Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
bolečine se vrnejo...čeprav jih meni tudi kt niso kaj dosti zmanjšale...
sama sem prepričana, da kt zelo vplivajo na počutje...jaz sem imela z vsemi težave...največ pa z diane in yarino...yarina je prav tako nizkodozna kot yasminelle...tako, da se zna čez čas zgodit, da tudi vdarijo na živce...
sama sem sedaj poskusila ponovno jemat...in sicer ravno yasminelle...pojedla sem eno škatlico...krvavim že skoraj en mesec v eno...tako, da sedaj po pavzi še pojem 3/4 škatlice, da prestavim menstruacijo...in končam kariero s kt..ampak tokrat res za vedno...
sicer pa mislim mortisha, da bi bile zate yasminelle preblage, če si jemala diane...in bi najbrž prav tako imela vmesne krvavitve...pač probaš pa vidiš..
no..jaz sem prišla do končnega zaključka, da je življenje brez kt veliko lepše in lažje...
sama sem prepričana, da kt zelo vplivajo na počutje...jaz sem imela z vsemi težave...največ pa z diane in yarino...yarina je prav tako nizkodozna kot yasminelle...tako, da se zna čez čas zgodit, da tudi vdarijo na živce...
sama sem sedaj poskusila ponovno jemat...in sicer ravno yasminelle...pojedla sem eno škatlico...krvavim že skoraj en mesec v eno...tako, da sedaj po pavzi še pojem 3/4 škatlice, da prestavim menstruacijo...in končam kariero s kt..ampak tokrat res za vedno...
sicer pa mislim mortisha, da bi bile zate yasminelle preblage, če si jemala diane...in bi najbrž prav tako imela vmesne krvavitve...pač probaš pa vidiš..
no..jaz sem prišla do končnega zaključka, da je življenje brez kt veliko lepše in lažje...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
Bejbika23 napisal/-a:Kakšne spremembe? Ker jst jih v počutju že zdej opazim. In sicer.
telo rabi nekaj časa, da se sčisti hormonov...jaz sem imela težave z živci...pa sem res lep čas potrebovala, da se je vse uredilo...
...i still believe in your eyes...
- Gost
astra_mb, 'kt vdarijo na zivce' ... v kaksnem smislu? Mislis dobesedno na zivec ali v prenesenem pomenu, da se spremeni psihicno stanje ali kako?
-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
mortisha...nočm te prestrašt, sam verjetn se ti bodo vse težave vrnle. Vsaj men so se. Nazadnje sm jemala Yasminnelle pa se mi je vrnil par mozoljev, tak da so proti tem Diane še najboljš, ampak par mozoljčkov ni nč v primerjavi s tem kar imam ko sem nehala jemat.
- Gost
amyZ, ampak ce imas tezave z mozolji, pojdi raje k dermatologu, ne pa samo zaradi tega spet zacet s kt, ker je to po moje slabse, kot ce ti dermatolog predpise karkoli drugega.
-
amyZ - Kofetarica
Da, tud prej sem jih mela.
Vem, sam ne bom začela KT jemat nazaj sam zard tega. Lahk bi šla k dermatologu, sem tud brala o tem, pa mami mi je kozmetičarko priporočla, dab mi jo financirala, sam to baje ful traja. Dobiš tablete in zdravljenje lahko traja tud leta, tak da je vsejn. Probala bom s kvasom, mogoč bo pa pomagal, raj kot da se filam s tabeti al pa na kake laserske hodm al pa kej podobnga.
Vem, sam ne bom začela KT jemat nazaj sam zard tega. Lahk bi šla k dermatologu, sem tud brala o tem, pa mami mi je kozmetičarko priporočla, dab mi jo financirala, sam to baje ful traja. Dobiš tablete in zdravljenje lahko traja tud leta, tak da je vsejn. Probala bom s kvasom, mogoč bo pa pomagal, raj kot da se filam s tabeti al pa na kake laserske hodm al pa kej podobnga.
- Gost
Eh, tole glede dermatologa je pa navaden stereotip. Sama sem imela v puberteti strasne mozolje in sem bila ena redkih, ki je v tistem casu dobila Roacutane, zelo mocno zdravilo proti mozoljem, jemala sem ga pol leta in od takrat je moja koza 90 % boljsa. In verjemi, da je bilo tiste pol leta zdravljenja manj skodljivo kot leta jemanja kt. Kasneje sem dlje casa 1x mesecno obiskovala kozmeticarko, resda je nega aknaste koze precej draga, ampak se je splacalo, ker sam si pri mozoljih bolj tezko kozo uredis do te mere kot to pocnejo v salonu.
Najprej je treba k osebnemu zdravniku, mogoce ti da samo Klimicin ali Skinoren, ce ni hudo, mogoce ti to pomaga, kasneje pride dermatolog in sploh ni nujno, da ti predpise dolgotrajno zdravljenje ... cisto odvisno od stanja koze.
Najprej je treba k osebnemu zdravniku, mogoce ti da samo Klimicin ali Skinoren, ce ni hudo, mogoce ti to pomaga, kasneje pride dermatolog in sploh ni nujno, da ti predpise dolgotrajno zdravljenje ... cisto odvisno od stanja koze.
-
miska13 - Debatorica
- Na forumu od: 20. 1. 2005
- Kraj: LJ
proti mozoljčkom naj ti osebna zdravnica napiše recept za Klindamicin. jaz sem ga imela, pa je ful uredu
prejšnji mesec sem tudi jaz prekinila z jemanjem KT ... se pripravljam na bolečo menstruacijo drug teden (po desetih letih bo spet kriza)
prejšnji mesec sem tudi jaz prekinila z jemanjem KT ... se pripravljam na bolečo menstruacijo drug teden (po desetih letih bo spet kriza)
Beatus non est qui habet quae cupit, sed qui non cupit quae non habet !!!
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Evo minilo je šele 5 dni od prenehanja in nvem no, k pravte, da sprememb ni šele po parih mescih..pr men so
Zadnjič spremenil ..Evelyn.., dne 07. Feb. 2012 13:16, skupaj popravljeno 1 krat.
It was forever..but it didnt last long..
-
amyZ - Kofetarica
U bistvu, kok ve štejete te dneve od prenehanja? K recimo vsak mesc maš 7 dni pavze, to štejete zravn? K če štejete pol u bistvi telo sploh ne reagira, da ste nehale, tak kot med pavzo ne. Al to po tej pavzi štejete?
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
jz sm štela po pavzi s pavzo vred bi blo 12 dni.
It was forever..but it didnt last long..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov