Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*LooBika* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 5. 2008
MilkyWay napisal/-a:MsN napisal/-a:Mene so prvi mesec brez kt kar precej boleli jačniki oz. sem večino časa čustila, da se v predelu trebuha in nižje nekaj dogaja. Potem je minilo. Podobno je bilo z bolečimi prsmi - kak mesec so bile precej občutljive, sploh nisem mogla obleči modrca, tudi dotiki so bili grozni. Pa se je umirilo.
Moja sestra je pa ravno zaradi bolečin v jajčnikih, vnetih jajčnikov, bolečih prsi ... končala s KT... Zdej ima pa probleme, ker ji primanjkuje ženskih hormonov in so ji začeli odpadat lasje, nastajat mozolji, shujšala je 10 kg, ... In ji zdravniki spet predpisujejo KT, ampak ona jih noče, ker so ji nardile fuuul problemov...
hja sj to mene skrbi, da bm pa potem shujšala ali mi bodo začeli odpadat lasje...ja bomo vidli kaj bo... zdj sm se trdno odločla da preneham..
- Gost
rammsteingirl napisal/-a:kaj pa ve, boste po premoru spet začele, kaj razmišljate o tem?
Prepričana sem, da tekom tega koledarskega leta še zagotovo ne bom začela, ker vidim, da telo še zmeraj ni stabilizirano in mislim, da za to potrebuje malo več kot 5 mesecev, kolikor sem sedaj brez.
Kasneje pa nimam pojma kako in kaj - glede na to, da sem še mlada in družine ne načrtujem vsaj še 3 leta, moram v tem času nujno poskrbeti za čim bolj zanesljivo zaščito, torej ostanejo samo kt ali kondomi. Po eni strani je misel na naslednja leta s kondomi malce strašljiva in nespontana, po drugi pa bi se glede na to leto z njimi dalo preživeti. Nekje v sebi bi še vedno kdaj rada poskusila s kt, kakšnimi drugimi, da bi videla, ali bi bila zadeva s stranskimi učinki blažja, vem pa, da bi bilo privajanje in pa potem morebitno prenehanje spet špas za telo. Nič prijetnega v glavnem.
Bolj me skrbi kaj bo, ko/če bom rodila. Mogoče je takrat boljša opcija maternični vložek, nehormonski seveda. Ampak tam so problem močne in pogoste m. in to, da lahko kadarkoli postane nezanesljiv, če se premakne, ti pa tega ne veš. Ampak do takrat je še dolga ...
Celega življenj na kondomih si vsekakor ne predstavljam, ker bi vsekakor še kdaj (ne samo med delanjem na otroku) rada bila čisto brez
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
zanimivo, no jaz se za sterilizacijo pomoje ne bi odločila. samo midva tudi ne bova vedno uporabljala samo kondome, pomoje bom šla nazaj na KT, samo še ne vem kdaj in po kolikšnem času. ker mi je res fajn glede spontanosti in zihr zaščite. no, do tja je pa itak še kar nekaj mesecev.
- Gost
rammsteingirl napisal/-a:zanimivo, no jaz se za sterilizacijo pomoje ne bi odločila. samo midva tudi ne bova vedno uporabljala samo kondome, pomoje bom šla nazaj na KT, samo še ne vem kdaj in po kolikšnem času. ker mi je res fajn glede spontanosti in zihr zaščite. no, do tja je pa itak še kar nekaj mesecev.
Ja, če z jemanjem kt nimaš težav, potem je itak najbolj enostavna rešitev zaščite ta, da jih jemlješ. Jaz sem z njimi imela težave in sem zato glede ponovnega jemanja kdajkoli pač že, bolj skeptična.
Sterilizacije pa si pred 40. letom ne želim. Kaj veš, kdaj te zamika še kaj v obliki dojenčka
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Evo, jaz sem zdej približno en mesec off pills in moram rečt da je super... Menstruacijo sem imela redno in normalno, drugače nobenih večjih težav. Imam par mozoljčkov več in malo hitreje se mi mastijo lasje, ampak nič hujšega. Sem ful zadovoljna, da sem nehala, ker se na splošno počutim boljše. Aja, nehala sem pa zato, ker sem bla ful brezvoljna, ful sem se zredila, poleg tega pa bi rada tut vnašala čimmanj nepotrebne kemije v telo.
Uglavnem, kar se mene tiče - zelo pozitivna odločitev.
Uglavnem, kar se mene tiče - zelo pozitivna odločitev.
- Gost
Tiavanna, juhu, sem vesela, da si se pravilno odločila. Ali sedaj uporabljaš kondome ali kako?
No glede kilogramov. Jaz sem se po prenehanju jemanja (po mojem) zredila. Sicer se ne tehtam redno, zato ne vem, če je dejansko kaj na tem, ampak zadnje čase imam res ogromen apetit, tudi v ogledalu se verjetno pozna, ne morem pa za to kriviti kt oz. dejstva, da jih ne jemljem več. Vem pa, da sem v času, ko sem logest zamenjala za yasminelle, dejansko zelo shujšala, nonstop sem lulala, ker baje te odvajajo vodo iz telesa, kar je bilo super.
No glede kilogramov. Jaz sem se po prenehanju jemanja (po mojem) zredila. Sicer se ne tehtam redno, zato ne vem, če je dejansko kaj na tem, ampak zadnje čase imam res ogromen apetit, tudi v ogledalu se verjetno pozna, ne morem pa za to kriviti kt oz. dejstva, da jih ne jemljem več. Vem pa, da sem v času, ko sem logest zamenjala za yasminelle, dejansko zelo shujšala, nonstop sem lulala, ker baje te odvajajo vodo iz telesa, kar je bilo super.
-
tinca987 - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 11. 2007
- Kraj: celje-šentjur
no tud js ne jemlem več kt mela sem pa logest...ne sam da sem se zredila ful,čeprav sem jedla in se gibala isto kot prej tud v fitnes hodim tak da me je to ful odbil od kt...pa še moje razpoloženje groza od groze...včasih sama sebe nisem prepoznala kok se obnašam ko se prej nikol nisem tak,razpoloženje mi je tak nihal da nisem mogla verjet...poleg tega res ne želim več uporabljat te kemije, ker sem imela že dovolj zdravstvenih težav in sem pojedla že preveč tablet takšnih in drgačnih, tak da skušam zdaj prenehat z vsem tem...
pa še počutim se velik bolše zdaj tak da mi ni žal.s fantom pač mal pazima in uporabljama kondome,sma se že čist navadla.
pa še počutim se velik bolše zdaj tak da mi ni žal.s fantom pač mal pazima in uporabljama kondome,sma se že čist navadla.
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
waw, fajn je slišat en tak pozitiven post
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
aja,glede obnašanja in počutja.
To sem pa pozabila povedat. Jaz ves čas odkar sem bila na KT sem bila ful živčna.Ampak res FUL.Vsaka stvar me je takoj znervirala,včasih sem e že prav tresla. Zadirala sem se na folk,sploh na domače,se sekirala glede vseh stvari,ves čas glede faksa,delala probleme kjer jih ni blo treba...
Tale mesec nisem bla živčna dejansko niti enkrat, pod stresom tudi ne, obnašam se soligno,derem se ne...Skratka totalno sem drugačna kot ponavadi,sploh pa bolj sproščena....
To sem pa pozabila povedat. Jaz ves čas odkar sem bila na KT sem bila ful živčna.Ampak res FUL.Vsaka stvar me je takoj znervirala,včasih sem e že prav tresla. Zadirala sem se na folk,sploh na domače,se sekirala glede vseh stvari,ves čas glede faksa,delala probleme kjer jih ni blo treba...
Tale mesec nisem bla živčna dejansko niti enkrat, pod stresom tudi ne, obnašam se soligno,derem se ne...Skratka totalno sem drugačna kot ponavadi,sploh pa bolj sproščena....
- Gost
Smetka, veliko je tudi v glavi, po enem mesecu telo še ni čisto, tako da večjih sprememb še ne more biti Je pa lepo, da se počutiš bolje - še bolje se boš
Jaz sem pri kt opažala napade joka, neke brezizhodne žalosti brez pravega razloga, pogosto sem bila sitna, razdražljiva, tudi agresivna - nonstop me je dajala neka nerazložljiva napetost, nisem se počutila dobro. Tudi energije sem imela manj kot sedaj. Med jemanjem kt nisem nikoli čutila prave želje po spolnosti, če primerjam s stanjem sedaj - ni šlo za pomanjkanje, ampak ni bilo tistega pravega občutka v meni, ko se res prebudi samo narava in si želiš tovrstnih zadev ne glede na vse. S kt je bila vlažnost solidna, ampak če primerjam z vlažnostjo zdaj, je zdaj neprimerljivo večja. In ne vem, če ima to kak vpliv, ampak odkar sem brez kt, mi fant tako prekleto diši, da ne pomnim časov, ko bi tako zaznavala njegove feromone. Noro
Skratka je veliko plusov nejemanja kt. Dobre so le kot zaščita, vse ostalo ne, hvala
Jaz sem pri kt opažala napade joka, neke brezizhodne žalosti brez pravega razloga, pogosto sem bila sitna, razdražljiva, tudi agresivna - nonstop me je dajala neka nerazložljiva napetost, nisem se počutila dobro. Tudi energije sem imela manj kot sedaj. Med jemanjem kt nisem nikoli čutila prave želje po spolnosti, če primerjam s stanjem sedaj - ni šlo za pomanjkanje, ampak ni bilo tistega pravega občutka v meni, ko se res prebudi samo narava in si želiš tovrstnih zadev ne glede na vse. S kt je bila vlažnost solidna, ampak če primerjam z vlažnostjo zdaj, je zdaj neprimerljivo večja. In ne vem, če ima to kak vpliv, ampak odkar sem brez kt, mi fant tako prekleto diši, da ne pomnim časov, ko bi tako zaznavala njegove feromone. Noro
Skratka je veliko plusov nejemanja kt. Dobre so le kot zaščita, vse ostalo ne, hvala
-
perpetua - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 3. 2008
MsN napisal/-a:Smetka, veliko je tudi v glavi, po enem mesecu telo še ni čisto, tako da In ne vem, če ima to kak vpliv, ampak odkar sem brez kt, mi fant tako prekleto diši, da ne pomnim časov, ko bi tako zaznavala njegove feromone. Noro
To z vonjem fanta...pri meni je enako Očitno bo neki na tem
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
MsN napisal/-a:Tiavanna, juhu, sem vesela, da si se pravilno odločila. Ali sedaj uporabljaš kondome ali kako?
Ja, zdej mava kondome.
Glede kg je pri men ta fora, da sem jih tut prej mela par preveč, pol sem pa začela hodit v fitnes in tečt in se bolj zdravo prehranjevat in sem šla v zadnjem letu ali dveh fuuuul gor (in ne, žal niso mišice ). Ma ja, kakorkoli, zdej sem off in se res počutim boljše. Tut prej sem bla ful cmerava, bohnedej da sem gledala Animal Planet, ker sem skor dehidrirala zraven, zdej mi pa kr gre. No, še vedno sem ful občutljiva, ker sem pač že po karakterju mal taka ampak se mi vsaj ne orosijo oči ob vsaki živali, za katero se mi zdi, da bi se mi mogla smilit, tut če nimam pravega razloga za to.
Edina stvar, ki jo pogrešam je pač praktičnost KT, ampak vseeno...ni vredno. Se je preveč stvari obrnilo na boljše zdej.
- lindick
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 8. 2004
- Kraj: Ljubljana
jz razmisljam,da bi ponovno zacela s KT,ko bom v resni zvezi.. .neredne in mocne menstruacije ze nekako potrpim,ampak konstanten seks s kondomom nekak unici vso romantiko(pogoj itak predhodno testiranje na SPB)...
po drugi strani se pa tok bojim KT,ker tok dobro se ze dolg nism pocutila kot se zdej...pa tud glivice in vnetja, nevlaznost niso vec noben problem..ne vem,ce je vredno,da se po vsakem spolnem odnosu spet se 4dni sekiram in tuhtam,ce se bodo nardile glivice + nimam niti najmanjse ideje katere KT bi vzela,ker se mi zdi,da so itak vse en in isti shit...
po drugi strani se pa tok bojim KT,ker tok dobro se ze dolg nism pocutila kot se zdej...pa tud glivice in vnetja, nevlaznost niso vec noben problem..ne vem,ce je vredno,da se po vsakem spolnem odnosu spet se 4dni sekiram in tuhtam,ce se bodo nardile glivice + nimam niti najmanjse ideje katere KT bi vzela,ker se mi zdi,da so itak vse en in isti shit...
The nights I waited up for you...promises about coming through...so much time you wasted, that's why I had to replace you!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov