Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
matty13
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 1. 2007
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a matty13 » 16. Jan. 2008 13:05

men je najprej 5 tednov zamujala in je skorej nč ni blo, pa pol naslednjič tudi, potem se je pa zrihtal.

Kar se razpoloženja tiče, sem mela hormone čist zmešane :lol: in se mi je čist preveč dogajal (sami tipi so mi hodil po glav ;)), najbl bedn feeling je bil pa PMS, ker me je res dajal, da sem bla res zelo občutljiva in zdej po 8 mesecih sem še vedno.

Pa mezolji, oz. sem mela full bolj mastno kožo in lase ene pol leta....obup, res mi je šlo na živce :evil:
Ljubiti samega sebe je začetek dosmrtne romance
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 17. Jan. 2008 17:01

ok še moja zgodba :roll:

kt jemljem 7 mesecev. koža se mi je fuuul popravla, sexava brez skrbi :cool: drugih stranskih učnikov sploh ni bilo, razen vsakodnevne krvavitve in odpor do sexa prvi mesec jemanja, pa kakšna kila gor. zdej sem pa začela razmišljat, da sem u bistvu še ful mlada, skor premlada, da bi kemija uravnavala moje telo ( 17 let ). razmišljam, da bi prenehala jemat vsaj za nekaj časa. aja pa še osebni zdravnik mi je priporočil, da naj neham, ker kt lahko ( ni pa rečeno ) poslabšajo moje migrene. kaj ve mislte? a naj neham? sem premlada? a bi se mogla posvetovat z ginekologinjo? ful se bojim da bom bla spet mozoljasta - ubistvu bom bla. ampak če se mora koža sčistit naj kr se. :?:
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 17. Jan. 2008 18:17

@ sokolja
Jaz jih jemljem ze od svojega 16. leta. Ne sekiraj se, ti samo naprej jemlji,
skoditi ti ne morejo.
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 17. Jan. 2008 18:24

Foxy-lady napisal/-a:skoditi ti ne morejo.

Pa lahko. Saj zato te pa ginekologinja vpraša, katere bolezni so v družini, ker se pri določenih boleznih pojavijo večja tveganja.

aja pa še osebni zdravnik mi je priporočil, da naj neham, ker kt lahko ( ni pa rečeno ) poslabšajo moje migrene. kaj ve mislte?

Jaz odkar ne jemljem več Kt, tudi migren skoraj nimam več.

Seveda pa stranski učinki niso pri vsaki ženski enaki. Pri nekaterih so pač bolj izraziti.
Sama se boš morala odločiti, če jih boš jemala naprej ali ne.
:wink:
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 17. Jan. 2008 18:35

metuljčica* napisal/-a:
Foxy-lady napisal/-a:skoditi ti ne morejo.

Pa lahko. Saj zato te pa ginekologinja vpraša, katere bolezni so v družini, ker se pri določenih boleznih pojavijo večja tveganja.

Ja to je res, ampak jaz sem mislila tak, ka če ji do zdaj niso, ji potem tudi vec ne bodo.
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 17. Jan. 2008 19:52

Mislm, da če bi se ginekologu zdelo kakorkoli rizično, da ti ne bi predpisal KT. Lahko bi ti predpisal tud kake druge tablete. In ker očitno te nevarnosti ni, si lepo zaščitena, pa še koža se je popravla. A ni to super??
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 18. Jan. 2008 17:20

ja ampak mozolji so zato da se koža sčisti, ker se pač mora. sem precej skeptična, da se mi ne bojo mozolji pojavili kasneje ali kadar bom prenehala jemat kt ( tudi če bom takrat že stara ) :?
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 7. 2006
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 18. Jan. 2008 22:08

Pri meni se ni zgodilo čisto nič, ko sem prenehala jemati tablete. Verjetno je pa odvisno od tablet
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 18. Jan. 2008 22:35

Men se pa menstruacija noče in noče uredit.. zdej je nimam že od novembra. Pa samo štiri dni je trajala, je pa vseen bolela k prasica.
Še ene pol leta bom počakala pa bom vidla ajih čem spet jemat, čeprov mi je čist fletno brez KT, samo mal več mozoljev mam nažalost (prej nikol)
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 19. Jan. 2008 8:14

urszika napisal/-a:Men se pa menstruacija noče in noče uredit.. zdej je nimam že od novembra. Pa samo štiri dni je trajala, je pa vseen bolela k prasica.
Še ene pol leta bom počakala pa bom vidla ajih čem spet jemat, čeprov mi je čist fletno brez KT, samo mal več mozoljev mam nažalost (prej nikol)
Pri meni je isto. Prvi 2 menstruaciji sem dobila normalno, potem pa 3 mesece nič in pol je trajala 2 dni, sploh nisem vedla da jo mam. Jaz bom tudi počakala čeprav mislim da se mi ne bo uredila ker je tudi prej nisem mela redne... Brez tablet bom dokler bo šlo :)
So pa tudi ene tablete za sprožitev menstruacije, ki ti jih predpiše ginekolog če ti ful zamuja. No jaz je sploh ne pogrešam :)
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 19. Jan. 2008 9:50

Jaz sem potrebovala kar 4 mesece, da se mi je menstruacija uredila. Mislim, da so se tudi migrene dosti popravile od takrat, je pa res, da mam fuuul več mozoljev. Prej sem imela ful čisto kožo, zdaj pa kar opažam poslabšanje. Je pa tudi res, da si jih zdaj več praskam in je zato huje videt.
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 3. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a ena pač » 29. Jan. 2008 7:41

...
Zadnjič spremenil ena pač, dne 29. Dec. 2009 14:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
lolika69
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolika69 » 29. Jan. 2008 9:44

Pa si prepričana, da bi bla od tabletk? Lahka da si dobla od kake hrane....
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 12. Feb. 2008 14:30

Meni je pa en mesec (po šestih letih ) da ne jem več tabletk. In mi je super! Danes mi je 2. dan menstruacije-zaenkrat se mi je pomaknila samo za 5 dni. Nekak se boljše počutim, manj sem živčna. Čeprav mislim, da to zadnje ni zaradi tega :D
Malo imam mozoljev, vendar ni nič hudega. Upam, da bo to ostalo in da posledice kasneje ne bodo hujše.
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 11. 2005
Kraj: ŠpG/LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Tinchka » 12. Feb. 2008 17:21

Jaz pa imam zdaj 3. menstruacijo po prenehanju jemanja (v bistvu drugo tapravo). In je prišla točno do dneva! :) Upam, da bo vsaj približno tako tudi pri ostalih.
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov