Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

kati00
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kati00 » 02. Nov. 2008 18:32

Js mam pa eno vprašanje... pred priblizno enim mesecem sem nehala jemat tabletke-Minulet (imela sem neke tezave in ker zdravniki niso nasli razloga za te tezave so mi priporocal naj neham za vsak slucaj s tabletkami da vidim ce bo kaksna sprememba) v glavnem... spremembe ni in js bi rada zacela tabletke nazaj jemat. Zanima me pa ce jih lahko zacnem ze pri prvi menstruaciji ki jo dobim od kar ne jemljem tabletk ali bi bilo bolje se malo pocakat (da ne bo to prehitro menjevanje prevelik šok za telo)?
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 02. Nov. 2008 18:35

moja ginekologinja je rekla, da ni fore, da lahko začneš takoj (moram omeniti, da je velika zagovornica KT). sama se ne strinjam z njo. vsak vnos hormonov je velik stres za telo. sploh je pa brezglavo en mesec jemati, potem enega spet ne in potem spet jmeati. katastrofa!!

svetujem ti vsaj polletno pavzo, če ne še več. odločitev je pa itak tvoja!
kati00
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kati00 » 02. Nov. 2008 18:40

Js mam pa eno vprašanje... pred priblizno enim mesecem sem nehala jemat tabletke-Minulet (imela sem neke tezave in ker zdravniki niso nasli razloga za te tezave so mi priporocal naj neham za vsak slucaj s tabletkami da vidim ce bo kaksna sprememba) v glavnem... spremembe ni in js bi rada zacela tabletke nazaj jemat. Zanima me pa ce jih lahko zacnem ze pri prvi menstruaciji ki jo dobim od kar ne jemljem tabletk ali bi bilo bolje se malo pocakat (da ne bo to prehitro menjevanje prevelik šok za telo)?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 02. Nov. 2008 18:59

Odvisno, kakšne težave si imela. Namreč, če je šlo za nekaj, na kar so kt vplivale dolgoročno, potem po enem mesecu ne moreš vedeti, ali je bolje ali ne oz. če so krive kt.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 02. Nov. 2008 19:08

MsN napisal/-a:Odvisno, kakšne težave si imela. Namreč, če je šlo za nekaj, na kar so kt vplivale dolgoročno, potem po enem mesecu ne moreš vedeti, ali je bolje ali ne oz. če so krive kt.

Jst bi tud rajš počakala mal več kot en mesec; ker po enem mescu telo sploh še ni prečiščeno od KT.
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 03. Nov. 2008 15:01

^^ Se strinajm z zgorej napisanim. Jz sm nehala jest KT dobre mesec nazaj in morem reč, da nism opazla nekih velikanskih sprememb. Ubistvu edina, ki je vidna meni, je ta, da se počutim dosti boljše. :D
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 04. Nov. 2008 15:23

evo danes bi naj vzela prvo tabletko iz nove skatlice..vendar sem se odlocila, da prekinem z njimi..zdj me zanima, kako se mi bo pocutje izboljsalo oz poslabsalo... :)
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 04. Nov. 2008 17:46

Jz mam za napisat dve negativni stvari :
1. jajčniki me usake tolko zabolijo kr precej
2. čakam na prvo M po prenehanju jemanja KT in to me res ubija, ker je še ni

Drugače pa je use pozitivno. :)
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
Nadine
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Nadine » 04. Nov. 2008 18:42

če jz neham s tabletkami... pa recimo čez par mescev začnem na novo in jih grem pač iskat h ginekologinji? a mi bo napisala sestra recept brez problema al morm it prej na kšn pregled al kej tazga(ker jih pač umes tok časa nisem jemala in bi spet rada začela)???
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 04. Nov. 2008 20:28

Nadine napisal/-a:če jz neham s tabletkami... pa recimo čez par mescev začnem na novo in jih grem pač iskat h ginekologinji? a mi bo napisala sestra recept brez problema al morm it prej na kšn pregled al kej tazga(ker jih pač umes tok časa nisem jemala in bi spet rada začela)???

enostavno prej pokličeš, razložiš situacijo. morda te bo sestra naročila na pregled (če je od prejšnjega minilo 1 leto, če boš želela dodatne informacije, zamenjavo tabletk, itd. ...), drugače pa mislim, da ti bo lahko napisala recept. seveda je to odvisno od vsake ordinacije posebej.

sicer pa, trenutno imam še menstruacijo, v četrtek bo prvi dan brez tabletke. upam in molim, da bo vse vredu (najbolj me skrbi dolgo čakanje na menstruacijo in kaka huda mozoljavost)
Uporabniški avatar
princeskaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a princeskaa » 04. Nov. 2008 20:44

evo tudi js sm nehala, po treh letih, jemat tabletke... zdej sm 2 meseca brez in vam povem da je super :wink:
nehala sm jih jemat, kr se pač nism več čutla, nism mela resnega fanta, pa sm pač rekla da bom probala nehat... sej loh vedno nazaj začnem jemat... ampak dvomim da bom :)
mene so najbolj skrbeli mozolji, pa je na srečo koža super... prvo M sem dobila že 14 dni po nehanju jemanja tabletk, je bla mal daljša in močnejša kot ko sm jemala tabletke...
počutje je super, seksa si želim kot nikoli prej...
edina negativna stvar je, da se mi mastijo lasje in še moj strah pred kondomi :? res ne vem zakaj, ampak sm čist paranoična... zdej mam fanta in bi tkoo zlooo seksala, ampak s kondomom si enostavno ne upam. ne vem zakaj, ampak kondomom ne zaupam... mogoče zato, kr sm mela v preteklosti slabo izkušnjo in je poču... no ja.. se bo treba navadit :roll:
What's the craziest thing you've done lately?
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 04. Nov. 2008 20:57

princeskaa napisal/-a:evo tudi js sm nehala, po treh letih, jemat tabletke... zdej sm 2 meseca brez in vam povem da je super :wink:
nehala sm jih jemat, kr se pač nism več čutla, nism mela resnega fanta, pa sm pač rekla da bom probala nehat... sej loh vedno nazaj začnem jemat... ampak dvomim da bom :)
mene so najbolj skrbeli mozolji, pa je na srečo koža super... prvo M sem dobila že 14 dni po nehanju jemanja tabletk, je bla mal daljša in močnejša kot ko sm jemala tabletke...
počutje je super, seksa si želim kot nikoli prej...
edina negativna stvar je, da se mi mastijo lasje in še moj strah pred kondomi :? res ne vem zakaj, ampak sm čist paranoična... zdej mam fanta in bi tkoo zlooo seksala, ampak s kondomom si enostavno ne upam. ne vem zakaj, ampak kondomom ne zaupam... mogoče zato, kr sm mela v preteklosti slabo izkušnjo in je poču... no ja.. se bo treba navadit :roll:

:eek: po 14 dneh. ponavadi bi rekla, groza. ampak če bi se to meni zgodilo po prenehanju, bi bila pa srečna. no ja, glede mastnih las - skrbi tudi mene (ker se mi že zdaj 'hitro' mastijo).
bo treba počakati na kake spremembne, sem pa že zdaj pošteno nervozna, kaj se bo zgodilo. :)
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 04. Nov. 2008 21:20

o shit, jez sm že nekaj časa brez kt in mi ni blo jasn zakva si morm tolkrat umivat lase, ker se mi mastijo...
a to je od kt al kuko? :gruebel: nism vedla!
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 05. Nov. 2008 1:02

ja, s KT naj bi imela manj mastno kožo in tudi lase. ko pa nehaš jemati, imaš lahko še večje težave s tem, kot pred začetkom jemanja.
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 05. Nov. 2008 14:56

No, super, tole z lasmi me je fajn prestrašlo. :?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov