Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 11. Nov. 2008 13:42

res, po kolikšnem času pa se ponavadi začnejo pojavljat mozoljčki?
ker tega me je skoraj najbolj strah. :?
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 11. Nov. 2008 13:44

jaz sem jih že v prvem mesecu zasledila kar nekaj več. itak je pa tu spet od vsake posebej odvisno ane.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 11. Nov. 2008 14:16

gaby_ napisal/-a:res, po kolikšnem času pa se ponavadi začnejo pojavljat mozoljčki?
ker tega me je skoraj najbolj strah. :?

Kako pri kom.

Jaz sem imela v prvih mesecih brez kt težave z mozolji na hrbtu, zdaj se umirjajo, ampak butajo tisti na obrazu. Ampak jaz imam težave z aknavostjo že od pubertete pa tudi ob jemanju kt nisem imela popolnoma čiste kože, ker take pač nikoli ne bom imela :)
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 11. Nov. 2008 14:47

Prvi dan moje 2. menstruacije po prenehanju s tabletkami. Tale je pa že mal bol boleča. :?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 12. Nov. 2008 2:43

jst sem zdej dva meseca brez:

- libida je manj, tudi suha sem bolj (verjetno psihični vzroki)
- mozoljev sem imela pred jemanjem precej, potem manj, po prenehanju pa še manj :)
- lase moram umivati še enkrat pogosteje, se mi zdi, da so še bolj mastni, kot pred jemanjem
- malo sem shujšala, čeprav pojem več 'nevarnih' OH kot med jemanjem (ko so šle kile kar gor in gor)
- ful manj celulita
- nimam več toliko modric (prej sem jih imela ogromno, pa ponavadi nisem vedla od kod ... če me je fant v izi naspenkal, sem imela čist vijolično rit)
- psihično počutje je zdaj slabše (tudi verjetno drugi vzroki)
- joški se niso zmanjšali :P (čeprav so še vedno majhni :D)
- prva menstruacija je bila ful boleča in močna, prav neznosna, druga bolj normalna
- hud pms
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 12. Nov. 2008 14:13

meni se je koza tako lepo ocistila, odkar sem brez KT (pa se dober mesec ni mimo)...celulit izginja...jokavost ostaja :evil:
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 12. Nov. 2008 17:14

kajira po kolkem času si dobila M ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
Leyla_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Leyla_ » 12. Nov. 2008 19:23

jaz sem v srednji prvič jemala tabletke (za cca. 2 leti) in potem nehala, ko sem šla v lj in si nisem takoj najdla ginekologa. meni se je cel sistem sesul. prej nikoli nisem imela mozoljev, potem pa groza. skoraj 2 leti je trajalo, da je prišel hrbet v prvotno stanje. pa tudi "poraščenost" na zadnji strani stegen se je povečala :oops: z menstruacijami nikoli nisem imela nobenih težav, tako da se ni nič bistveno spremenilo.
pred enim letom sem jih spet začela jemati. nobene spremembe. sedaj naj bi nehala iz več razlogov, obenem pa nočem preveč tvegati oz. zapraviti premoženje za kondome.
"Jag är ingen bott Jag är en väldigt, väldigt vacker tjej"
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 17. Nov. 2008 20:43

Dubla sem že 2 M. po prenehanju; obedve čist lepo redno :) .

Drgač pa ne opažam kej velikih sprememb. Razn da sm opazno ful bolj tečna ko mam pms (do učeri se tega nisem zavedala sploh :? ).
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 19. Nov. 2008 10:51

Mineva 46 dni pa še vedno nič... (menstruacije)
obupno se počutim :cry:
Tud nobenih PMs znakov nimam,joške me še enrkat niso bolele v tem času al pa karkoli drugega...
Kot da bi mi spodaj vse zmrznilo.
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 19. Nov. 2008 14:00

Js bom pa kmal znorela...dvakrat na mesec menstra 16 dni skoz...pol 8-9 dni mer pol pa spet...jejjjjj. Ginekologinja pravi da mal probava zdravila na meni, js pa obupujem...ta mesec bom šla privat in magar plačala, ker tole ni več normalno :cry:
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 19. Nov. 2008 15:11

Jaz sem zdaj skoraj 6 mesecev brez kt in mislim, da so se zadeve v telesu popolnoma uredile - lasje so ok, koža relativno vredu (pač izpadi mozoljev glede na m. ciklus), m. urejena na 30-33 dni, prvi dan bolečine, potem je vse ok, libido na vrhuncu, energija tudi, naravna vlažnost neverjetna, splošno počutje dobro, nič ne jokam (vsaj brez razloga ne), nimam več obdobij, ko ne vem kaj mi sploh manjka, a čutim, da nekaj mi ipd.

Res super, tok-tok po lesu :D
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 19. Nov. 2008 22:04

moj libido je na vrhuncu, seks pa je zelo nesproščen. vseskozi me je 'strah'. naj omenim še, da se nama je v tem času že 2x počil kondom in da sem zaradi tega enkrat vzela urgentno in da zdaj samo molim, da bi prišla menstruacija na pravi datum. (ker pa seveda zaradi prenehanja morda ne bo prišla in se bom samo še bolj 'sekirala'.)
lasje se mi obupno mastijo. koža je super.
mah če se bo to s kondomi nadaljevalo, bom verjetno šla nazaj na kt (ker kakšnih wow pozitivnih učinkov 'nejemanja' ni, razen vlažnosti). :?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 19. Nov. 2008 22:13

gaby_, kar dva kondoma? No, nama v enem letu redne uporabe zaenkrat (tok-tok po lesu za srečo) ni še nobeden. Mogoče jih ne uporabljata pravilno, ker da bi počila kar dva, ki imata ok datum in sta pravilno hranjena, je res skrajno naključje :?
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 19. Nov. 2008 22:35

MsN napisal/-a:Jaz sem zdaj skoraj 6 mesecev brez kt in mislim, da so se zadeve v telesu popolnoma uredile - lasje so ok, koža relativno vredu (pač izpadi mozoljev glede na m. ciklus), m. urejena na 30-33 dni, prvi dan bolečine, potem je vse ok, libido na vrhuncu, energija tudi, naravna vlažnost neverjetna, splošno počutje dobro, nič ne jokam (vsaj brez razloga ne), nimam več obdobij, ko ne vem kaj mi sploh manjka, a čutim, da nekaj mi ipd.

Res super, tok-tok po lesu :D

Matr k kej tazga preberm, si prou rečem kaj mi je tega treba da jemljem :? Saaaaaaaam kaj ko bi bla usak mesc žiučna,pr usakem sexu se neb sprostila..Fak no..
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov