Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Katya87
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Katya87 » 17. Dec. 2008 15:44

Živijo!

Tudi jaz sem se odločila in prenehala jemat KT. Zdaj čakam še to M., za prvo po tabletah pa bomo vidli naslednji mesec, če bo prišla pravočasno - upam, da nebom imela preveč problemov. Otroka še v naslednjem letu ne pričakujem, zato me zanima, kako bi lahko zdaj po KT vedela kdaj imam ovulacijo oz. še posebej plodne dneve, da bi takrat še bolj pazila!? Je to sploh mogoče vedeti, če prve M. ne bodo redne? Nekatere pišete, o špikanju v jajčnikih, vendar do zdaj ko sem jemala tabletke tega nisem nikoli začutila. Je možno, da zdaj bom? Kakšni so občutki?

LP
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 17. Dec. 2008 18:29

Dokler nimaš rednega ciklusa ne boš mela pojma kdaj maš ovulacijo.
Če nauš imela menstruacije nekaj časa zdaj,pa pomen da tudi ovulacij ni...
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 17. Dec. 2008 19:49

MsN napisal/-a:
Roisin napisal/-a:
MsN napisal/-a:Ne razumem, zakaj punce, ki imate redne spolne odnose, ne želite otrok, nimate stranskih učinkov pri kt, sploh nehate z njimi. Še manj pa razumem to prenehanje za mesec ali dva - ker s tem si res delate škodo v telesu.

ne vem, jst jih jemljem že več kot 6 let in nihče mi ne bo rekel, da šest let vsakodnevnega jemanja kemije nima nobenih negativnih učinkov na telo. ne vem, s fantom sva se pogovarjala, da bi blo res mogoč boljš, da neham, sam otroka pa tud še ne bi mela. ginekolog mi ni nič rekel, da bi blo pametno počas nehat in tud ne dvomim v njegovo znanje, ampak če bi imela žensko ginekologinjo, ki je tudi sama jemala KT, bi mi mogoče rekla drugače, pač tudi na podlagi svojih izkušenj.

Saj nisem nikjer napisala, da nimajo stranskih učinkov. Še predobro vem, da jih imajo - žal :wink:

Pravim le, da dokler težave niso izrazito moteče, je dolgoročna uporaba kt v primeru, da potrebuješ zaščito pred nosečnostjo najbolj optimalna izbira.

ja, to pa itak, da je najbolj optimalna izbira. komi čakam, da bodo začeli tud kej za moške uvajat, pa da bodo pol oni žrli tablete, me bomo mele pa mir :D
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 21. Dec. 2008 17:39

no pa me je spet pretresla novica....od kolegice znanko je kap...stara je 20 let. mela je močne bolečine v predelu prsi...ko je prišla do bolnice je bilo že prepozno,in nikoli ni mela nobenih problemov nič...kar kot strela iz jansega je začutila bolečine...je pa tudi jemala kontracepcijske tablete, Jarina al kako že...in spet sumijo na tole,ker drugega ne najdejo....
mene je kar groza...
čeprav jem logest..me je full full strah da se tole kdaj pripeti meni..ker itak vse ki jemo tablete smo potencialni kandidati da nas doleti kaj takega. bog ne daj!
Uporabniški avatar
spelaspela
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 8. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a spelaspela » 21. Dec. 2008 18:03

jz imam pa eno uprašanje..
ali res tabletke zmanjšajo plodnost..ko jih prenehaš jemat?
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 21. Dec. 2008 18:07

glede plodnosti ni še nobenih konkretnih izsledkov. na žalost.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 21. Dec. 2008 19:35

LoveLy* napisal/-a:no pa me je spet pretresla novica....od kolegice znanko je kap...stara je 20 let. mela je močne bolečine v predelu prsi...ko je prišla do bolnice je bilo že prepozno,in nikoli ni mela nobenih problemov nič...kar kot strela iz jansega je začutila bolečine...je pa tudi jemala kontracepcijske tablete, Jarina al kako že...in spet sumijo na tole,ker drugega ne najdejo....
mene je kar groza...
čeprav jem logest..me je full full strah da se tole kdaj pripeti meni..ker itak vse ki jemo tablete smo potencialni kandidati da nas doleti kaj takega. bog ne daj!

A pa je preživela? Grozn ei :( .
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 21. Dec. 2008 20:01

spelaspela napisal/-a:jz imam pa eno uprašanje..
ali res tabletke zmanjšajo plodnost..ko jih prenehaš jemat?

baje, da ne :nixweiss:
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 21. Dec. 2008 20:20

ŽuŽa napisal/-a:
LoveLy* napisal/-a:no pa me je spet pretresla novica....od kolegice znanko je kap...stara je 20 let. mela je močne bolečine v predelu prsi...ko je prišla do bolnice je bilo že prepozno,in nikoli ni mela nobenih problemov nič...kar kot strela iz jansega je začutila bolečine...je pa tudi jemala kontracepcijske tablete, Jarina al kako že...in spet sumijo na tole,ker drugega ne najdejo....
mene je kar groza...

A pa je preživela? Grozn ei :( .

ja je preživela ja....samo mislim da ni z njo vse OK....pač stvar pusti svoje posledice...mah...mene je kar groza...jaz več ne vem kaj in kako...ko slišim kaj takega.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 21. Dec. 2008 20:55

^^ Sam to ni nč dokazan, zdej lahko za usako stvar krivijo Yarino.

Jst pa usa prestrašena spet zarad tega, ok sej trenutno jih itak ne jemlem..sam ko jih nekoč spet bom.
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 21. Dec. 2008 22:22

No js sm pa zdej pou leta brez tabletk in je stanje z vsakim dnevom slabše...že 4 mesece skoz krvarim, sploh se ne ustavi..zdej jemelem Orgametril, za ustavitev in je po dveh mesecih evo par dni mir, sam nevem za koliko časa...kri morm dat vsak teden za vse žive preiskave...vsak teden ultrazvok, ker sm mela eno čudno cisto, ki je sedaj izginila, sploh ne ve več kaj mi je ker kri je ok, hormoni so še kr...mal povišani, zdej čakam na pregled ščitnice...kmal bom znorela, čist sm že obupana in stem je še slabš, ker se skoz sekiram...bojim se da so mi tabeltke popolnoma uničile celoten sistem v telesu. Zdej me hoče dat nazaj na tabletke, pač hormoni, da bi uravnal..sam kaj pa bo pol k spet neham? tko da tega nočem...
Zdej sm že medicinski fenomen, se že med sabo posvetujejo, ker ne vejo kaj mi je....uglavnm groza. V treh letih sem pa jemala 4 različne (zaradi vmesnih krvavitev) cileste, diane35, harmonet in na koncu yarina.
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 21. Dec. 2008 22:27

^^OMG :eek: a res al kaj?!
Js sm pa zdej na drugem premoru - prisilnem. Lan, k sm nardila ene 3 mesce premora, je bla menstra skor še bol točna kt takrt, k sm jemala KT. Ko bi vsaj blo tud zdej tko :kleeblatt:
Slaba stran seksa s kondomi je bla pa, da nama je v tistem času 2x poču in sm 2x vzela urgentne tabletke - groza!
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 22. Dec. 2008 18:36

Joj, mene to tolko nervira s tem, ko uso krivdo valijo na KT. Prau v paniko me zgrabi in pol ne vem kaj naj si mislim. Slika Slika
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 22. Dec. 2008 19:41

Ja js pač valim krivdo na kt ker vem da so one krive, ker pač mi niso nikol sedle in zdej čutim posledice...
Sej ne rečem, nekatere jemlejo ogromno let pa ne bojo zbolele, nekaterim pač sede in je to čist fajn...sam men pač ne in delim svoje izkušnje z drugimi, ker če bo zato ena manj imela take težave je vredno...sej vse lepo in prav sam to so tableti, ni si treba zatiskat oči in verjet, da toliko nenaravnega v telesu ne bo nikoli prineslo nič slabega...
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 22. Dec. 2008 20:13

Vem, da usako telo odreagira drugače, sam ko berem o tem, da ene punce umrejo (najbrž) zarad KT, pol začnem paničarit, da usaka bolečina nakazuje, da umiram. Slika
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov