Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Po kolkem času ste opazle spremembe v svojem razpoloženju ? Ker meni se zdi, da mi te tabletke res spreminjajo razpoloženje in razmišljam, da bi mogoče nehala jemat.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
- Gost
Lindick, pa boš sedaj nehala ali boš še vztrajala? Upam, da se ti zadeva uredi, jaz sem najprej jemala Logest, optimistično preklopila na Yasminelle, ampak je sedaj, ko ne jemljem nič, še najbolje. Ne še čisto super, ke želim stanje ovrednotiti na daljši rok (sedaj teče komaj 2. mesec brez), a vseeno ...
p!ka, jaz sem bila nazadnje, ko sem začela s Yasminlle precej časa, recimo tri mesece, super, počutje enkratno, potem pa spet isto glede razpoloženja in sem obupala. Zdaj upam na najboljše
p!ka, jaz sem bila nazadnje, ko sem začela s Yasminlle precej časa, recimo tri mesece, super, počutje enkratno, potem pa spet isto glede razpoloženja in sem obupala. Zdaj upam na najboljše
-
p!ka - Cosmofrik
MsN napisal/-a:p!ka, jaz sem bila nazadnje, ko sem začela s Yasminlle precej časa, recimo tri mesece, super, počutje enkratno, potem pa spet isto glede razpoloženja in sem obupala. Zdaj upam na najboljše
A si mela umes pauzo al kaj ? Nism lih dobro zastopla.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
-
slivica - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 1. 2006
Verjetno ste ze napisale, kaksni so bili vzroki za prenehanje jemanja KT, ampak se mi ne da brati vsega nazaj. Prebrala sem samo, da v razpolozenju. Ena znanka jih je nehala jemati zaradi zastajanja vode.
Zmeraj bolj razmisljam, da bi prenehala z jemanjem, ceprav imam redno M, neboleco, super kozo, ampak se mi zdi, da sem ful razdrazljiva (ampak to ni nujno, da zaradi tega), nimam pretirane zelje po sexu, ...
Pa se to bom vprasala kar tukaj: Cez malo manj, kot dva tedna grem na morje in bi po izracunu morala dobiti menstruacijo ravno dan pred odhodom. Kaj je bolje, da jo podaljsam oz. da jem se tablete naprej, ali da jih neham prej jemati in ji imam prej? Jaz bi se raje odlocila za drugo moznost. Pa je kaksna posebnost, ali pac neham jemati? Saj vem, da s emogoce hecno slisi, ampak nisem se delala tega.
Zmeraj bolj razmisljam, da bi prenehala z jemanjem, ceprav imam redno M, neboleco, super kozo, ampak se mi zdi, da sem ful razdrazljiva (ampak to ni nujno, da zaradi tega), nimam pretirane zelje po sexu, ...
Pa se to bom vprasala kar tukaj: Cez malo manj, kot dva tedna grem na morje in bi po izracunu morala dobiti menstruacijo ravno dan pred odhodom. Kaj je bolje, da jo podaljsam oz. da jem se tablete naprej, ali da jih neham prej jemati in ji imam prej? Jaz bi se raje odlocila za drugo moznost. Pa je kaksna posebnost, ali pac neham jemati? Saj vem, da s emogoce hecno slisi, ampak nisem se delala tega.
-
p!ka - Cosmofrik
^^ Jz mislim, da bo useeno bolj pametno, da M prestaviš naprej in ne da nehaš prej jest KT.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
- Gost
_Petra_ napisal/-a:Pa se to bom vprasala kar tukaj: Cez malo manj, kot dva tedna grem na morje in bi po izracunu morala dobiti menstruacijo ravno dan pred odhodom. Kaj je bolje, da jo podaljsam oz. da jem se tablete naprej, ali da jih neham prej jemati in ji imam prej? Jaz bi se raje odlocila za drugo moznost. Pa je kaksna posebnost, ali pac neham jemati? Saj vem, da s emogoce hecno slisi, ampak nisem se delala tega.
Jaz bi z jemanjem prenehala po morju. S kt nadaljuj tudi, ko končaš s škatlico, da prestaviš m. in je nimaš na morju, potem pa prenehaj, ko želiš dobiti m. in to je to.
Ni neke posebnosti, ko nehaš jemati, razen to, da v roku par dni dobiš m., ampak nikoli ne veš, kako se telo odzove na hormonsko zmedo - na morju imam raje mir, če že Ta dva ali trije tedni jemanja pa ničesar ne spremenijo, tudi, če bi takoj danes nehala s kt, kakšnega pretiranega olajšanja glede razpoloženja ali libida ne bi bilo, ker se telo hormonov čisti še več kot tri mesece po prenehanju jemanja
-
ženska - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 10. 2005
- Kraj: Prelepa Gorenjska
Med jemanjem tabletk se nisem nič zredila in tudi ni bilo nobene razlike, ko sem jih nehala jemati.
Je pa pri vsakem lahko drugače. Če ti zaradi hormonov zastaja voda v telesu, je možno, da po prenehanju jemanja shujšaš oz. "prebaviš" odvečno vodo.
Je pa pri vsakem lahko drugače. Če ti zaradi hormonov zastaja voda v telesu, je možno, da po prenehanju jemanja shujšaš oz. "prebaviš" odvečno vodo.
- Gost
Jaz sem shujšala, ko sem iz Logest prešla na Yasminelle, ko pa sem kt popolnoma opustila pa nisem zaznala nobene spremembe glede kilogramov.
- la rožica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 6. 2005
- Kraj: wonderland
imam še 5 tabletk do konca škatlce in razmišljam da bi jih zdej nehala jemat...pa se kr ne morm in ne morm odločit za to potezo...
kaj pri vas pretehta - dobre ali slabe strani tega, da ste nehal jemat kt? bi se še enkrat odločle enako?
kaj pri vas pretehta - dobre ali slabe strani tega, da ste nehal jemat kt? bi se še enkrat odločle enako?
..grešiti je človeško, občutek pa je božanski..
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
definitivno bi se spet odločila enako. neverjetne spremembe so v splošnem počutju, seksala bi skos (prej mi niti ni blo do tega:D), nožnična flora je čist druga- prej sm mela konstantno neka vnetja. zdej pa kot po čudežu nič več. pa tut seks je velik bl prijeten- prej sm bla konstantno suha, ne glede na cikel/vzburjenje. zdaj s tem nimam nobenih problemov več migren nimam več, prej sm jih mela vsak mesec- sicer ne hudih, ampak bile pa so.
edini problem je menstra na neverjetno dolg časa... glede tega se pa itak mislim v kratkem oglsit pri mojem ginekologu.
edini problem je menstra na neverjetno dolg časa... glede tega se pa itak mislim v kratkem oglsit pri mojem ginekologu.
- Gost
la rožica napisal/-a:
Tudi jaz sem za prenehanje odločala skoraj pol leta, vsak mesec sem prelagala, ampak mi do sedaj v 4ih mesecih po koncu jemanja še ni bilo niti 1x žal, da sem končala s kt.
Edino kar pogrešam je 100 % zaščita (čeprav tudi kt to niso, a sem jih jemala redno in jim dejansko zelo zelo zaupala), ker imam minimalne težave ob kondomih oz. strah pred pokom le-teh, ampak tudi to bo sčasoma minilo. Vse ostalo je neprimerno bolje in na kt grem nazaj le v primeru, da pridejo na trga take, ki ne bi povzročale padca libida, slabega razpoloženja in pomanjkanja energije. To se najverjetneje ne bo zgodilo, zato hvala za kondome
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov