Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 04. Mar. 2008 19:13

Moj zaden post v tej temi je izpred kakšnih dveh tednov, kjer ponosno razglašam kako sem mesec brez tabletk po šestih letih in da se boljše počutim, da skoraj nimam mozoljev. Fuck, zdaj pa jih imam vsak dan več!!! oh groza!!! :? Naj se neha to! nikoli jih nisem imela ravno veliko, zdaj pa cele kupe. sicer majhnih, ampak motečih. shit! upam, da se bo to celih pol let do leto kar se mi bo telo čistilo.
Uporabniški avatar
nefertit
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 10. 2004
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a nefertit » 04. Mar. 2008 19:46

pri meni teče že drugo leto ko sm brez tablet. mozolje - v večini ogrce imam še vedno (prej jih nisem imela nikoli). kar se pa bolečin tiče - so enake kot prej. ampak jaz sem šla lepo k zdravnici, ji stvar razložila in mi je lepo predpisala neke tablele proti bolečinam (kar močne). tako prvi dan menstruacije vzamem ta tablet in bolečine minejo. občutek, ko se ne filaš več z kemijo je res dober, ampak je pa scena s kondomi druga zgodba... :?
A moment on your lips, forever on your hips!
Uporabniški avatar
saarah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 9. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a saarah » 04. Mar. 2008 23:37

Bulma, mogoče mal tolažbe...
Z novembrom nism bla več na tabletah.. jemala sm jih skor 6 let, in sm mela cel november, december, pol januarja okej stanje, na sredi januarja pa bum- mozolčki. Blo je res tko k si opisala, vsak dan več in ne manj. Ampak zdj, mesc pa pol odkar se mi je prvi mozol nrdil, se vid, da pojenjajo. Pač, so še, sam se vsj ne delajo novi ampak se počas manjšajo, flekci pa bledijo... mene je edin flekov strah pa kkšnih luknc v koži..
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 05. Mar. 2008 8:10

Hvala za tolažbo :) Saj vem, da je to normalno itd. Samo mozolji... :?
Lahko bi se mi npr. apetit zmanjšal ali kaj :D
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 06. Mar. 2008 14:40

punce, vem da se vam bo to slišal mal smešn, ampak odkar nism na tabletah, so se mi dlačice nad ustnico potemnile (brčice :o ). spomnim se da sm si jih svetlila, ko sem bila še v osnovni in na začetku srednje šole, pol pa čudežno ni bilo več potrebe. zanč mi pa moj prbije: pa veš da se ti ful vidjo... :( ) tko da si jih bom spet mogla svetlit. sam katastrofa, kej tazga res nism prčakvala... ne jemljem jih pa zdej 3 mesce...
darka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a darka » 06. Mar. 2008 15:18

ja pr men je blo pa tkole..1.1.2007 sem vzela zadnjo tabletko, potem je lepo prišla na 45 dni prva ( prej sem imela nekako na 35-45 dni, neurejeno pač :( ), ni trajala dolgo in ni me nič bolelo. Potem pa nič 3 mesece, pa dabroston, potem čez ne vem 35 dni, pa spet nič 3 mesece pa dabroston..uglavnem zmešarija...dobila sem mozoljčke na prsih ( pred tabletkami nism nikoli imela mozoljev , tudi v puberteti ne ), tudi na bradi ( rdeči, boleči, ampak ne veliki ), lasje so mi izpadali, itd..v glavnem KAOS :eek: Sedaj je pa tako stanje. Predzadnjo sem dobila po 3 mesecih ( ginekologinja mi je pregledala hormone, glede na to da ni nič poklicala nazaj je OK :) Potem sem začutila 17 dan prve bolečine v jajčnikih ( prej eno leto nič ) in sem lepo dobila po 36 dneh ( mislim da je bila prva taka prava, bolečine, itd. ) Trajala je 5 dni . Tudi lasje mi ne izpadajo in mi rase ful novih ( potrjeno od frizerke , mozolji so izginili, en teden pred menstruacijo pa se pojavijo :) Tako to je moja zgodba :razz:
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 06. Mar. 2008 15:46

ja no sej jst tut zdej čakam drugo menstro. zdej je 2 meseca in pri ginekologu so mi povedal da pač čakajo 3 mesce in potem jo sprožjo, kot so jo tebi darka. ampak upam da bo prišla :? ...
darka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a darka » 06. Mar. 2008 18:48

Ti se samo sprosti pa bo prišla...če pa slučajno ne bo potem pa verjetno sledi dabroston, ampak potem jo 100 % dobiš. Ja tako je tele tabletke nam malo zmešajo hormončke :roll:
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 06. Mar. 2008 18:56

jst že od oktobra ne jemlem več tabletk pa je še kar vse zmešano.menstruacijo mam tako neurejeno oz. pomešano,da nikol ne vem kdaj bo, lahko čakam par dni, lahko dva tedna.kdo ve? za popizdit.
a kdo ve kolk časa se to normalizira, oz. jst že dvomim da se sploh kdaj
darka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a darka » 06. Mar. 2008 19:01

Kdaj se normalizira je čisto odvisno od vsake posameznice, naj pa bi se najkasneje v 6 mesecih. No jaz nisem ta srečnica in mislem, da je pri meni ( če je že urejeno ja , da ne bom preveč vesela ) ta ureditev trajala leto :( Ne sekiraj se, če si bila na pregledih pri ginekologinji in je vse OK potem ne skrbi, pač telo se mora normalizirati s hormoni, nimamo kaj :)
Nadine
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Nadine » 09. Mar. 2008 9:25

mene pa zanima potem ko ste nehale jemat KT a je bila vaša menstruacija enaka kot pred jemanjem?
ker jaz sem imela zeeeeeeeeeeeeelo dolgo in močno menstruacijo, zdej s KT teh problemov nimam več, sam se bojim da ko bom enkrat prenehala z jemanjem, da bo spet isto... :?
__CrNa__
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 7. 2004
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a __CrNa__ » 09. Mar. 2008 14:35

Jst sm recimo po končanju jemanja KT mela čist redno menstruacijo, pa sm mislila da kej drugače kot pred jemanjem pa ni bilo... Je pa vsekakor odvisno od posameznika.
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 13. Mar. 2008 18:11

No dons mam prvo od kar sm nehala jemat, pa je pršla kr ob svojmu času. Samo boli pa ko ne vem kaj, ah ja sej bo :)
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 13. Mar. 2008 20:51

res je kaos ja...meni se je na začetku tudi fajn zdelo, da nisem več na KT, ampak pol je šlo pa samo navzdol...mozoljčki, mastna koža, tega nisem imela NIKOLI do zdaj, niti pred KT, boleča menstruacija, enako kod pred začetkom jemanja, traja 2 dni dlje, sicer ne močna ampak vseeno...
zdaj sem kakih 8 mesecev brez, koža je malo boljša, ampak ni še ok, krče imam prvi dan M ful, potem pa je boljše, vsaj M imam koliko toliko redno (2-3 dni gre mogoče navzkriž)
upam da se bo stanje še kaj izboljšalo :?
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 14. Mar. 2008 20:59

a pa to loh kr tko nehaš al se morš prej posvetovat pri ginekologinji? :oops: jez mam zdj pavzo pa razmišlam d bi nehala jest kt... mam pa logest...
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov