Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 12. Maj. 2008 8:27

MsN napisal/-a:astra_mb, 'kt vdarijo na zivce' ... v kaksnem smislu? Mislis dobesedno na zivec ali v prenesenem pomenu, da se spremeni psihicno stanje ali kako?

jaz sem imela psihične težave...in to kar velike...v roku parih mesecev po končanju sem bila druga oseba...
sem pa zdaj načela drugo škatlico yasminelle...pa sem včeraj cel dan bruhala...tako je bilo tudi na začetku prve škatlice...zdaj jih sploh več ne jem..sem po eni tabletki prenehala...se mi zdi, da so yasminelle še hujše kot yarina kar se stranskih učinkov tiče....yarina začne postopoma škodovat...te pa kar na začetku vsekajo...živa groza ta kemija...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 12. Maj. 2008 9:15

No ja, mene so yasminelle prve mesece tudi spravljale ob rob, sem bila rahlo cudna, ampak potem se je poleglo in zdaj imam obcutek, da sem normalna. Upam, da res :lol:
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 26. Maj. 2008 13:11

js sm ta mesec po premoru nehala jemati tabletke.mela sm vse živo, cileste, diane 35, harmonet in nazadne yarina. jemala sm jih dobra 3 leta in sm mela grozne probleme. zadnje pou leta sm mela vsak dan menstro oz. zelo močen temni tok. ni bilo enega dne vmes, da bi blo brez in je resno škodovalo mojemu spolnemu življenju, mislim tabletke jemleš, da lahko v miru sexaš s fantom in če maš vsak dan menstro je to bl težko :roll:
zdej nevem minila sta dva tedna, nobenih krvavitev več, opažam da sm nekak bolše vole, ne več tok depresivna, nehal so me dajat vetrovi (prej je blo res grozn), mozoli se zaenkrat še niso pojavl pa tud apetit ni padu. zdej tega zadnega se najbol bojim, ker sm bla prej preveč suha in je zdej glih ok in se bojim, da bom padla spet na staro. kok ste pa kej ostale kej shujšale?
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 26. Maj. 2008 13:32

jst sm shujšala 4 kile- ampak s športom in minimalno spremembo prehrane. če bi bla še na kt po moje ni šans, da bi mi tko uspel dol dat kile :D

drgač pa mi je zdej, po ene pou leta čist hudo brez kt. dogaja mi na pouno, ful optimizma, seksala bi kr skos- prej mi pa še na misu ni pršlo. i feel good, what can i say :D:D:D
Uporabniški avatar
Bejbika23
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Bejbika23 » 27. Maj. 2008 7:28

A se je kateri zgodilo, da je po prenehanju imela šibkejšo menstruacijo in brez bolečin???
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 27. Maj. 2008 8:16

meni :D sam sm mela do zdej sam 2, tko da mislm da še ni reprezentativno ;)
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 27. Maj. 2008 8:28

Bejbika23 napisal/-a:A se je kateri zgodilo, da je po prenehanju imela šibkejšo menstruacijo in brez bolečin???

šibkejšo ja...bolečine pa žal večje..
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
Bejbika23
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Bejbika23 » 27. Maj. 2008 9:04

Hvalabogu, da nisem edina. Skos govorijo, da imaš pri kt blažjo M ampk pr men je obratno. Kaj ste še opazile po prenehanju?
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 2. 2008
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 27. Maj. 2008 9:16

Js sem bla par let na diane 35. Zdej ne jemljem že več k pol leta.

- lasje se mi tko mastijo, da...prej sem umivala, vsak 4-5 dan, zdej bi jih mogla vsak dan, le da se trudim, da samo vsak 2 dan matram lasičše

- mozoljava sem k en pubertetnik, pa v špici pubertete nisem mela kej več kt ene 3 mozolje po hrbtu in mogoče še kakšnega na čelu..zdej jih mam po vratu pod ušesi, na koži nad čeljustno kostjo, bradi, licah , čelu, po lasišču, da o ogrcih T-zone ne govorim pa imam načeloma bl k ne suho kožo

- plus je to, da mi je ratal shujšat, čeprou nisem uporabla nobenih dodatnih metod

- mogoče sem res mal boljše volje, zrd libida ne morem govort, ker mi ga vsega poberejo konstantna vnetja mehurja

- menstra me spet boli, da se filam prve 2 dni s ketonali in spet traja po 10 dni

Drgač pa mislem, da nič hujšega :lol:
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 27. Maj. 2008 10:19

Te tablete so tak k***c.

Jest jih jem kake tri leta, 2 leti pa pol logest...
zadnje pol leta pa Yarino.
2 leti vse ql. Potem pa: pretirano potenje, živčnost,zdirala sem se nad vsemi,ogromno prejokala,bila pod stresom non stop,vseeno mi je bilo za ljudi okrog sebe,za fanta,tudi če bi kar šel in ga ne bi bilo več...No,seksal se mi je še.
Potem sem šla k ginekologinji...Sama nisem vedla da so razlog za to tabletke. Me je vprašala kako in kaj in sem ji povedala pa se je zgrozila...
No in mi je dala Yarino.
Zdej se mi zdi da sem doti bolj pozitivno nastrojena,vsi problemi od logesta so nekak zginli,razen glava me 1-2 krat na mesec malo boli...
No,pri logestu je bil seks kul,tudi libido soliden.
Odkar jem yarino (četrta tablica bo zdajle prazna) bi vse drugo delala raje kot seksala in vse se mi zdi bolj interesantno kot to. Ob seksu mi rge na bruhanje, na seks ne mislim,ne samozadovoljujem se več (prej sem se), seks mi je v breme,vedno grem s strahom do fanta,ker vem da bo spet treba seksat in da bom spet komaj čakala da bo konec.

Sem mu povedala vse to ampak ne vem,očitno se njemu to sploh en zdi problem. Bi ga rada videla v moji koži,ko se mu želodec obrne ko tiča vidi.No ali pa da bi se njemu,ko bi videl mojo. Res odlični občutki.
Suha sem kot sahara,še lubrikanti ne pomagajo,in ko sekava imam občutek da me neka mašina poriva. Včasih mi je prišlo po 4-krat,zdaj še enrkat komaj zmorem pa še to mi je odveč. Bla sem zelo glasna med seksom,zdaj mi sploh ni do tega da bi kakšen glas oddala iz sebe in glasovno kar malo fejkam. Orgazmov pač ne.
Kot posušena roža sem in seks je zame samo izpraznitev za fanta. Da ne bi o tem da mi ne pašejo nobene nežnosti in romantika,in da mi je čisto "všeč" da samo gate dam dol in me nabriše pa je mir.

Na k***c mi gre tudi to,da je neki paranoičen zarad neke bivše ki ga je neki ustrahovala da je kao noseča in da nima menstre in noče fukat brez kondoma...zemr si ga na koncu natakne. NE vem kje je torej problem da bi jaz nehala z jemanjem (oziroma raje bi probala še kake druge tabletke), kao to da pol bom pa itak zanosila tud če bo mel kondom..v.glavnem čisti paranoik.
in mi je kar direktno rekel da sploh en bo seksal če ne bom na tabletah.
Glej,meni je vseeno, ker raje rešujem matematičen naloge kot seksam.

U GLAVNEM, TOTALNA BEDA so tele Yarina.
x.anna.x
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a x.anna.x » 27. Maj. 2008 10:33

Smetka_ napisal/-a:Te tablete so tak k***c.

Jest jih jem kake tri leta, 2 leti pa pol logest...
zadnje pol leta pa Yarino.
2 leti vse ql. Potem pa: pretirano potenje, živčnost,zdirala sem se nad vsemi,ogromno prejokala,bila pod stresom non stop,vseeno mi je bilo za ljudi okrog sebe,za fanta,tudi če bi kar šel in ga ne bi bilo več...No,seksal se mi je še.
Potem sem šla k ginekologinji...Sama nisem vedla da so razlog za to tabletke. Me je vprašala kako in kaj in sem ji povedala pa se je zgrozila...
No in mi je dala Yarino.
Zdej se mi zdi da sem doti bolj pozitivno nastrojena,vsi problemi od logesta so nekak zginli,razen glava me 1-2 krat na mesec malo boli...
No,pri logestu je bil seks kul,tudi libido soliden.
Odkar jem yarino (četrta tablica bo zdajle prazna) bi vse drugo delala raje kot seksala in vse se mi zdi bolj interesantno kot to. Ob seksu mi rge na bruhanje, na seks ne mislim,ne samozadovoljujem se več (prej sem se), seks mi je v breme,vedno grem s strahom do fanta,ker vem da bo spet treba seksat in da bom spet komaj čakala da bo konec.

Sem mu povedala vse to ampak ne vem,očitno se njemu to sploh en zdi problem. Bi ga rada videla v moji koži,ko se mu želodec obrne ko tiča vidi.No ali pa da bi se njemu,ko bi videl mojo. Res odlični občutki.
Suha sem kot sahara,še lubrikanti ne pomagajo,in ko sekava imam občutek da me neka mašina poriva. Včasih mi je prišlo po 4-krat,zdaj še enrkat komaj zmorem pa še to mi je odveč. Bla sem zelo glasna med seksom,zdaj mi sploh ni do tega da bi kakšen glas oddala iz sebe in glasovno kar malo fejkam. Orgazmov pač ne.
Kot posušena roža sem in seks je zame samo izpraznitev za fanta. Da ne bi o tem da mi ne pašejo nobene nežnosti in romantika,in da mi je čisto "všeč" da samo gate dam dol in me nabriše pa je mir.

Na k***c mi gre tudi to,da je neki paranoičen zarad neke bivše ki ga je neki ustrahovala da je kao noseča in da nima menstre in noče fukat brez kondoma...zemr si ga na koncu natakne. NE vem kje je torej problem da bi jaz nehala z jemanjem (oziroma raje bi probala še kake druge tabletke), kao to da pol bom pa itak zanosila tud če bo mel kondom..v.glavnem čisti paranoik.
in mi je kar direktno rekel da sploh en bo seksal če ne bom na tabletah.
Glej,meni je vseeno, ker raje rešujem matematičen naloge kot seksam.

U GLAVNEM, TOTALNA BEDA so tele Yarina.

ojoj.
pa to se usa k mate yarino prtožujete.=S
jst bm 3tjo škatlco pojedla.
pa nwem no.jst bi še zmiri sexala.sam nmal majnša želja je kt prei.zdj bol malkrat jst predlagam.sam če tip predlaga sm zto.upam da ne bo pr men isto če ne jih kr menjam-.-
darka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a darka » 27. Maj. 2008 12:28

Jaz sem 2 leti jemala cilest, potem pa pol leta yarino...men je bila yarina veliko bol slabša kot cilest ( depresivna, tečna, vmesne krvavitve,..) tako da sem potem naredila konec vsemu skupaj. In sem sedaj že 1,5 leta free.....:) brez tabletk in moram povedat, nekaj najbolšega kar sem naredila zase
SandraU
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 5. 2008
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a SandraU » 28. Maj. 2008 14:39

Jaz sem jemala najprej Longest, so postale prešibke, sem začela jemati Diana, mi je blo skos slab, sem začala s Femoden. Njprej vse uredu pol pa jovo na novo prešibke. ginekologinja mi je rekla naj jemljem po dve tabletki naenkart, uredu se je stvar popravla, sm že spet lahko jemala samo po eno. In sm bla prepričana, da je zdej vse uredu, nakar ugotovim, da mi je sex najtežja stvar na svetu. Rajš se delam, da spim, kot pa da bi mogla sexat. in takart sem ugotovila, da tako ne bo šlo več naprej, tko da sem enostavno rekla NE tablatkam, in zdej sexava s kondomov in nama je v užitek. Tud jst bl uživam in se laži sprostim. Zdej skor nikol več nisem zaspana (razen po dobrmu sexu seveda).

Tko da punce, če mate probleme s stem vam priporočam, da skenslate tablatke in uporabljate kondom.

Lp, SU :D
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 29. Maj. 2008 10:15

Ali je mogoce, da preneham z jemanjem kt kar sredi ciklusa (za 'vedno' oz. za nedolocen cas, pac pavza) ali moram pocakati na konec skatlice in potem ne vzeto druge po premoru? Na zacetku skatlice sem, ne da se mi vec, kar nehala bi, ampak me skrbi, kaj bo pol z m.?
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 29. Maj. 2008 10:17

Jaz bi sicer ze raje potem celo tablico do konca pojedla, da se mi ne bi kotala po torbici ali kopalnici ali kjerkoli.

Pomoje, da lahko kar takoj prenehas. Dvomim, da bi se zgodilo kaj resnega. Itak pravis, da si komaj na zacetku.
You want me to be something I can never ever be.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov