Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 01. Apr. 2008 11:58

Hehehe. Pametno :D
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 01. Apr. 2008 14:31

Ma jz sm pavzo nardila zato, da vidm kok je če sm brez tablet. Ne pa zato k bi jo mogla. Me pa zanima, če bom začela pol nazaj jemat al bom recimo pr 30 tud čist mozoljasta, k jih bom nehala jemat (če se bom odločla za otroka), al to potem mine? Al pa če nehaš k si že starejši? Lahk še zmer mozole dobiš? Pol si pa k 40-letna pubertetnica :)
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 09. Apr. 2008 11:10

Jst sm pa zmeri bl vesela, da sm jih nehala jest :D

Sicer mozoljčke mam še, sm se že mal navadla :) Vseen računam, da bojo v večini šli, ko se moje telo spet postav v hormonsko ravnovesje.

Drgač pa ne morm verjet, kakšna sprememba je na mojem splošnem gledanju na svet: ful sm bl pozitivna, folk me kr gleda pa sprašuje: ja kaj si pa ti dans tok dobre vole- k me niso navajeni. In ni fora v tem, da bi se mi pač same dobre stvari dogajale, prej se mi pa niso. Trenutno sem namreč v precej stresnem obdobju- hmal bojo izpiti in se morm ful učit in svašta. Ampak v vsaki stvari takoj najdem neki pozitivnega in ne hodm naokol tko ko zombi, kot včasih :D Ne sekiram se več za malenkosti.

Tko da upam, da bojo pa stvari šle sam še na bolš, ko se mi ciklus uredi. Trenutno se počutm glede tega ko brezspolnik, k že več ko 3 mesce nism mela menstre :? Sem pa naročena pri ginekologu, brez skrbi :)
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 09. Apr. 2008 21:16

bolš volje, ne bolijo me več bradavičke... uff, se res bolš počutim, ok. mozolji so back. mah, :cool:

zelo nenavadno pa se mi zdi, da sm mela menstruacijo tko k ponavadi.. mogoče zato, ker sem tabl. jemala samo pol leta.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 09. Apr. 2008 21:34

sej jst sm mela tut eno po 6 tednov prenehanju. pol pa kr nč... ampak sm jih pa jemala 6 let, tko da je kr razlika (v primerjavi s tvojimi 6 mesci) :)
mala zvezdica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a mala zvezdica » 14. Apr. 2008 13:02

Me zanima, če ja katera imela Diane pa je potem prenehala z jemanjem...a je imela ful problemov s kožo? Mozolji?? Jaz jih jemljem že skoraj 4 leta, enkrat sem mela 4-mesečno pavzo, mislim da pri 19 ali 20 letih pa sem dobila nazaj grozno kožo. Ginekologinja mi jih je predpisala tudi zaradi aken te tabletke. Zdaj pa ponovno razmišlajm, da bi imela pavzo, mogoče malo daljšo...pa se ravno zaradi kože bojim, ker res ne bi rada nazaj imela aknaste kože. Vem pa, da so mi te tabletke pri tem ful pomagale. Pa tudi drugače sem neverjetno zadovoljna z njimi, čeprav so baje ful močne pa ne vem kaj še vse. Kaj ve mislite? Kakšne so vaše izkušnje z Diane???
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *ka!a* » 14. Apr. 2008 17:58

...
Zadnjič spremenil *ka!a*, dne 15. Apr. 2008 15:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *ka!a* » 14. Apr. 2008 19:12

ups, zdele sm pa še ugotovila, da sm temo sfalila... no upam, da nau kej narobe se pa opravičujem :/
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 15. Apr. 2008 9:39

Ja men so se mozolji vrnil. Sicer sem večino časa jemala Diane nazadnje pa Yasminnelle. Čeprav morem rečt, da z Yasminnelle se mi je ene par mozoljčku vrnal, ne pa tok kot jih mam zdej k mam pavzo. U glavnem čist grozno kožo mam, sploh po bradi pa licih.
Itak bom pri naslednji menzi začela nazaj jemat, k ne zdržim več. Ne sam zard mozolju ampak tud zard menze. Že prejšnja me je ful bolela, zdl ta vikend je blo pa za znoret, čist tko kot pred jemanjem tablet. Ful ful je bolel, bruhala sm zard tega in minil je šele po 3 urah in 2 tabletah. Pa še cel dan sm bla čist hin, dobr da je biu vikend. Resda imam nizek prag bolečine ampak kar je pa preveč je pa preveč.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 15. Apr. 2008 12:26

hm jaz jemlem kontracepcijske ze 10 let, pa ne mislim prenehat jemat, dokler ne značnem razmišljat o družini.
Uporabniški avatar
Bejbika23
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Bejbika23 » 17. Apr. 2008 11:16

Ve ste jih nehale jemat, ko ste dokončale škatlico ali ste jih kar na sredi nehale?
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 17. Apr. 2008 11:29

jez sm nehala jest k sm pojedla celo :)
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 17. Apr. 2008 11:41

Po logiki moras pojesti do konca, ker ce si npr. imela v tednu, ko nehas/pozabis kt, spolne odnose, potem obstaja moznost zanositve, torej je nekako logicno, da pojes celo skatlico, tudi podaljsujemo ciklus tako, da pojemo vec kt kot 21, ne manj.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 17. Apr. 2008 15:47

Bejbika23 napisal/-a:Ve ste jih nehale jemat, ko ste dokončale škatlico ali ste jih kar na sredi nehale?
sploh ne vidm razloga, zakaj bi prej nehala jemat kukr po koncu ciklusa. res ne. mislm, kukr da kdo hoče menstro met prej... :roll:
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 17. Apr. 2008 18:11

mala zvezdica napisal/-a:Me zanima, če ja katera imela Diane pa je potem prenehala z jemanjem...a je imela ful problemov s kožo? Mozolji?? Jaz jih jemljem že skoraj 4 leta, enkrat sem mela 4-mesečno pavzo, mislim da pri 19 ali 20 letih pa sem dobila nazaj grozno kožo. Ginekologinja mi jih je predpisala tudi zaradi aken te tabletke. Zdaj pa ponovno razmišlajm, da bi imela pavzo, mogoče malo daljšo...pa se ravno zaradi kože bojim, ker res ne bi rada nazaj imela aknaste kože. Vem pa, da so mi te tabletke pri tem ful pomagale. Pa tudi drugače sem neverjetno zadovoljna z njimi, čeprav so baje ful močne pa ne vem kaj še vse. Kaj ve mislite? Kakšne so vaše izkušnje z Diane???

Če želiš prenehati jemati KT pojdi do dermatologa, naj ti predpiše nekaj proti aknam. KT niso edino sredstvo za to....
Houd de wereld tegen

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov