Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 02. Jul. 2008 7:15

js tud prvo, mi zamuja že cel mesec, sploh nevem kaj nej, sicer je od včer neki roza bel tok, sam to ni nič. mal še počakam, ker bi rada po naravni poti, čene grem pa sprožt :roll:
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 02. Jul. 2008 7:17

tanika* napisal/-a:js tud prvo, mi zamuja že cel mesec, sploh nevem kaj nej, sicer je od včer neki roza bel tok, sam to ni nič. mal še počakam, ker bi rada po naravni poti, čene grem pa sprožt :roll:

Joj, cel mesec? No, saj vem, da lahko traja vse do 3 mesecev, ampak jaz si jo res želim dobiti po naravni poti, ker nočem še dodatne zmešnjave s sprožitvenimi tabletami. Poleg tega me že cel teden špika v jajčnikih, prav čutim, da bi jo morala dobiti pa nič. Sem pa trenutno pod večjim stresom in upam, da pride, ko se sprostim (popoldne :lol: ).
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 02. Jul. 2008 17:46

Kaj lahko, samo tko za info, uprašam zakaj ste nehale jest KT ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 02. Jul. 2008 17:56

p!ka napisal/-a:Kaj lahko, samo tko za info, uprašam zakaj ste nehale jest KT ?

Ker so strupene :P

Hec. Jaz osebno zaradi razlogov, ki so se kopičili dlje časa - ponavljajoča se nerazjasnjena vnetja, posledično nujna uporaba kondoma ter razni udarci na psiho - živčna, razdražljiva, sitna, pesimistična, podvržena k joku, brez energije. Sumila sem vse mogoče, zdaj počasi ugotavljam, da so imele kt izjemen vpliv na moje počutje in če se bo le dalo, se jih nikoli več ne polastim, ker raje ohranim sebe kot 99,9% zaščito :wink:
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 02. Jul. 2008 20:14

MsN kere KT pa si jedla ? Ker jz tudi malo razmišljam u smeri, da so za moje počutje krive KT.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 02. Jul. 2008 20:40

No tko. Jaz sem jih nehala jemati po kar precej letih. Zdaj je mesec od tega, razen ene 2 mozoljev na obrazu kakšnih strašnih razlik ni več.
Je pa ena stvar, ki jo opisuje Freaky - libido se mi je dvignil ravno tako čez noč, ampak še zmeri me jebejo filingi. Danes sem se za brezveze spet zjokala in počutila slabo. Ampak ok - glede na to, da je šele 1 mesec, upam, da se popravi tako kot Freaky, ki pravi da se je zboljšalo po 3 mesecih.
Kar se pa tiče menstruacije - ko sem pred parimi letimi isto nehala, je nisem dobila 3 mesece. Zdej pa ne vem, kdaj jo lahko pričakujem - glede na razpoloženje po moje ene par dni še :)
Nehala sem pa dejansko zato, ker mi je postalo že odveč in počutila sem se, kot da delam nekaj narobe, če jemljem te tablete... pa ne vem zakaj. Enostavno sem se naveličala teh umetnih hormonv :)
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 02. Jul. 2008 21:34

^^ Js bi jih na tvojem mestu ne bi pojedla do konca. Počaki pač da dobiš M, potem pa nadaljuj z novo škatlco in ne bodi več tako neodgovorna. :schlaumeier: :P
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 02. Jul. 2008 21:40

MsN napisal/-a:
tanika* napisal/-a:js tud prvo, mi zamuja že cel mesec, sploh nevem kaj nej, sicer je od včer neki roza bel tok, sam to ni nič. mal še počakam, ker bi rada po naravni poti, čene grem pa sprožt :roll:

Joj, cel mesec? No, saj vem, da lahko traja vse do 3 mesecev, ampak jaz si jo res želim dobiti po naravni poti, ker nočem še dodatne zmešnjave s sprožitvenimi tabletami. Poleg tega me že cel teden špika v jajčnikih, prav čutim, da bi jo morala dobiti pa nič. Sem pa trenutno pod večjim stresom in upam, da pride, ko se sprostim (popoldne :lol: ).

Jaz sem prvo dobila po 28 dneh.
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 02. Jul. 2008 21:52

glede na to da si si uničila ritem je pomoje najbolše da narediš kokr če bi zamenala tabletke se pravi prvi dan vzameš tabetko in nadaljuješ s celo škatljico, tiste 4 si pusti, če boš kdaj kkšno zgubila,...tako se ti bo najlaže spet vzpostavil ritem..
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 02. Jul. 2008 22:00

ne ne prvi dan menstruacije se začne jemati tabletke..tako kot ko jih prvič jemleš..če si jih spustila 6 ali 7 ti itak zaščita ne velja..in začni že danes s tabletkami
Uporabniški avatar
BeXy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 3. 2008
Kraj: Over the Niji

Neprebrana objavaNapisal/-a BeXy » 02. Jul. 2008 22:33

Mene pa neki zanima... zdej že pol leta jemlem Yasminelle in so ql.
Zadnjič sm si pa pospravla predal kjer mam tablete in sem pozabla, da morm it po nove. Prvo (se pravi po tednu brez tablet zarad menstruacije) bi mogla vzet učeri in zdej nimam tabletk. Ta teden al pa začetk naslednga mislm it po nov recept. Itq se bom pa ta teden zaščitla kako drugače.
A bi se lohka nardil da dobim zdej še eno menstruacijo al bo vse dobr? A pol naslednji teden začnem normaln tablete na torek jemat?
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 02. Jul. 2008 22:36

Milsim, da se boš morala zaščititi za dlje časa, kot samo za en teden.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 02. Jul. 2008 23:12

p!ka napisal/-a:MsN kere KT pa si jedla ? Ker jz tudi malo razmišljam u smeri, da so za moje počutje krive KT.

Logest in Yasminelle.

Punce, ta tema je namenjena prenehanju jemanja, ne pozabljivosti in urniku jemanja kt, to je v temi o kontracepcijskih tabletkah.

Aja, ženska, jaz sem že nekje v 32. dnevu pa še nič ni. Je pa res, da sem s kt nehala kar sredi ciklusa in je mogoče to krivo za še večjo zamudo, čeprav je ciklus itak dolg od 28 - 35 dni, torej imam še par dni časa :D Upam, da bo.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 02. Jul. 2008 23:18

Ja, to bi lahko bilo narobe.
Koliko časa si jih pa jemala?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 02. Jul. 2008 23:32

ženska napisal/-a:Ja, to bi lahko bilo narobe.
Koliko časa si jih pa jemala?

Narobe ni, ker prekineš lahko kadarkoli, če seveda poskrbiš za zaščito zaradi naknadne zanositve, kar sem seveda storila, lahko pa to verjetno še bolj zmede že tako zmeden ciklus.

Jemala sem jih tri leta.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov