Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 29. Mar. 2009 18:55

slivica napisal/-a:
Zanima me, če je katera imela ta stalni recept oz. recept za eno leto in je potem prenehala? Meni je ginekologinja prejšnji mesec dala ta recept, nesla sem ga v lekarno, zdaj pa ga ne bom porabila. Ali je to kak problem?

ni problema :)
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 04. Apr. 2009 13:42

Da še jez mal poročam... Sm dobila že prvo menstruacijo po nehanju KT in to točno na 28.dan kot prej :). Sm bla prou vesela :). Drugih sprememb pa ni... isto mam kil, mozoljev ni ne več ne manj, itd. Aja, morda me mal trga bolj :lach:.
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 05. Apr. 2009 21:31

jaz pa opažam, da imam zdaj fuul bolj močen beli tok :? zdaj morm že vsak dan nosit dnevni vložek, kr bi mi drugač ziher šlo čez hlačke. groza.
drugač pa jaz tudi ne opažam nič na koži ali kje drugje.. (trkam na les) :)
aja pa zanima me če je imela katere kakšne težave z zaprtostjo po nehanju kr mam jaz spet tabletke na sumu, da imajo kaj prstov vmes.. sicer nekako ni neke povezave med tem in prebavo, ampak vseeno čas hujših problemov nekako sovpada z prekinitvijo jemanja.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 05. Apr. 2009 21:51

rachka_, glede prebave nimam izkušenj v tej smeri.

Močnejši beli tok pa verjetno opažaš zaradi naravnega ciklusa. Je pa super, ker lahko glede na izcedek točno veš, kdaj ovuliraš in kdaj prihaja m. Načeloma ga naj ne bi imela v enakih količinah čez cel mesec - če ni posledica vnetja seveda.
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jessyca » 05. Apr. 2009 22:17

Tudi jaz sem nehala jesti tabletke in me je najprej kar malo skrbelo kako bo...(glede M, glede kože..) Razlog da sem jih nehala jesti pa je bolj eksperiment, kako se bom počutila ko jih bom nehala jesti. Uglavnem zadnjo sem pojedla v začetku januarja in opažam OGROMNO sprememb, večinoma dobrih!
Ko sem jih jemala me je pogosto bolela glava in pogosto sem bila slabe volje, zdaj pa tega ni več! Sem popolnoma drug človek! Med jemanjem sem imela stalno neke depresivne izpade, vsaj enkrat na mesec sem se zjokala (tudi brez razloga) uglavnem kar nekaj!! Tudi kolegica mi je razlagala da je imela po Yarini podobne izkušnje in bila stalno depresivna. Meni se zdi kot da so mi KT spremenile osebnost! Tudi sex je čisto drugačen..med jemanjem KT mi sploh ni bilo toliko do sexa.. In tudi glivična obolenja so me zapustila!!! :D
Kar se kože tiče, opažam nekoliko več mozoljčkov :( prsi so tudi "uplahnile" , M pa tudi še vedno nisem dobila. Ampak se to troje ne more primerjati z mojim odličnim počutjem :D
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 06. Apr. 2009 9:13

jst pa zdej čakam 3. mestruacijo in je ni od nikjer :?
dve sem dobila točno na 28. dan, tale mi pa zamuja šest dni, pa čeprav se mi zdi, da me špika v jajčnikih ... izcedka imam pa res ful. nikoli še toliko, moram skoz nosit dnevne vložke :(
kar se tiče drugih stvari: koža je po moje še lepša kot prej, je pa res tud to, da nisem več pod stresom; lasje niso nič bolj mastni; libido je precej na nuli, ampak tukaj je vzrokov več ...
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 06. Apr. 2009 9:27

Meni se je sedaj koža spet normalizirala, lasje so normalni, edina stvar, ki je še ostala je zelo neprijeten prvi dan mestruacije. Sicer je je le-ta točna, počutje normalno kot prej.

Skratka, jaz ne opazim izboljšanj po prenehanju jamanja tabletk.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 06. Apr. 2009 9:46

rachka_ napisal/-a:jaz pa opažam, da imam zdaj fuul bolj močen beli tok :? zdaj morm že vsak dan nosit dnevni vložek, kr bi mi drugač ziher šlo čez hlačke. groza.
drugač pa jaz tudi ne opažam nič na koži ali kje drugje.. (trkam na les) :)
aja pa zanima me če je imela katere kakšne težave z zaprtostjo po nehanju kr mam jaz spet tabletke na sumu, da imajo kaj prstov vmes.. sicer nekako ni neke povezave med tem in prebavo, ampak vseeno čas hujših problemov nekako sovpada z prekinitvijo jemanja.

jst mam tut močnejši beli tok- kar je razumljivo, glede na to da ti ga kt zgostijo. kar se prebave tiče, pa jaz opažam veliko manj problemov z vetrovi, kot prej. pa sm to čist po naključju opazla, sploh nism vedla, da majo lahko kt tut vpliv na to :)
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 06. Apr. 2009 10:16

Kika, tole z vetrovi je zanimivo. Ne vem, če je tudi tukaj mogoč vpliv kt, ampak si me spomnila na to, da tudi jaz nimam več sploh nobenih problemov na tem področju :D
lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 06. Apr. 2009 15:32

Ja obstaja povezava
Zadnjič spremenil lelija, dne 20. Apr. 2009 0:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 06. Apr. 2009 15:35

lelija, saj načeloma se tudi jaz bolj nagibam k nejamenju kt kot jemanju, ampak tole o strupu je malce pretirano, se ti ne zdi?
lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 06. Apr. 2009 16:09

MsN napisal/-a:lelija, saj načeloma se tudi jaz bolj nagibam k nejamenju kt kot jemanju, ampak tole o strupu je malce pretirano, se ti ne zdi?

Ni pretirano
Zadnjič spremenil lelija, dne 20. Apr. 2009 0:10, skupaj popravljeno 1 krat.
tomja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a tomja » 06. Apr. 2009 19:26

Živjo!! Jst pišem prvič. Imam eno vprašanje. Pred pol leta sm nehala jemat tabletke. (po 4 letih: 3 leta diane, 1- leto yarino). Menstruacijo sm dobila po 36 dneh, naslednjo 42, 37, 39 dan to se mi je zdelo vse ok. Samo zdaj pa čakam 5 menstruacijo in danes je že 47 dan in jo kar ni:(
Test sm tud nardila in noseča tud nism!! A mislte da se ciklus po pol leta kar še ureja. A je mela kašna podobno izkušnjo. Hvala za informacije, ker me že mal skrbi:)).
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 06. Apr. 2009 19:37

^^ moja sestrična je imela pol leta po prenehanju problema vedno na 28. dan menstruacijo, 7. pa ji je ful zamujala in je bla tud čist panična. če gre za kakih 14 dni, je po moje še normalno, drugače se splača poklicat svojega ginekologa in povprašat. ali pa ponovi test za nosečnost čez nekaj dni :D
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 06. Apr. 2009 19:47

men se po letu pa pou zdej še zmeri ni uredilo, tko da ni neki za skrbet (razen, če planiraš naraščaj :D ) po 3h mescih po izostali m pa h ginekologu ;)

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]