno lasišče, mastna koža na obrazu, temnejše dlačice... no to da mi izostaja menstruacija že 2,5 meseca pa itak vrjetno nisem edina :S :S
kdaj se vam je stanje stabiliziralo?
- Gost
*Little_Star* napisal/-a:je katera imela podobne težave ob prenehanju jemanja kt: na veliko izpadanje las, mastno lasišče, mastna koža na obrazu, temnejše dlačice... no to da mi izostaja menstruacija že 2,5 meseca pa itak vrjetno nisem edina :S :S
Jaz sem imela mastno lasišče, je minilo po treh mesecih. S kožo in mozolji imam še vedno (no, že od nekdaj) težave, temnejše dlačice še vedno vztrajajo, z m. pa nimam problemov.
Počakaj, če ne bo ok, pa pojdi h ginekologu in poročaj o stanju.
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Evo, po prenehanju jemanja, sem že drugič dobila M. Tokrat natančno na 28. dan. Prenehanje jemanja tabletk je bila res najbolj modra odločitev v mojem življenju. Sedaj se mi je tudi čustveno stanje normaliziralo in počutim se odlično. Little_star, jaz nisem imela nobenih problemov z mastenjem ali izpadanjem las, tudi kožo imam normalno, morda se mi pred menstruacijo naredi kak mozolj, pa še to ne na obrazu, temenjših dlačic pa tudi nisem opazila. Skratka, same dobre stvari lahko povem. Da ne govorim o libidu ...
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
brez skrbi, mogoče se ti bo prvih nekaj mesecev bolj mastila koža pa lasje. vsaj pri meni je bilo tako. z M pa nisem imela nobenih problemov, je redna.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov