Kaj se zgodi ko nehaš jemati kontracepcijske tabletke?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

janna

Neprebrana objavaNapisal/-a janna » 13. Feb. 2008 17:01

Jaz sem Junija nehala jemati tabletke (za zmeraj) in je bila že prva menstruacija po tem čisto normalna in druga, tretja, četrta itd.... tudi, še celo vedno so bile na isti dan ali pa kakšen dan prej. Končno imam spet željo po sexu, ki so jo tabletke čisto ubijale :? Najbolj me je bilo strah, da bom spet imela zelo hude bolečine v trebuhu pred menstruacijo, takrat sem bila onesposobljena za cel dan, ampak je k sreči vse isto kot takrat, ko sem še jemala tabletke in me boli čisto malo. Dobila sem kakšen mozoljček več, ampak jih je še zmeraj manj kot prej in če ne bi mogla tisto zmeraj nekaj praskati, bi jih bilo vsaj pol manj :D Končni rezultat po sedmih mesecih brez tabletk je ta, da sem zelo zadovoljna in da jih niti malo ne pogrešam. :)
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 13. Feb. 2008 20:21

^^ Pri meni je bilo zelo podobno, le da so zdaj bolecine 100x hujse :cry:
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 15. Feb. 2008 9:33

meni je pa menstruacija po prenehanju zamujala kr ene 3 tedne, pa kasnejše menstruacije so ble tud mal pozne. tko da to je čist odvisn. tud bolečin sploh nimam zaenkrat, samo pomoje traja kar nekaj časa, da se ti vpliv tabletk izniči.
BaUcYkA
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 10. 2005
Kraj: *štajerska*

Neprebrana objavaNapisal/-a BaUcYkA » 15. Feb. 2008 15:55

meni pa zdaj po prenehanju zaostaja 2 dni, pa sem kr živčna že ;) se mi zdi kot da bi se PMS podaljšal. sicer me malo pika občasno tam doli, in že mislim zdaj se bo pa vlilo, pa nič :(
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 16. Feb. 2008 13:37

Jest sm jih zdej glih nehala jemat, ta teden je bla pavza, pol jih pa nam več jedla, upam da bo use dobr :)
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 2. 2008
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 18. Feb. 2008 12:30

Sem jih nehala jemat kake 4,5 mescov nazaj...katastrofa...koža mi je čist podivjala, tolko mozoljev nisem mela v najhujši puberteti. Ne samo po obrazu, še po bradi in vratu jih imam. Obup!!

Menstruacija se mi je podaljšala za 4 dni in je spet zelo boleča.

Plus tega si morm lase prat vsak drugi dan, prej pa sem si jih vsak četrti.

Pa ta druga menstruacija po koncu jemanja vedno zamuja...dobr za živce, ja :D
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 18. Feb. 2008 12:38

Jaz, ko sem jih nehala jemat, je bila M se zmeri na isti dan, nikoli ni zamujala, ali prisla prej, bolecin ni bilo, trajala je isto casa kot s KT, uglavnem, use je bilo uredu, samo mozolcki so se mi zaceli delat, prej jih nikoli nisem imela. Ampak ni krize :P
Zdaj sem spet na KT :D
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 18. Feb. 2008 12:58

Tud jest bom kmalu, čeprou se mi zdi, da mlajš zgledam zrd vseh teh mozoljev :stumm: :D
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 18. Feb. 2008 14:26

Sekhmet napisal/-a:Tud jest bom kmalu, čeprou se mi zdi, da mlajš zgledam zrd vseh teh mozoljev :stumm: :D

Hehe. Jaz se bom zdaj tudi tolažila s tem, ko bodo spet kakšen prišel na plano.
Jaz sem več kot mesec brez KT. In sem že v enem postu prej napisala posledice, ki niso hude.
Samo me zanima-če je do zdaj bilo koliko toliko ok je to to? Ali rabi moje telo več časa, da se očisti?
Valda je spet čist odvisno od posameznika...
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 18. Feb. 2008 14:45

Mene je npr. komaj po pol leta zacelo ful boleti... in to mislim FUL :cry:
Je pa res odvisno od posameznika :)
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 18. Feb. 2008 14:47

Men se prvi mesec ni nič spremenilo, je blo vse isto. Potem pa mi je druga m zamujala kake 14 dni, pol se je pa začelo, sem dobila take mozolje, res, nikoli še tako, še v najhujši puberteti ne, in sem se spravla nad njih z vsemi možnimi sredstvi pa kolkr sem jih malo umirila, že je bil nov zagon in to sami taki podkožni, najhuje po bradi in po vratu pa čelo pa po licu sem mela ene 4, da od hrbta raje ne govorim.

Lasje pa so se mi tako zmastili, noro. Danes si jih operem, jutri so še komaj za vn. Res grozno!

Joški so seveda tud šli papa, sej jih že tko nič nimam, tko da tist cm ni naredu neke razlike, sam filing je bil pa boljši :P

To zdej traja kake 4 mesce recimo. Ampak kot pravijo, se telo prej kot v enem letu ne očisti, tako, da bom počakala na poletje pa bomo videli, kako bo.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 18. Feb. 2008 15:06

Oh groza! Jaz se pa zanašam na to kako kul sem zdaj počutim, kak mam vmes samo kakšne mozol. Ojej! Upam, da pri meni ne bo tako.
Joškov pa sploh ne dam! Raje KT nazaj jem :oops: :D
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 18. Feb. 2008 15:18

Bom šla zdej k ginekologu pa bom rekla, dejte mi tiste, k nardijo največe joške :lol:

Brez heca, morm it nazaj po njih, ker tole je pa :stumm: Dosedaj sem mela Diane35, sam te so kr močne, mogoče so zato take posledice.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 18. Feb. 2008 17:20

Meni so se tudi prsi zmanjšale. Kriza. Ali ok, saj tako ali tako nimam nič kaj dosti. :D Mozoljev je več kot prej. Lasje se mi bolj mastijo. Menstruacija ni redna at all. Bolečin na srečo ni (jih ni nikoli bilo).

Se je pa izboljšalo splošno počutje; manj sem depresivna in imam veliko več volje za seks. :wink:
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 18. Feb. 2008 18:47

Oh k tole berm me kr zvije...
Za dežjem vedno posije sonce!!

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani