Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 19. Nov. 2008 22:45

Pa poskusita zdaj, ko jemlješ kt, uporabljati še kondome, da se navadita na natikanje, zanesljivost, občutek. Sčasoma si jim primoran zaupati, če kt niso ustrezna rešitev :D
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 20. Nov. 2008 19:27

MsN napisal/-a:gaby_, kar dva kondoma? No, nama v enem letu redne uporabe zaenkrat (tok-tok po lesu za srečo) ni še nobeden. Mogoče jih ne uporabljata pravilno, ker da bi počila kar dva, ki imata ok datum in sta pravilno hranjena, je res skrajno naključje :?

ja, pri prvem je bilo verjetno krivo to, da je bil 'malo predolgo' odprt, preden sva ga dejansko uporabila. pri drugem pa nisem sigurna, se mi zdi da sem ga pretrgala z nohtom (to je bilo sicer čisto čisto na koncu seksa).
drugače pa itak vzame vedno ven, tudi če seksava s kondomom. vendar sem prvič vseeno vzela urgentno, čeprav niti nisva končala, ker sma med seksom opazila, da je kondom pretrgan in potem nekak nisma mela volje nadaljevati. sem pa vzela zaradi predsemenske, ker je bil fant ves čas tisto tik 'pred'. in ziher je ziher. :)
upam, da bo dalje dobro (bi rada tudi jaz trkala na les) in da se bova navadila.

drugače pa sva tudi midva 'trenirala' s kondomi še takrat, ko sem jemala kt. ampak je bilo takrat popolnoma drugače, ker se nisma bala, kaj bo če poči. zdaj pa je vedno nekje v podzavesti ta 'napetost', kaj bo, če se ponovi... ne vem no...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 21. Nov. 2008 12:37

MsN napisal/-a:/.../libido na vrhuncu/.../
Sej nisem brala cele teme, sem pa glih tole zasledila na zadnji strani ... in ja, tole tud mene matra, men so KT vedno tolk ubijale libido, da mi je blo skor brezveze zakaj jih sploh jemat, v smislu bit zaščitena in itak ne sexat, hehe. Tako da rajš ostajava pri kondomih.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 21. Nov. 2008 12:43

Purple_rain, jaz s kt nisem imela občutka, da bi imel nizek libido, ampak če primerjam s stanjem zdaj, ko sem brez kt, je pa občutno drugače. Predvsem mi s kt včasih kar tako ni bilo, sem bila lena, se mi ni dalo niti premikat :lol: Ampak sem ves čas mislila, da sem pač take sorte človek - no, zdaj vidim, da nisem :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 21. Nov. 2008 13:09

MsN napisal/-a:/.../Ampak sem ves čas mislila, da sem pač take sorte človek - no, zdaj vidim, da nisem :)
Enako. :D
Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Georgia » 21. Nov. 2008 13:18

purple_rain napisal/-a:
MsN napisal/-a:/.../Ampak sem ves čas mislila, da sem pač take sorte človek - no, zdaj vidim, da nisem :)

Potem pa je še upanje zame... :)
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 21. Nov. 2008 13:42

Georgia napisal/-a:
purple_rain napisal/-a:

Potem pa je še upanje zame... :)

Seveda, življenje brez kt ti podari upanje za vse mogoče :D :P

p.s. Malo heca, kt so več kot super, če nimaš stranskih učinkov.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 22. Nov. 2008 11:25

Eno vprašanje. V navodilih (logest) piše, da z jemanjem lahko prenehamo kadarkoli, se pravi tudi na sredini "ciklusa". Seveda moramo potem v nadalnje nujno uporabljati drugo zaščito, to mi je jasno. Samo kaj pa spolni odnosi, ki jih imaš pred prenehanjem delovanja tabletk? Ali je možno, da zanosiš, če sem imela zadnji spolni odnos tri dni pred prenehanjem jemanja? :?
Naj omenim, da govorim o stalnem prenehanju jemanja KT, zaradi zdravstvenih razlogov.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 22. Nov. 2008 12:41

Lorelaj, v teoriji je dejansko lahko tako, da pride do naknadne oploditve, če kt prenehaš jemati sredi ciklusa, zato je po moje dobro, če kak teden pred popolno opustitvijo kt, uporabljaš še dodatno zaščito, recimo kondom.

Jaz sem kt nehala jemati sredi ciklusa, nekje po 10-15 kt, ne vem več točno, pa sem potem čez nekaj dni dobila m., to je edina razlika, če nehaš med ciklusom.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 22. Nov. 2008 14:37

:flower: dobila svojo prvo menstruacijo po prenehanju. sicer en teden prej, ampak sem čisto presrečna!! :)
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 22. Nov. 2008 14:59

MsN napisal/-a:Lorelaj, v teoriji je dejansko lahko tako, da pride do naknadne oploditve, če kt prenehaš jemati sredi ciklusa, zato je po moje dobro, če kak teden pred popolno opustitvijo kt, uporabljaš še dodatno zaščito, recimo kondom.

Jaz sem kt nehala jemati sredi ciklusa, nekje po 10-15 kt, ne vem več točno, pa sem potem čez nekaj dni dobila m., to je edina razlika, če nehaš med ciklusom.

Jaz sem tudi nehala jemat tam nekje okrog 15 dneva. Problem je bil v tem, da sem imela trebušno virozo in sem vse izbruhala, tako da sem prenehala z jemanjem sredi ciklusa. Tri dni pred tem sem pa imela spolni odnos, vendar mu ni prišlo vame. In ker je v navodilih pisalo, da lahko kadarkoli preneham z jemanjem sem to tudi storila, ker bi v drugačnem primeru itak vse izbruhala. Po treh dneh sem tudi normalno dobila menstruacijo, po koncu M pa nisem ponovno začela z novo škatljico. In sedaj me grabi panika, da morda ni kaj narobe, če so spermiji več dni preživeli.. :? Močno upam, da kompliciram, itak pa mislim v ponedeljek še klicat ginekologinjo, da se prepričam, da je vse ok...
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 24. Nov. 2008 9:29

^^ Zakaj pa ne nardiš testa pa boš boš že zdj vedla kakšno je stanje?
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 24. Nov. 2008 13:03

Ker sem po prenehanju po dveh dneh dnormalno dobila M, sedaj pa jih ne jem šele kakšna dva tedna. Tako, da mi test itak ne bo pokazal, če je vse vredu ali ne, ker še nisem dobila prve M brez tabletk. Test pa opraviš, ko ti M zamuja, kajne? Jaz močno upam, da se za brezveze obremenjujem. Še mami mi je rekla naj neham paničarit, ker sem itak ravnala tako kot je pisalo v navodilih..Joj, kompliciram.. :?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 24. Nov. 2008 13:52

Lorelaj, po moje kompliciraš. Veš koliko ljudi se gre metodo umika pa nikoli ne zanosijo.
Uporabniški avatar
Spety
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Spety » 26. Nov. 2008 14:07

Pred enim mesecem in pol sem prenehala jemati KT. Zdravnik mi je priporočil, da jih zaradi enih drugih tablet neham jemati, ker naj bi se v telesu "tepli" in ju ni dobro jemati skupaj. Me pa nekaj zanima če je imela tudi katera druga to situacijo. Prvo M sem imela teden dni kasneje, kot bi jo morala imeti vendar je bila ta zelo šipka in trajala je samo 3 dni. No sedaj po enem tednu pa opažam spet rahlo krvavitev.
Glede drugih negativnih stvari po prenehanju jemanja KT pa lahko rečem da imam srečo, nobenih večjih problemov razen umivanja las na dva dni.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov