Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 14. Dec. 2008 22:49

Ne razumem, zakaj punce, ki imate redne spolne odnose, ne želite otrok, nimate stranskih učinkov pri kt, sploh nehate z njimi. Še manj pa razumem to prenehanje za mesec ali dva - ker s tem si res delate škodo v telesu.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 14. Dec. 2008 22:53

pomoje je veliko punc zagrabila panika pa seveda tudi branje tega foruma.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 15. Dec. 2008 8:55

MsN napisal/-a:Ne razumem, zakaj punce, ki imate redne spolne odnose, ne želite otrok, nimate stranskih učinkov pri kt, sploh nehate z njimi. Še manj pa razumem to prenehanje za mesec ali dva - ker s tem si res delate škodo v telesu.

zato ker se s fantom zaradi mojega študija ne vidiva več toliko (posledično tudi seksava več ne toliko kot prej) in itak sva mislila, da se bo normalno dalo priti skoz s kondomi. (ker pri kt vseeno ni vse naravno). ampak je sedaj strah prevelik in bom zato začela nazaj.
vem da delam sebi več škode kot koristi s tem, ampak za nazaj pač ne morem spremeniti nič. mi je pa žal, da sem sploh prenehala, ja. :?
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 15. Dec. 2008 9:42

gaby_ napisal/-a:
ŽuŽa napisal/-a:^^
Jutr bo točn 3 mesce odkar sem nehala s kt, in vem no, ne opažam nobenih sprememb, M. je redna, edin ne špika/boli me več tm uspodi pod joškam..a katero to kej boli mogoče? Ker me zanima če je to lahko od KT.

to misliš kot bi te pri srcu nekaj zbadalo? ali direktno v prsih?
mene je zbadalo 'pti srcu', odkar jih ne jem, pa tega ni več.
drugače pa sem zdaj dva meseca brez. prva m je bila normalna, drugo še čakam (bi morala po datumu priti v čet.). ampak sem se odločila, da bom jemala kt nazaj, ker me je s kondomi ves čas strah, da bo šlo kaj narobe. recimo prejšnje dni so me bolele prsi (na dotik) in me je postalo strah, da bi lahko bila noseča (čeprav vem, da je to tudi znak prihajajoče m.) ampak se straha ne morem otresti in dokler še nisem ravno zadosti stara za otroka (se pravi, dokler ne doštudiram) bom jemala kt (ker tudi nimam pretiranih stranskih učinkov).
tak da zdaj samo še čakam na m.

Prov tm pod joško notr me je bolel, enkrat pod levo, drugič pod desno, ampak večinoma bolj na desni; pa ne tko zbadal ampak je blo tko v sunkih. Vem da sem parkrat ponoč zbudla in me je ful bolel. Zdej pa tega res ni več, ok edin zadnjič enkat me je spet bolel..ampak drgač pa ful ne več. Mene je sam zarad tega strah jemat KT.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 15. Dec. 2008 9:53

rammsteingirl napisal/-a:pomoje je veliko punc zagrabila panika pa seveda tudi branje tega foruma.

Ja, ampak to je nesmiselno. Oziroma bi bilo veliko bolje, če bi ta dekleta (in ni jih malo) v trenutku neodločenosti stopila do svojih ginekologov, ki bi jim na podlagi njihovega zdravstvenega stanja priporočal opustitev ali ne. In grem stavit, da bi 3/4 puncam povedal enako - naj ne paničarijo, ker primeri smrti zaradi kt niso bili nikoli zares dokazani (vsaj ti v zadnjem času ne) in ker v primeru, da je posameznica zdrava, ne kadi, nima odvečne telesne teže in je mlada, tveganje za resnejše težave res majhno. In bi bile s strani strokovnjaka bolj pomirjene ... Delati nekaj na podlagi mnenj s foruma, pa je itak brezveze. Potem bi lahko tudi seksala 10x na vikend, ker v eni temi piše, da je to super in ni normalno, če manj :lol:
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 15. Dec. 2008 10:10

ŽuŽa napisal/-a:Prov tm pod joško notr me je bolel, enkrat pod levo, drugič pod desno, ampak večinoma bolj na desni; pa ne tko zbadal ampak je blo tko v sunkih. Vem da sem parkrat ponoč zbudla in me je ful bolel. Zdej pa tega res ni več, ok edin zadnjič enkat me je spet bolel..ampak drgač pa ful ne več. Mene je sam zarad tega strah jemat KT.

Kolikor vem, bolečin v srcu ne čutiš na sprednji strani telesa, ampak zadaj. To sem že večkrat slišala. Pomoje se ti preveč zaležiš oziroma ne sediš pravilo, zato te začne boleti in špikati pod prsmi. To se je dogajalo moji kolegicci in ji je zdravnica samo svetovala bolj pravilno držo. Od takrat naprej npr. pred računalnikom vedno sedi na tisti veliki pilates žogi, ki omogoča pravilno držo in sedaj nima več problemov s tem. Tako da močno dvomim, da so bile pri tebi krive KT. :)
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 15. Dec. 2008 14:02

možno je, da so bile te bolečine samo namišljene, torej psihičnega izvora.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 15. Dec. 2008 14:23

rammsteingirl napisal/-a:možno je, da so bile te bolečine samo namišljene, torej psihičnega izvora.

Ok bi si tud jst upala trdit da so namišljene če bi se pojavle sočasno z unimi članki o smrtih, sam mene je pa bolelo že ful prej, ko nism niti mal premišljevala o KT.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 15. Dec. 2008 14:31

pa si bila mogoče kaj pri zdravniku, da bi te pregledal, če je vse ok oz. da bi ugotovil, kaj bi lahko bil vzrok temu?
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 15. Dec. 2008 14:49

rammsteingirl napisal/-a:pa si bila mogoče kaj pri zdravniku, da bi te pregledal, če je vse ok oz. da bi ugotovil, kaj bi lahko bil vzrok temu?

Ne nism bla. Sej če jih bom enkrat spet začela jemat bom pa šla in povedala zato, pol bomo pa vidl.
No ja sam prej bom še zdravnika zamenjela, ker ta ki ga mam zdj ...je no comment.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 15. Dec. 2008 16:22

ŽuŽa napisal/-a:
rammsteingirl napisal/-a:pa si bila mogoče kaj pri zdravniku, da bi te pregledal, če je vse ok oz. da bi ugotovil, kaj bi lahko bil vzrok temu?

Ne nism bla. Sej če jih bom enkrat spet začela jemat bom pa šla in povedala zato, pol bomo pa vidl.
No ja sam prej bom še zdravnika zamenjela, ker ta ki ga mam zdj ...je no comment.

Tem bolečinam je lahko vzrok tisoč stvari - nepravilna drža, stres, strah, tesnoba, mogoče čudno spiš in se tisti del nekako 'zaleži' ipd. Skratka, če te nekaj špika in te je strah, da je srce, greš čim prej k zdravniku, da zadevo razčistiš in potem reagiraš dalje. Ti pa si šla po obratnem zaporedju - najprej opustitev kt, potem razmišljanje o pregledu.

No, vsaka se odloči sama, ampak si prav ne predstavljam ubogega telesa, ki en mesec živi brez kt, naslednji pa z njimi. Katastrofa za hormone :?
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 15. Dec. 2008 16:34

^^ Ok a sem kje napisala da bom začela zdj po 3 mescih jest KT? Ne nisem. Sprašujem sam tko nasplošno, in vem da me ne boli srce, sem bolj ciljala na kej druzga.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 15. Dec. 2008 16:45

Pa saj se ti ni treba razburjati.

Pa tudi, če te ne boli srce (če je to sploh mogoče) - če te nekaj špika, kot praviš, greš k zdravniku, da ne tuhtaš, kaj bi lahko bilo. Ker velikokrat špika zaradi strahu, da je narobe kaj resnega. Pregled pri zdravniku pa te lahko v kratkem vsaj pomiri, če ne drugega.

Konec OT.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 15. Dec. 2008 16:48

MsN napisal/-a:Ne razumem, zakaj punce, ki imate redne spolne odnose, ne želite otrok, nimate stranskih učinkov pri kt, sploh nehate z njimi. Še manj pa razumem to prenehanje za mesec ali dva - ker s tem si res delate škodo v telesu.

ne vem, jst jih jemljem že več kot 6 let in nihče mi ne bo rekel, da šest let vsakodnevnega jemanja kemije nima nobenih negativnih učinkov na telo. ne vem, s fantom sva se pogovarjala, da bi blo res mogoč boljš, da neham, sam otroka pa tud še ne bi mela. ginekolog mi ni nič rekel, da bi blo pametno počas nehat in tud ne dvomim v njegovo znanje, ampak če bi imela žensko ginekologinjo, ki je tudi sama jemala KT, bi mi mogoče rekla drugače, pač tudi na podlagi svojih izkušenj.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 15. Dec. 2008 16:57

Roisin napisal/-a:

ne vem, jst jih jemljem že več kot 6 let in nihče mi ne bo rekel, da šest let vsakodnevnega jemanja kemije nima nobenih negativnih učinkov na telo. ne vem, s fantom sva se pogovarjala, da bi blo res mogoč boljš, da neham, sam otroka pa tud še ne bi mela. ginekolog mi ni nič rekel, da bi blo pametno počas nehat in tud ne dvomim v njegovo znanje, ampak če bi imela žensko ginekologinjo, ki je tudi sama jemala KT, bi mi mogoče rekla drugače, pač tudi na podlagi svojih izkušenj.

Saj nisem nikjer napisala, da nimajo stranskih učinkov. Še predobro vem, da jih imajo - žal :wink:

Pravim le, da dokler težave niso izrazito moteče, je dolgoročna uporaba kt v primeru, da potrebuješ zaščito pred nosečnostjo najbolj optimalna izbira.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov