Hujšanje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 04. Jun. 2013 12:06

Je možno, da si ful zjebeš metabolizem s čudno prehrano in se ne da popraviti? Pred cca 3 meseci sem jedla res neredno zarad službe, stresa in živcev, čeprav ni bilo nič kaj dosti nezdrave hrane, se mi poznajo kilogrami in odkar jem normalno, zdravo in se dosti več ukvarjam s športom, ni šlo nič dol, kvečjemu še malo gor. Imam tako službo, da sem minimalno 9 ur na dan na nogah, tako da mi ni jasno, zakaj se nikamor ne premakne. Vem, da telo rabi čas, ampak vseeno, sploh ne vem, če grem v pravo smer. :?
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 07. Jun. 2013 17:13

jaz sem imela podobno situacijo kakšno leto dni nazaj. malo sem se zredila, potem pa ni in ni šlo dol, ne glede na to da sem se res pazila pri prehrani in sem kar dosti migala. čez par mesecev je precej naenkrat šlo spet vse dol in od takrat nimam več problemov, res pa je, da kar precej športam + sem tako ali tako ves dan na nogah zaradi službe (prej nisem bila).
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
Mašica123
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 6. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Mašica123 » 07. Jun. 2013 17:45

živjo punce! js mam pa eno težavo, namreč že dva tedna jem bolj malo (reees malo) naprimer danes sem pojedla eno sirovo štručko in pa 100g koruze :) prej sem jedla normalno pa kdaj tut mal preveč se mi zdi no pa sej ni važno :) uglavnem jem tok mal zarad tega ker moj dan zgleda približno tkole: se zbudim, grem u šolo, pridm iz šole in takoj za knjige, zvečer na trening pol pa spat :) in nimam časa za jest, tega sm se zavedla šele par dni nazaj in sem hotla neki bl konkretnega pojest pa nism mogla kr slabo mi je blo pa zvijal me je v trebuhu in res nevem kaj nej nrdim ker mi je grozno res :( mogoče kera ve kaj nej bi to blo?
Uporabniški avatar
donna.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a donna. » 08. Jun. 2013 16:31

Ja kaj, želodček se ti je skrčil in ni več navajen na malo večje količine hrane, use kar je po njegovo mal več kot navajeno, ga že vrže iz tira... To se učasih tut men zgodi, ko zarad stresa in usega kakšen dan jem mal manj..
Ugl. nič bat, use bo ok, sam dej prosim te jej redno.. ne rabi bit vsak obrok ne vem kako pripravljen, pač sam neki dej v usta (pa ne lih vržt vase karkoli!!) npr. kakšno babanano al kej takega, sej to tut lahko poješ mimo grede in ti ne vzame preveč časa,.. želodec more konstantno delat, valda je šok za želodec da 2 tedna ne je nič, pol pa dobi neki konkretnega :)
bucibabyka*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a bucibabyka* » 18. Jun. 2013 13:07

no, mogoče je že kje napisano vendar nisem zasledila. prehrano sem si zelo dobro uredila in lahko rečem, da se res boljše počutim, tako lahkotno, čeprav je treba še malo izgubit "špehija" :) . Zanima me, če bi rolala vsaj po 1 uro na dan , ali bi to kaj pripomoglo za kurjenej maščob? :) tek bi zamenjala za rolanje.
Nič ni nemogoče....
Uporabniški avatar
disketa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a disketa » 19. Jun. 2013 12:58

Rolanje je fajn in meni osebno ljubše kot tek, je pa res, da z ležerno-'perzionerskim' tempom ne narediš ničesar. Pogosto vidim bejbe, ki grejo rolat na 10 km, poganjajo se pa s tempom hoje.. pomoje bi več naredile, če bi pretekle 1km. Treba se je fajn poganjat, sploh v hrib je fajn za stegna in zadnjico. :)
Se mi pa zdi, da je tek še vseeno bolj intenziven, no odvisno od tega koliko časa in s kakšno hitrostjo rolaš.
bucibabyka*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a bucibabyka* » 19. Jun. 2013 19:39

vem kak misliš, ko se rolajo čisto počasi in zraven čvekajo :) ne, jaz mislim rolanje v normalnem tempu da res teče čutiš kako teče dol od tebe :) samo me zanima, če se s tem res kurjo maščobice
Nič ni nemogoče....
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 19. Jun. 2013 20:50

Kakrsnakoli fizicna dejavnost, s katero drzis pulz konstantno na neki visoki vrednosti, kuri mascobe. Imas pa drugace razlicne cone pulza, ki pa se razlikujejo v tem, da se v enih bolj kurijo mascobe, v drugih se pa visa vzdrzljivost itd.

http://www.heart.com/heart-rate-chart.html
mojcamojca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 6. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a mojcamojca » 21. Jun. 2013 9:25

Mašica123, želodec se ti je skrčil.. Jej po malo in večkrat, sploh glede na to da si po cele dneve aktivno in imaš zvečer trening lahko več poješ in se ti ne bo poznalo... :D
Tukaj je še povezavo do bloga, kjer si lahko prebereš članke o hujšanju. www.vitkost.net/blog
Zadnjič spremenil mojcamojca, dne 17. Sep. 2013 14:17, skupaj popravljeno 2 krat.
Vse za hujšanje na enem mestu.
Jure Klemenčič
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 6. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Jure Klemenčič » 27. Jun. 2013 9:24

Zdravo!

Na spodnji povezavi najdete strokovne članke na temo hujšanja in
oblikovanja telesa.
http://www.bodyteam.si/kategorija/oblikovanje-telesa/

lp
Jure Klemenčič
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 6. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Jure Klemenčič » 27. Jun. 2013 9:28

Zdravo!

Na spodnji povezavi najdete strokovne članke na temo hujšanja in
oblikovanja telesa.
http://www.bodyteam.si/kategorija/oblikovanje-telesa/

lp
Osebno trenerstvo Bodyteam | Jure Klemenčič
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 27. Jun. 2013 12:30

^^ slovenc approved

če hočete zdravo shujšat, se ravnajte po vsebini iz zgornjega linka. ena ZELO REDKIH strani ki dejansko pove kaj je res in en prodaja bullshita.
hej norci :)
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 14. Avg. 2013 11:37

Jaz sem v cca. enem mesecu dala dol 5kg. Še 8kg, pa sem na stari teži (47kg). Jem ponavadi 3x na dan, niti ne gledam pretirano na to kaj pojem, kot koliko. Da bi tehtala hrano, se mi enostavno ne ljubi, gledam pa na to, da jo pripravim če se le da na zdrav način, in dokončno (izjema dovoljena max. 1x na teden) sem izločila kruh, testenine, sladkarije, najbolj pa čips in te slane prigrizke. Spravim gor že S kavbojke, kar je že dosežek, čeprav je pravi cilj XS velikost, ki sem jo vedno nosila (dokler se nisem poredila). Sem majhne rasti, zato 47kg ni premalo. :)

Aja, pa cca. 3l vode na dan in vsaj uro gibanja. Nisem ravno obsedena z vrsto vadbe, gledam samo na to, da je pol ure intenzivna, pol ure pa še vaje za moč.
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 23. Avg. 2013 18:50

za pospešitev metabolizma je najboljša vadba tista z utežmi, torej nekaj v smislu fitnesa.
ostale aktivnosti pospešijo metabolizem le da določen čas
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 04. Sep. 2013 11:27

Jaz sem pa čisto tečna, odkar sem stopila na vago in ugotovila, da sem se v zadnjih treh mesecih zredila za 3, 4 kg.
Pa nisem nikoli bila suha ali kaj, ampak je malo tečno, ker sem s telovadbo kg izgubljala, potem pa pride poškodba in problemi (v bistvu kar trije čez poletje) in nisem niti smela niti mogla migati, jedla pa sem isto.
Tako da glede na to, da lahko počasi spet migam upam, da hitro izstopim iz tega kluba :?
The world is as you are.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov