Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 09. Sep. 2008 18:15

...
Zadnjič spremenil delusional, dne 13. Nov. 2009 16:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 09. Sep. 2008 18:32

Kt izgovor za depresivnost? Preberi navodila in ostale članke na temo kt, pa boš videla, da je prav depresija med možnimi stranskimi učinki.

Verjemi, da bi vsaka spolno aktivna ženksa 10x raje jemala kt, če ji le-te ne bi povzročale težav, ker je to zares udobna oblika kontracepcije, ampak vsi nismo za vse, kajne?

Poleg tega - seksaš z neznanci brez kondoma. Večja težava kot nosečnost so spolno prenosljive bolezni. In ja, kondom lahko poči, če ga ne uporabljaš pravilno in če se to v izjemnem primeru že zgodi, je navoljo še urgentna kontracepcija.
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 09. Sep. 2008 18:40

....
Zadnjič spremenil delusional, dne 13. Nov. 2009 16:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 09. Sep. 2008 18:41

delusional napisal/-a:če seksam z neznanci brez kondoma je moja stvar.

ja, res, na hrvaškem mi poči kondom, in potem bom sredi noči letela na urgenco v lj, da mi dajo morning pill. seveda.
hvalabogu za kt.

Jutranje tabletke imajo v vsaki civilizirani lekarni.
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 09. Sep. 2008 18:42

ponekod je težko pridet tudi do lekarne.

sploh pa tole morning pill sem probala samo enkrat, in mislim da naredi veliko škode, kaj šele če jo žreš redno.
la rožica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 6. 2005
Kraj: wonderland

Neprebrana objavaNapisal/-a la rožica » 09. Sep. 2008 20:02

glede zaščite me ne skrbi...če bi kej ratalo pač bi - mam resnega fanta, mava stanovanje itd...glede tega je problem samo še to da morm fax končat.

sej ne boste vrjele ampak še najbolj me skrbi kaj bo s kožo...vidla sm da ma ful punc zdej probleme z mazolji...
..grešiti je človeško, občutek pa je božanski..
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 09. Sep. 2008 20:15

Mozolje zdravi dermatolog, če so res tako hudi. Drugače pa te dva mozolja ne bosta ubila, če si se že odločila za prenehanje, se ti ne zdi?
la rožica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 6. 2005
Kraj: wonderland

Neprebrana objavaNapisal/-a la rožica » 09. Sep. 2008 20:19

če bosta samo 2 me sploh ne sekjra... samo da jih ne bo ratalo 200 :cool:
..grešiti je človeško, občutek pa je božanski..
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 09. Sep. 2008 20:21

jst sm jih dubla, ko sm nehala z njimi. ampak se je bl al mn spucalo v 3eh mescih... tko da ne skrbi preveč. ;)
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 09. Sep. 2008 20:22

Če jih je 200 pa greš k dermatologu, ker je to njegovo področje. Če kt ne potrebuješ kot zaščito pred nosečnostjo, jih je skoraj brezpomensko jemati, vsaj po mojem mnenju.
Uporabniški avatar
GoldenEye
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a GoldenEye » 09. Sep. 2008 20:27

Men tud ni nč žal, da sm nehala s KT. Zdej me več ne skrbi, al bom dobila kako trombozo, raka al pa dožvela možgansko kap :oops: Ja res sem tud na to pomisla kdaj, ker sm mela neke glavobole.... Drgač sem jemala tablete tud zarad kože - zaenkrat mam kar v redu, ni tok mozoljev. Je pa res, da sem šele 1 mesec brez. Prve KT, ki sm jih mela so ble Diane, te so mi čist psiho zj.... Sem jokala za vsako malenkost...pa prsi so me grozn bolele. Ko sem nehala je blo pa vse to ok.

Ko sem jemala tablete me je bolela hrbtenica, zdej ko jih ne več pa opažam, da ni več tuk hudo. A je možno, da vplivajo tud na te stvari? Mal čudn... :)
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 09. Sep. 2008 20:36

la rožica napisal/-a:kaj pri vas pretehta - dobre ali slabe strani tega, da ste nehal jemat kt? bi se še enkrat odločle enako?

Dobre seveda, drugače se sploh ne bi odločila za to. Če pogledam nazaj, so mi tabletke pomagale samo pri krčih, bili so stokrat šibkejši kot pa zdaj. Ampak en dan v mesecu pa lahko potrpim. In tudi zaupanje je večje pri kondomih kot pa pri tabletkih. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 12. Sep. 2008 21:58

freaky napisal/-a: In tudi zaupanje je večje pri kondomih kot pa pri tabletkih. :wink:

resno? meni so pa KT ful bolj udobna kontracepcija. sedaj sem tudi sama prenehala in bova uporabljala kondome. ne vem pa, kako bo, ker sem sama kar panik glede tega pokanja. sploh še ko sem brala temo o kondomih. saj vem, da pri pravilni uporabi naj ne bi počil... pa vseeno, pri KT si bil zmeraj zihr in ni bilo tega strahu.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 12. Sep. 2008 22:13

Ok, jaz spreminjam svoje izjave v tej temi - m. po prenehanju lahko postane most wanted zadeva :D Recimo jaz že en teden umiram od želje, da bi jo končno dobila, pa nič ... Občutek je grozen, ampak več kot počakati ne morem.

Kar se tiče zanesljivosti kondomov pa - se še učim zaupati :D

Dodajam: Prišla je :tanz:
Zadnjič spremenil Gost, dne 13. Sep. 2008 17:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 12. Sep. 2008 23:04

rammsteingirl napisal/-a:resno?

Ma ja, sej se mogoče sliši čudno, ampak tko je. Nekak mi je bol zihr tista fizična pregrada, ki jo v tistem trenutku vidiš, ne pa navidezna hormonska zaščita. Me razumeš? Pa tud menstruacijo sem v času KT večkrat z muko čakala, zdej pa enostavno kar vem, da bo pršla in se ne obremenjujem (no, upam de me kdaj ne zajebe kj :oops: ).
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov