Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Gost
ženska napisal/-a:Menstruacija je močnejša in imela sem nekoliko močnejše krče. Seveda je oboje logično. Zelo sem zadovoljna, ker sem se tako odločila. Mislim, da so imela tabletke name več slabših kot dobrih učinkov.
Ja, ampak to so negativne spremembe. Mene zanimajo pozitivne
- jzt
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
Jaz sem po treh letih pred tremi meseci nehala jemati tabletke zaradi bolezni - nobenih sprememb nisem opazila. Menstruacija je točna, srednje močna (bolj ne kot ja), bolečin pa tudi NOBENIH. Ampak pri meni je bilo tako že preden sem začela jemati tabletke. Sem pa upala, da ne bom mela več takega apetita, pa je isto.
Aja, ena slaba lastnost je pa res - dva dni pred menstruacijo postanem tako mozoljsta, da je obup, to traja potem še celo menstrucijo.
Aja, ena slaba lastnost je pa res - dva dni pred menstruacijo postanem tako mozoljsta, da je obup, to traja potem še celo menstrucijo.
-
ženska - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 10. 2005
- Kraj: Prelepa Gorenjska
MsN napisal/-a:ženska napisal/-a:Menstruacija je močnejša in imela sem nekoliko močnejše krče. Seveda je oboje logično. Zelo sem zadovoljna, ker sem se tako odločila. Mislim, da so imela tabletke name več slabših kot dobrih učinkov.
Ja, ampak to so negativne spremembe. Mene zanimajo pozitivne
Dober učinek je to že zato, ker je to naraven ciklus.
- Gost
tanika* napisal/-a:zdej sm prvi mesec brez tabletk in mi tedn dni zamuja menstra. dons sm raj nardila test nosečnosti in je zaenkrat negativen.nevem kaj nej zdej jo čakam al grem k ginekologinji naj mi jo sproži. rekla je da če mi bo zamujal nej pridem.
Baje ti dajo tablete za sprožitev, če zamuja 3 mesece, vse ostalo naj bi bilo normalno - če nisi noseča seveda.
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
MsN napisal/-a:Mene zanimajo pozitivne
Ko sm js prenehala s tabletkami, je bil svet takoj lepši Js sm bla prej res čist zamorjena, jokala sm čist tko za brezveze, vsaka stvar me je spravla s tira, sploh se nism prepoznala. Da sploh ne govorim o libidu, mela sm ga nuli, če ne celo pod nulo. Potem se je pa vse spremenilo, libido se je vrnil, razpoloženje se je pa tudi izboljšalo za več kot 100%. Nikoli mi ni blo žal, da sm nehala in nikol več se ne mislm filat s hormoni in rušit svoje hormonsko ravnovesje. Edina slaba stvar je to, da mam precej več krčev, mal sm boga prvi dan menstruacije, ampak se da potrpet.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
- Gost
freaky napisal/-a:MsN napisal/-a:Mene zanimajo pozitivne
Ko sm js prenehala s tabletkami, je bil svet takoj lepši Js sm bla prej res čist zamorjena, jokala sm čist tko za brezveze, vsaka stvar me je spravla s tira, sploh se nism prepoznala. Da sploh ne govorim o libidu, mela sm ga nuli, če ne celo pod nulo. Potem se je pa vse spremenilo, libido se je vrnil, razpoloženje se je pa tudi izboljšalo za več kot 100%. Nikoli mi ni blo žal, da sm nehala in nikol več se ne mislm filat s hormoni in rušit svoje hormonsko ravnovesje. Edina slaba stvar je to, da mam precej več krčev, mal sm boga prvi dan menstruacije, ampak se da potrpet.
Kot bi opisovala sebe, samo pozitivnih učinkov še ni, ker sem komaj 14 dni brez. Kdaj se je pri tebi zadeva obrnila na bolje, koliko časa po prenehanju jemanja? Pravijo, da se telo očisti šele po 3 mesecih pavze, ne?
Res lepo slišat pozitivne izkušnje po koncu jemanja
-
freaky - Kofetarica
Hm, težko ti rečem kdaj, ker je od tega že kar nekaj časa (mislim, da sem že skor 2 leti brez tabletk). Sj ne morem rečt, da se mi je razpoloženje čez noč spremenil, nekaj časa je trajalo, da se je stanje izboljšalo, lahko bi rekla, da približno 3 mesece. Pri libidu se je pa stvar dejansko čez noč spremenila, takoj se mi je dvignil. Mogoče je bil razlog tud to, da se je z mene zvalil velik kamen (tabletke) in sem veliko bolj sproščeno tavala po svetu. Definitivno je zdaj bolje!
Ti ne morm rečt, da se ti bo svet zdej čist spremenil, ker je pač odvisno od posameznika. Lahko ti pa rečem, da si se z mojega stališča odločila pravilno, ko si prenehala, ker tabletke niso naravne in vsak vnos umetnih hormonov je za telo šok.
Ti ne morm rečt, da se ti bo svet zdej čist spremenil, ker je pač odvisno od posameznika. Lahko ti pa rečem, da si se z mojega stališča odločila pravilno, ko si prenehala, ker tabletke niso naravne in vsak vnos umetnih hormonov je za telo šok.
- Gost
Ja, delim to filozofijo glede jemanja kt s teboj, saj so tudi mene zadnje pol leta zelo morile - pač skoz razmišljaš, kaj če bi bilo po prenehanju boljše ipd. In glede tega sem res osvobojena, zdaj vem, da sem prepuščena naravi in mi je to bolj všeč kot prej, kaj bo v prihodnosti pa bom videla. Poročam in upam na najboljše. Vem, da ne bom zdaj za 100 % boljše razpoložena ipd., se mi pa zdi, da je z mene padlo veliko breme in bo ok
-
freaky - Kofetarica
MsN napisal/-a:se mi pa zdi, da je z mene padlo veliko breme in bo ok
Dovolj je že to citirano dejstvo, da veš, da si naredila pravilen korak. Vse ostalo bo prišlo, ker imaš en breme manj, tko da se ne sekirat.
- Razlagalka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 6. 2008
- Kraj: Štajerski konec
Pri meni se ni spremenilo popolnoma nič, pa sem jih prej jemala 6 let, pa pol 3 leta ne, zdaj pa sem spet začela.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov