Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 23. Mar. 2009 17:33

UG84 napisal/-a:
lelija napisal/-a:Tablete obremenjujejo jetra, črevesje (kandidiaza) in na koncu imunski sistem, ki pa je povezan s črevesjem. Pravijo, da če človek ne bi imel črevesja, da bi večno živel.

To velja za vse tablete, ki obstajajo.

MsN, nikoli nisem zanikala možno škodljive vplive kontracepcijskih tabletk, nasprotno, še poudarila sem da so možni.

Freaky - in samo s takimi kot si ti, se da normalno potem tudi debatirat. :)

Ja vse tablete, prav imaš :)
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 23. Mar. 2009 17:46

Grem od prve strani, da vidim kakšne težave ste kaj imele. Bom potem spet aj napisala,zdaj me to bolj zanima :wink:
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 23. Mar. 2009 19:28

UG84 Sem prebrala, da si opazila, da se ti je libido zvišal napram obdobju, ko si jemala tabletke. Te to nič ne moti, glede na to, da imaš namen nadaljevati s tabletkami? Zanimivo mi je, ker praviš, da nisi imela 8 let nobenih težav, medtem ko je bil eden izmed glavnih razlogov za prekinitev pri meni ravno zmanjšanje libida. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 23. Mar. 2009 19:47

:cry: :cry: :cry: veš, pa mi je že upadel. Bi rekla, da že kak teden (dober) nimam spet želje po vsakdanjem seksu, sam nisme pa nič dopisala.

Sj a veš kako - vzamem nazaj to, da bom šla takoj čez en mesec spet na tabletke. Bom malo počakala. Glavni razlog so bili glavoboli (imam jih sicer odkar pomnim, pa sem misla, mogoče pa mi tabletke tud kaj vplivajo), pa ne vem, ne vidim nekih blaznih izboljašav - AMPAK zdele končujem z diplomo (oziroma poskušam čimprej), v službi imam n a polno dela, zdaj ko se približuje teden Evrope in se mi zdi da podzavestno sem mal živčna in mi udarja na glavo. In pol res ne morem vedet kok so mi tabletke vplivale - če sploh. Tak da bom mal podaljšala, da dam diplomo pod streho, da pol res lahko vidim al je kaj boljše zarad glavobolov al ne.

Opažam pa druge stvari:
    bolj mastni (ne sicer hudo) lasje (prej sem si prala 1x tedensko, zdaj pa na tri dni)
    bistveno več mozoljev :x
    hitrejša rast dlak (ne vem čemu naj to pripišem drugemu), tak da zdaj se pa obvezno vsak dan moram brit, prej sem se na dva dni
    boleč prvi dan menstruacije

Kondoma pa ne prenesem. Joj kok je men to zoprna stvar. Sj sm napisala, da se totalno ne znajdeva z njim (nekaj strani nazaj). Skratka, od kar sem brez prakticirava nezaščiten seks - kako odgovorno, ane (sj vem...)? Ne bom rekla, da bi bila kriza, če zanosim, ampak vseeno pa paziva. Zaenkrat vse OK.

Pa kaj tebi je libido ostal visok? Kok sem ti fouš! :)
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 23. Mar. 2009 19:52

UG84, nočem biti nesramna, ampak tole kar si sedaj napisala, je v bistvu tvoj osebni dokaz k temu, da kt niso zlato :D Žal mi je sicer za tvoje simptome in težave po prenehanju (mastni lasje so prehodne narave - običajno mine po nekaj mesecih brez), ampak se čudim, kako si v istem dnevu zavzela dve tako kontradiktorni stališči. Pms? :twisted:

Hec. Kako dolgo si brez kt? Imej pavzo vsaj pol leta, manj je skoraj nesmiselno.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 23. Mar. 2009 20:01

Pa saj mi niso nič škodile! Glavobole jim ne morem pripisati, ker so bili že pred njimi, ne vem pa ali so / če so kaj nanje vplivale. Libido ne vem kak je bil pred njimi, ker od kar seksam, imam te tablete - sicer pa mi je itak padel tudi po prenehanju jemanja.

Nobenih kontradikcij nisem napisala.
Edino določene negativne posledice imam od kar jih NIMAM več - meni se zdi normalno, d s e ti stvari vrnejo nazaj (bolečnine pri menstri, mastna koža in lasje ipd).

Na pavzi sem dober mesec dni. Zelo malo.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 23. Mar. 2009 20:07

No, in po mesecu dni je prehitro soditi. Počakaj še vsaj pol leta, boš videla, da se bo telo normaliziralo in šele čez čas vidiš, na koliko stvari so kt dejansko vplivale - veliko žensk šele takrat vidi, v kakšnem primežu so jih imele kt med jemanjem. Počakaj in se prepričaj. Še vedno lahko začneš s ponovnim jemanjem, če boš ugotovila, da so super izbira zate. Po enem mesecu pavze pa se mi zdi prehitro, ker je to velik napor za telo.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 23. Mar. 2009 20:10

U....pol leta? Ne vem, če bom lahk, no boma vidla. Amapk ziher pa do maja ne bom mela tabletk, oziroma dokler ne spravim diplome pod streho. To sem se v bistvu danes odločila. Po tem ko ste me ve tok napadle. Smotke. :)

Sej se hecam, ste fajn pupe :bussi:
suspicious_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a suspicious_ » 24. Mar. 2009 17:43

jaz sem nehala jest tabletke in zaenkrat ne opažam nobenih sprememeb, je pa res da je zdaj komaj drug mesec odkar jih ne jem
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 25. Mar. 2009 17:33

jaz jih mam na sumu, da sem zaradi njih pridobila na teži. in to me rahlo jezi..
dans sem se namreč tehtala in me je skor kap, ker sem pričakovala vse drugo kot pa večjo cifro! že mesec pa pol namreč precej več športam, manj in predvsem bolj zdravo jem, tako da nekako nimam neke druge ideje, kot da je to zaradi njih. damn.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 25. Mar. 2009 17:36

rachka_, mogoče si pridobila na mišični masi in od tod večja cifra.

OT, sicer tega ne povezujem s prenehanjem jemanja kt, ampak tudi jaz zadnje čase bolj pazim, kaj jem in se več gibljem, pa mi tehtnica kaže več :roll: :?
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 25. Mar. 2009 22:55

kaj pa vem.. samo dvomim, da sem si nabralo toliko mišic no. če so, so se dobro skrile :D mogoče mi pa grehi za nazaj nanesejo cifro.

razen tega pa tudi jaz še ne čutim nobenih sprememb.. menstro sem dobila 22. dan in je bla čist zmerna, edino bolečine prvi dan so bile nekaj novega.. kr je res bolelo ko hudič.
sem si pa, priznam, obetala mogoče kakšno kilco manj, glede na to, da sem ob začetku jemanja pridobila malo na teži. zato sem bila toliko bolj šokirana. bomo vidli, kako se bo odvijalo naprej :D
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
majchy84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy84 » 26. Mar. 2009 7:30

Jst sem tudi včeraj ugotovila, da sem se razširila čez rit in v stegna, odkar ne jem več tabletk, pa čeprav jem približno isto ali manj, gibljem se pa tud več. Očitn se bo treba še več :) Drugač pa čakam drugo menstruacijo po jemanju, za1x zamuja en teden. To mi je najbl neprijetna posledica nejemanja, ker ne vem, kdaj me bo presenetila :?
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 28. Mar. 2009 22:00

Mislm, da je MsN pisala, da so ji kocine ponorele odkar ne jemlje več tabletk in morm rečt, da so men tud :roll: Prej so mi res počas rasle in sm jih mela ful mal, zdj sm pa v dveh, treh dneh kosmata k kočevsk medved :D
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 29. Mar. 2009 14:09

Jaz sem se dokončno odločila, da jih bom prenehala jemati. Jem jih že približno 5 let, zadnje leto praktično brezveze - to mislim, ker nimam fanta in mi ne služijo kot kontracepcija. Vsaj nekaj časa jih v tem smislu še ne bom potrebovala in sem se odločila, včeraj sem pojedla zadnjo tabletko, naslednje škatle ne bom odprla.
Sicer ne opažam nekih posebnih negativnih stvari, ampak možno je, kot je nekdo že napisal, da opaziš šele potem, ko se stvar izboljša.
Prenehala bom z jemanjem, ker je to sama kemija.
Bom poročala o rezultatih oz. morebitnih spremembah. Najbolj me je strah tega, ker zdaj imam redno M, točno na dan, zdaj pa ne vem, kako bo s tem. In bom potem okoli tistih dni ful butasta, ker bom skoz čakala, kdaj bo. :)

Zanima me, če je katera imela ta stalni recept oz. recept za eno leto in je potem prenehala? Meni je ginekologinja prejšnji mesec dala ta recept, nesla sem ga v lekarno, zdaj pa ga ne bom porabila. Ali je to kak problem?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]