Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 23. Jan. 2006 8:19

tanchy000 napisal/-a:Jest sem jh nehala jest skoraj 2 meseca nazaj, 1. mesec je bila menstruacija ful dalša, pa še bolel me je mal bolj kot ponavadi...nekje sem zasledila, da je na vsakih par let dobro narediti 3 mesece pavze.Ve katera kaj o tem?

Ja jst sm o tem vprašala ginekologinjo pa je rekla, da ni treba ker so npr. Logest blage tablete za mlade in ni treba naredit pavze. Ko greš naslednič k ginekologinji jo vprašaj.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 23. Jan. 2006 8:39

Tudi moja mi je povedala za Cilest, da ni potrebna pavza. Jemljem jih pa že osem let sigurno.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 23. Jan. 2006 9:02

jst sem prenehala z tabletkami lani avgusta, zaradi močnih glavobolov. prva menstruacija po tistem je bila še normalna, zdaj pa pride na dva meseca :? . res je ful smotan, ker sem ful nesigurna ko grem kam, skos si čekiram hlače in mam filing da mi teče. zdej sem se pa spet naročila za ginekologa da mi da druge.
Uporabniški avatar
Naty
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: R`dam

Neprebrana objavaNapisal/-a Naty » 24. Jan. 2006 13:49

Jaz sem 8 let jemala Trinovum. Vmes se mi je morda dvakrat zgodilo, da se je pojavila neke vrste vmesna krvavitev (med samim jemanjem tabletk), ker so z leti postale tabletke prešibke zame. Po prenehanju jemanja Trinovuma sem prvo menstruacijo dobila z zamikom par dni, nato se je stanje uredilo.
Po letu dni sem ponovno pričela s KT in sicer z Logestom. Lani aprila sem jih po dveh letih jemanja nehala jemati in menstruacija je normalna (na 22 dni) in krajša kot med jemanjem KT.
Zdaj pa bo počasi čas za otročička... :)

Torej, nič se bistveno ne spremeni (vsaj pri meni se ni). Lahko le povem, da sem postala manj "sitna", seks je bolj "moker" in tudi večja je želja po njem.

Je pa tudi res, da je moja prijateljica imela ogromne probleme po jemanju KT. Problem je bil v tem, da je začela jemati KT še preden je dobila svojo prvo menstr. Po prenehanju jemanja je izgubila menstr., hormoni so ji ponoreli in je potem morala jesti neke hormonske tablete, ki so izzvale menstruacijo. Po tem se je grozno zredila, kar pa je najhuje so se ji pojavile še ciste na jajčnikih in je morala na operacijo. Takrat so ji rekli, da bo imela verjetno težave pri zanositvi, no, danes pa je ponosna mami 2 letne štručke.
"Ni dovolj, da imamo odprte oči, potrebno je imeti tudi odprto srce."
soncica5
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a soncica5 » 28. Jan. 2006 16:00

Ja koliko je pa bila stara ta tvoja prijateljica ko je prenehala s tabletkami? Pa je dolgo trajalo da je zanosila? Tudi meni so se naredile ciste na jajčnikih in še vednno jem tabletke, ker drugače ne dobim menstruacije po več mesecev. In me je zelo strah kako bo,ko bom prekinila z njimi in kako z zanositvijjo če pa ni ovulacije?
Uporabniški avatar
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *Ela* » 28. Jan. 2006 16:50

LyLa napisal/-a:cca 180 dni zamude
o bed tega se jas bojim...te lahko vprašam kolk si bla stara ko si jih začela jemat pa kak dolgo si jih jemala?
as if.
dzeljan
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a dzeljan » 28. Jan. 2006 17:25

Še moja zgodba...
Tabletke Cilest jem že 9 let, imela sem dve pavzi po eno leto. Pri prvi prekinitvi sem imela prvo mestruacijo redno čez en mesec, potem pa dolgo časa nič. Ker ni bilo možnosti da bi zanosila, nisem delala panike in se šele čez 3 mesece pri rednem obisku ginekologinje pozanimala o vzrokih. Povedala mi je, da so se jajčniki v času jemanja tablet verjetno polenili, da je to normalen pojev in mi dala hormonske tablete (skladno z navodili sem jih jemala 1 teden), ki so ciklus spodubudile in uredile. Pri drugi prekinitvi se je zgodba ponovila, s tem da si ciklusa nisem urejala s pomočjo tablet. Pol leta sem bila brez menstruacije (in to čez poletje ko sem bila 6 tednov neprekinjeno na morju) :) , potem pa se je ciklus naravno pojavil in normaliziral.Moj novi ginekolog namreč ciklusa ni hotel spodbuditi umetno, zato pri drugi prekinitvi nisem jemala omenjenih eno tedenskih hormonskih tablet.

Upam, da zgodba ni predolga in da je kaj pomagala.

LP

Dzeljan
Uporabniški avatar
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *Ela* » 28. Jan. 2006 17:34

dzeljan mene zanima zakaj ti ginekolog ni hotel dat hormonskih tablet pol drugič?
as if.
Uporabniški avatar
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 12. 2004
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a jokica » 28. Jan. 2006 17:53

Hely_3 napisal/-a:
tanchy000 napisal/-a:Jest sem jh nehala jest skoraj 2 meseca nazaj, 1. mesec je bila menstruacija ful dalša, pa še bolel me je mal bolj kot ponavadi...nekje sem zasledila, da je na vsakih par let dobro narediti 3 mesece pavze.Ve katera kaj o tem?

Ja jst sm o tem vprašala ginekologinjo pa je rekla, da ni treba ker so npr. Logest blage tablete za mlade in ni treba naredit pavze. Ko greš naslednič k ginekologinji jo vprašaj.

ja tud jest sm slisala te scene s pavzami... pa sm prasala ginekologinjo... pa je rekla, da te nizkohormonske tablete ni panike... to so pa vse tabletke, ki so trenutno na trziscu, ce bi mela visjo koncentracijo bi vas ginekologinja opozorila saj jih moras jemati pot strogim nadzorom (sm probala)... tko da kao ni treba delat pavze ce jemlete nizkohormonske tebletke... sm se ful pozanimala zarat tega ko jih jest jemljem ze 7 leto... al celo 8...
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 28. Jan. 2006 18:00

Ja, to je res, men tud za Cilest ni treba nobene pavze delat, pa jih jemljem že enih osem let.

Sam pri teh nizkohormonskih tabletkah se pa lahko sčasoma zgodi, da postanejo nekako "prešvoh" za tvoj organize in telo, kar je meni ginekologinja omenila na zadnjem pregledu.
Dogaja se mi namreč, da imam sredi ciklusa kak dan ali dva rjav izcedek, če pa pozabim tabletko, se pa ta izcedek sploh pojavi.

Mi je predlagala zamenjavo, samo se zaradi teh občasnih izcedkov nisem odločila, da bi druge tabletke začela jemat, ker so mi drgač te popolnoma v redu.
dzeljan
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a dzeljan » 28. Jan. 2006 19:09

Ela, pri drugi prekinitvi sem imela novega ginekologa, ki je rekel, da ni potrebno umetno spodbujati menstruacije in da se bo ciklus uredil po
naravni poti. In se je res. Vsak zdravnik ima pač svoje fore. Ta, ki ga imam zdaj (in upam da ga bom imela še dolgo) zagovarja bolj prijazne metode do telesa.
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 29. Jan. 2006 8:43

Meni se je takoj ciklus uredil. Nebenih težav nisem imela, razen bolj boleče menstruacije. Aja pa redit sem se začela ko pujs :cry:
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
lil*a
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a lil*a » 24. Maj. 2006 19:12

a je prehitro da bi jih začela jemati pri 15 letih?
Uporabniški avatar
Čebelica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Čebelica » 24. Maj. 2006 22:31

Jst sm jih pred dobre pol leta nehala jemat in od takrat mam full dolge sikle med menstruacijami. Priblizno na 38 dni jo dobim, so pa tudi bolj boleče spet... :(
Sem se pa tudi jst bala, k mi je menstruacija na začetku zaostajala, ma potem sem prebrala da je to pogosto. Drugače pa od takrat še nism bla pr ginekologinji, tko da upam da ni kej narobe..

Lep pozdravček
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 24. Maj. 2006 22:46

lil*a napisal/-a:a je prehitro da bi jih začela jemati pri 15 letih?

Po moje ja. Ker se telo se vedno razvija... ne vem no. :)

Cebelica tudi jaz sem nehala, pa mi zdaj tudi zaostaja in je bolj boleca in tudi nisem bila pri ginekologinji. Dokler ne bo kaj nenavadnega ali pa mi bo fejst zaostajala, je ok :)
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov