Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Alina21
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 7. 2006
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Alina21 » 16. Mar. 2008 21:46

Jaz sem nehala jemat KT lani tak čas... pa sm imela prve menstruacije čist normalne, potem pa zadnjega pol leta imam na vsaka 2 mesca.Bila sm pri ginekologu pa je reku, da to traja... Sam mi gre prav na živce to...ko pride čas da bi jo dobila, mi izbruhnejo mozolji, trebuh me boli, ampak menstre ni, pride šele čez en mesec. Upam, da se mi bo to porihtalo čim prej.
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 17. Mar. 2008 18:35

Jz sm od novembra brez, tak da sm zdl dobla že 4 menzo. Zaenkrat je še redna, malo prezgodnja, ampak sam da je. Mozolji ja...berem, da ste jih ve dobile, ki jih prej niste mele, kaj bo šele z mano, k sm mela jih prej poln, in tud zdj jih mam spt velik. In sm pr 22, k kaka pubertetnica. Upam da bo kmalu bolje. Prov vid se, da ti tableti vse zamašijo, vse nekak odstranjo, sam zgleda da ne za skoz ampak sam za določen čas. Vse pol pride za nami. Libido se mi je poveču, sploh kak mesc po prenehanju, :oops: Drgač pa mogoč nism več tok občutljiva, še vedno sm, ampak ne tok. Prej sm kr depresirala vsake tolk časa (tko na izi). Menstre so boleče, prejšnja ni bla, včerijšna pa groza, kr slabo mi je blo. Drgač sm mela tud prej boleče, tok da sm bruhala. Upam da zdj nau tak.
Drgač pa...ne vem al bom začela nazaj jemat, vrjtn bom, sam čez kok časa pa ne vem. Ti kondomi ja... :roll:
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 18. Mar. 2008 7:27

Jaz sem dobila pa zdaj menstruacijo točno tako kot ko sem jedla tabletke. Full sem happy. Vendar-mozoljev je vsak dan več. Jaz bom znorela!!! :(

Čeprav mislim, da se splača potrpet-saj se telo mora spucati. Btw-jaz sem tudi kot pubertetnica-kera bo letos stara 24 let :D
Uporabniški avatar
lolika69
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolika69 » 18. Mar. 2008 8:18

Bulma napisal/-a:
Čeprav mislim, da se splača potrpet-saj se telo mora spucati.

Če jemleš tabletke 3 leta, telo za popolno očiščenje potrebuje 10 let.
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 18. Mar. 2008 9:32

No, jaz sem jih jedla 6 let. Se pravi da telo potrebuje 20 let? :D
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 18. Mar. 2008 9:35

lolika69 napisal/-a:
Bulma napisal/-a:

To je veljalo nekoc, danes je doza hormonov v kt izredno majhna in se telo ocisti ze po 3 mesecih po prenehanju jemanja, je pa res, da potrebuje dlje casa, da se postavi v ravnovesje.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 18. Mar. 2008 9:38

Ma ja. Saj. Baje do enega leta. Samo ok. Kot smo že večkrat napisale je čist odvisno od posameznice. Jaz sem glavno happy, da sem jih nehala jemat. Bom pa že potrpela teh nekaj mozoljev :?
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 18. Mar. 2008 12:27

Itak, da zdej nam čakala 10 let, k itak se že prej spuca. Hormoni se že prej uravnovesijo. To se tud vid na kož, počutju in vse. Pa tud kmau maš pol lahk otroka, in to brez skrbi, včas je blo pa drgač ja.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
*FaLLeN*AnGeL*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *FaLLeN*AnGeL* » 18. Mar. 2008 14:04

Men se je pa mensturacija po nehanju jemanja tabletk pojavla čist normalno, čist do dneva natačno. Sicer je res, da je bla spet tok močna pa boleča kot pred jemanjem sam ok vsaj zamujala mi ni. Drugač pa nism opazila kakšnih sprememb edin mogoče to, da se mi usake tok časa naredi kak mozolj s tem, da jih pred jemanjem nikol nism mela. Pa mogoče je počutje mal bolše al se pa sam men tko zdi :) .
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 2. 2008
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 18. Mar. 2008 14:31

Jst sem pa še kr vsa mozoljava plus lasje se mi noro hitro mastijo pa je že več kt pol leta odkar sem jih nehala jemat. Pa preden sem jih začela nisem mela teh problemov. Že razmišljam o vnovični toksikaciji :cry:
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 18. Mar. 2008 14:52

Jaz imam že sicer celo življenje težave z masnimi lasmi, samo sem opazila da se mi zdaj tudi hitreje mastijo. Groza! Operem si jih zvečer npr. v ponedeljek in imam v sredo zjutraj tako masne kot da si jih kakšen teden ne bi prala. :?
Uporabniški avatar
lolika69
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolika69 » 18. Mar. 2008 21:27

MsN napisal/-a:
lolika69 napisal/-a:
Bulma napisal/-a:

To je veljalo nekoc, danes je doza hormonov v kt izredno majhna in se telo ocisti ze po 3 mesecih po prenehanju jemanja, je pa res, da potrebuje dlje casa, da se postavi v ravnovesje.

Jh no..če je to učas velal ne vem zakaj potem to na zdejšnih(mesec nazaj) sistematskih govorijo
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 22. Mar. 2008 12:32

jez KT (logest) od srede naprej ne jem več... itaq brezveze k ne sexam... bomo vidl kva se bo zdj dogajal z mano...
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 22. Mar. 2008 12:35

lolika69 napisal/-a:
MsN napisal/-a:
lolika69 napisal/-a:
Bulma napisal/-a:

Jh no..če je to učas velal ne vem zakaj potem to na zdejšnih(mesec nazaj) sistematskih govorijo

Ker mogoce ne vejo, kako je v resnici. Imas zdravnike/med. sestre, ki so prepricani, da je kontracepcija bozje zlo, zato marsikdaj sirijo krivo vero o tem, kako so kt skodljive ipd. Ja, so skodljive kot vsa ostala zdravila, imajo polno neprijetnih stranskih ucinkov, ampak so zaenkrat najbolj primerna zascita za mlada dekleta in vsaka ima svojo glavo, da se odloci, kaj bo s svojim telesom.
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 22. Mar. 2008 18:55

Jest jih tut ne jem več že skor mesec pa pol in to zato, ker še vedno nisem dobila menstre :? jih pa tut pol ne bom več jedla edin, če ne bojo prehude posledice, ker sem imela včasih za popi*dit boleče menstruacije.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov