Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
choco.cat - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 9. 2006
Menstruacije pomojem itak nebi mela takoj redne po prenehanju jemanja tabletk. Če pa te skrbi da ti izostaja ker si mogoče noseča pa naredi test ane, da neboš živčna.aLLiSSe napisal/-a:Jst sm pa nehala mal po novmu letu, prvo mensturacijo sm dobila 4 dni po prenehanju, zdej je pa kr NI. Mogla bi jo dobit u ponedeljek, in je ni, in sm ful ziucna in napsihirana.
Najbl me pa brije, ker mam razlog za skrb, ker 1x ali 2x nisva imela kondoma, in sva sla tist, da ga da vn predn mu pride.. vem za predizliv in vse, takrat se mi ni zdel pomembn.. joj tok sm zivcna..
I laugh at gilded butterflies.
- Gost
Brez kt pogrešam samo čisto kožo brez mozoljev. Tole, kar me daje že nekaj mesecev na obrazu, je naravnost obupno. In ko že kaže, da so se mozolji odstranili in nehali z napadom, udarijo novi. Niti enega 'čistega' tedna ni. Me izjemno jezi in vpliva na samozavest
-
*LooBika* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 5. 2008
Menstruacije tudi js nisem imela prva dva meseca redne,sedaj pa se je to uredilo..sicer na 33 dni,ampak glavno da je.. Glede mozoljev,neciste koze ali vlažnosti pa ni bistvenih sprememb... razen to,da se mi je libido po prenehanju dvignil.. vse druga pa je ostalo isto,kot takrat,ko sem se jemala tabletke..
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Dubla sem peto M. po prenehanju in sicer na 54.dan, dobr važn da je pršla . Sam prej so ble pa ostale 4 čist lepo redne, mislm da je blo takrat telo še mal pod vplivom KT,ker tud krčev nisem mela.
Dons je pa groza.Prejle ob 10h so se mi začel taki krči. Naprej trebuh ful, pol še hrbet, pol sem šla v kopalnico in ene 3krat skos skp padla ker me je kr ena taka čudna mrzlica oblivala- kot da me sploh ni tuki (ja vem čudn ). Sem šla do mami, ni mogla vrjet kok sem bela v obraz, je rekla naj se uležem, in pol sem tm po požirkih pila vodo. Ja jst sm se res počutla na pol v drugem svetu.
Pol sm šla k zdravniku zarad grla, sem dubla antibiotike spet- jst res ne vem če je dobr usak drug mesec jest antibiotike, ni sej vem .
No in mi je dal še ene tablete proti bolečinam za M., reče se jim pa Aulin. In pol sem šla napol mrtva brat tista navodila, pa piše da lahko po jemanju težje zanosiš in da če maš težave s plodnostjo da morš to povedat zdravniku (in kako nj jest vem, če mam težave zdej?); plus da lahko povečajo tveganje za možgansko kap. No in sem se odločla, da bom rajš trpela, še šla zabubit v pojstlo, naprej se zvijala tm od bolečin, pol čez 2 ure sem se pa zbudla kot prerojena .
Zdej me je res strah, da se mi bojo take bolečine usak mesec pojavlale. Zgleda, sem komi zdej po 5 mesecih dubla nazaj originalno menstro.
Dons je pa groza.Prejle ob 10h so se mi začel taki krči. Naprej trebuh ful, pol še hrbet, pol sem šla v kopalnico in ene 3krat skos skp padla ker me je kr ena taka čudna mrzlica oblivala- kot da me sploh ni tuki (ja vem čudn ). Sem šla do mami, ni mogla vrjet kok sem bela v obraz, je rekla naj se uležem, in pol sem tm po požirkih pila vodo. Ja jst sm se res počutla na pol v drugem svetu.
Pol sm šla k zdravniku zarad grla, sem dubla antibiotike spet- jst res ne vem če je dobr usak drug mesec jest antibiotike, ni sej vem .
No in mi je dal še ene tablete proti bolečinam za M., reče se jim pa Aulin. In pol sem šla napol mrtva brat tista navodila, pa piše da lahko po jemanju težje zanosiš in da če maš težave s plodnostjo da morš to povedat zdravniku (in kako nj jest vem, če mam težave zdej?); plus da lahko povečajo tveganje za možgansko kap. No in sem se odločla, da bom rajš trpela, še šla zabubit v pojstlo, naprej se zvijala tm od bolečin, pol čez 2 ure sem se pa zbudla kot prerojena .
Zdej me je res strah, da se mi bojo take bolečine usak mesec pojavlale. Zgleda, sem komi zdej po 5 mesecih dubla nazaj originalno menstro.
- Nadine
- Kofetarica
- Na forumu od: 3. 7. 2005
ja jz se glih zarad menstre ne upam nehat... jz sm mela toooooooook močno da to ne morš vrjet, kr kaplal je, pa kr take debele kepe so vn padale (lol)... vse skupi je pa trajal tudi po 3 tedne učasih... scaryyy....ampak mi pri ginekologu niso nič odkril da bi blo kej narobe.. zdj teh problemov nimam, po eni strani bi nehala (zrd počutja, občutljivosti), sam ne upam k nočm da je spet tko kot prej!
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
ŽuŽa napisal/-a:Dubla sem peto M. po prenehanju in sicer na 54.dan, dobr važn da je pršla . Sam prej so ble pa ostale 4 čist lepo redne, mislm da je blo takrat telo še mal pod vplivom KT,ker tud krčev nisem mela.
Ojoj, ti revež bogi. Tole se pa res grozno sliši. A pa si mela že pred jemanjem KT tako velike bolečine? Me je kar malo strah ratalo, ker jaz sem imela šele tretjo M in si res ne želim čez dva meseca izvedeti, da ni vse tako lepo kot sem predvidevala, da je.
Drugače pa joga res zelo, zelo, zelo pomaga pri menstrualnih bolečinah.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
MsN napisal/-a:Brez kt pogrešam samo čisto kožo brez mozoljev. Tole, kar me daje že nekaj mesecev na obrazu, je naravnost obupno. In ko že kaže, da so se mozolji odstranili in nehali z napadom, udarijo novi. Niti enega 'čistega' tedna ni. Me izjemno jezi in vpliva na samozavest
Joj, jst sm tud lih nehala s KT in se prov bojim kšnga izbruha mozoljev na faci, pa bolečih in močnejših menstruacij in še kej
-
ŽuŽa - Cosmofrik
lorelaj napisal/-a:ŽuŽa napisal/-a:Dubla sem peto M. po prenehanju in sicer na 54.dan, dobr važn da je pršla . Sam prej so ble pa ostale 4 čist lepo redne, mislm da je blo takrat telo še mal pod vplivom KT,ker tud krčev nisem mela.
Ojoj, ti revež bogi. Tole se pa res grozno sliši. A pa si mela že pred jemanjem KT tako velike bolečine? Me je kar malo strah ratalo, ker jaz sem imela šele tretjo M in si res ne želim čez dva meseca izvedeti, da ni vse tako lepo kot sem predvidevala, da je.
Drugače pa joga res zelo, zelo, zelo pomaga pri menstrualnih bolečinah.
Ja tud pred jemanjem sem mela probleme. Skor usak mesec sem pred al pa med menstro zbolela-to so vsi vedl da mam menstro kadar me ni blo v šolo. Doskrat sem mela tud te mrzlice .
Zdej po prenehanju jemanja sem bla tok vesela da nimam krčev, in ja je blo prelepo da bi blo res. Dons me je spet zadela kruta resnica. Sam ok brezveze, da se zdej sama seb smilm, jebat ga tko je. Sam res morm neki nardit, da ne bi takole usak mesec. Nočm se pa preveč opirat na tablete, ker usak mesec bi blo pa too much.
-
mortisha - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 4. 2008
@ Žuža- js sm mela tako boleče M kot ti opisujš, zato sm pa tut začela s kt..men se je prou bledl takrt Tut zato se bojim nehat jemat.
aja pa še tole- men je mal pomagal pri teh neznosnih krčih če sm mela vroč termofor na predelu jajčnikov-al sm si pa v plastenko natočila ful vročo vodo pa si gor tiščala...mjčkn zna pomagat mrbit.
aja pa še tole- men je mal pomagal pri teh neznosnih krčih če sm mela vroč termofor na predelu jajčnikov-al sm si pa v plastenko natočila ful vročo vodo pa si gor tiščala...mjčkn zna pomagat mrbit.
-
ŽuŽa - Cosmofrik
Yazmeen če prej nisi mela bolečih M. , jih pomoje tud zdej ne boš mela. Isto je z mozolji, jst jih nisem nikol mela kej velik (pač sm pa tja), in tud zdj jih nimam (tok, tok).
Ne vem no, kot sem brala po različnih forumih, pride pol telo v tako stanje kot je blo pred jemanjem ponavadi.
Ne vem no, kot sem brala po različnih forumih, pride pol telo v tako stanje kot je blo pred jemanjem ponavadi.
-
ŽuŽa - Cosmofrik
mortisha napisal/-a:@ Žuža- js sm mela tako boleče M kot ti opisujš, zato sm pa tut začela s kt..men se je prou bledl takrt Tut zato se bojim nehat jemat.
Men pa glih vroče ne paše, ampak si morm neki mrzlega gor tišat.
-
roxeanne - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 9. 2008
mene pa zanima po kolkem času se vam je stanje kože normaliziralo???
jst sm nehala s tabletkami pred dobrimi štirimi meseci in od takrat mam lase čist mastne, prat si jih moram na 2 dni, na obrazu mam ful mastno kožo- posledica so ogrci.
prej nisem nikol imela nadpovprečno mastnih las, mozolje pa sm in tja kakega. tole trenutno stanje me pa čist mori in se kr ne neha
jst sm nehala s tabletkami pred dobrimi štirimi meseci in od takrat mam lase čist mastne, prat si jih moram na 2 dni, na obrazu mam ful mastno kožo- posledica so ogrci.
prej nisem nikol imela nadpovprečno mastnih las, mozolje pa sm in tja kakega. tole trenutno stanje me pa čist mori in se kr ne neha
- Gost
No ja, jaz sem brez kt že okoli 8, 9 mesecev pa je koža še vedno grozna, tudi lasje so mastni. Prvih nekaj mesecev na tem področju sploh ni bilo sprememb. Potem pa veselica
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov