Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 11. Maj. 2009 16:10

^^joj ne dramatizirat :D . Dejstvo je, da je velik možnosti, da ti KT mal zmešajo ciklus in ti zarad tega menstra potem zamuja. Bo že prišla. Pa bolj boš razmišlala o tem, dalj časa boš čakala- to vem iz izkušenj hehe. Pa če veš, da ni panike glede nosečnosti pol ne paničart in lepo čaki :wink: .
Uporabniški avatar
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 5. 2005
Kraj: Litija

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MiSsY¤ » 11. Maj. 2009 19:29

Ma ja no, jz sm mal poklicno deformirana hahaha :) ....... sej lepo čakam, sam da me ne bo hudič lih za na morje ulovil.............
Uporabniški avatar
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 5. 2005
Kraj: Litija

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MiSsY¤ » 19. Maj. 2009 8:16

Jupiiiii........ dobila po 35. dneh :D :D bolš kt nič :P

drugače pa imam ful več mozoljev, za lase se mi niti ne zdijo kej drugačni, pa velik hitreje mi dlake rastejo.....
Uporabniški avatar
majchy84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy84 » 19. Maj. 2009 8:26

Zdj je že 47. dan od prejšnje menstre, na živce mi gre to čakanje, kdaj se bo zmislila prit pa ves čas mislit na to, da morm s sabo vzet lunetko alpa vsaj vložek :evil: Itak bo prišla lih takrt, ko bom pozabila. Prejšnja je prišla pa 45. dan.

Drugače pa mozoljčke uspešno odpravljam sproti, se mi zdi, da jih je celo malo manj kot prej, ampak so pa samo podkožni. Lasje se mi pa ful hitro zmastijo, skorej bi jih morala umivat vsak dan. Opažam pa, da tud meni dlake hitreje rastejo, sploh obrvi. Pa ful mi sladko paše, prej mi sploh ni. Načeloma je bila pa prekinitev s tabletkami najboljša za mojo psiho in počutje - velik manj sem občutljiva, bolj vesela, nasmejana, na sploh se veliiiik boljš počutim. Kar bi me prizadelo še pol leta nazaj, me zdj tudi gane ne.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 19. Maj. 2009 10:57

jaz pa z rednostjo menstre nimam nekih problemov, razen da sem po prvi dobla naslednjo že čez 12 dni. mene je pa blazno zmotilo to norenje hormonov, ki se pa zdaj zgleda (Končno!) počasi umirja kr je blo že kr nevzdržno :? počutila sem se ko ena pubertetnica, fertig mi je dogajalo.. v bistvu je bil že neprijeten občutek.
zdaj pa se počutim kr vredu morem rečt. sicer je zdaj na začetku bilo več negativnih kot pozitivnih posledic, ampak sem optimistična, da se bodo tudi te stvari postopoma zregulirale :) čez 3 mesce mi poteče ona "poskusna doba" nejemanja, ki smo jo z ginekologinjo in nevrologinjo določile, da vidimo če so bile tabletke krive za nekatere težave. in res, glavobolov je precej manj..tu pa tam. v teh mescih nisem imela niti ene migrene, kar je zakon. mogoče bom pa ostala pri nejemanju, čeprav še vedno nisem prebolela neverjetnega bonusa sproščenega sexa..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
melodious
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 3. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a melodious » 25. Maj. 2009 12:24

Novo vprašanje:
Jaz sem prenehala jemati KT zaradi neželenih stranskih učinkov, ki so se začeli kar vrstiti. Ne prenesem hormonskih tablet. Menstruacijo imam zelo neredno. Skorajda lahko rečem, da še nisem imela prave menstruacije, le izcedke. Tabletke pa ne jemljem že kakšno leto. Danes sem bila pri ginekologu in sem dobila tablete za sprožitev menstruacije Primolut. Nato pa morem nadaljevati s tabletami za uravnavanje menstruacije Cyclo - Progynova, ki pa so prav tako hormonske tablete. Ne vem, če ima že katera izkušnje glede tega. Zanima me, če morem res obvezno jemati te tablete za uravnavanje menstruacije, ker res ne bi rada šla še enkrat čez vse težave zaradi hormonskih tablet. Ker so pač ginekologi zagovorniki tega, sem se odločila, da bom glede tega še povprašala na forumu. Hvala.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 11. Jun. 2009 8:40

zdej sem že par mesecev brez tabletk, pa moram rečt, da mi je ful boljše. M pride ponavadi na 28. dan, zgodi pa se tudi na 34. dan. prve dni je ni skoraj nič, potem pa je 4. in 5. dan ful močna, tako da sem bila kar presenečena, od kje tolk krvi :?
a je imela še katera ful močnejše krvavitve? moram rečt, da so se mi bolečine zmanjšale, tako da mi sploh ni treba vzet tablete, ampak se lepo filam s čajčki in mal potrpim, pa je.
aja, pa opazila sem, da mi lasje malo bolj izpadajo. a je to lahko povezano s tem?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 11. Jun. 2009 9:13

Roisin napisal/-a:zdej sem že par mesecev brez tabletk, pa moram rečt, da mi je ful boljše. M pride ponavadi na 28. dan, zgodi pa se tudi na 34. dan. prve dni je ni skoraj nič, potem pa je 4. in 5. dan ful močna, tako da sem bila kar presenečena, od kje tolk krvi :?
a je imela še katera ful močnejše krvavitve? moram rečt, da so se mi bolečine zmanjšale, tako da mi sploh ni treba vzet tablete, ampak se lepo filam s čajčki in mal potrpim, pa je.
aja, pa opazila sem, da mi lasje malo bolj izpadajo. a je to lahko povezano s tem?

Nenadna sprememba v količini m. in izpadanje las so lahko znaki policističnih jajčnikov. Zgolj kot namig (nič ne trdim in strašim).
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 11. Jun. 2009 9:15

melodious napisal/-a:Novo vprašanje:
Jaz sem prenehala jemati KT zaradi neželenih stranskih učinkov, ki so se začeli kar vrstiti. Ne prenesem hormonskih tablet. Menstruacijo imam zelo neredno. Skorajda lahko rečem, da še nisem imela prave menstruacije, le izcedke. Tabletke pa ne jemljem že kakšno leto. Danes sem bila pri ginekologu in sem dobila tablete za sprožitev menstruacije Primolut. Nato pa morem nadaljevati s tabletami za uravnavanje menstruacije Cyclo - Progynova, ki pa so prav tako hormonske tablete. Ne vem, če ima že katera izkušnje glede tega. Zanima me, če morem res obvezno jemati te tablete za uravnavanje menstruacije, ker res ne bi rada šla še enkrat čez vse težave zaradi hormonskih tablet. Ker so pač ginekologi zagovorniki tega, sem se odločila, da bom glede tega še povprašala na forumu. Hvala.

Škoda, ker nisi pri ginekologu vprašala, ali je jemanje teh tablet nujno oz. edina možnost. Očitno je ginekolog presodil (na tebi je, da zaupaš v njegovo presojo ali pač ne), da se tvoj ciklus ne bo uredil sam od sebe (glede na to, da se eno leto ni, je to skoraj pričakovano) in mislim, da ciklus urejajo samo s hormonskimi tabletami. Dobro je, če bi imela redne m., zato verjetno ne bo odveč, če začneš z jemanjem teh tablet. Ali pa se dodatno pozanimaš pri ginekologu ... Si bila pregledana z ultrazvokom? Včasih slednji ugotovi, zakaj je m. odsotna in zdravijo drugače.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 11. Jun. 2009 9:18

melodius, jaz mam iste težave....Imela sem dve krvavitvi od sept. 2008, obe izvenciklične. Ena "menstruacija" je bila naravna, druga posledica norlevo...
Meni je tudi gin predpisala primolut nor,pa še nisem začela jemat.
Jutri mam pa spet ginekologa.
Okrog nerednih menstruacij sem že ogromno prebrala, tako da ti povem da je to da nimaš M toliko časa vzrok vse kaj drugega kot prenehanje KT.
Lahko imaš policistične jajčnike, sindrom policističnih jajčnikov, nimaš ovulacij,ker ti hormoni narobe delajo, imaš zapackane jajcevode...
Ponavadi sledi Primolut nor, potem tablete cyclo...če se ne uredi greš na pregled hormonov...Če je tam vse ok sledi UZ maternice...Potem laparoskopija in podobno...Da ti spucajo jajcevode...Večina jih potem dobi menstruacijo.
Ampak večinoma se ti postopki začnejo dogajat šele potem, ko se eno leto matraš za otroka in ne zanosiš.

Ti pa povem da so tko neredne menstruacije in problemi z zanositvijo danes zelo pogost pojav...pogledaš na ringaraja.net pa redkokatera sploh še naravno zanosi tam.... :?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 11. Jun. 2009 9:30

Niti ne razumem, zakaj ginekologi tako odlašajo z ultrazvokom, ki takoj pokaže, ali je karkoli narobe z rodili. Meni se zdi skoraj nujno in logično, da žensko, ki nima redne m. ali slednje sploh nima, čeprav je v rodni dobi, pregledaš vsaj z ultrazvokom.
Uporabniški avatar
an|a
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a an|a » 11. Jun. 2009 9:57

Jst sm jih tud nehala jemat in se zdei bolš počutm k pa prej k sm jemala tabletke:) Nism mela nobenih težav...vse je isto kt prej k sm jih jemala. res da mam vsak mesec za kak dan ali dva zamude ampka tudi potem ni nevem kako močna mentruacija...malo dlje traja ampka se da zdržat. Koža se mi je tudi ful spremenila zdei ko sm nehala jemat tabletke...bolj čisto mam in nimam več tk problemov z mozoljčki...Res da pred manstruacijo se pojavi kakšen ampak kmalu zgine. Edino kar je se zdej pred menstruacijo počutim ful napihjeno:) Ma kira podobne izkušnje?

Lp
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 11. Jun. 2009 9:58

MsN napisal/-a:
Roisin napisal/-a:zdej sem že par mesecev brez tabletk, pa moram rečt, da mi je ful boljše. M pride ponavadi na 28. dan, zgodi pa se tudi na 34. dan. prve dni je ni skoraj nič, potem pa je 4. in 5. dan ful močna, tako da sem bila kar presenečena, od kje tolk krvi :?

Nenadna sprememba v količini m. in izpadanje las so lahko znaki policističnih jajčnikov. Zgolj kot namig (nič ne trdim in strašim).

a sprememba v količini krvi ni povezana s prenehanjem jemanja tabletk? kolikor sem prebrala, KT omilijo močne krvavitve ...
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 11. Jun. 2009 10:00

an|a napisal/-a:Edino kar je se zdej pred menstruacijo počutim ful napihjeno:) Ma kira podobne izkušnje?

ja, jst :) je pa res, da sem bla tud prej vedno napihnjena med m, tako da to zame ni nič novega.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 11. Jun. 2009 10:02

Roisin napisal/-a:
MsN napisal/-a:

a sprememba v količini krvi ni povezana s prenehanjem jemanja tabletk? kolikor sem prebrala, KT omilijo močne krvavitve ...

Možno. Ampak glede na to, da omenjaš izpadanje las, ki ga prej ni bilo, kaže na neke spremembe - hormoni, posledično jajčniki. Mogoče pa je stanje prehodno in bo v kratkem vse stabilizirano - odvisno, kako dolgo si že brez kt.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov