Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
hej. jst sem pa zdej dobila menstruacijo 6 dni prepozno. naslednji mesec mam ginekološki pregled in če mi še naslednji mesec mal zamudi, potem jo bom imela ravno za tale pregled
a se je kateri to že zgodilo? meni se še nikoli ni, ker sem vsa ta leta jemala tabletke in je bil ciklus urejen. a če se prenaročiš, potem spet čakaš 3 mesece ali kolikor je pač čakalna doba? kako ti določijo pregled, če nimaš urejenega ciklusa?????
a se je kateri to že zgodilo? meni se še nikoli ni, ker sem vsa ta leta jemala tabletke in je bil ciklus urejen. a če se prenaročiš, potem spet čakaš 3 mesece ali kolikor je pač čakalna doba? kako ti določijo pregled, če nimaš urejenega ciklusa?????
-
¤MiSsY¤ - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 5. 2005
- Kraj: Litija
Menstruacijski ciklusi naj bi bili po prenehanju jemanja KT takšni kot so bili pred začetkom jemanja; glede količine krvi, trajanja, pogostosti in spremljajočih bolečin. Če si imela že prej neredne menstruacije oz. ne zelo točne je povsem možno, da ti pač malo nagaja, nekatere ženske imajo takšne razlike med ciklusi povsem normalno. Jaz npr. pred jemanjem KT nikoli nisem vedela kdaj jo bom dobila (recimo da je bilo v roku 40dni) ampak nikoli ni bilo isto, vedno ena zmeda... takšne pričakujem tudi zdaj
-
choco.cat - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 9. 2006
^^Pri meni je blo isto. Že pred jemanjem nisem mela redne menstruacije in valda nisem po nehanju z tabletami (jemala sem jih 2-3 leta) redne M. Mela sem pa 1 leto pavze in itak nisem mela M ful dolgo, mi je pa ginekologinja na pregledu rekla da pač ene ženske sploh nimajo nekega ustaljenega ciklusa npr. na 28 dni in da je boljše da jem tablete in tako uravnavam ciklus, tako da mam zdaj spet Logest.
I laugh at gilded butterflies.
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
^^^s tem se pa ne morm čist strinjat. Pred jemanjem KT sm mela M. zelo redno, dobivala sm skos skor na isti dan. Po prenehanju jemanja KT se mi je pa vse zmešal, prve 4 so prišle redno, 5-ta na 50-ti dan, 6-ta na 40 dan, zdej pričakujem 7-mo in nimam pojma kdaj pride .
-
slivica - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 1. 2006
Jaz sem jih nehala jemat, naslednji teden bi že morala dobiti prvo M, sprememb pa NI!! Niti na koži, na telesni teži, mogoče v razpoloženju, ampak jaz mislim, da je za to krivo sonce, ker sem res boljše volje, če je lepo vreme.
Upam, da še M pride čisto normalno in je to to.
Upam, da še M pride čisto normalno in je to to.
-
lakeesha - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke???
vsak mesec se srpašuješ, če bo M sploh prišla al ni kej zagustilo...
bedno čist, najrajš bi šla nazaj na kt...
vsak mesec se srpašuješ, če bo M sploh prišla al ni kej zagustilo...
bedno čist, najrajš bi šla nazaj na kt...
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
and she didn't say where she was going
-
ribicaX - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 2. 2005
- Kraj: Prelepa Dolenjska
jst sm jih nehala jemat 2 mesca nazaj. pred tem sem jih jemala 7 let. in kaj se je zgodilo ko sem jih nehala jemat? najprej sem imela v prvem mescu po prenehanju dvakrat menstro, sedaj je pa minil že več kot mesec, pa naslednje še vedno ni, kožo mam nečisto, libido se mi je povečal (usaj ena pozitivna stran). ko bodo minili trije, štirje meseci, bom šla spet nazaj na kt. tako bom vsaj vedla kdaj bo menstra, pa koža na obrazu bo bolj čista.
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
zdaj sem že 2 mesca brez in opažam kar veliko sprememb..hm, mogoče pa razne spremembe malo preveč pripisujem nehanju jemanja, ampak ok
koža se mi ni pretirano onečistila..mogoče mam celo lepšo (?). šli sta 2,3 kilci gor, ampak tu tudi nisem ziher, če je kaj drugega. libido se mi je strašno povečal, pa tudi poraščenost se mi zdi precej večja.. fak, včasih sem si obrvi pulila na 4,5 tednov, zdaj si jih morm vsaj enkrat na teden. aja, pa opazila sem, da imam precej bolj izrazit telesni vonj, ki ga prej skorajda nisem imela. če torej povzamem moja opažanja, imam bolj negativne posledice, ampak okej..bom potrpežljiva in čakala na kakšne spremembe v počutju ali kaj drugega, koristnega
koža se mi ni pretirano onečistila..mogoče mam celo lepšo (?). šli sta 2,3 kilci gor, ampak tu tudi nisem ziher, če je kaj drugega. libido se mi je strašno povečal, pa tudi poraščenost se mi zdi precej večja.. fak, včasih sem si obrvi pulila na 4,5 tednov, zdaj si jih morm vsaj enkrat na teden. aja, pa opazila sem, da imam precej bolj izrazit telesni vonj, ki ga prej skorajda nisem imela. če torej povzamem moja opažanja, imam bolj negativne posledice, ampak okej..bom potrpežljiva in čakala na kakšne spremembe v počutju ali kaj drugega, koristnega
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov