Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 20. Mar. 2009 21:26

Super, super :wink:
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 21. Mar. 2009 14:52

Jst pa zdej nimam več redne, vse bolj se mi dozdeva da se mi je vse zmešalo. Prve 4 M. so ble kul, peta je pršla na 50.dan, šesto čakam zdej in tud pojma nimam kdaj bo pršla :? - in se kr ne morm sprijaznit s tem , glede na to da sem mela pred in med jemanjem redno, eh ja. Resnično upam, da se mi kmal uredi.

Drgač pa Smetka_ super, da je M. končno prišla :) .
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 23. Mar. 2009 13:59

^^Učer sem dubla menstro :) , na 40. dan je pršla, kr uredu :) .
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 23. Mar. 2009 14:40

lelija napisal/-a:Ja žalostno je, da danes veliko punc že od 16. leta golta tabletke kot da bi bili bonbončki. Da ne govorim o tem, da pri 16. letih v nobenem oziru nisi zadosti zrel za sex.

Tablete so strup za celoten organizem in pospešujejo promiskuiteto in zmanjšujejo odgovornost.

Se ne strinjam, brez zamere. Tabletke sem do pred kratkim jemala 8 let skupaj, brez kakršne koli pavze, jemljem jih pa točno od 16. leta, ko sem tudi prvič seksala. S trezno glavo in zrela za to.

In, mimogrede, čez en mesec grem takoj spet na tabletke, jih ne zamenjam. Kondom mi je pa podn od podna, če imaš stalnega partnerja, seveda. To, da so tablete strup ne bi rekla - zame so blagoslov in niso mi popolnoma nič škodile v vseh teh letih.

Da tabletke pospešujejo promiskuiteto in zmanjšujejo odgovornost je pa valjenje krivde slabe vzgoje na eno ubogo tabletko. Nobena od meni poznanih ni nič manj odgovorna, če ima tabletke, kvečjemu nasprotno. To, da na primer otroci začnejo pri 13-tih seksat ni kriva tabletka - to je slaba vzgoja. To pa, da se dekle zaščiti pred nezaželeno nosečnostjo s tabletko, je daleč od neodgovornega.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 23. Mar. 2009 15:01

UG84 napisal/-a:To pa, da se dekle zaščiti pred nezaželeno nosečnostjo s tabletko, je daleč od neodgovornega.

Je pa, roko na srce, lažji način kontracepije. Zato pa so tabletke prve na seznamu možnih zaščit, ko se odločajo za spolni odnos. Ker se je enostavneje filat s hormoni, kot pa vsakokrat natikat kondom (ojej, ubija spontanost). In zato pa prihaja do vprašanj, ki bi jih morala vsaka vedit, še preden jih začne jesti. Ne pravim, da si ti taka oz. da pri 16ih letih nisi vedela, kaj jemlješ, lahko pa na podlagi vprašanj, ki se pojavljajo na raznih forumih (ne samo na tem), sklepam, da punce res ne vedo, kako delujejo, kako se uporabljajo, kaj naredit v določenem primeru (jah, niso zastonj navodila za uporabo). In ja, če ne znaš jemati tabletk, je isto neodgovorno kot če se ne zaščitiš.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 23. Mar. 2009 15:17

In kje je ginekolog, ki ti jih predpiše? Meni je vse razložila, prej preden sva se pogovorile, mi sploh ni še odgovorila na to, ali jih sploh bom dobila al ne.
In kje so starši? Mi smo se o vsem tem pogovoril kako in kaj.

Vem, kaj si želela povedat in razumem, resnično. Ampak tudi sama sem že probala s kondomov večkrat. Jaz osebno sem bolje, lažje in varneje zaščitena s tabletko.

Poleg tega vse to ''filanje s hormoni'' je že prenapihnjeno. Če bi bilo tako zelo škodljivo, zakaj pa potem nič ne škodi? Pravzaprav naj bi zanje veljalo da:
Ublažijo krče ob menstruaciji, odpravijo pa tudi krče ob ovulaciji, ker te ni.
Uredijo prej neredne menstruacije, samo menstruacijo skrajšajo, krvavitev je manj obilna, zato je manjša tudi verjetnost za slabokrvnost.
Ublažijo akne, ta učinek (večji ali manjši) imajo vse vrste KT, traja nekaj mesecev, da se to koristno delovanje na kožo pokaže.
Zmanjšajo verjetnost za razvoj raka jajčnika, raka maternice, cist jajčnika in benignih obolenj dojk, varujejo tudi pred vnetno boleznijo medenice.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 23. Mar. 2009 15:27

Seveda ima pomembno vlogo tudi vzgoja in tudi ginekolog, ki je tam, da ga povprašaš, kar te zanima in kar ti ni jasno. Vem, da niso krive samo tabletke, ampak tudi miselnost najstnic. In ravno to me skrbi. Sem že doživela, da je marsikatera jemala tabletke, zato ker so pač "in". Žalostno, ni kaj.

Zakaj nič ne škodi? Brez zamere, ampak upam, da se hecaš. Vsak dan kakšna uporabnica napiše o negativnih posledicah tabletk, ti pa sprašuješ, zakaj ne škodujejo? Ja, vem, da oblažijo marsikatero bolečino, zmanjšajo verjetnost za določene bolezni, ampak vse to ima neko ceno. Zame osebno so stranski učinki pač premočni, da bi lahko sprejela vse te pozitivne lastnosti. Besedna zveza filanje s hormoni pa ni prenapihnjena, ker uporaba tabletk to dejansko je. :wink:
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 23. Mar. 2009 15:55

UG84, spremembe, ki jih veliko deklet opazi pri sebi po koncu jemanja in ob jemanju, so dovolj velik dokaz, da neki vpliv kt vseeno obstaja. Vedno bom trdila tole - če ti lahko mini tabletka popolnoma uredi m. in prepreči oploditev, potem ni izključeno, da lahko vse to tudi negativno vpliva na kakšnem drugem področju telesa. Odvisno od ženske seveda.

Sama imam žal takšno izkušnjo s kt, kjer lahko po spisku opazujem spremembe po koncu jemanja in jih primerjam s stanjem, ko sem kt jemala. Me ne prepričaš v to, da nimajo vpliva :roll: In bi jih z veseljem jedla naprej, če bi vedela, da se mi na dolgi rok to tako ali tako ne obrestuje v nikakršni obliki.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 23. Mar. 2009 16:44

Vedno ko pravim, da ne škodijo, govorim zase, ne za druge. In dejstvo da 8 let nimam nobenih problemov, mi govori samo zase. Gotovo ima kdo tudi slabe izkušnje, samo poglejte vso to stvar z Yarina tabletkami.

Mene je zmotilo v prvi vrsti to, da posplošujete. Zato sem naredila enako (posplošila) in evo odziv - kako ste se spravile name! Ne govorit, da so tabletke ne vem kakšno zlo, sploh če jih ne jemljete več let, da bi lahko govorile.

Prav je, da opozorite na negativne učinke, da povedo tiste, ki so imele slabe izkušnje kakšne so imele, ampak povejte mi za eno stvar, ki se prodaja v lekarni, kjer NI stranskih učinkov. Zato pa je stvar na recept - da ti ginekolog še kakšno pametno v glavo ubije, če sam nimaš zadosti v njej.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 23. Mar. 2009 16:53

Ginekologi so v igri s kt že popolnoma 'oprana' sorta možganov. In poglavje zase.

Jaz sem dobila občutek, da posplošuješ. Seveda vsaka izhaja iz sebe in svoje izkušnje - jaz še zmeraj pravim, da lahko na določeno žensko kt delujejo zelo fino in z jemanjem nima težav. Super zanjo. Ampak taka naj ne govori, da negativni učinki niso mogoči, ker jih sama ne pozna.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 23. Mar. 2009 17:06

UG84 napisal/-a:Zato sem naredila enako (posplošila) in evo odziv - kako ste se spravile name! Ne govorit, da so tabletke ne vem kakšno zlo, sploh če jih ne jemljete več let, da bi lahko govorile.

Da ne bo pomote: jaz nisem nič slabega mislila, samo debatiram in delim svoje izkušnje in svoje mnenje. Še zdaleč, da bi se spravljala nate. :wink:

Ne vem, zakaj bi morala jemati tabletke več let, če pa sem že po slabih dveh letih ugotovila, da so zame zlo. Seveda obstajajo ženske, ki nimajo (vsaj ne vidnih) znakov, da tabletke slabo vplivajo na njihovo telo. Kljub temu pa se jaz sprašujem, če je negativni vpliv tudi če so vsi znaki dobri. In logika mi pravi, da dodaten vnos hormonov ne more vplivati dobro na telo, ker enostavno ruši ravnovesje. :wink:

In še enkrat, nič ne napadam, nič ne mislim slabega, samo debatiram. :wink:
Zadnjič spremenil freaky, dne 23. Mar. 2009 17:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 23. Mar. 2009 17:08

...
lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 23. Mar. 2009 17:08

UG84 napisal/-a:Vedno ko pravim, da ne škodijo, govorim zase, ne za druge. In dejstvo da 8 let nimam nobenih problemov, mi govori samo zase. Gotovo ima kdo tudi slabe izkušnje, samo poglejte vso to stvar z Yarina tabletkami.

Mene je zmotilo v prvi vrsti to, da posplošujete. Zato sem naredila enako (posplošila) in evo odziv - kako ste se spravile name! Ne govorit, da so tabletke ne vem kakšno zlo, sploh če jih ne jemljete več let, da bi lahko govorile.

Prav je, da opozorite na negativne učinke, da povedo tiste, ki so imele slabe izkušnje kakšne so imele, ampak povejte mi za eno stvar, ki se prodaja v lekarni, kjer NI stranskih učinkov. Zato pa je stvar na recept - da ti ginekolog še kakšno pametno v glavo ubije, če sam nimaš zadosti v njej.

Super, da ti zaenkrat ne škodijo.
Zadnjič spremenil lelija, dne 20. Apr. 2009 0:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 23. Mar. 2009 17:24

lelija napisal/-a:Tablete obremenjujejo jetra, črevesje (kandidiaza) in na koncu imunski sistem, ki pa je povezan s črevesjem. Pravijo, da če človek ne bi imel črevesja, da bi večno živel.

To velja za vse tablete, ki obstajajo.

MsN, nikoli nisem zanikala možno škodljive vplive kontracepcijskih tabletk, nasprotno, še poudarila sem da so možni.

Freaky - in samo s takimi kot si ti, se da normalno potem tudi debatirat. :)
Uporabniški avatar
KLEMY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 12. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KLEMY » 23. Mar. 2009 17:27

No, jst sem svoje mnenje o KT že napisala par strani nazaj, kar se mene tiče, jih ne jem nikoli več. Saj načeloma nimam nič proti njim, tista, ki nima težav naj jih jemlje, ampak v mojem primeru in še par takih poznam, ko očitno pride do hudih težav in ko bi človek pričakoval od G, da ti bo rekel, jah punca, hormonska kontracepcija pač ni zate, ampak NE, "bova pol leta brez, da se ti uredijo hormoni, potem pa prid, bova poskusle ene nove..." hvala lepa, poskusni zajček farmacevtski industriji pač ne mislim bit. Tok soli v glavi imam, da sem sama seštela 1+1, da imam težave zaradi tabletk in tudi G je temu pritrdila, ampak kljub temu bi ona men spet uturavala tabletke, kot da gre za ene nove čigumije.. zame je konc. Šlus. Me ne zanimajo spet ene nove...
Če težav z jemanjem ne bi imela, bi jih jemala, ja. Tko pa... me ne bo noben več prepričal. In res je, kar je marsikatera že napisala, da G predpisujejo kt kot bi bili eni bonbončki... žalostno.
Odkar jih ne jemljem več, so tudi vse moje težave izginile, kot da jih ni bilo. In tud na kondome sva se navadla brez problema. :)
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov