Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
KittyCat
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KittyCat » 03. Dec. 2008 23:35

ŽuŽa napisal/-a:
Kika napisal/-a:
KittyCat napisal/-a:js sm nehala jest KT avgusta in od takrat pol nism mela menstruacije. zdej mi ja dala ginekologinja te tablete za sprožit M (par jih mam še za pojest) in zdej mene zanima, kdaj lahko spet začnem jest KT? takoj ko dobim M ali moram počakat?

a ne bi mogoče mal počakala, da se stvari uredijo? po mojem mnenju si boš s tem nardila škodo in še bolj zmedla že tko zmedeni naravni ciklus.

Zakaj pa nisi uprašala ginekologinje če si bla glih tm? Drgač se pa strinjam s Kiko.

k sm bla pr njej še ni blo tok hudo, zdele v enem tednu se je pa tok poslabšal... mam prov Grand Canyon po faci :?

se pa na žalost strinjam z vama, da je najbolš da zej pač počakam da se vse skup poštima :(

sam KT so mi res najbol pomagal prot mozolom, demet :x
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 13. Dec. 2008 20:35

No,da še jaz malo poročam. Prejšnji mesec sem nehala z jemanjem KT in sem danes, točno na 30. dan dobila M. :) Počutim se super, tudi nimam bolečin, mozoljev tudi ne, spet imam normalno prebavo, veliko manj živčna sem ... Sem pa na trenutke zelo žalostna, kot da me grabi nekakšna depresija. Se je še kateri to dogajalo? Imam dokaj stresno obdobje, tako da ne vem ali je to tudi posledica čiščena telesa ali je za to kriv le stres. Kakorkoli že, upam da čimprej mine. Edina res negativna stran vsega so kondomi. :x Upam, da je bolje, ko se jih navadiš. :(
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 13. Dec. 2008 21:39

Seveda se navadiš. Se splača potruditi že zaradi zdravja. :)
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 13. Dec. 2008 22:41

lorelaj napisal/-a:No,da še jaz malo poročam. Prejšnji mesec sem nehala z jemanjem KT in sem danes, točno na 30. dan dobila M. :) Počutim se super, tudi nimam bolečin, mozoljev tudi ne, spet imam normalno prebavo, veliko manj živčna sem ... Sem pa na trenutke zelo žalostna, kot da me grabi nekakšna depresija. Se je še kateri to dogajalo? Imam dokaj stresno obdobje, tako da ne vem ali je to tudi posledica čiščena telesa ali je za to kriv le stres. Kakorkoli že, upam da čimprej mine. Edina res negativna stran vsega so kondomi. :x Upam, da je bolje, ko se jih navadiš. :(

glede kondomov, ne vem, če se ravno navadiš, ker meni je razlika kot dan pa noč, tko da zaenkrat še vztrajam na tabletkah. ampak ne me narobe razumet, to ni glavni razlog. tabletke jemljem, ker res zdej še ne čutim, da je čas za otroka.
pri meni je blo sicer tko, da sem bla precej razdražljiva in depresivna, ko sem jih začela jemat, vmes sem enkrat nehala in sem se takoj počutila bolje. tako da ne vem, če je za tvojo depresijo vzrok prenehanje jemanja KT, če pa je, pa ne skrbi, bo minilo, ko se bo v tvojem telesu spet vzpostavilo ravnovesje.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 14. Dec. 2008 9:39

Ediniki mu je bedno da sem nehala s KT je moj fant. Občasno se pritoži nad kondomom,da pač ubija spontanost in to,pa običajno ga je treba še malo z lubrikantom podmazat,čeprav z vlažnostjo nimam problemov,ampak kondom je pač kondom...Pa to da sva že dooolgo skupaj in podobne teorije ima,ampak ko mu povem da se sama boljše počutim ponavadi nima več pripomb.
Meni kondom ni nič strašnega,pretirane razlike ni,razen pač v spontanosti ampak mene to ne moti.

Kot že tisočkrat povedano tudi jaz še vedno nimam menstruacije..2 meseca je bilo že od zadnje s tabletkami. En jajčnik imam tudi policističen. Ma...Ne vem. Ginekologinja mi je dala une tabletke zdej Primolut-Nor,pa rekla naj jih začnem jemati januarja,ampak pomoje jih bom začela febraurja.Ker to so spet neumni hormoni ki bodo samo mene preslepili da imam menstruacijo,v resnici pa jo bom imela zarad teh tablet in ne zato ker bi se moje telo odločilo da je čas zanjo...

Drugače pa sem kot noč in dan.PRej sem bila živna res OGROMNO zdaj pa je potrebno res nekaj groznega da jaz živčna ratam.Ne vem, sploh nisem....Tudi pod stresom nisem skorajda nič pa redkokdaj me kaj iz tira spravi.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 14. Dec. 2008 12:07

Smetka_ napisal/-a:Drugače pa sem kot noč in dan.PRej sem bila živna res OGROMNO zdaj pa je potrebno res nekaj groznega da jaz živčna ratam.Ne vem, sploh nisem....Tudi pod stresom nisem skorajda nič pa redkokdaj me kaj iz tira spravi.

koliko časa si jih pa jemala?
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 14. Dec. 2008 13:38

jemala sem jih 4 leta, premora nisem imela nikoli.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 14. Dec. 2008 13:45

joj mene pa hudo motijo tile kondomi :o ampak ne smem jemat tabletk...

s fantom pa ZIVIVA SKUPI pa se OGROMNO seksama :? in fora je v tem da pol vecinoma prakticirama ''metodo umika'' :oops: ker tokrat na dan kondom uporablat..ne vem ce ma kera se take izkusnje..grozno je :roll:
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 14. Dec. 2008 13:47

red_rose napisal/-a:joj mene pa hudo motijo tile kondomi :o ampak ne smem jemat tabletk...

s fantom pa ZIVIVA SKUPI pa se OGROMNO seksama :? in fora je v tem da pol vecinoma prakticirama ''metodo umika'' :oops: ker tokrat na dan kondom uporablat..ne vem ce ma kera se take izkusnje..grozno je :roll:

In kaj je tako groznega? Pač večkrat natakneš nov kondom, vzame ravno 5 sekund.
Uporabniški avatar
just_a_girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 4. 2008
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a just_a_girl » 14. Dec. 2008 14:01

Yazmeen napisal/-a:Jst jemljem tabletke že skor 6 let in bi blo tud pametn, da jih počas neham jemat (tud ginekologinja mi je rekla, nej razmislm o tem), ampak se kr ne odločm, ker me skrbi, da bom mela pol kšne motnje, od mozoljev, do bolečih, močnejših in nerednih menstruacij, da bi se pol začela redit itd. Ampak enkrat bo treba nehat s to kemijo.

Js ti priporočam, da nehaš jest tabletke. Meni je pred kratkim ginekologinja rekla, naj jih neham jemat. Jem pa jih že 7 let, tako da danes vzamem zadnjo, potem pa se pustimo presenetiti kaj se bo dogajalo z mojim telesom :? Zdaj bo pa treba uporabit drugo zaščito. Jebemti pa ti kondomi, ko jih ne prenesem, pokvarijo cel užitek :(
Uporabniški avatar
just_a_girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 4. 2008
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a just_a_girl » 14. Dec. 2008 14:02

:)
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 14. Dec. 2008 20:36

kakšne bodo posledice po nehanju jemanja kontracepcijskih je težko reči.jst lahko rečem samo to, da mam neredne menstruacije, vedno zamuja.in sicer zarad tega, ker pač v obdobju ko jemlješ tabletke ti hormoni za spodbuditev menstruacije ne delajo, ker to namesto njih delajo tabletke.in ko pač tabletk ni več, traja nekaj časa da se ta zadeva zbudi (hipotalamus se mi zdi, da to opravlja).u glavnem jst jih ne jemljem že več kot leto, pa še ni tako kot bi moralo biti. zredila se nisem, težav s kožo nimam, ostalih težav kot pač zamujanje mestruacije niti nimam
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 14. Dec. 2008 20:42

MsN napisal/-a:
red_rose napisal/-a:joj mene pa hudo motijo tile kondomi :o ampak ne smem jemat tabletk...

In kaj je tako groznega? Pač večkrat natakneš nov kondom, vzame ravno 5 sekund.

pa ne vem..sitno je..pa vcasih ga ni kje blizu itd., pa sej men je se vredu, sam se mi zdi da fantu pol tok fajn ni kot brez kondomov. pa ceprav valda vseen uziva pa to, kr pac ve da ni druge, ampak brez kondomov bi blo velik boljs...ker pac jst hocem brez, ker mi ful prej pride (resno, ce ma kondom gor me prav moti dotik gume :roll: ) in pol se more on fuul zadrzevat da mu ne pride...ehh..pokvari use :D

tk da...ce bi lahk mela tabletke bi jih mela kljub stranskim ucinkom..zal so pa zame smrtno nevarne :roll:
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 14. Dec. 2008 20:47

^^ Jah pol ti druzga kot kondom res ne preostane. Zato ti priporočam da se sploh ne obremenjuješ s tem ker tko pač je.
Če pa že prakticirata to metodo umika pa: Velik sreče :D .

Glede unih posledic pa: na vsako žensko Kt vplivajo drugače; ene ko prenehajo jemat Kt posledic sploh ne čutjo in majo redno M., spetr druge je nimajo par mesec, ene se zredijo, dobijo mozolje..res nikol ne morš vedt kaj bo.
Jutr bo točn 3 mesce odkar sem nehala s kt, in vem no, ne opažam nobenih sprememb, M. je redna, edin ne špika/boli me več tm uspodi pod joškam..a katero to kej boli mogoče? Ker me zanima če je to lahko od KT.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 14. Dec. 2008 22:45

ŽuŽa napisal/-a:^^
Jutr bo točn 3 mesce odkar sem nehala s kt, in vem no, ne opažam nobenih sprememb, M. je redna, edin ne špika/boli me več tm uspodi pod joškam..a katero to kej boli mogoče? Ker me zanima če je to lahko od KT.

to misliš kot bi te pri srcu nekaj zbadalo? ali direktno v prsih?
mene je zbadalo 'pti srcu', odkar jih ne jem, pa tega ni več.
drugače pa sem zdaj dva meseca brez. prva m je bila normalna, drugo še čakam (bi morala po datumu priti v čet.). ampak sem se odločila, da bom jemala kt nazaj, ker me je s kondomi ves čas strah, da bo šlo kaj narobe. recimo prejšnje dni so me bolele prsi (na dotik) in me je postalo strah, da bi lahko bila noseča (čeprav vem, da je to tudi znak prihajajoče m.) ampak se straha ne morem otresti in dokler še nisem ravno zadosti stara za otroka (se pravi, dokler ne doštudiram) bom jemala kt (ker tudi nimam pretiranih stranskih učinkov).
tak da zdaj samo še čakam na m.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot], Google [Bot]