Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 29. Okt. 2008 17:15

Jaz tudi dvomim v to, da so sploh katere kt lahko ugodne ali vsaj primerljive s tistim, kar se na področju počutja dogaja, ko jih ne jemlješ. Sama se poskusila logest, bila skrajno nezadovoljna, malo bolj so mi bile všeč yasminelle, a tudi ne dovolj. Torej, če razmišljam, da bi še kdaj jemala kt, mi preostanejo samo še tiste iz sklopa diane50 ali cilest, ki pa so močnejše in bog ve kaj bi se z mojim telesom dogajalo takrat :?
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 30. Okt. 2008 10:26

Jst tud zdj ne jem kontracepcijskih tabletk že kakšne pou mesca,pa se mi ful pozna.Sem jih prej jedla kakšne 5 let.Prvo velik rajš seksam,počutje se mi je ful izboljšalo in res sam plus temu da sm jih nehala jemat.Razn zaščita,res ne maram kondomov,tko da zdj sam prakticirava da ga da vn.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 01. Nov. 2008 10:41

ena je zgorej napisala sm vidla, da so ji prenehale bolečine v prsih...no to se men dogaja zadnje par mescou (med drugim tudi odkar sem popolnoma opustila gibanje :oops: )...

sam mi gre pa ful na ziuce, ker se vcasih zalotim da slism svoj srce, al pa me mal zaboli ko vdhinem globoko, al pa preprosto samo cutim desni ali levi del prsi...in poj premisljujem kaj je zdej narobe zmano, a me bo kap al kaj in je pol se slabs ko tolko negativno razmisljam o tem..

js ubistvu KT jemljem samo zaradi blaznih tezav s kozo, no zdej ko mam tabletke je vredu in se jih bojim nehat uporabljat, ampak ce so bolecine v prsih posledica le teh poj jih pa takoj jutr opustim :wink:
Zivljenje je piskotek!
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 01. Nov. 2008 11:06

inaa, če kt jemlješ samo zaradi problemov s kožo, potem bi bila veliko boljša izbira obisk dermatologa in zdravljenje pri njem, s izdelki, ki so namenjeni aknam, ker kt so vseeno hormoni, ki lahko tako ali drugače vplivajo na tvoje telo in če njihovo jemanje ni nujno - npr. da se z njimi želiš zaščititi, je po mojem mnenju jemanje brezveze.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 01. Nov. 2008 11:52

vem ja, samo sem probala ze ogromno izdelkov in razen kt ni nic pomagalo... :cry:

a je kera opazla sam en tak izrazit obcutek nelagodja u prnem kosu..men se zdej to dogaja in nevem zakaj bi se tesnobno pocutla, ce to ni posledica kt poj sm sam se za h psihiatru ker se mi zdi da se mi nic dramaticnega ne dogaja trenutno da bi mogla bit tesnobna..
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 01. Nov. 2008 12:29

a ni potem odgovor na dlani?
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 01. Nov. 2008 12:49

inaa napisal/-a:vem ja, samo sem probala ze ogromno izdelkov in razen kt ni nic pomagalo... :cry:

a je kera opazla sam en tak izrazit obcutek nelagodja u prnem kosu..men se zdej to dogaja in nevem zakaj bi se tesnobno pocutla, ce to ni posledica kt poj sm sam se za h psihiatru ker se mi zdi da se mi nic dramaticnega ne dogaja trenutno da bi mogla bit tesnobna..

Ja jst. Kr bolel me je tko učasih; tm pod joškam no; učasih na levi, učasih pa na desni strani. Pa tud učas ko globok udihnem me zaboli tko mal.
Razlog zakaj me je bolel oz. me občasno še boli pa ne vem kakšen je..najbrž so res KT;
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 01. Nov. 2008 13:03

Ah, vsega pa tudi niso krive kt.

V prsnem košu te lahko boli zaradi nepravilne drže, premalo gibanja, stresa ipd. Če te skrbi, pojdi k osebnemu zdravniku in če bo tam posumil na kaj resnega, te pošlje naprej na preiskave.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 01. Nov. 2008 15:37

Jaz sem jemala Cilest (naj omenim, da cilest niso med mocnejsimi, ampak so kot Logest), sedaj sem ze dva tedna brez. Zanima pa me, kdaj mine tista jokavost (ce jo imas), ker mi gre posteno nazivce (gledam kaksen fim in kar jokam :lol: )
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 01. Nov. 2008 15:41

Po moje kar hitro - meni se je počutje izboljšalo že v prvem mesecu. Tudi jokanje in živčni izpadi :lol:
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 01. Nov. 2008 16:00

MsN napisal/-a:Ah, vsega pa tudi niso krive kt.

V prsnem košu te lahko boli zaradi nepravilne drže, premalo gibanja, stresa ipd. Če te skrbi, pojdi k osebnemu zdravniku in če bo tam posumil na kaj resnega, te pošlje naprej na preiskave.

Mah sej to maš prov. Čeprov od kar sem nahala jemat KT me tud tm notr ne boli več tud pogosto, ampak sumim da je neki tud v glavi kar se tega tiče.

Če bom šla kdaj nazaj na KT bom pa usejen hotla da me zdravnik naprej pregleda da bom vedla da je tm notr v prsnem košu use uredu.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 01. Nov. 2008 19:26

js sm se hotla mal potolazit, ker ubistvu me vcasih špikne kaj in potem takoj najbol crne misli pridejo....naslednji teden zacnem spet intenzivno rekreacijo in razmislam da opustim Diane, ce se pa se pol ne izboljsa pa letim do zdravnice :oops:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Jess° » 01. Nov. 2008 22:23

Helou!

Mene pa zanima, ker sva s fantom prekinila nedavno, jaz pa jem ravno zadnje tabletke iz zadnjega zavoja, in bi mogla iti po nove, pa nevem, če se moreš kaj pri ginekologinji oglasit glede tega? .. Ali lohko prideš nevem, čez pou leta, in spet rečeš sestri, naj ti samo napiše recept :)
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 01. Nov. 2008 22:37

jaz sem prekinila brez da bi kaj obvestila ginekologinjo o tem. če bom pa spet hotela nadaljevati kdaj, bom pa prej poklicala tja, če lahko pridem samo po recept ali je potreben kakšen posvet z ginekologinjo.
kati00
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kati00 » 02. Nov. 2008 18:31

Js mam pa eno vprašanje... pred priblizno enim mesecem sem nehala jemat tabletke-Minulet (imela sem neke tezave in ker zdravniki niso nasli razloga za te tezave so mi priporocal naj neham za vsak slucaj s tabletkami da vidim ce bo kaksna sprememba) v glavnem... spremembe ni in js bi rada zacela tabletke nazaj jemat. Zanima me pa ce jih lahko zacnem ze pri prvi menstruaciji ki jo dobim od kar ne jemljem tabletk ali bi bilo bolje se malo pocakat (da ne bo to prehitro menjevanje prevelik šok za telo)?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov