Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 07. Maj. 2008 12:14

bolečine se vrnejo...čeprav jih meni tudi kt niso kaj dosti zmanjšale...
sama sem prepričana, da kt zelo vplivajo na počutje...jaz sem imela z vsemi težave...največ pa z diane in yarino...yarina je prav tako nizkodozna kot yasminelle...tako, da se zna čez čas zgodit, da tudi vdarijo na živce...
sama sem sedaj poskusila ponovno jemat...in sicer ravno yasminelle...pojedla sem eno škatlico...krvavim že skoraj en mesec v eno...tako, da sedaj po pavzi še pojem 3/4 škatlice, da prestavim menstruacijo...in končam kariero s kt..ampak tokrat res za vedno...
sicer pa mislim mortisha, da bi bile zate yasminelle preblage, če si jemala diane...in bi najbrž prav tako imela vmesne krvavitve...pač probaš pa vidiš..

no..jaz sem prišla do končnega zaključka, da je življenje brez kt veliko lepše in lažje...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 07. Maj. 2008 12:17

Bejbika23 napisal/-a:Kakšne spremembe? Ker jst jih v počutju že zdej opazim. In sicer.

telo rabi nekaj časa, da se sčisti hormonov...jaz sem imela težave z živci...pa sem res lep čas potrebovala, da se je vse uredilo...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 07. Maj. 2008 14:16

astra_mb, 'kt vdarijo na zivce' ... v kaksnem smislu? Mislis dobesedno na zivec ali v prenesenem pomenu, da se spremeni psihicno stanje ali kako?
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 07. Maj. 2008 15:44

mortisha...nočm te prestrašt, sam verjetn se ti bodo vse težave vrnle. Vsaj men so se. Nazadnje sm jemala Yasminnelle pa se mi je vrnil par mozoljev, tak da so proti tem Diane še najboljš, ampak par mozoljčkov ni nč v primerjavi s tem kar imam ko sem nehala jemat.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 07. Maj. 2008 16:51

amyZ, ampak ce imas tezave z mozolji, pojdi raje k dermatologu, ne pa samo zaradi tega spet zacet s kt, ker je to po moje slabse, kot ce ti dermatolog predpise karkoli drugega.
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 07. Maj. 2008 18:36

Joj ja ti mozolji, zgleda da sm spet v puberteti, ni in ni konca..
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
Bejbika23
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Bejbika23 » 08. Maj. 2008 10:59

Tiste, ki ste dobile mozolje, ko ste nehale s kt, ste jih tudi prej imele veliko?
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 08. Maj. 2008 11:48

Da, tud prej sem jih mela.
Vem, sam ne bom začela KT jemat nazaj sam zard tega. Lahk bi šla k dermatologu, sem tud brala o tem, pa mami mi je kozmetičarko priporočla, dab mi jo financirala, sam to baje ful traja. Dobiš tablete in zdravljenje lahko traja tud leta, tak da je vsejn. Probala bom s kvasom, mogoč bo pa pomagal, raj kot da se filam s tabeti al pa na kake laserske hodm al pa kej podobnga.

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 08. Maj. 2008 12:07

Eh, tole glede dermatologa je pa navaden stereotip. Sama sem imela v puberteti strasne mozolje in sem bila ena redkih, ki je v tistem casu dobila Roacutane, zelo mocno zdravilo proti mozoljem, jemala sem ga pol leta in od takrat je moja koza 90 % boljsa. In verjemi, da je bilo tiste pol leta zdravljenja manj skodljivo kot leta jemanja kt. Kasneje sem dlje casa 1x mesecno obiskovala kozmeticarko, resda je nega aknaste koze precej draga, ampak se je splacalo, ker sam si pri mozoljih bolj tezko kozo uredis do te mere kot to pocnejo v salonu.

Najprej je treba k osebnemu zdravniku, mogoce ti da samo Klimicin ali Skinoren, ce ni hudo, mogoce ti to pomaga, kasneje pride dermatolog in sploh ni nujno, da ti predpise dolgotrajno zdravljenje ... cisto odvisno od stanja koze.
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 11. Maj. 2008 8:23

Ja mela sm jih kr precej, še zmeri ne tok velik..

Zdej se je stanje izboljšalo, drgač pa 14 dni sm mela zj take mejhne bele mozoljče skor na vsakem delu obraza..za znoret
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
miska13
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 20. 1. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a miska13 » 11. Maj. 2008 10:53

proti mozoljčkom naj ti osebna zdravnica napiše recept za Klindamicin. jaz sem ga imela, pa je ful uredu

prejšnji mesec sem tudi jaz prekinila z jemanjem KT ... se pripravljam na bolečo menstruacijo drug teden (po desetih letih bo spet kriza) :?
Beatus non est qui habet quae cupit, sed qui non cupit quae non habet !!!
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 11. Maj. 2008 11:35

Evo minilo je šele 5 dni od prenehanja in nvem no, k pravte, da sprememb ni šele po parih mescih..pr men so :D
Zadnjič spremenil ..Evelyn.., dne 07. Feb. 2012 13:16, skupaj popravljeno 1 krat.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 11. Maj. 2008 12:43

U bistvu, kok ve štejete te dneve od prenehanja? K recimo vsak mesc maš 7 dni pavze, to štejete zravn? K če štejete pol u bistvi telo sploh ne reagira, da ste nehale, tak kot med pavzo ne. Al to po tej pavzi štejete?

Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 11. Maj. 2008 13:05

jz sm štela po pavzi :) s pavzo vred bi blo 12 dni.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Bejbika23
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Bejbika23 » 12. Maj. 2008 7:36

Jst sm štela po pavzi. In ja evelyn čist se strinjam s tabo, pr meni isto glede sprememb :D :D :D :D

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov