Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a klupko » 13. Sep. 2008 8:39

Js tabletk ne jem že dva mesca in so mi kr eni mozolji vn udarli. :oops:
Preden sem jih začela jemat sem imela čisto kožo..no bolj mastno ampak brez mozoljev...med jemanjem se ni nič spremenilo...le moje razpoloženje...tist teden ko sm mela pavzo sm jokala za vsako malenkost..drgač sm bla pa tečna k hudič :lol:
Uglavnem ja...zdej sm spet dokaj normalna :lol: sam mozoljev mam neki dost :cry:
Sej se bo umirilo po mojem sam da se hormončki mal poštimajo...upam :roll:
veronika_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a veronika_ » 13. Sep. 2008 19:03

freaky napisal/-a:
rammsteingirl napisal/-a:resno?

Ma ja, sej se mogoče sliši čudno, ampak tko je. Nekak mi je bol zihr tista fizična pregrada, ki jo v tistem trenutku vidiš, ne pa navidezna hormonska zaščita. Me razumeš? Pa tud menstruacijo sem v času KT večkrat z muko čakala, zdej pa enostavno kar vem, da bo pršla in se ne obremenjujem (no, upam de me kdaj ne zajebe kj :oops: ).

pa sej to je logično, sej tabletke čahko sprožjo manjše krvavitve, tut če si noseča...

drgač sm pa jst zdej že nekak 4 mesece brez in se počutm naravnost odlično, tut nimam problemov s tem kdaj bo pršla, je kr točna...sam kondomi mi reeeeeeees ne pašejo.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 13. Sep. 2008 19:28

veronika_, kaj pa te moti pri kondomih?

Na koliko dni imaš m. sedaj po koncu jemanja?

Sem radovedna, ker sem tudi sama v 4. mesecu nejemanja :D
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 14. Sep. 2008 18:02

no da še jst povem. bo kar že eno leto odkar sem nehala jemati kt,pa sem sedaj dobila prvič normalno menstruacijo. kar pomeni, da je bilo časovno vredu (21. dan), krvavitev je bila zmerna, bolečina zelo blaga oz. je ni blo. u glavnm prej mi je pa skoz vsaj en tedn zamujala, bolečine so ble kdaj kr hude, glede na to, da prej bolečin nisem imela.
u glavnm za popizdit vse skupaj.ker res ne veš kaj pričakovat oz. kdaj pričakovat. ampk sm to vzela v zakup. pač sva se z mojim odločila, da ko bo čas za otroke, nočeva da sem pod vplivi teh kt in kakor zadnje čase spoznavam traja res dolg časa, da se te zadeve normalizirajo
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 14. Sep. 2008 18:08

Ja, ampak 21. dan je precej kratek ciklus. 'Normalno' je na 28-35 dni, torej si jo zdaj dobila precej hitro.
veronika_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a veronika_ » 14. Sep. 2008 18:13

veliko sreče z otročičkom! :)

MsN: mam jo nekak na 28 dni, nevem lih točnega dne, ampak okvirno se znam pripravit nanjo.
glede kondomov je pa to, da mi ni lih najbolši občutek, ker sm pač skos sexala brez, pa še zeloooo občutljiva sm. me peče, res nism še našla kondomov k bi mi ustrezali, enkrat sm še glivice dobila zarad tega ker je bil nek kondom z okusom. nevem al je možno da sm alergična na lateks. mogoče ve katera za kšne kul kondome za extra občutljie/z alergijo??
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 14. Sep. 2008 18:18

veronika_ napisal/-a:veliko sreče z otročičkom! :)

MsN: mam jo nekak na 28 dni, nevem lih točnega dne, ampak okvirno se znam pripravit nanjo.
glede kondomov je pa to, da mi ni lih najbolši občutek, ker sm pač skos sexala brez, pa še zeloooo občutljiva sm. me peče, res nism še našla kondomov k bi mi ustrezali, enkrat sm še glivice dobila zarad tega ker je bil nek kondom z okusom. nevem al je možno da sm alergična na lateks. mogoče ve katera za kšne kul kondome za extra občutljie/z alergijo??

Če bi bila alergična na lateks, bi to hitro vedela, ker kolikor berem je alergija redka, a zelo izrazita (otečena nožnica, težave pri dihanju ipd.). Lahko si precej občutljiva, a ni nujno, da gre za lateks - veliko težav povzroča tudi spermicidni premaz na kondomih nonoxynol-9. Fini so kondomi Safex brez tega spermicidnega premaza, tudi jaz sem imela težave z vnetji ali pekočim občutkom po odnosu (Durex), pa so ti kondomi res super. Fini so bili tudi Adapta control, tanki. Treba je raziskovati področje, ogromno informacij je na internetu, izogibaj pa se kondomom z okusom, ker so še bolj umetni kot ostali in res lahko dražijo.
veronika_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a veronika_ » 14. Sep. 2008 18:30

...
Zadnjič spremenil veronika_, dne 23. Feb. 2011 1:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 14. Sep. 2008 18:51

Od dons naprej jih tud jst ne jemlem več. Zdj bomo pa vidl kako bo. Sam telih mozeljov me je strah..pa ne mi prosm govort naj ne pretiravam..sam res jih nism navajena in so mi res neki groznga. Joj upam da jih ne bo preveč. Ma ne morm mislt pozitivno: Sploh jih ne bo.

Po kolkem času so se vam pa začel delat mozolji drgač?

Aia pa zdj me je kr strah ker bova samo s kondomi..matr bova mela kr 2 na začetku :lol: .
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 14. Sep. 2008 18:57

Ne da pretiravam, ampak mozolji so še najmanj kar te lahko doleti. In z ustrezno nego se jih da ublažiti, seveda pa so odvisni od hormonov in jih boš bolj težko v popolnost odgnala, če jih boš že dobila.

Jaz sem imela prvi mesec po jemanju normalno kožo, zdaj imam izredno mastno, na obrazu imam polno mini mozoljčkov, v času m. kakšnega podkožnega, konkretnega (ampak tole tudi sovpada s časom, ko sem nehala z obiski kozmetičarke, mogoče imam zato tako stanje na koži in ne samo zaradi kt), polno majhnih mozoljev pa imam tudi po hrbtu in ramenih (prej nikoli), ki pa se jih ne da nikakor pregnati. Ni lepo na pogled in dotik, ampak pričakujem, da se bo tudi to stabiliziralo, ko se hormoni nehajo kregat :D
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 14. Sep. 2008 19:02

MsN napisal/-a:Ne da pretiravam, ampak mozolji so še najmanj kar te lahko doleti. In z ustrezno nego se jih da ublažiti, seveda pa so odvisni od hormonov in jih boš bolj težko v popolnost odgnala, če jih boš že dobila.

Jaz sem imela prvi mesec po jemanju normalno kožo, zdaj imam izredno mastno, na obrazu imam polno mini mozoljčkov, v času m. kakšnega podkožnega, konkretnega (ampak tole tudi sovpada s časom, ko sem nehala z obiski kozmetičarke, mogoče imam zato tako stanje na koži in ne samo zaradi kt), polno majhnih mozoljev pa imam tudi po hrbtu in ramenih (prej nikoli), ki pa se jih ne da nikakor pregnati. Ni lepo na pogled in dotik, ampak pričakujem, da se bo tudi to stabiliziralo, ko se hormoni nehajo kregat :D

Kaj pa je lahko še druzga? Ok to da menstre lahko dolgo ni vem, pa da se spet pojavjo krči če si jih mel :? .
Še kej druzga?
Jst upam da ne bo preveč problemov s kožo. No bomo vidl. Mogoče bom pa izjejam. Jst optimistka :D .
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 14. Sep. 2008 19:07

Ja meni osebno je dolg ciklus, torej precej zamudna m., večja težava (če sploh) kot mozolji. In, če bi ob tem trpela še hude krče ter močne krvavitve, bi bil tudi to mnogo večji problem kot mozolji.

In kaj praviš na mastne lase? :D Sama s tem nikoli nisem imela težav, zdaj pa jih lahko perem na 3 dni, ker je stanje lasišča obupno. Pa dlake - ne vem, če je povezano, ampak pri meni so mutirale v nekaj izjemno temnega :lol:

Govorim iz svojih izkušenj. Logično je, da po večletnem jemanju in potem prenehanju lahko pričakuješ določene spremembe, ampak če je drugače vse ok, verjamem, da se to sčasoma uredi. Bomo videli. Meni zaenkrat ni bilo še niti 1x žal, da sem nehala. Kljub vsem miniaturnim zdraham okoli m. in mastne kože.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 14. Sep. 2008 19:24

Ah mastni lasje..na to sem pa ža navajena ker se mi že od 1.letnika mastijo izjemno hitro, prvi dan si jih umijem, drugi dan zvečer mam že grozn mastne in ponavad niso več za v javnost. Tko da hujš upam da ne more bit. Sam za razliko od las mam pa kožo še presuho ponavad in se morm s ful mastno kremo na recept mazat.
Temne dlake..že po naravi nimam glih svetle tko da hmm..upam da ne postanejo črne :D .

Tole čakanje M. pa zna bit utrudljivo ja...bom na vsake tok časa delala test. Na kok časa je to dobr? Da ne bom krneki brezveze delala pa s tem tud € stran metala.
lindick
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 8. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a lindick » 15. Sep. 2008 10:55

MsN sori za pozen odgovor...nehala sm jih jemat takrat ko sem nazadnje pisala v temo...torej zdaj ze 2mesca sem brez...libido je sel gor :D skoda,ker sem samska :D drugace par mozoljev sem dobila,ampak nic prevec groznega...

mori me edino,ker imam mocno in dolgotrajno menstro :( pa se zdej sm dobila nek izcedek kokr beli tok,sam pac velik ga je,nima kakega posebnega vonja...sam mal me skrbi...aja ni pa posledica kakih spolnih odnosov,ker te sem imela nazadnje z bivsim fantom s katerim sma koncala julija in od takt je susa :) ...upam,da se vse uredi s casom...ker na KT nikakor nocem vec...vsi stranski ucinki...ne hvala, ze tko sem predolg zastrupljala svoje telo po nepotrebnem...
The nights I waited up for you...promises about coming through...so much time you wasted, that's why I had to replace you!
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 15. Sep. 2008 18:22

Evo, tut jst sm zaključla s tabletkami, vsaj za nekaj časa.

Je tuki ktera, ki je imela probleme z vnetji in so po prenehanju izginala? Pač kakšnikoli problemi pri sexu? Pa kr malo me stiska, ko sem tukile prebrala, da mate zdaj probleme z mozolji. :? Jst jih sicer nikoli nisem imela, morda tu in tam kakšnega, ampak me je zdaj strah, da se bi kaj pojavilo.

Upam, da bo vse tipi-topi. :D
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov