Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
MsN napisal/-a:Foxy-lady napisal/-a:MsN dokler se ne bom odlocila za alternativo, bom uporabljala kondome. Easy as that.
Verjetno bom se mogla posvetovati z ginekologom in bo mi on priporocil kaj. Thanx.
Aja, potem pa ok.
Čeprav ti ginekolog ne bo povedal nič novega. Žal je tako - nehormonska kontracepcija je na psu.
Ja res je, izbira je res slaba, na zalost mi drugo ne preostane kot kondomi. Nekatere stvari so za zenske, ki so ze rodile, torej to ne pride v postev pri meni.
Ma nekak bo ze, srecna sem samo, da se bom koncno resila teh tablet.
You want me to be something I can never ever be.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
ŽuŽa napisal/-a:Foxy-lady napisal/-a:Se nekaj: Vprasanje za tiste, ki ste nehale z jemanjem KT: Kaksno obliko zascite zdaj uporabljate?
Iscem neko alternativo, nekaj nehormonskega, ampak ocitno ni nic kaj tak za mene, kondome pa nocem... Kaj predlagate?
Kondome .Sej kej druzga nama ne preostane. In ja ful pogrešam uno spontanost ; glih učer ponoč sva pršla z ene žurke, ugotovila da nimava kondomov in pol s tapravim seksom ni blo nč.
ravno danes sva se pogovarjala o tem. še tri tabletke in konec z njimi vsaj za nekaj časa. ampak s kondomi neke velike spontanosti ne bo. še zafrkavala sva se, da boma sred največje vzburjenosti letela na benzinsko po kondome.
ah ja, za nekaj pa so le dobre kt.
- Gost
Če so kondomi vajina edina zaščita, potem si pač toliko vesten, da jih imaš vedno na zalogi. Ni tak problem, sploh če jih kupiš več v paketu Je pa res, da četudi so pri roki, tisti trenutek, ko bi preprosto rad začel, ubija občutek, ko moraš kondom natakniti
gaby_ in Foxy-lady, kako to, da bosta končali s kt?
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Kako to, da tako množično končujete s KT?
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
MsN napisal/-a:Če so kondomi vajina edina zaščita, potem si pač toliko vesten, da jih imaš vedno na zalogi. Ni tak problem, sploh če jih kupiš več v paketu Je pa res, da četudi so pri roki, tisti trenutek, ko bi preprosto rad začel, ubija občutek, ko moraš kondom natakniti
jaz zato, ker študiram v drugem kraju, fant je doma. vidiva se dva dni v tednu. in če odštejem še teden menstruacije, je to šest dni, ko lahko seksava. in zaradi teh šest dni ne bom jemala kt.
sicer pa je opustitev kt predlagal fant (ker itak je kemija pa bolj škodi kot ne itd.). in po premisleku sem se potem odločila, da je res bolje tak (glede na to, da sem šele zdaj ugotovila, da so moji glavoboli, občasne bolečine pri srcu... mogoče posledica kt.).
sicer pa, če nama ne bo odgovarjalo, bom morda nekoč spet začela s kt.
-
*LooBika* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 5. 2008
Foxy-lady napisal/-a:Tudi jaz sem se odlocila, da preneham z jemanjem KT. Danes vzamem se zadnjo tabletko, potem pa vec ne. Res jih imam ze prek glave te tablete. Upam, da bo vse okay, brez mozoljev itd.
js isto..danes vzamem zadnjo..potem se pa pustimo presenetit, kako bo reagiralo moje telo...
-
*LooBika* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 5. 2008
Foxy-lady napisal/-a:Tudi jaz sem se odlocila, da preneham z jemanjem KT. Danes vzamem se zadnjo tabletko, potem pa vec ne. Res jih imam ze prek glave te tablete. Upam, da bo vse okay, brez mozoljev itd.
js isto..danes vzamem zadnjo..potem se pa pustimo presenetit, kako bo reagiralo moje telo...
- Gost
Punce, ki v temo napišete zgolj, da ste nehale, dajte povedati, zakaj ste se tako odločile, ker bo mogoče koristilo komu drugemu, ki še omahuje, kako bi se odločil
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Meni tud ni žal.
Ta teden bi morala dobiti menstruacijo.
Nehala sem ker se mi je seks gnusil/je bil libido v minusu.To je bil edini razlog.Pri 21 namreč ne mislim bit brez spolnega poželenja.
torej v tem slabem mesecu imam spet izcedek,ki je pač značilen za menstrualni ciklus,trenutno je tak gost,naznanja da bo čez teden dni (UPAM!) prišla menstruacija.
Tudi ginekologinja mi je rekla da levi jajčnik lepo deluje.
Prvi teden sem imela precej glavobolov,zdaj je v redu.
Se mi pa vsak teden pojavlja bolečina v levem spodnjem delu trebuha,ki morda sploh ni povezana s KT,verjetno je kaj drugega,je pa tečna...Sem bila že pri zdravnici,mi je rekla da ni nič kriznega,da tam ne poteka nič takega,skratka da je lahko marsikaj,ampak nič posebnega...Rada bi se je pa znebila,to pa ...
A še katero boli kaj?
Ta teden bi morala dobiti menstruacijo.
Nehala sem ker se mi je seks gnusil/je bil libido v minusu.To je bil edini razlog.Pri 21 namreč ne mislim bit brez spolnega poželenja.
torej v tem slabem mesecu imam spet izcedek,ki je pač značilen za menstrualni ciklus,trenutno je tak gost,naznanja da bo čez teden dni (UPAM!) prišla menstruacija.
Tudi ginekologinja mi je rekla da levi jajčnik lepo deluje.
Prvi teden sem imela precej glavobolov,zdaj je v redu.
Se mi pa vsak teden pojavlja bolečina v levem spodnjem delu trebuha,ki morda sploh ni povezana s KT,verjetno je kaj drugega,je pa tečna...Sem bila že pri zdravnici,mi je rekla da ni nič kriznega,da tam ne poteka nič takega,skratka da je lahko marsikaj,ampak nič posebnega...Rada bi se je pa znebila,to pa ...
A še katero boli kaj?
- Gost
Mene so prvi mesec brez kt kar precej boleli jačniki oz. sem večino časa čustila, da se v predelu trebuha in nižje nekaj dogaja. Potem je minilo. Podobno je bilo z bolečimi prsmi - kak mesec so bile precej občutljive, sploh nisem mogla obleči modrca, tudi dotiki so bili grozni. Pa se je umirilo.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
MsN napisal/-a:Mene so prvi mesec brez kt kar precej boleli jačniki oz. sem večino časa čustila, da se v predelu trebuha in nižje nekaj dogaja. Potem je minilo. Podobno je bilo z bolečimi prsmi - kak mesec so bile precej občutljive, sploh nisem mogla obleči modrca, tudi dotiki so bili grozni. Pa se je umirilo.
Moja sestra je pa ravno zaradi bolečin v jajčnikih, vnetih jajčnikov, bolečih prsi ... končala s KT... Zdej ima pa probleme, ker ji primanjkuje ženskih hormonov in so ji začeli odpadat lasje, nastajat mozolji, shujšala je 10 kg, ... In ji zdravniki spet predpisujejo KT, ampak ona jih noče, ker so ji nardile fuuul problemov...
-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
Jaz sem se odlocila za prenehanje jemanja KT zaradi tega, ker jih jemljem ze ful dolgo. Vem, ni pohvalno, ampak z jemanjem sem zacela ze pri svojih 16-ih letih. Tako da po eni strani v bistvu sploh sama sebe ne poznam, ne vem kaksna sem brez KT. Po drugi strani pa sem dobila strasen odpor do teh tablet. Ne morem vec, vsako tableto zadnje mesece sem ze z muko jemala. To so moji razlogi.
You want me to be something I can never ever be.
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
meni je bilo tudi ful odveč jemati tablete, poleg tega pa bova s fantom v pol leta skupaj samo 3 tedne in za tisti čas je brezveze, da jih jemljem. tako da sem zdaj že imela 2 M brez KT. ne vem, super se počutim. že zato, ker mi ni več treba jemati tablet (kar mi je že na splošno odpor).
mi je pa bilo fajn glede zaščite, nič me ni nikoli skrbelo. se bova pa navadila na kondome. ne vem pa, če bom začela kdaj spet jemati nazaj. to bom še videla.
kaj pa ve, boste po premoru spet začele, kaj razmišljate o tem?
mi je pa bilo fajn glede zaščite, nič me ni nikoli skrbelo. se bova pa navadila na kondome. ne vem pa, če bom začela kdaj spet jemati nazaj. to bom še videla.
kaj pa ve, boste po premoru spet začele, kaj razmišljate o tem?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov