Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
jaz sem jih nehala jemati, ker je šel fant za pol leta v tujino in bi se mi bilo brez veze filati s kemijo, če je ne rabim.
drugače bi pa rada tudi videla, kako bo z mojim počutjem brez KT. ker prve pol leta jemanja je bilo groznih, sem bila skoraj depresivna. potem se je stanje umirilo.
pa tudi na splošno mi je ful težko jemati katere koli tablete, tudi lekadol. hkrati pa so se s prebiranjem predvsem tega foruma tudi pojavili razni dvomi in strahovi, predvsem me še vedno skrbi, da dolgotrajno jemanje KT povzroči neplodnost oz. da težko zanosiš. vem, da se tu mnenja razhajajo, ampak ne vem, zakaj bi človek riskiral, če ni treba.
drugače bi pa rada tudi videla, kako bo z mojim počutjem brez KT. ker prve pol leta jemanja je bilo groznih, sem bila skoraj depresivna. potem se je stanje umirilo.
pa tudi na splošno mi je ful težko jemati katere koli tablete, tudi lekadol. hkrati pa so se s prebiranjem predvsem tega foruma tudi pojavili razni dvomi in strahovi, predvsem me še vedno skrbi, da dolgotrajno jemanje KT povzroči neplodnost oz. da težko zanosiš. vem, da se tu mnenja razhajajo, ampak ne vem, zakaj bi človek riskiral, če ni treba.
- Gost
Moje stanje mozoljev je tako - na hrbtu in ramenih drobne bunkice, na obrazu do sedaj brez večjih problemov, zadnje dni pa kar enih pet podkožnih, izjemno bolečih. Verjetno niha zaradi stresa ali pa m. ciklusa. Zaenkrat nič takega zaradi česar bi želela nazaj na kt.
Glede 'depresije' med jemanjem - jaz sem bila skrajno potrta, večinoma brez razloga. Grozno.
Glede 'depresije' med jemanjem - jaz sem bila skrajno potrta, večinoma brez razloga. Grozno.
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Js pa priznam, da nisem bila nikoli tolk pozorna na mozolje kot posledica KT. Sm mela probleme s kožo še preden sem jih začela jesti, med jemanjem se je mogoče stanje izboljšalo, vsake toliko časa je bil mogoče kakšen izpad mozoljev. Ko pa sem prenehala, se stanje niti ni toliko drastično spremenilo, še vedno sem imela vsake toliko časa probleme tako kot prej. Stanje se sedaj izboljšuje in se mi zdi, da je veliko odvisno tudi od prehrane.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
- veronika_
- Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 3. 2008
Moji razlogi, da sm nehala jemat tabletke je bilo pač slabo psihično/fizično počutje, drugega ne. Mislm sej tabletke postajajo boljše in nevem kok je dejasnko res to o zanostivni. Ne bi jst zarad tega odsvetovala jemanje, sploh če jemljete tabletke z minimalno količino hormonov in nimate posledic. Ne morm rečt da jih ne bom nikoli več jemala, ampak se še vedno držim tega, da tableta je pač tableta (to jemlješ praktično vsak dan) in krkoli poruši naraven proces v telesu ne more bit dobro.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
uf,jest tud razmišljam,da bi jih nehala jemat.
na začetku (no ja 2 leti!) sm imela gorzne probleme z vnetji,pa libido mam včasih ful nizek (oz. ga skoraj ni ),zadnje čase pa sem še bolj kot ponavadi,občutljiva.jokam se za vsako malenkost! vsaj mozoljčkov sem se znebila. po drugi strani pa ne vem kako bi šlo s kondomi,ker nezaščitena ne bi hotela biti,ker vem da bi bla vsak mesec živčna.se ,moram pogovorit s fantom,ker tole nikamor več ne pelje
na začetku (no ja 2 leti!) sm imela gorzne probleme z vnetji,pa libido mam včasih ful nizek (oz. ga skoraj ni ),zadnje čase pa sem še bolj kot ponavadi,občutljiva.jokam se za vsako malenkost! vsaj mozoljčkov sem se znebila. po drugi strani pa ne vem kako bi šlo s kondomi,ker nezaščitena ne bi hotela biti,ker vem da bi bla vsak mesec živčna.se ,moram pogovorit s fantom,ker tole nikamor več ne pelje
-
Nita* - Debatorica
- Na forumu od: 14. 7. 2007
- Kraj: **lost in my world**
Jaz tudi jih hočem nehat jemat.
Že zdaj, ko imam vmes en teden pavzo, takoj v dveh dneh vsakič izgubim 4kg, ki se mi očitno med jemanjem nabirajo, plus to je, da se takoj za vsakoj stvar začnem jokat, česar pa prej ni bilo.
Že zdaj, ko imam vmes en teden pavzo, takoj v dveh dneh vsakič izgubim 4kg, ki se mi očitno med jemanjem nabirajo, plus to je, da se takoj za vsakoj stvar začnem jokat, česar pa prej ni bilo.
sometimes it's better to be alone.. no one can hurt you that way
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
Nita* napisal/-a:Že zdaj, ko imam vmes en teden pavzo, takoj v dveh dneh vsakič izgubim 4kg, ki se mi očitno med jemanjem nabirajo
to pa kar težko verjamem, tudi med sedemdnevno pavzo si namreč pod vplivom KT.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
rammsteingirl napisal/-a:Nita* napisal/-a:Že zdaj, ko imam vmes en teden pavzo, takoj v dveh dneh vsakič izgubim 4kg, ki se mi očitno med jemanjem nabirajo
to pa kar težko verjamem, tudi med sedemdnevno pavzo si namreč pod vplivom KT.
se strinjam, ja. poleg tega zaradi kontracepcijskih tablet ne pridobiš toliko kilogramov (če pa jih, pa moraš nazaj k ginekologu, da jih menja).
sploh pa je zmotno prepričanje, da se zaradi kt rediš. s kt dobiš željo po hrani, potem pa je od tebe odvisno, če se tej želji upreš ali ne.
-
Nita* - Debatorica
gaby_ napisal/-a:se strinjam, ja. poleg tega zaradi kontracepcijskih tablet ne pridobiš toliko kilogramov (če pa jih, pa moraš nazaj k ginekologu, da jih menja).
sploh pa je zmotno prepričanje, da se zaradi kt rediš. s kt dobiš željo po hrani, potem pa je od tebe odvisno, če se tej želji upreš ali ne.
sem šla k njej, me je stehtala, mi je dala druge tablete (čeprav sem jaz rekla da jih več nočem), se je isto zgodilo, zato zdaj hočem nehat.
+ sama je rekla, da se zaradi njih lahko v meni začne zadrževat voda, zato tudi več kg.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Nita* napisal/-a:gaby_ napisal/-a:se strinjam, ja. poleg tega zaradi kontracepcijskih tablet ne pridobiš toliko kilogramov (če pa jih, pa moraš nazaj k ginekologu, da jih menja).
sem šla k njej, me je stehtala, mi je dala druge tablete (čeprav sem jaz rekla da jih več nočem), se je isto zgodilo, zato zdaj hočem nehat.
+ sama je rekla, da se zaradi njih lahko v meni začne zadrževat voda, zato tudi več kg.
zakaj pa ti jih je vseeno dala, če jih ti nočeš? in zakaj jih potem še jemlješ?
glede vode je res. ampak zaradi teh kt, ki so na trgu danes, se voda v telesu ne bi smela več toliko 'nabirati'. poleg vsega pa, 4kg vode v telesu se zaradi kt ne nabere.
tak da verjetno izgubljaš kilograme i drugih razlogov in ne zaradi 7dni premora (ker kot je že rammsteingirl napisala, si tudi takrat pod vplivom kt )
-
Nita* - Debatorica
gaby_ napisal/-a:zakaj pa ti jih je vseeno dala, če jih ti nočeš? in zakaj jih potem še jemlješ?
želela je poskusiti še z drugimi, pa je bil učinek še vseeno isti.
(diane 35 in zdaj Logest)
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov