Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
MsN napisal/-a:Ja meni osebno je dolg ciklus, torej precej zamudna m., večja težava (če sploh) kot mozolji. In, če bi ob tem trpela še hude krče ter močne krvavitve, bi bil tudi to mnogo večji problem kot mozolji.
In kaj praviš na mastne lase? Sama s tem nikoli nisem imela težav, zdaj pa jih lahko perem na 3 dni, ker je stanje lasišča obupno. Pa dlake - ne vem, če je povezano, ampak pri meni so mutirale v nekaj izjemno temnega
Fak, potem se men ne zdi napačno dlake so tam, kjer jih prej ni bilo
1000% nazaj na tabletke.
It was forever..but it didnt last long..
-
klupko - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2008
LoveLy* napisal/-a:torej če prej nisi nikoli mela mozoljev....zakaj bi jih imela po koncu jemanja KT?
razen punce ki so imele prej mozole in se jim je koža med jemanjem KT popravila imajo šanse da se mozolji vrnejo.
Js jih nism mela preden sm začela jemat tabletke...med jemanjem tud ne..zdej so pa kr povsod in sm čist besna..
Upam da se bo to kaj umirilo in da mi ne bo treba stiskat teh ogabnih tvorb.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
LoveLy* napisal/-a:torej če prej nisi nikoli mela mozoljev....zakaj bi jih imela po koncu jemanja KT?
razen punce ki so imele prej mozole in se jim je koža med jemanjem KT popravila imajo šanse da se mozolji vrnejo.
Ker sem jaz tabletke začela jemat že z zgodnjimi 15 leti, torej so nasploh preprečevale nastanek, k bi normalno mozolji prišli s puberteto.. zdaj po skor pol leta prenehanja jemanja, je koža nečista, nimam nekih ogromnih pacastih mozoljev, da bi kar mast špricala ven, ampak koža ni gladka, male bunkice so se pojavle po celem licu..groza.
It was forever..but it didnt last long..
-
tani24 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 1. 2007
js sm pa zdej par mescev brez in se mi tale mesec prvič, 10 dni po koncu menstre pojavil zelo močni rjavi tok in traja zdej že 10 dni..sploh nevem kaj je zdej to..ker tabletke sem ravno (no najbl) zarad tega toka nehala jemat, ker sem ga imela čez cel mesec in zdej spet...
drgač pa pri meni nič mazoljev (vsaj ne še), sam jih tud nikol nisem imela nevem kaj..mama pa zato mastne lase tko k prej, sam fuuul več prhlaja, pa noben šampon ne pomaga nevem če je povezan
drgač pa osnovno, menstra zamuja vedno kkšn teden al pa dva, daljša je za 5 dni (tko da skor dva tedna), boli pa ne...pred tabletkami me je k svina
a ma mogoče še kera probleme s rjavim tokom????
drgač pa pri meni nič mazoljev (vsaj ne še), sam jih tud nikol nisem imela nevem kaj..mama pa zato mastne lase tko k prej, sam fuuul več prhlaja, pa noben šampon ne pomaga nevem če je povezan
drgač pa osnovno, menstra zamuja vedno kkšn teden al pa dva, daljša je za 5 dni (tko da skor dva tedna), boli pa ne...pred tabletkami me je k svina
a ma mogoče še kera probleme s rjavim tokom????
- Gost
tanika*, obvezno pojdi na pregled h ginekologu, tole se ne sliši popolnoma normalno in zdravo. Predvsem, če imaš ta izcedek že dlje časa, tudi med kt in zdaj brez njih.
Ja, dlake na čudnih mestih,..Evelyn.., tudi pri meni. Ampak zamižim in ignoriram. Na kt nimam namena iti. Mozolje imam pa podobne kot ti - niso gnojni, samo take bele, skoraj nevidne, ampak čutne bunkice. Predvsem na čelu (ampak tam jih ima tudi fant, pa ni nikoli jemal kt ) in licih.
Če punca nikoli ni imela mozoljev, še ni garancija, da jih ne bo imela po jemanju kt. Ko nehaš, je to za telo pač hormonski šok in nek stranski učinek je zagotovo prisoten - ampak po moje se to čez čas vse uredi, samo vztrajati je treba.
Če s kt nehaš zaradi težav med jemanjem, potem te tudi take zadeve ne iztirijo - no, te, ampak je to cena, ki jo plačaš za to, da se drugače bolje počutiš in ne tvegaš ostalih stranskih učinkov, ki jih prinaša jemanje.
Še za renatko_: jaz sem med jemanjem yasminelle imela velike težave z nepojasnjenimi vnetji, ki jih sedaj, ko nisem na kt, nimam. Sicer so se vnetja umirila že pred koncem jemanja, ampak vseeno so kt lahko povzročiteljice vnetij, predvsem glivičnih - potrjeno od dermatovenerologa
Ja, dlake na čudnih mestih,..Evelyn.., tudi pri meni. Ampak zamižim in ignoriram. Na kt nimam namena iti. Mozolje imam pa podobne kot ti - niso gnojni, samo take bele, skoraj nevidne, ampak čutne bunkice. Predvsem na čelu (ampak tam jih ima tudi fant, pa ni nikoli jemal kt ) in licih.
Če punca nikoli ni imela mozoljev, še ni garancija, da jih ne bo imela po jemanju kt. Ko nehaš, je to za telo pač hormonski šok in nek stranski učinek je zagotovo prisoten - ampak po moje se to čez čas vse uredi, samo vztrajati je treba.
Če s kt nehaš zaradi težav med jemanjem, potem te tudi take zadeve ne iztirijo - no, te, ampak je to cena, ki jo plačaš za to, da se drugače bolje počutiš in ne tvegaš ostalih stranskih učinkov, ki jih prinaša jemanje.
Še za renatko_: jaz sem med jemanjem yasminelle imela velike težave z nepojasnjenimi vnetji, ki jih sedaj, ko nisem na kt, nimam. Sicer so se vnetja umirila že pred koncem jemanja, ampak vseeno so kt lahko povzročiteljice vnetij, predvsem glivičnih - potrjeno od dermatovenerologa
-
tani24 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 1. 2007
sej sm mela že miljon pogovorov na temo tega toka s ginekologinjo in mi jih je sam menala skoz, dolker nisem mela tok čez cele mesce..skor 5 mesvec brez prestanka, skoz sm bla pr njej, una je pa še kr menala in sm znorela in nehala jemat tabletke. zdej je blo 3 mece vse ok, zdej se je pa kr naenkrat spet pojavu..una me je že večkat pregledala in bris in vse in je baje vse ok..sploh nevem kaj je to..
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Moj četrti dan brez KT .
Zdej k sm dubla M. mam ful močno, res nikol med jemanjem KT nism mela tok..zdej pa ne vem a je to zato ker sem nehala že po 8. tabletki (?)Najbrž. Al je to že una M. normalna?
In ja cvikam pred kondomi ful, me je strah da bom v prihodnosti spet na KT. No ja do novga leta zihr ne.
Zdej k sm dubla M. mam ful močno, res nikol med jemanjem KT nism mela tok..zdej pa ne vem a je to zato ker sem nehala že po 8. tabletki (?)Najbrž. Al je to že una M. normalna?
In ja cvikam pred kondomi ful, me je strah da bom v prihodnosti spet na KT. No ja do novga leta zihr ne.
-
blue eye - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2005
Sej kondomov se kr kmal spet navadš nazaj..jest bi šla nazaj na KT edino iz tega razloga, da bi vedla kdaj bi dobila menstro, pa manj boleče je..ampak se da potrpet, je veeeelik bolš brez
Pri seksu si verjetno že opazila razliko ane
Pri seksu si verjetno že opazila razliko ane
Za dežjem vedno posije sonce!!
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
jaz sem tudi že skoraj en mesec brez. drug teden naj bi dobila M, samo ne vem, če bo točna.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Hm, nisem sledila celotni temi, bom kr povprašala zakaj ste nehale jemat kt?
Jaz jih jemljem že dve leti in pol in mi ful odgovarjajo. Imam logest. Moja mati jih tudi že ful časa jemlje (logest) in je vse ok. Ne vem, sekira me, da ste jih v takem številu nehale jemati, zakaj?
Jaz jih jemljem že dve leti in pol in mi ful odgovarjajo. Imam logest. Moja mati jih tudi že ful časa jemlje (logest) in je vse ok. Ne vem, sekira me, da ste jih v takem številu nehale jemati, zakaj?
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov