Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 26. Nov. 2008 14:29

MsN napisal/-a:Lorelaj, po moje kompliciraš. Veš koliko ljudi se gre metodo umika pa nikoli ne zanosijo.

Saj vem. Samo veš kako je to, štiri leta sem jemala KT, vedno sem se do potankosti držala navodil, nobene tablete nisem izpustila in se mi zdaj tako bedno zdi, da bi bilo kaj narobe, čeprav sem se držala navodil in mi drugega kot prenehat z jemanjem tablet ni preostalo. Sicer sem že sama ugotovila, da se za brezveze obremenjujem, ampak je to fino slišat še od koga drugega. :lol:
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 26. Nov. 2008 15:32

Lorelaj, saj razumem, jaz sem ista :D

Spety, mogoče je telo malce v šoku pa ne ve, kdaj krvavitev da in kdaj ne. Če te skrbi, pokliči h ginekologu in vprašaj, če je to kaj čudnega, po moje po prenehanju jemanja niti ni, čeprav sama take izkušnje nimam.
Uporabniški avatar
Spety
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Spety » 26. Nov. 2008 15:59

Tudi jaz mislim tako, sam ko sem brala po forumu nisem naletela nikjer na tak odziv telesa po končanem jemanju tabletk. Tako, da sem raje še uprašala. Malo bom še počakala, če se bo pa to nadaljevalo v naslednjem mesecu bom obiskala ginekologa.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 26. Nov. 2008 19:59

Moja prijateljica je imela 3-krat v enem mesecu krvavitve, ko je prenehala jemati KT. Po kakšnem mesecu se je stanje umirilo in sedaj ima normalno urejen ciklus. Pomoje je to popolnoma normalno. Če pa boš imela krvavitve dalj časa, pa stopi do ginekologa.

Jaz sem pa sedaj kake 14 dni brez KT in opažam same pozitivne spremembe. Trebuh imam manj napet, prebava se mi je normalizirala (meni so KT res vplivale na prebavo), tudi zdi se mi da sem manj razdražljiva. Imam par mozoljčkov, ki počasi izginjajo, to pa je tudi vse. Upam, da ne bom v naslednjih mesecih dobila izbruh mozoljev. Kako hitro ste pa ostale začele opažati spremembe glede nihanja razpoloženja? Ali je možno, da nisem več tako cmerava že po dveh tednih ali se mi samo zdi? :D
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 26. Nov. 2008 21:20

no pri meni je sedaj nekje mesec odkar sem prenehala in mi je fant že rekel, da sem dosti boljše volje, da sem večkrat nasmejana (čeprav tudi med jemanjem nisem bila pretirano slabe volje).
sicer pa prvo menstruacijo sem dobila (zelo srečna!), pojavilo se mi je nekaj mozoljčkov (morda tudi zaradi menstruacije), ampak že izginjajo. lasje se mi res dosti bolj mastijo, ampak sem v fazi preizkušanja novega šampona in upam, da bo pomagalo.
s kondomi je končno vse vredu, tudi navadila sva se že kar na njih. tak da v tem trenutku ne najdem niti ene slabe stvari.
no ja, pri kakšnih romantično-cmeravih filmih mi še vedno steče kakšna solzica iz popolnoma neznanega razloga, ampak bomo že. :D
sedaj samo upam, da bodo naslednje menstruacije približno toliko točne, kot je bila prva!
daylight
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 5. 2005
Kraj: Obala

Neprebrana objavaNapisal/-a daylight » 29. Nov. 2008 14:14

No, še moja izkušnja z KT.
Jemala sem jih redno 3 leta, z njimi sem začela ker sem resnega fanta dobila in pa zaradi nerednih menstruacij.
Ginekologinja mi je predpisala Diane35 zaradi par mozolckov ki sem imela in mastnih las. V prvih treh mesecih ko sem jih jemala sem se zredila za dobrih 10 kg, kasneje še več. Pojedla pa sem iste količine hrane (vem, ker si redno zapisujem in vodim prehranski dnevnik).
V tem času sem menjala kar nekaj tabletk, nazadnje sem jemala Yarino. Pred več kot enim letom sem z tabletkami nehala, od takrat menstruacje nisem dobila.
Vmes sem menjala ginekologinjo in ugotovila je da se mi hormoni "napačno" izločajo (enega imam več kot 10x povečanega, drugih pa premalo ali celo nič) in da so povod za to bile KT. Prejšnja ginekologinja bi morala - tako kot vsem - vzeti kri in preverit kako je, sploh ko sem ji povedala da nimam rednih menstruacij.
Tako sedaj, ko je z analizo krvi sedanja ginekologinja ugotovila kaj je narobe, moram jemati tablete vsak dan, da stanje izboljšamo. Teža pa je še kr veliko nad normalno oz idealno, kljub temu da jem malo in se redno gibam ne gre nikamor. Tudi različne diete ne pomagajo.

Ne trdim da se to lahko zgodi vsem, ampak če bi lahko šla nazaj bi zahtevala pregled krvi preden bi dobila prvič tabletke. Če bi ginekologinja to naredila bi se z neredno menstruacjo in posledično hormoni ukvarjale že takrat in takšnih težav ki jih imam zdaj nebi bilo.
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 29. Nov. 2008 16:54

^^ Tole je grozno in nebi blo nič narobe, če bi tožla tole G zarad malomarnosti ! :evil:
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 29. Nov. 2008 19:10

ufff, kake probleme ste ene mele.... mi je bil kr bed ko sem sama nehala jemat kt. mene je namreč vedno vedno spremljal strah za strdki(imam namreč probleme z žilami, pa še angino pektoris in srčne bolezni imamo v familiji) kljub dejstvu, da imam izvrstnega ginekologa, ki me je tudi dal na več testov. ne vem, jaz sem vseeno imela strah v glavi(pa ne zaradi nesreč z yarino, ampak že od prej)... kakorkoli, menstruacija je po prenehanju prišla 28. dan in trajala 3 dni, bolečine sem imela samo prvi dan. točno isto kot pred jemanjem :) zgleda, da je vse odvisno od posameznice!
Uporabniški avatar
KittyCat
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KittyCat » 03. Dec. 2008 11:39

js sm nehala jest KT avgusta in od takrat pol nism mela menstruacije. zdej mi ja dala ginekologinja te tablete za sprožit M (par jih mam še za pojest) in zdej mene zanima, kdaj lahko spet začnem jest KT? takoj ko dobim M ali moram počakat?
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 03. Dec. 2008 11:59

Jst jemljem tabletke že skor 6 let in bi blo tud pametn, da jih počas neham jemat (tud ginekologinja mi je rekla, nej razmislm o tem), ampak se kr ne odločm, ker me skrbi, da bom mela pol kšne motnje, od mozoljev, do bolečih, močnejših in nerednih menstruacij, da bi se pol začela redit itd. Ampak enkrat bo treba nehat s to kemijo.
Uporabniški avatar
KittyCat
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KittyCat » 03. Dec. 2008 17:00

js sm mela zarad KT grozne stranske učinke po 6 letih jemanja: vsak teden glavobol, migrene, depresija...

zej k sm nehala so se mi pa spet pojavl uni ta trdovratni mozolji, zarad česar sm sploh dobila KT :?
Uporabniški avatar
andrejav88
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a andrejav88 » 03. Dec. 2008 17:10

Jaz jemlem kt od februarja.Vmes sem prekinla za en mesec, ker sem potem prišla druge kt. Tisti mesec, sem dobla mezolje za celo puberteto nazaj. :( Prej pa nisem nikol mela sploh mozoljev.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 03. Dec. 2008 19:17

KittyCat napisal/-a:js sm nehala jest KT avgusta in od takrat pol nism mela menstruacije. zdej mi ja dala ginekologinja te tablete za sprožit M (par jih mam še za pojest) in zdej mene zanima, kdaj lahko spet začnem jest KT? takoj ko dobim M ali moram počakat?

a ne bi mogoče mal počakala, da se stvari uredijo? po mojem mnenju si boš s tem nardila škodo in še bolj zmedla že tko zmedeni naravni ciklus.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 03. Dec. 2008 20:03

Kika napisal/-a:
KittyCat napisal/-a:js sm nehala jest KT avgusta in od takrat pol nism mela menstruacije. zdej mi ja dala ginekologinja te tablete za sprožit M (par jih mam še za pojest) in zdej mene zanima, kdaj lahko spet začnem jest KT? takoj ko dobim M ali moram počakat?

a ne bi mogoče mal počakala, da se stvari uredijo? po mojem mnenju si boš s tem nardila škodo in še bolj zmedla že tko zmedeni naravni ciklus.

Zakaj pa nisi uprašala ginekologinje če si bla glih tm? Drgač se pa strinjam s Kiko.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 03. Dec. 2008 21:09

Yazmeen napisal/-a:Jst jemljem tabletke že skor 6 let in bi blo tud pametn, da jih počas neham jemat (tud ginekologinja mi je rekla, nej razmislm o tem), ampak se kr ne odločm, ker me skrbi, da bom mela pol kšne motnje, od mozoljev, do bolečih, močnejših in nerednih menstruacij, da bi se pol začela redit itd. Ampak enkrat bo treba nehat s to kemijo.

jst mam tabletke že 6,5 leta, pa mi je ginekolog rekel, da mi ni treba nič premora delat, ker imajo itak majhno vsebnost hormonov (jemljem femoden). tud jst sem namreč zaskrbljena in že odkar jih jemljem 4 leta, ga na vsakem pregledu vprašam, kako je zdej s tem, če misli, da je morda bolje, da jih neham jemat. no, pol me vpraša, če nameravam met zdej otroka, pa jst povem, da to še ne, potem pa vedno reče, da sploh ni nobenih skrbi. zdej pa ne vem ... vsak ginekolog najbrž pove mal po svoje. sigurno pa tako dolgoletno vnašanje kemije v telo ne more neki pozitivno vplivat, kljub temu, da naj bi KT dejansko imele nekatere pozitivne učinke (rak materničnega vratu). ne vem, no. računam, da jih bom jemala še kako leto, pol pa počasi stran od tega. sam se pa tud jst bojim izbruha mozoljev, ker že zdej nimam čiste kože, kakšna bo torej šele potem. pa spet neredne menstruacije ... se navadiš, da vsak mesec na isti dan dobiš menstro in si lahko vedno pripravljena :)

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov