Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Stella*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Stella* » 23. Feb. 2009 19:49

Kok časi rabi telo da se vrne v "normalno" stanje, ko nehaš jemati tabletke?
Zanima me,ker sumim da so tabletke krive za mojo "napihnjenost in napetost" trebuha + tega opažam da ne morem shujšati kljub temu da se redno gibljem in zdravo prehranjujem... torej če bi nehala jemati tabletke za 3 mesece,bi že bile vidne vsaj majhne spremembe?(če bi že bile krive tabletke) :blume:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 23. Feb. 2009 19:53

Jaz sem na trimesečni pavzi, ti lahko sporočim ko bo konec, če je bilo kaj razlike. No ena je že po dobrem tednu dni - ful ful več mi je za seks.
Uporabniški avatar
Stella*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Stella* » 23. Feb. 2009 20:05

Kako pa je sploh s to pavzo, a lohk kaj škoduje? a si se posvetovala z ginekologom ali si se sama odločila?
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 23. Feb. 2009 20:59

MsN hvala za odgovor.
Sem vprašala Pušenjaka,pa je povedal nekak tisto kar sem sumila...
Da je verjetno največji razlog za zmedo v reprodukcijskem ciklu moj <17 ITM...Čeprav se trudim zredit ne uspeva glih,eno kilco mi je ratal zdej. Tko da še ne vem kaj bom torej nardila.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 23. Feb. 2009 21:18

Stella* napisal/-a:Kako pa je sploh s to pavzo, a lohk kaj škoduje? a si se posvetovala z ginekologom ali si se sama odločila?

Ginekologinja mi jo je predpisala, nisem je v bistvu želela (prej sem jih jemala 8 let, brez pavz, ki tudi niso potrebne - vsaj tako mi je rekla). Jaz sem navijala za šibkejše tabletke. Zdaj bova pa videle, kakšno bo v tem času stanje z glavoboli.

Ampak moj pravi, da raje 'tvega' kot pa da grem spet nazaj na tabletke in mi želja po seksu spet upade. Pri meni so tabletke precej vplivale na to.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 27. Feb. 2009 10:44

Dons je 25. dan, od zadnje M (pred tem sm pa nehala s KT) in sm že spet dubla M. Ok, mal me je prehitela, jst sm prčakvala, da se zna narest, da je neki časa sploh ne bom imela. Pa tud močnejšo mam, kot prej (prej je nism mela res skor nč!).
Uporabniški avatar
majchy84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy84 » 27. Feb. 2009 12:06

Heh, moja je prišla že 20. dan od zadnje M (sem nekje istočasno nehala kot ti) in isto nisem pričakovala :) , glede na to, da jih večina nestrpno čaka da pride, ker zamuja. Tudi moja je bila močnejša, trajala je pa isto kot pri KT, ampak na srečo ni bilo krčev, tko kot pred KT, edin po dooooolgem času sem imela spet bolj občutljive prsi pa glavobol en dan prej. Drugače pa še ne opažam kakšnih posebnih sprememb, ampak gotov je za to še prezgodej.
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 27. Feb. 2009 19:45

Jez sm dns uzela zadnjo KT, tku da bom tudi jez hmal delila izkušnje z vami :wink:. Joj, sam nej mi ne uzame jošk :rofl:, nej mi raje celulit in kko kilo uzame, mojo čisto kožo pa tudi pusti tako! :D
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 27. Feb. 2009 19:47

Jaz pa ne razumem, zakaj tiste, ki se odločite nehati jemati KT počakate, da pojeste do konca vse tablete v škatlici. :nixweiss:
Ko sem je jaz odločila, sem jih prenehala sredi škatlice.
Uporabniški avatar
majchy84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy84 » 27. Feb. 2009 19:54

Meni se je ravno prav sešlo - sem imela ravno premor, ko sem zvedla, da jih ne smem več jemat, tako da preprost nisem vzela tabletke po koncu 7-dnevnega premora :)
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 27. Feb. 2009 19:57

moi T napisal/-a:Jez sm dns uzela zadnjo KT, tku da bom tudi jez hmal delila izkušnje z vami :wink:. Joj, sam nej mi ne uzame jošk :rofl:, nej mi raje celulit in kko kilo uzame, mojo čisto kožo pa tudi pusti tako! :D

Baje se z jemanjem kt prsi povečajo, ampak pri meni je ravno obratno: ne da bi se povečale zdaj, ko kt več ne jemljem, ampak res so dobile neko drugo obliko in so večino dnevov v ciklusu zelo napete. Skratka super pridobitev :D
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 27. Feb. 2009 21:18

metuljčica* napisal/-a:Jaz pa ne razumem, zakaj tiste, ki se odločite nehati jemati KT počakate, da pojeste do konca vse tablete v škatlici. :nixweiss:
Ko sem je jaz odločila, sem jih prenehala sredi škatlice.

Zato, ker se itak ne odločamo od danes na jutri (da se ne bi potem čez 2 meseca spomnile, da bi jih spet začele jemati, pa potem po 42 dneh spet nehale itd. itd), ampak malo razmislimo in počakamo do konca škatlice. In ker se nam zdi bolje, da ohranimo 28dnevni ciklus - pa karkoli se bo že potem dogajalo; ne vem, zakaj bi si želele dobiti m. po 14 dneh ...
(1. oseba množine je le zaradi sloga - mišljeno je moje mnenje osebno :wink: )
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 27. Feb. 2009 22:54

MsN napisal/-a:
moi T napisal/-a:Jez sm dns uzela zadnjo KT, tku da bom tudi jez hmal delila izkušnje z vami :wink:. Joj, sam nej mi ne uzame jošk :rofl:, nej mi raje celulit in kko kilo uzame, mojo čisto kožo pa tudi pusti tako! :D

Baje se z jemanjem kt prsi povečajo, ampak pri meni je ravno obratno: ne da bi se povečale zdaj, ko kt več ne jemljem, ampak res so dobile neko drugo obliko in so večino dnevov v ciklusu zelo napete. Skratka super pridobitev :D

Pr men pa lih obratno. Prej sm mela res ful take napete in trde, mogoče tud mal večje, zdj pa ne več :? Mater, drgač mam pa dons tak glavobol, k sm dubla menstro, da adijo :roll:
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 06. Mar. 2009 13:15

A se je kateri ob prenehanju jemanja povečal apetit? Oziroma če se je katera zredila za več kot 3 kg?
Uporabniški avatar
majchy84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy84 » 06. Mar. 2009 13:27

Lastovica napisal/-a:A se je kateri ob prenehanju jemanja povečal apetit? Oziroma če se je katera zredila za več kot 3 kg?

Meni se zdi, da zdj ful več jem, kr skoz bi neki grickala. Sploh sladke stvari mi velik bolj pašejo kot prej - npr. zadnjič sem pojedla v enem popoldnevu 100g milko, prej mi je bilo pa 3 leta dost sam kakšen košček vsakih par mesecev. Za kg pa ne vem točn, ker se zelo malkrat tehtam, pa tud je šele en mesec odkar sem nehala.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov