Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Gost
Uf, škoda, upam, da jo čim prej dobiš. Če nisi noseča, potem pač počakaj še kak mesec, potem pa ti lahko ginekologinja predpiše tabletke za sprožitev m. - če ne že prej (vprašaj).
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Evo moja prva menstruacija po prenehanju jemanja tabletk, gre po treh dneh proti koncu. Vsaj zdi se mi, da je vedno manj, čeprav je bila manj močna od vseh prejšnjih. Prvi dan sem pa imela tak glavobol, kot še nikoli v življenju.
Kakih drugih ugotovitev in opažanj po prenehanju še ni.
Kakih drugih ugotovitev in opažanj po prenehanju še ni.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
KittyCat znanka je tud nehala med poletjem jest KT in je na M čakala 2 meseca, tko, da počaki tud ti še malo.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
jaz imam pa zdaj prej mastne lase.
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
No kot sem že drugje napisala...
Mene na levi strani pod jajčnikom boli,bolečina ni konstantna,pojavlja e v določenih položajih,občasno zbada itd,to traja odkar sem nehala jest tabletke,oziroma kake 5 dni zatem je začelo.
Poleg tega sem mela prvi teden tolko glavobolov kot še v življenju ne,sicer pa je splošno počutje absolutno za 100% boljše. Tud nisem tečna in zadirčna tolko.
Nožnica pa je bla ob prvem seksu (in zaenrkat edinem) po prenehanju tablet totalno izsušena pa vse me je bolel,tko da sploh nisva dokončala seksa.
Mene na levi strani pod jajčnikom boli,bolečina ni konstantna,pojavlja e v določenih položajih,občasno zbada itd,to traja odkar sem nehala jest tabletke,oziroma kake 5 dni zatem je začelo.
Poleg tega sem mela prvi teden tolko glavobolov kot še v življenju ne,sicer pa je splošno počutje absolutno za 100% boljše. Tud nisem tečna in zadirčna tolko.
Nožnica pa je bla ob prvem seksu (in zaenrkat edinem) po prenehanju tablet totalno izsušena pa vse me je bolel,tko da sploh nisva dokončala seksa.
- Gost
rammsteingirl napisal/-a:jaz imam pa zdaj prej mastne lase.
Joj, tudi jaz Nikoli v življenju nisem imela mastnih las. Zdaj, ko ne jem kt, pa si glavo perem na 3 dni Prav mastno nasišče imam, fuj.
-
ja, pri meni so že 2. dan dokaj katastrofalni. samo si jih perem na 3 dni.
drug teden pa pričakujem svojo 2. M brez KT, upam, da bo spet dokaj točna.
Smetka_: zanimivo, da si izsušena. ponavadi so ravno KT povzročale premajhno vlažnost. sicer še ne vem, kako je pri meni, ker po prenehanju še nisem imela spolnih odnosov.
drug teden pa pričakujem svojo 2. M brez KT, upam, da bo spet dokaj točna.
Smetka_: zanimivo, da si izsušena. ponavadi so ravno KT povzročale premajhno vlažnost. sicer še ne vem, kako je pri meni, ker po prenehanju še nisem imela spolnih odnosov.
-
evo, moja druga M brez KT. ciklus mi je sedaj trajal 27 dni. sem bila kar malo presenečena, samo mi je čisto ok, da je čim bolj točna, ne pa da bi bila živčna, kdaj bo.
drugače pa mi je bilo včeraj malo slabo, danes me boli pa ponoči mi je skozi pri straneh prišlo. tega res nisem bila več vajena. se pozna, da je sedaj bistveno močnejša. ampak se da preživeti.
drugače pa mi je bilo včeraj malo slabo, danes me boli pa ponoči mi je skozi pri straneh prišlo. tega res nisem bila več vajena. se pozna, da je sedaj bistveno močnejša. ampak se da preživeti.
- Gost
Uf, na 27. dan, točna kot urica, a
No, jaz vidim, da živciranje dejansko zelo zelo vpliva na m. ciklus, zato je v bodoče več ne mislim vneto pričakovati. Ko bo, pač bo.
Jaz nimam močenjše m., le traja dlje. Prvi in drugi dan je dokaj močna, potem pa naslednjih 5 dni samo še močnejši rjavi izcedek. Torej je 7 dni manj 'čistih', s kt sem bila konec že po štirih dneh.
Ne vem, če je to še vedno vpliv prenehanja s kt, ampak po petih čistih mesecih imam trenutno največ mozoljev v celotnem času brez kt. Razpaseni so po obrazu, vratu, dekolteju in hrbtu. Skrajno neprijetno, a se tolažim, da bo kmalu bolje, ker se spet malce umirja.
Lasje so še vedno občutljivi, perem na tri dni.
No, jaz vidim, da živciranje dejansko zelo zelo vpliva na m. ciklus, zato je v bodoče več ne mislim vneto pričakovati. Ko bo, pač bo.
Jaz nimam močenjše m., le traja dlje. Prvi in drugi dan je dokaj močna, potem pa naslednjih 5 dni samo še močnejši rjavi izcedek. Torej je 7 dni manj 'čistih', s kt sem bila konec že po štirih dneh.
Ne vem, če je to še vedno vpliv prenehanja s kt, ampak po petih čistih mesecih imam trenutno največ mozoljev v celotnem času brez kt. Razpaseni so po obrazu, vratu, dekolteju in hrbtu. Skrajno neprijetno, a se tolažim, da bo kmalu bolje, ker se spet malce umirja.
Lasje so še vedno občutljivi, perem na tri dni.
-
moja prejšnja M je trajala 6 dni, enako dolgo kot med jemanjem KT. je pa, kot sem že omenila, sedaj bistveno močnejša in bolj boleča.
mozoljev imam tudi nekaj več, po obrazu. bomo videli, kako bo še prihodnje mesece.
MsN: se strinjam glede las. moji so tudi vedno obupni
drugače pa moja prijateljica, ki je nehala jemati tabletke na isti dan, še vedno ni dobila M. je bila že pri ginekologinji in ji je rekla, da še ni panike in da ni nič narobe. da naj se pa naslednji mesec spet oglasi pri njej, če je še ne bo.
sem kar srečna, da sem lepo dobila že dve M. je pa res, da je ona jemala tablete 5 let in se mogoče pozna daljnoročna posledica jemanja, ker jaz sem jih jemala samo 1 leto.
mozoljev imam tudi nekaj več, po obrazu. bomo videli, kako bo še prihodnje mesece.
MsN: se strinjam glede las. moji so tudi vedno obupni
drugače pa moja prijateljica, ki je nehala jemati tabletke na isti dan, še vedno ni dobila M. je bila že pri ginekologinji in ji je rekla, da še ni panike in da ni nič narobe. da naj se pa naslednji mesec spet oglasi pri njej, če je še ne bo.
sem kar srečna, da sem lepo dobila že dve M. je pa res, da je ona jemala tablete 5 let in se mogoče pozna daljnoročna posledica jemanja, ker jaz sem jih jemala samo 1 leto.
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Jaz sem bila pri ginekologinji,je nardila ultrazvok in rekla da levi jajčnik veselo deluje in da je mogla bit ovulacija,pa da bi tud menstruacija mogla pridt.
Bomo vidli. Prvič se jo res veselim,upam da pride,čeprav bo verjetno fajn boleča ...More pa bit okol 1.11[/list]
Bomo vidli. Prvič se jo res veselim,upam da pride,čeprav bo verjetno fajn boleča ...More pa bit okol 1.11[/list]
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Jst sm mela prejšn teden prvo M. po prenehanju jemanja KT; dubla sem jo na 30.dan, bla je ful močnejša kot med jemanjem, vendar je še vedno trajala samo 4 dni; no ja sej tud prej jemanjem sem mela ene 4-5 dni.
Drgač pa mozoljev nimam (tok, tok) še, no ja sem pa tja je kakšn kot zmer. Kdaj so se vam pojavli? Jst upam da jih sploh ne bo.
Drgač pa mozoljev nimam (tok, tok) še, no ja sem pa tja je kakšn kot zmer. Kdaj so se vam pojavli? Jst upam da jih sploh ne bo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov