Živčnost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
ženska - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 10. 2005
- Kraj: Prelepa Gorenjska
Mene zanje čase tako zelo dajejo živci, da se ne morem skoncentrirati na nobeno stvar, nimam volje in motivacije, spati ne morem. Ko se uležem in poskušam zaspati, mi srce tako čudno razbija in kar se ne morme umiriti. Treba bo rešiti moje težave.
-
Miss September - Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
ženska napisal/-a:Mene zanje čase tako zelo dajejo živci, da se ne morem skoncentrirati na nobeno stvar, nimam volje in motivacije, spati ne morem. Ko se uležem in poskušam zaspati, mi srce tako čudno razbija in kar se ne morme umiriti. Treba bo rešiti moje težave.
Misliš na kaj ali si živčna brez razloga? Zvečer spij skodelico čaja za pomirjanje in uro preden zaspiš, ne delaj nič (ne glej televizije, ne bodi na računalniku...) oz. umirjaj svoje misli, ne uporabljaj možganov, ne muči se z razmišljanjem. Privošči si kakšno kopel in priporočam vonj sivke. Js imam razpršilo, ki sem ga kupila pri Oriflamu in si nadišavim vzglavnik. Lahko pa si tudi kupiš Persen, ker je blag in je naravnega izvora.
Worship me or walk away.
- Teiiaa
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 1. 2009
js pa neprestano nekaj "delam"..useeno kaj..učasih tresem z nogo, udarjam z nohti po mizi, pokam členke na prstih, ne zdržim dolgo na enem mestu, torej se prestavljam...
mami pravi da sem ful preveč živčna..
zdj pa ne vem sama pr seb živčna ali hiperaktivna ?
mami pravi da sem ful preveč živčna..
zdj pa ne vem sama pr seb živčna ali hiperaktivna ?
- minnie.
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 6. 2010
hey cosmo bejbe!
sem nova tu, sicer pa že dolgo spremljam ta forum.
torej...
zanima me, če ima katera izkušnje s panično motnjo.. zasledila sem samo teme o depresiji, nič pa o anksioznosti.. torej napadi panike, tesnoba.
zanimajo me vaše izkušnje, ste se zdravile, kako dolgo je trajalo,.. ?
pri meni traja tri leta, zdravim se malo več kot pol leta.
Prestavila iz čustev v zdravje(se mi vseeno zdi nekako bolj primerno..) ..Evelyn..
sem nova tu, sicer pa že dolgo spremljam ta forum.
torej...
zanima me, če ima katera izkušnje s panično motnjo.. zasledila sem samo teme o depresiji, nič pa o anksioznosti.. torej napadi panike, tesnoba.
zanimajo me vaše izkušnje, ste se zdravile, kako dolgo je trajalo,.. ?
pri meni traja tri leta, zdravim se malo več kot pol leta.
Prestavila iz čustev v zdravje(se mi vseeno zdi nekako bolj primerno..) ..Evelyn..
Velik si, kolikor imaš veliko srce. <3
-
razmazena_maca - Debatorica
- Na forumu od: 24. 8. 2007
pomojem da boš od pogovorov več odnesla kot od tablet
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Meni se zdi, da je zdravljenje aneksioznosti ponavadi zelo neučinkovito. Kar jaz poznam primerov, so vsem samo predpisali tablete in to je bilo to ... Super, da hodiš na pogovore. Hodi čim dlje, dokler boš lahko. Poskusi najti še kako punco, ki imate iste težave kot ti in se čimveč pogovarjaj o tem. Pa primi v roke kakšno knjigo prav o aneksioznosti in naštudiraj tvojo možgansko biokemijo ter same mehanizne aneksioznosti v nulo. Aja, poskusi tudi s kako alternativno metodo. Verjamem, da pri psihičnih motnjah lahko zelo, zelo pomagajo.
Sicer pa še poskrbi, da boš večinoma v zračnih, svetlih, odprtih prostorih. Kakšni sprehodi v naravo (verjetno rabiš družbo?), dnevnik, delo na sebi ... ne odganjat samo aneksioznosti, ampak delaj na svoje življenju na splošno.
Sicer pa še poskrbi, da boš večinoma v zračnih, svetlih, odprtih prostorih. Kakšni sprehodi v naravo (verjetno rabiš družbo?), dnevnik, delo na sebi ... ne odganjat samo aneksioznosti, ampak delaj na svoje življenju na splošno.
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
mja, tudi jaz poznam človeka, ki je probal že vse obstoječe vrste antidepresivov, pa je še kar depresiven. ko pa mu omenim, da bi se spravil kaj delat, pa slišat noče. tako da se strinjam, pogovor, pogovor, pogovor, aktivirat se, predelat stvari, probleme oziroma karkoli te že tare. srečno
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
punkie_ napisal/-a: pa je še kar depresiven. ko pa mu omenim, da bi se spravil kaj delat, pa slišat noče.
Sej je depresiven, halo, kaj pa je za pričakovati? Da bo skočil in se spravil kaj početi?
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
- krogla
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 2. 2010
punkie_ napisal/-a:mja, tudi jaz poznam človeka, ki je probal že vse obstoječe vrste antidepresivov, pa je še kar depresiven. ko pa mu omenim, da bi se spravil kaj delat, pa slišat noče. tako da se strinjam, pogovor, pogovor, pogovor, aktivirat se, predelat stvari, probleme oziroma karkoli te že tare. srečno
Anksioznost ni depresija. Gre za dve različni obliki psihičnih težav. In ni res, da se anksioznost zdravi samo z antidepresivi - tega se je vredno poslužiti samo v skrajnih primerih, ko je anksioznost tako močno izražena, da človeka popolnoma onesposobi. Običajno pa gre za več različnih, a povezanih strahov, nesigurnosti, občutka tesnobe, stresa, panike, neobvladljivosti in ni nujno, da se slednje kaže vedno in povsod.
Najbolje je raziskati stvari preko branja literature (da vidiš, da nisi edini s to težavo, da prepoznaš simptome in prebereš kaj na temo samoobvladovanja), pomaga šport in lastna angažiranost za druženje, zagajanje med ljudi - dviguje samozavest, izboljša samopodoba, daje občutek obvladljivosti sveta itd. Tudi psihologi lahko kvalitetno pomagajo, ampak take reči imajo globok izvor in jih ne gre rešiti hitro. Se pa izplača, ker se kvaliteta življenja vsekakor dvigne, ko se rešiš anksioznosti. Pogumno
- minnie.
- Sramežljivka
res je, antidepresivi so samo kot neka opora, ko človek res ni več zmožen samostojno funkcionirat. in zdaj predvsem delam na sebi, veliko berem, zadne čase niti ne toliko o tej motnji, pač pa o duševnosti nasploh. zelo mi pomagajo pogovori z osebami, ki so to dale skozi, zato sem tudi vključena v razne forume.
te izkušnje želim deliti tudi z vami, mogoče bom komu pomagala..
pa tudi vam hvala za vzpodbudne besede
te izkušnje želim deliti tudi z vami, mogoče bom komu pomagala..
pa tudi vam hvala za vzpodbudne besede
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
vem, da ni isto, ampak se v praksi izkaže da majo take osebe mešanico vsega skupaj
in ja, lahko bi skočil in kaj naredil. saj sem ga parkrat ''brcnila v rit'' pa se je malo zmigal, potem čez čas pa spet na stara pota. vem, da je težko, ni pa nemogoče. no, zdaj se mu raje izogibam, ker še na mene trosi to negativno energijo in ne zmorem več kot sem že probala. pomagaj si sam in bog ti bo pomagal... neki tazga.
in ja, lahko bi skočil in kaj naredil. saj sem ga parkrat ''brcnila v rit'' pa se je malo zmigal, potem čez čas pa spet na stara pota. vem, da je težko, ni pa nemogoče. no, zdaj se mu raje izogibam, ker še na mene trosi to negativno energijo in ne zmorem več kot sem že probala. pomagaj si sam in bog ti bo pomagal... neki tazga.
- minnie.
- Sramežljivka
ko si rekla da se ga izogibaš...
prav to me zanima. kako gledate na ljudi s takimi težavami ??
ker nekatere to ful poveže, nekateri se izogibajo...
se mi zdi da na koncu ostanejo samo tisti ki jim kaj pomeniš....
prav to me zanima. kako gledate na ljudi s takimi težavami ??
ker nekatere to ful poveže, nekateri se izogibajo...
se mi zdi da na koncu ostanejo samo tisti ki jim kaj pomeniš....
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov