Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Pomoje so ble vse te zate prešibke...
JSt sm Pušenjaku napisala svoj problem, pa je reku da pridejo v poštev starejše tabletke ala stediril-m, Rigevinon (al kako se že napiše),pa še ene, ki jih je jemala moja babica. Isto kao velja za umesne karvavitve.
Pač fora je da tabletke 3 generacije so res blage, ampak pa večinoma totalno zavrejo libido,ker blokirajo ovulacijo.
Ne vem zakaj,men je rekla ginekologinja da jo logest ne,in tud starejše tabletke da ne,yarina pa. In če nimaš ovulaciej je logično da tudi poželenja ni,saj je to stvar,ki pride zaradi ovulacije...
Baje se da to uredit če jemlješ testosteron,ne vem pa kako je s tem,pa samo v ameriki se ga dobi....testosteron za ženske namreč.
JSt sm Pušenjaku napisala svoj problem, pa je reku da pridejo v poštev starejše tabletke ala stediril-m, Rigevinon (al kako se že napiše),pa še ene, ki jih je jemala moja babica. Isto kao velja za umesne karvavitve.
Pač fora je da tabletke 3 generacije so res blage, ampak pa večinoma totalno zavrejo libido,ker blokirajo ovulacijo.
Ne vem zakaj,men je rekla ginekologinja da jo logest ne,in tud starejše tabletke da ne,yarina pa. In če nimaš ovulaciej je logično da tudi poželenja ni,saj je to stvar,ki pride zaradi ovulacije...
Baje se da to uredit če jemlješ testosteron,ne vem pa kako je s tem,pa samo v ameriki se ga dobi....testosteron za ženske namreč.
- Gost
Smetka_, kaj pa ce preprosto nehas z jemanjem? V drugi temi sem zasledila tvoje tezave ob jemanju in se mi zdi, da bi bilo vredno poskusiti biti brez kt, da vidis, kaj je dejansko posledica jemanja in kaj ne ... Tudi sama imam tole v planu, ker sem ze cisto zmedena, kaj mi delajo kt in kaj sem dejansko jaz.
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
ja MsN saj točno to...
Jaz takole mislim: " v tretje gre rado" zato bom še eno menjavo verjetno poskusila. Če se pa takrat ne bo izšlo pa tukaj dokončno potegnem črto čez vse, takoj ko bom opazila,da mi nekaj ni prav.
Res je smotano da imaš potem pač zjeban ciklus in ne moreš rpestavljati menstruacije...ampak hej,saj imamo tampone. Pa tudi to,da bi me bolelo..Ja no...najbrž bi raje takrat vzela kak močnejši tablet kot pa bila cel mesec čisto strešena.
Jaz takole mislim: " v tretje gre rado" zato bom še eno menjavo verjetno poskusila. Če se pa takrat ne bo izšlo pa tukaj dokončno potegnem črto čez vse, takoj ko bom opazila,da mi nekaj ni prav.
Res je smotano da imaš potem pač zjeban ciklus in ne moreš rpestavljati menstruacije...ampak hej,saj imamo tampone. Pa tudi to,da bi me bolelo..Ja no...najbrž bi raje takrat vzela kak močnejši tablet kot pa bila cel mesec čisto strešena.
- Gost
Tocno tako, ce postavis na tehtnico, raje 1x na mesec krvavis dlje in vec, mogoce s krci, ampak, ce se ostale dni pocutim dobro, se mi zdi, da to ni tako hudo.
Tudi jaz sem razmisljaja, da bi yasminelle preprosto menjala, ampak ze logest mi niso bile fajn, ne da se mi vec cakat nove pol leta, ali so vredu ali ne ... mi je vedno bolj jasno, da se moje telo malo cudno odziva na vse to in bi mu bilo veliko lepse brez kemije.
Tudi jaz sem razmisljaja, da bi yasminelle preprosto menjala, ampak ze logest mi niso bile fajn, ne da se mi vec cakat nove pol leta, ali so vredu ali ne ... mi je vedno bolj jasno, da se moje telo malo cudno odziva na vse to in bi mu bilo veliko lepse brez kemije.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
Prvo kot prvo, boš okregana, ker pišeš tako "nerazločno" (ampak js te že razumem ).
Drugo kot drugo pa, celulit ti sam od sebe ne bo šel kar tako proč. Za celulit boš morala tudi kaj sama storiti, ne samo nehati pit tabletk. Glede teže pa...Moja sestra je shujšala za 5 kg, ko je nahal pit.
Drugo kot drugo pa, celulit ti sam od sebe ne bo šel kar tako proč. Za celulit boš morala tudi kaj sama storiti, ne samo nehati pit tabletk. Glede teže pa...Moja sestra je shujšala za 5 kg, ko je nahal pit.
- Gost
love18 napisal/-a:jst tut tuhtam d bi njahala s tabletkam..pa m znima tiste ku ste pu dogm cajti jemanja njahale..a se je teža ke umirila? pa celulit pa tu? kr bi sam zrd tega njahala no..
Če nimaš večjih težav s težo, ki jih povezuješ z jemanjem kt, potem se mi zdi brezveze nehat, če ni kaj drugega narobe. Shujšaš lahko z boljšo prehrano in več gibanja - če boš brez kt in jedla kot kit in nič migala, boš pač kot kit in to s celulitom ... logično. Možno je, da kt zadržujejo vodo, ampak mislim, da gre tukaj za kakšna 2-3 kg, ne pa recimo za 10 odvečnih kilogramov.
In ja, potrudi se pisati bolj jasno.
- Gost
Punce, ki ste prenehale s kt ... a ste imele potem kakšne težave z bolečimi jajčniki? Moja m. je končana, mene pa še vedno dajejo krči ... oz. tisti nelagodni občutek v jajčnikih ... Je mogoče zaradi prenehanja jemanja in je vse še malo zmedeno z ovulacijo in tem, da ni več doze kt?
-
diablo_girl - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
MsN napisal/-a:Punce, ki ste prenehale s kt ... a ste imele potem kakšne težave z bolečimi jajčniki? Moja m. je končana, mene pa še vedno dajejo krči ... oz. tisti nelagodni občutek v jajčnikih ... Je mogoče zaradi prenehanja jemanja in je vse še malo zmedeno z ovulacijo in tem, da ni več doze kt?
A ne piše v navodilih?????
- Gost
diablo_girl napisal/-a:MsN napisal/-a:Punce, ki ste prenehale s kt ... a ste imele potem kakšne težave z bolečimi jajčniki? Moja m. je končana, mene pa še vedno dajejo krči ... oz. tisti nelagodni občutek v jajčnikih ... Je mogoče zaradi prenehanja jemanja in je vse še malo zmedeno z ovulacijo in tem, da ni več doze kt?
A ne piše v navodilih?????
Ne, ljubica, v navodila kt so namenjena jemanju kt ne prenehanju
- Gost
Kika napisal/-a:ja mene je velikrat tko mal špikal v jajčnikih. pa tut tko, sred mesca pa to, neodvisno od domnevnega časa ciklusa. ginekologinja mi je obrazložila, da je to zarad debeljenja te maternične sluzi in zmedenih hormonov.
Ja, saj si tudi sama tako razlagam, predvsem tole glede zmedenih hormonov se mi zdi logično. Več let jemlješ, je ciklus urejen, potem pa nehaš (sama se prekinila celo sredi ciklusa) in je telo verjetno res v rahlem kaosu. Upam, da bo čim prej mimo, hvala
- Gost
ženska napisal/-a:Danes sem dobila prvo menstruacijo po prenehanju jemanja tabletk. Natančno po toliko dneh, kot je bila pred tabletkami.
Kul. Opažaš še kake + spremembe?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov