Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Gost
Jaz sem vedno imela nekaj mozoljev, ampak v res neznosni obliki so sedaj, po 5. mesecih brez kt. Je pa to odvisno od posameznika - jaz sem že od nekdaj nagnjena k mozoljavosti, zato se sploh ne čudim, da me je spet doletela ta nadloga.
- kremsnita
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 8. 2007
Jaz sem sedaj en mesec brez KT, menstruacijo sem dobila danes, tako kot bi jo morala, če bi še vedno jemala tabletke. Upam samo da je prava M in ne samo kakšna krajša krvavitev. Sem bila ful presenečena ker je nisem pričakoval atako kmalu.
Razpoloženje in fizično počutje je 300% boljše. Lasje in koža na obrazu se mi hitreje mastijo, vendar sem od nekdaj nagnjena k mastenju. Mozoljev ni, upam da ne bodo udarili kasneje, samo jih tudi pred KT nisem imela veliko, sem pa tja kakšen.
So me pa prsi en teden svinjsko bolele. Vsak dotik je bil boleč, že ko sem oblačila modrc pa sem se jih dotaknila je bilo auč. Pa jajčniki so me ful špikali, sam to sem bila kar vesela da me, ker sem tako vsaj vedela, da postajajo zopet aktivni.
Zaenkrat mi tudi malo ni žal, da sem prenehala.
Razpoloženje in fizično počutje je 300% boljše. Lasje in koža na obrazu se mi hitreje mastijo, vendar sem od nekdaj nagnjena k mastenju. Mozoljev ni, upam da ne bodo udarili kasneje, samo jih tudi pred KT nisem imela veliko, sem pa tja kakšen.
So me pa prsi en teden svinjsko bolele. Vsak dotik je bil boleč, že ko sem oblačila modrc pa sem se jih dotaknila je bilo auč. Pa jajčniki so me ful špikali, sam to sem bila kar vesela da me, ker sem tako vsaj vedela, da postajajo zopet aktivni.
Zaenkrat mi tudi malo ni žal, da sem prenehala.
- Gost
ženska napisal/-a:Mene tudi malo pestijo tile mozolji ... Ampak samo v posameznih primerkih, dober teden pred menstruacijo. Eh, pa mozolji, tu je pomembno zdravje in počutje!
Mene pa kar nonstop, najhuje je teden po m., potem se pa koža rehabilitira naslednje par tednov, nakar ponovno udari nova runda. Meni mozolji precej vplivajo na samozavest - in tukaj ne mislim na dva mozoljčka na mesec ali teden. Trenutno jih imam samo na obrazu vsaj 10, bolečih, vidnih, vnetih ... Vseeno upam, da je tako le ta mesec in bo potem bolje.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Če gledam s pozitivnega vidika, je življenje brez tabletk vsekakor bolj zanimivo. Nikoli ne vem, kaj me čaka. Pri kt me je začel boleti trebuh par ur pred m. in še potem malo 1. dan, m. je trajala natančno 4 dni in dobila sem jo vsak ponedeljek ob štirih popoldne.
Potem pa - imela sem obdobje, ko sem par dni pred m. jokala za vsako figo. Potem je to minilo. Potem so me nekaj mesecev cel teden prej boleli joški, da še po stopnicah nisem mogla laufat, bognedaj brez modrca. M. je nekaj časa trajala 5-6 dni in bila šibka, trenutno traja 2-3 dni in je precej močna, boli me pa nič ne. Prihaja pa dokaj točno - v zadnjih treh letih brez kt je razpon od 25 do 33 dni.
S kt sem za to življenje opravila.
Potem pa - imela sem obdobje, ko sem par dni pred m. jokala za vsako figo. Potem je to minilo. Potem so me nekaj mesecev cel teden prej boleli joški, da še po stopnicah nisem mogla laufat, bognedaj brez modrca. M. je nekaj časa trajala 5-6 dni in bila šibka, trenutno traja 2-3 dni in je precej močna, boli me pa nič ne. Prihaja pa dokaj točno - v zadnjih treh letih brez kt je razpon od 25 do 33 dni.
S kt sem za to življenje opravila.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
men se je pa koža končno po slabem letu relativno zrihtala- mam še mini mozoljčke po obrazu, ki se ne vidijo in nisem več tko šekasta ko prej.
lase si perem kot med jemanjem kt na 3 dni- mastili so se mi v glavnem 3-6 mesecev po prenehanju.
edin problemem mam zdej z M- sicer se je relativno uredila, da jo vsaj dobivam (ta mesec celo na 37 dni namesto običajnih 50). mam pa zdaj (zadnja 2 cikla) probleme s predčasnimi krvavitvami- pred menstro dober teden kar krvavim pri odnosih- na netu sem raziskovala, da je to možno zaradi prezgodnjega popuščanja rumenega telesca in da zato lahko imam probleme z zanositvijo. nisem pa ziher in sem že naročena pri ginekologinji, da pridemo stvari do dna v glavnem, mam občutek, da so te trapaste kt pustile pri meni večje posledice kot pri večini- vsaj v hormonskem ciklusu. to sklepam pa glede na družinsko anamnezo, ker mama in babica nista imeli nikoli nobenih problemov z zanositvijo in izjemno točne cikluse.
ah, bo že. upam samo, da ste stvari uredijo do takrat, ko bo čas za to
lase si perem kot med jemanjem kt na 3 dni- mastili so se mi v glavnem 3-6 mesecev po prenehanju.
edin problemem mam zdej z M- sicer se je relativno uredila, da jo vsaj dobivam (ta mesec celo na 37 dni namesto običajnih 50). mam pa zdaj (zadnja 2 cikla) probleme s predčasnimi krvavitvami- pred menstro dober teden kar krvavim pri odnosih- na netu sem raziskovala, da je to možno zaradi prezgodnjega popuščanja rumenega telesca in da zato lahko imam probleme z zanositvijo. nisem pa ziher in sem že naročena pri ginekologinji, da pridemo stvari do dna v glavnem, mam občutek, da so te trapaste kt pustile pri meni večje posledice kot pri večini- vsaj v hormonskem ciklusu. to sklepam pa glede na družinsko anamnezo, ker mama in babica nista imeli nikoli nobenih problemov z zanositvijo in izjemno točne cikluse.
ah, bo že. upam samo, da ste stvari uredijo do takrat, ko bo čas za to
- Gost
Kika, držim pesti, da zadevo razčistiš in se uredi tako, kot je treba
kr.ena, haha, imaš prav, meni se zdi, da sem zdaj, ko kt ne jemljem več, bolj na tekočem z dogajanjem v mojem telesu - pri kt je bilo vse točno in predvidljivo, zdaj pa prav vidim, kako se moje telo odziva skozi celoten m. ciklus. Predvsem je to vidno v času ovulacije - vidim po izcedku in bolečinah v jajčnikih, potem pa obdobje pred m., ko začnejo boleti prsi, se povečajo, dobim večji apetit in tako naprej. Prej tega ne bilo, zdaj pa je precej očitno. Da ne omenjam vlažnosti nožnice, ki je res občutno povečana, a še vseeno varira glede na cikel - po m. je manjša kot pred njo.
Kt pogrešam le zaradi lepše kože (ampak to bom čez mesec ali dva, če ne bo izboljšanja, urejala pri dermatologu) in spontanosti pri spolnih odnosih, ko ni bilo treba imeti kondoma. S tega stališča bi se takoj vrnila nazaj na kt, ampak nekako ne upam, ker se bojim tistih živčnih napadov, joka in agresije za brezveze. Pa seveda vnetja.
kr.ena, haha, imaš prav, meni se zdi, da sem zdaj, ko kt ne jemljem več, bolj na tekočem z dogajanjem v mojem telesu - pri kt je bilo vse točno in predvidljivo, zdaj pa prav vidim, kako se moje telo odziva skozi celoten m. ciklus. Predvsem je to vidno v času ovulacije - vidim po izcedku in bolečinah v jajčnikih, potem pa obdobje pred m., ko začnejo boleti prsi, se povečajo, dobim večji apetit in tako naprej. Prej tega ne bilo, zdaj pa je precej očitno. Da ne omenjam vlažnosti nožnice, ki je res občutno povečana, a še vseeno varira glede na cikel - po m. je manjša kot pred njo.
Kt pogrešam le zaradi lepše kože (ampak to bom čez mesec ali dva, če ne bo izboljšanja, urejala pri dermatologu) in spontanosti pri spolnih odnosih, ko ni bilo treba imeti kondoma. S tega stališča bi se takoj vrnila nazaj na kt, ampak nekako ne upam, ker se bojim tistih živčnih napadov, joka in agresije za brezveze. Pa seveda vnetja.
-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
Se nekaj: Vprasanje za tiste, ki ste nehale z jemanjem KT: Kaksno obliko zascite zdaj uporabljate?
Iscem neko alternativo, nekaj nehormonskega, ampak ocitno ni nic kaj tak za mene, kondome pa nocem... Kaj predlagate?
Iscem neko alternativo, nekaj nehormonskega, ampak ocitno ni nic kaj tak za mene, kondome pa nocem... Kaj predlagate?
You want me to be something I can never ever be.
- Gost
Foxy-lady napisal/-a:Se nekaj: Vprasanje za tiste, ki ste nehale z jemanjem KT: Kaksno obliko zascite zdaj uporabljate?
Hmm, danes nehaš s kt pa še ne veš, kaj bi uporabljala kot alternativo? A ni bolje nehati, ko že veš, kaj boš uporabila kot drugo zaščito, če imaš redne spolne odnose?
Poleg tega je pri opustitvi kt treba paziti, da pred tem uporabiš kondom, ker lahko pride do naknadne oploditve, če si jemala kt, imela spolne odnose, je prišlo do izliva v nožnico, naslednji dan pa nehaš s kt, ker kt ščitijo na dolgi rok, zato je pomembno redno jemanje. Naknadna oploditev pa je mogoča še nekaj (3?) dni po odnosu ...
Neke alternative nimaš - nehormonski so kondomi, diafragma in maternični vložek, ki pa je odsvetovan, če še nisi rodila. Mogoča je še metoda umika. To je to.
- Gost
Foxy-lady napisal/-a:MsN dokler se ne bom odlocila za alternativo, bom uporabljala kondome. Easy as that.
Verjetno bom se mogla posvetovati z ginekologom in bo mi on priporocil kaj. Thanx.
Aja, potem pa ok.
Čeprav ti ginekolog ne bo povedal nič novega. Žal je tako - nehormonska kontracepcija je na psu.
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Foxy-lady napisal/-a:Se nekaj: Vprasanje za tiste, ki ste nehale z jemanjem KT: Kaksno obliko zascite zdaj uporabljate?
Kondome .Sej kej druzga nama ne preostane. In ja ful pogrešam uno spontanost ; glih učer ponoč sva pršla z ene žurke, ugotovila da nimava kondomov in pol s tapravim seksom ni blo nč.
-
[She.] - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 5. 2008
- Kraj: Bora Bora
ŽuŽa napisal/-a:Foxy-lady napisal/-a:Se nekaj: Vprasanje za tiste, ki ste nehale z jemanjem KT: Kaksno obliko zascite zdaj uporabljate?
Kondome .Sej kej druzga nama ne preostane. In ja ful pogrešam uno spontanost ; glih učer ponoč sva pršla z ene žurke, ugotovila da nimava kondomov in pol s tapravim seksom ni blo nč.
Zato se nekatere še borimo z KT Kjer koli, kadar koli
HEC (:
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov