Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Gost
UG84 napisal/-a:Kakšen seks moraš to imet s kondomom - a ne smeš bit nič divji?
Odvisno, kaj je zate divje. Midva počneva vse isto kot prej brez kondoma in ni težav. Pri menjavanju položajev pač primeš kondom in malo paziš, da ostane gor, vse ostalo pa ni problema.
Pavza tri mesece pa je res prekratka za kakršnekoli spremembe.
-
*LooBika* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 5. 2008
UG84 napisal/-a:Joj, jaz sem se zafrknila, da sem moji ginekologinji omenila glavobole. Sem jo vprašala, če ima to kaj veze s tabletkami. Imam jih že 8 let (tabletke) - itak da nima veze!, ampak jaz sem enostavno mogla zinit.
In zdaj imam neželeno tromesečno pavzo. Da vidim, če bo kaj spremembe. Pa je ni nič, razen tega, da bi zdaj več seksala. Pol pa tist kondom natikat, pa iskat ga, pa lubrikant gor, pa pazit, da se ne strga pa joj kok komplikacij. Zadnjič sva ga dobesedno razparala - ni se strgal, razparal se je. Kr neki.
Kakšen seks moraš to imet s kondomom - a ne smeš bit nič divji?
Komaj čakam da je treh mesecev konec, grem takoj nazaj na tabletke.
Glede glavobolov je moja kolegica imela iste probleme..(tud sama imam probleme z glavoboli-ampak ne zarad tabletk!) pa je prenehala z njimi,stanje se ji je izboljšalo..tk da se je odlocla,da preneha s tabletkami..Glede trimesecne pavze..pa telo se ti bo lih zacelo navajat na spremembe pa bs zopet zacela z njimi.Nevem ce je to lih priporocljivo se tk "igrat" s temi kontracepcijskimi tabletkami..Sicer men so se v roku 3 mesecev ze zacele kazat dol. spremembe.Ampak js jih tak nisem imela namen vec uporablat.. Glede kondoma pa le previdno z njimi!(kej vec ti pa glede tega ne morm svetovat,ker jih ne uporabljava)!
-
*spelchek* - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 8. 2007
- Kraj: Somewhere over the rainbow
Mene neki zanima glede KT (vrjamem,da je blo ke odgovorjeo sam semi ne da brat usega,kr je čez 60 strani)....
Prekinla sm dolgotrajajočo zvezo z fantom in sem sedaj samska in sm se odločla,da bom prenehala jemati tabletke.... Naprimer,čez kolk časa bi jih lohk začela spet jemat, kdaj je spet tist ''zdrav'' čas?
Hvala za odgovore...
Prekinla sm dolgotrajajočo zvezo z fantom in sem sedaj samska in sm se odločla,da bom prenehala jemati tabletke.... Naprimer,čez kolk časa bi jih lohk začela spet jemat, kdaj je spet tist ''zdrav'' čas?
Hvala za odgovore...
-
*spelchek* - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 8. 2007
- Kraj: Somewhere over the rainbow
pač vem,da naj nebi jemal pa nehal pa spet jemal zarad hormonov...mor dobr premislt,pa se magar posvetvat z ginekologinjo...čeprav kot je u tvojem primeru,mogoč nebo prau...ampak dobro,neki že more vedet,če ma šolo pa diplomo:D
-
moi T - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2007
- Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...
Jez jih bom po 5 letih (al še več) tudi nehala jemat. Še 5 jih čaka, pol pa konc... Prfekt bi blo, da nimam mozoljev pol, pa da mi kile padejo, pa da mi menstra ne bo močnejša... Ma o usem tem lahko sam sanjam, ne?
Sam mene je strah, da s kondomom sploh ne bom znala, ker praktično nism nikdar seksala s kondomi... vem, žalostno, sam tko je... Se bo treba navadt .
Sam mene je strah, da s kondomom sploh ne bom znala, ker praktično nism nikdar seksala s kondomi... vem, žalostno, sam tko je... Se bo treba navadt .
Just dance and everything it´s gonna be ok!
- Gost
Zakaj ne bi znala s kondomom? Seks je seks, noter, ven. Edina razlike je, da se ne nasadiš gor v prvi sekundi, ko ti telo to ukaže, ampak vzameš kondom, ga odviješ in natakneš in seksaš. Vsa umetnost
- kremsnita
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 8. 2007
Jaz sem sedaj od oktobra brez tabletk. Nehala sem predvsem zaradi groznih glavobolov, ki sem jih imela med jemanjem. In moram rečti, da je res opazna razlika. Prej so glavoboli trajali po en teden pred m in en teden po njej, sedaj samo kakšen dan na začetku m. In to res uni hudi glavoboli, ko nič ne moreš, bi rekla da že kar migrene. Sedaj če ni za zdržat vzamem en nalgesin, ki ga utak rabim tudi zaradi krčev in je ok. Tako da kar se tega tiče se je stanej e zelo popravilo.
M se mi je takoj uredila na 28 dni, kožo in lase imam bolj mastne oz mastnost niha glede na menstrualni cikel. Razpoloženje je boljše, sam se mam na sumu da sem prej imela v glavi da sem tečna zaradi tabletk. Vlažnost je nespremenjena.
In sedaj ne vem kaj naj naredim. Rekla sem si, da bom po polletni pavzi ponovno poskusila s kakšnimi drugimi KT. Po drugi strani pa nočem spet tistih glavobolov, pa zmešat ponovno hormonski sistem. Po tretji strani pa si težko predstavljam še naslednjih 5 ali nekaj takega let skos seksat s kondomom. Tako da se bom verjetno naročila k ginekologinji na posvet in upala da bo razumevajoča, ji povedala vse izkušnje do sedaj in upala da mi bo znala prav svetovat.
Me pa zanima ali lahko zahtevam, da mi naredi krvno sliko in ali lahko na podlagi le te ugotovi katere tabletke bi mi bolj ustezale? Ali je edina šansa, da se grem loterijo in preizkušam najti prave? Ker glede na to da so bili glavoboli praktično edini problem si mislim, da ni vrag da ne obstajajo takšne, ki bi mi ustrezale. Najdt jih je pa druga stvar...
M se mi je takoj uredila na 28 dni, kožo in lase imam bolj mastne oz mastnost niha glede na menstrualni cikel. Razpoloženje je boljše, sam se mam na sumu da sem prej imela v glavi da sem tečna zaradi tabletk. Vlažnost je nespremenjena.
In sedaj ne vem kaj naj naredim. Rekla sem si, da bom po polletni pavzi ponovno poskusila s kakšnimi drugimi KT. Po drugi strani pa nočem spet tistih glavobolov, pa zmešat ponovno hormonski sistem. Po tretji strani pa si težko predstavljam še naslednjih 5 ali nekaj takega let skos seksat s kondomom. Tako da se bom verjetno naročila k ginekologinji na posvet in upala da bo razumevajoča, ji povedala vse izkušnje do sedaj in upala da mi bo znala prav svetovat.
Me pa zanima ali lahko zahtevam, da mi naredi krvno sliko in ali lahko na podlagi le te ugotovi katere tabletke bi mi bolj ustezale? Ali je edina šansa, da se grem loterijo in preizkušam najti prave? Ker glede na to da so bili glavoboli praktično edini problem si mislim, da ni vrag da ne obstajajo takšne, ki bi mi ustrezale. Najdt jih je pa druga stvar...
- Gost
kremsnita, ginekolog ti bo po vsej verjetnosti priporočil ponovno jemanje kt. Pri teh zadevah so si ginekologi sveto enotni (po večini) - v kt vidijo same dobre stvari, le stežka priznajo, da lahko na telo vplivajo tudi negativno. Ne vem zakaj je temu tako, mogoče dobijo provizijo od predpisanih kt
Mislim, da s pomočjo nobene preiskave ni mogoče ugotoviti, katere kt ti bodo ustrezale. Oh, če bi se to dalo, bi bila marsikatera rešena preizkušanja teh in onih kt. Tako da ja, loterija. Običajno predpišejo nizkohormonske, recimo Yarino ali Yasminelle, ki naj ne bi zadrževale vode v telesu in s tem preprečevale glavobole.
Sporoči, kaj boš izvedela na pregledu.
Mislim, da s pomočjo nobene preiskave ni mogoče ugotoviti, katere kt ti bodo ustrezale. Oh, če bi se to dalo, bi bila marsikatera rešena preizkušanja teh in onih kt. Tako da ja, loterija. Običajno predpišejo nizkohormonske, recimo Yarino ali Yasminelle, ki naj ne bi zadrževale vode v telesu in s tem preprečevale glavobole.
Sporoči, kaj boš izvedela na pregledu.
- kremsnita
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 8. 2007
Sej to je, sem skoraj 100% da mi bo naštevala sam pozitivne učinke. Zato pa hočem že pred posvetom pretehtat vse, tako pozitivne kot negativne, pa se pozanimat o možnostih pa še čem, da bom tam pripravljena, da me ne bo kar takoj obrnila.
Jemala sem pa Logest in potem Yarino. Po Logestu je bilo moje razpoloženje v k***, po Yarini sem imela glavobole. Ma ne vem, glede na to da v bistvu vse vrste vsebujejo skoraj identične hormone, samo v malo različnih količinah ne vem če je sploh smisel iskat tiste, ki mi bodo ustrezale in na koncu ugotoviti da takih ni.
Bom pač še naprej v vsaki torbici in ruzaku nosila kondome, da ne bova brez, če naju slučajno zgrabi
Jemala sem pa Logest in potem Yarino. Po Logestu je bilo moje razpoloženje v k***, po Yarini sem imela glavobole. Ma ne vem, glede na to da v bistvu vse vrste vsebujejo skoraj identične hormone, samo v malo različnih količinah ne vem če je sploh smisel iskat tiste, ki mi bodo ustrezale in na koncu ugotoviti da takih ni.
Bom pač še naprej v vsaki torbici in ruzaku nosila kondome, da ne bova brez, če naju slučajno zgrabi
- Gost
Mogoče bi bilo bolje pri visokodoznih - diane25, cilest? Vprašaj. Sicer je meni nazadnje predlagala Tri-regol, ki naj bi bile najbolj prilagojene naravnemu m. ciklusu in s tem odpravljale morebitne ostale nezaželene stranske učinke ostalih kt - so trodelne, vsak teden ješ drugačno dozo hormonov.
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
A kera ve kako je s temi tabletami za ureditev menstre. Primolut Nor?
Meni jih je gin dala že decembra,pa rekla naj začnem jemat januarja. Seveda jih nisem, ker so to že spet ene tablete in ker imam teh tablet dovolj! Ravno neham jemat KT pa mi že predpiše neke druge bombončke.
Res je da od otobra nimam M. Tabletke počivajo v omari in počas se jih bom mogla zgleda lotit,če sploh hočem dobit M...Razen enega rjavega izcedka 3 dni v januarja ni blo o ničemer ne duha ne sluha,tudi počutim se skoz celi mesec več al manj eno in isto.
Zanima me a jih katera jemlje,pa a so to hormonske tablete in ali potem,ko se jih enkrat neha jemat,menstruacija se uredi in ni treba več jest tablet zato da jo dobiš?
Meni jih je gin dala že decembra,pa rekla naj začnem jemat januarja. Seveda jih nisem, ker so to že spet ene tablete in ker imam teh tablet dovolj! Ravno neham jemat KT pa mi že predpiše neke druge bombončke.
Res je da od otobra nimam M. Tabletke počivajo v omari in počas se jih bom mogla zgleda lotit,če sploh hočem dobit M...Razen enega rjavega izcedka 3 dni v januarja ni blo o ničemer ne duha ne sluha,tudi počutim se skoz celi mesec več al manj eno in isto.
Zanima me a jih katera jemlje,pa a so to hormonske tablete in ali potem,ko se jih enkrat neha jemat,menstruacija se uredi in ni treba več jest tablet zato da jo dobiš?
- Gost
Jaz poznam te tablete samo preko pisanja ostalih dekler s to izkušnjo po internetu. Glede na to, da m. nimaš že od oktobra, kar je zelo dolga doba, ti priporočam, da jih vzameš oz. bi jih po moje morala vzeti že, ko si jih dobila od ginekologinje - za brezveze ti jih verjetno ni predpisala. Poleg tega bi bilo super, če bi vse to, kar te v zvezi s temi tabletami zanima, vprašala že na pregledu - ginekologinja bi ti povedala iz prve roke in konec dilem. Predlagam ti, da pokličeš h ginekologu, poveš, da tablet nisi vzela, ker si vseeno želela počakati na naravno m., ampak da je še vedno nimaš in ne veš, ali bi vzela te tablete, vprašaj vse, kar te zanima. Običajno je tako, da če ni vzrok izostanka m. v čem drugem (ostale hormonske ali ginekološke težave), te tablete sprožijo m. in jih potem ni potrebno več jesti, ker uravnajo ciklus.
Še prej je seveda dobro vedeti, ali nisi morda noseča - npr. če si in vzameš te tablete, lahko po moje zelo škoduješ plodu, zato bi jaz na tvojem mestu za vsak slučaj naredila še en nosečniški test in šele potem vzela tabletke. Aja, bolje te tablete kot m., ki je ni - m. v rodni doba 'mora' biti, ker gre za naravni ciklus, zato poskusi čim prej urediti to zadevo.
Še prej je seveda dobro vedeti, ali nisi morda noseča - npr. če si in vzameš te tablete, lahko po moje zelo škoduješ plodu, zato bi jaz na tvojem mestu za vsak slučaj naredila še en nosečniški test in šele potem vzela tabletke. Aja, bolje te tablete kot m., ki je ni - m. v rodni doba 'mora' biti, ker gre za naravni ciklus, zato poskusi čim prej urediti to zadevo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov