Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
čivava
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a čivava » 21. Apr. 2008 18:55

Mam en problem... sicer se bom morala obrniti tudi na ginekologa, ampak še vseeno vprašam vas. Prejšni ponedeljek sem dobila menstruacijo in prvič u življenju začela jesti KT. Jedla sem jih skoz ob istem času, v želodcu me je kr malo zvijalo, in ko me je "prijelo" na wc sem morala samo letet, pa nič premišljevat, ker nisem mogla niti minute zadržat. Ne blata in ne vode, zato sm se odločila d jih raje ne jemljem več. S fantom sva se potem pogovarjala in mi je predlagal da je bolje da neham jest ta tableta, kot pa da me nonstop črviči po trebuhu in valda sm se sama tud strinjala. V nedeljo nisem več vzela tableta in jih nimam niti namena več jemat. Po 6ih dneh jemanja sem v nedeljo imela komaj vidno menstro, in sem mislila da je to vzrok, ker piše da je to možno, pač d je to normalno, danes sem pa zjutraj dobila spet menstro, sicer ni ful ampak malo pa je.
Ima ktera takšne izkušnje, ker se mi zdi d to ni normalno, ali je pač tako, da ko nehaš jemati tabletke dobiš v cirka 3 dneh spet menstro. Samo, ena se je komaj končala, je možno d bi jo danse spet na novo dobila'??

Hvala vam za odgovore
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 21. Apr. 2008 19:32

ja možno da je od tega... a si jih jemala zjutrej? k se jih lih zarad tega priporoča jemat zvečer, da ni teh slabosti...
Uporabniški avatar
čivava
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a čivava » 21. Apr. 2008 19:35

ja, zmer sm jih zjutrej jemala ob devetih, k zvečer sm zmer kje tko čez vikend... tk d sm raj zjutrej jemala, k sm ob devetih ponavad res doma... no al pa na faksu ja :?
h3x0r89
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a h3x0r89 » 21. Apr. 2008 19:37

jah ostanes noseča in se zredis ,..
Uporabniški avatar
čivava
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a čivava » 21. Apr. 2008 20:59

ah če bi bla, bi pa bla... sej glede tega ni panike, sem zand letnk faksa... s fantom se pa itak ful klapava. :D

Sam mi res ni do tega, d bi jedla tisto kemijo in pol ne imela menstre, te probleme ma ena kolegica, k bi rada zdej zanosila pa ne more, od kar je nehala jest tabletke, nima več menstre, od tega je pa pol leta, k jih je nehala jemat, tko da, me je tud to mal stisn... :?
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 21. Apr. 2008 21:53

jah zdej vprašanje, kaj hočeš. če hočeš nadaljevat, bi jih jaz na tvojem mestu probala še zvečer pred spanjem. če ti pa še takrat ne bojo ustrezale, pol jih pa menjaj al pa nehaj z jemanjem.

drgač sm pa jst nehala jemat kt po 6ih letih. prvo menstro sm dubla po 6ih tednih, drugo sm pa čakala pa dobre 3 mesce. kaj je z mojo plodnostjo, pa ne vem :D
Uporabniški avatar
cat85
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cat85 » 22. Apr. 2008 0:18

Bejbika23 napisal/-a:Cat pa si težo, ki si jo pridobila tudi izgubila?

Jap, deloma. Ene 4 kg so mi ostali.. Sam sej pravim - razlog je v tem da sem preveč jedla.. Ne morem direktno krivit tabletk, je pa res da sem zaradi njih imela večji apetit, posledično sem več jedla in od tukaj tudi kilogrami.. Tako da indirektno bi lahko krivdo pripisala tabletkam..

Zdaj sem že približno pol leta brez tabletk in ni ga razloga da bi me prepričal, da bi šla nazaj na tabletke. O negativnih vplivih ne bom pisala, ker mislim da sem že, pa tako ali tako verjamem da same veste kakšno sranje jeste.. Vsak najboljše ve kaj je za njega najboljš..

No pr men je super to da zdaj ni nič več glavobolov celi teden menstruacije (ko sem jemala tabletke me je vedno celi teden menstruacije bolela glava), nič več glivic, nič več težav s suhostjo pa še bi lahko naštevala.
Je pa res da ni tak komot kot s tabletkami - to pa je tudi edina prednost tabletk..
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
Uporabniški avatar
čivava
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a čivava » 22. Apr. 2008 9:39

Mah, jaz sm se odločila da jih raje ne bom jedla, že tko al tko ne jem tableta med kakšnimi prehladi in glavoboli pa take stvari (vročina...)

Samo bom pa vseeno ginekologa vprašala kako je s tem.

Jemala sem Yasminelle, so ene najnovejših tabletk, z najmanj hormoni, in takšnimi stvarmi, to mi je povedal ginekolog. Zato sem bila prepričana d bo res vse cool, samo očitno ni to to.

Je ktera imela ta tabletka?
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 22. Apr. 2008 10:15

ni nujno, da ti najbolj nizkodozne ustrezajo. ni splošnega pravila, katere tablete naj bi ustrezale kateri ženski. to mora vsaka ugotovit sama...
mala zvezdica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a mala zvezdica » 23. Apr. 2008 20:48

čivava napisal/-a:Mam en problem... sicer se bom morala obrniti tudi na ginekologa, ampak še vseeno vprašam vas. Prejšni ponedeljek sem dobila menstruacijo in prvič u življenju začela jesti KT. Jedla sem jih skoz ob istem času, v želodcu me je kr malo zvijalo, in ko me je "prijelo" na wc sem morala samo letet, pa nič premišljevat, ker nisem mogla niti minute zadržat. Ne blata in ne vode, zato sm se odločila d jih raje ne jemljem več. S fantom sva se potem pogovarjala in mi je predlagal da je bolje da neham jest ta tableta, kot pa da me nonstop črviči po trebuhu in valda sm se sama tud strinjala. V nedeljo nisem več vzela tableta in jih nimam niti namena več jemat. Po 6ih dneh jemanja sem v nedeljo imela komaj vidno menstro, in sem mislila da je to vzrok, ker piše da je to možno, pač d je to normalno, danes sem pa zjutraj dobila spet menstro, sicer ni ful ampak malo pa je.
Ima ktera takšne izkušnje, ker se mi zdi d to ni normalno, ali je pač tako, da ko nehaš jemati tabletke dobiš v cirka 3 dneh spet menstro. Samo, ena se je komaj končala, je možno d bi jo danse spet na novo dobila'??

Hvala vam za odgovore

ja itak da je možno, pride do vmesnih krvavitev, ker se sistem malo zaštrika. to se lahko dogaja in se počasi umiri.nič skrbet;)
Uporabniški avatar
mulatto_f
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mulatto_f » 01. Maj. 2008 13:07

NOVO

Punce, zopet bi, sedaj res nujno, potrebovala vašo pomoč. Pred tednom sem že napisala zgodbo o tem kako nisem dobila menstruacije, ker sem prenehala jemati KT, pa ste mi svetovale naj počakam, da jih znova začnem dokler je ne dobim. Vmes sem si prehladila mehur, vendar nisem dobila nobenega antibiotika, ker nisem smela, saj trenutno nimam mehurja. Ko sem zdravnici povedala, da imam kri v urinu, je rekla, da je lahko to tudi zato, ker imam zamešan ciklus in da sta lahko ti dve stvari tudi povezani. Nekako se mi je uspelo pozdravit, da ni bilo več sledi krvi v urinu, ob izločanju pa me ni peklo, bolelo, nisem imela neprijetnega občutka. Danes pa se mi je zopet pojavila kri v urinu in sicer je bilo zelo močno, zraven pa sem izločala tudi cele kolobarje (kot zgleda, kadar se ob menstruaciji izločajo delci neoplojenih jajčec, stena maternice, itd.) in tega je bilo kar veliko. In sedaj nevem ali naj vzamem tabletko, kot, da je bila to menstruacija in jih začnem jesti, ali naj še vedno počakam? Problem je tudi v em, ker moj ginekolog ta teden sploh ne dela in niti ne morem vprašati za nasvet, danes in jutri je pa tako ali tako praznik. hvala ful za odgovore! :bussi:
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 03. Maj. 2008 13:13

sem nehala jest KT...
prejšno menstro sem normalno dobila, zdj mi pa kukr zamuja teden dni...
je vse v redu/normalno?
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 03. Maj. 2008 13:52

mulatto,
počakaj še kakšen dan, da vidiš, če je res menstra.
Men je rekel ginekolog, ko sm šla nazadnje po tabletke, da jih komot vzamem tud drugi ali tretji dan menstruacije,
poleg tega ne verjamem, da gre pri tebi za vnet mehur, ker imam tudi sama tako izkušnjo s krvjo v urinu in verjemi, da to tako peklensko boli, da ni za govorit... Poleg tega so še drugi znaki vnetega mehurja oz. sečnice...
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 03. Maj. 2008 13:55

lakeesha napisal/-a:sem nehala jest KT...
prejšno menstro sem normalno dobila, zdj mi pa kukr zamuja teden dni...
je vse v redu/normalno?

vse je ok, dolker je nimaš več kot 3 mesce :D jst sm ta drugo po prenehanju čakala skor 3 mesce...
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 03. Maj. 2008 13:58

3 mesce :eek: ...
ok, pol se mi ni treba sekirat...
hvala za odg :)
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov