Glivice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 18. Feb. 2009 10:21

Ja a pa bi vsi vaši tipčki šli z veseljem k urologu???No ja kukrkol,sm mu učer namazla s kremco in mislm da je že dost bolš.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 18. Feb. 2009 10:27

Recimo moj fant je šel. Brez večjih problemov. Ker težave sva imela oba, deliva spolno življenje, nisva bila prepričana, kaj je narobe, težave sva želela rešiti - kaj boš drugega? Jokal, ker moraš pokazati lulčka? Seveda ni prijetno, ampak za zdravje je treba narediti še kaj bolj neprijetnega kot to. In nekdo, ki ne upa k zdravniku ali bi raje prodal pol noge samo da ne bi pokazal lulčka, je zame pač precej otročji. Saj lulek ni sveti kraj, tudi nožnica ni. Pač del telesa, ki je zaradi kulture bolj intimno dojet, prepleten s sramom, ampak nič več kot to - miselne blokade.
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 18. Feb. 2009 11:07

Ja pa sej vem da je glup,sam prepričat ga pa ne morm.
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 24. Feb. 2009 23:33

Neki me zanima. Mislm, da sm jih fasala, čeprov se mi sanja ne, kako, ampak pustmo to. Najprej sm bla itak prepričana, da so to ostanki wc papirja, k so slučajn tok not ostal.
Kr je moja gin. lih na dopustu ta teden, pa nočm it k nadomestni v drug zdravstveni dom, bi si nabavla te vaginalete, ki ste jih omenjale. Pa me zanima, če to isto pozdravi oz. odpravi glivice pa kokrat je treba to not dat pa če morm še kej zravn mazat ?
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 25. Feb. 2009 0:31

@muffin: odvisno, od stadija vnetja, od vzroka, ki je povzročil glivično okužbo. Če se boš lotila omenjenih vaginalet, ki znižujejo pH nožnične sluznice (Vagisan, Vagitoriji z boraksom / 20% Na-Tetraboratis) ti priporočam da porabiš celo pakiranje - Vagisan jih ima 7, boraksovih je pakiranih 10.

Glede na to da omenjaš, da si misllila da gre za ostanke wc papirja, imaš izraženo vnetje zunanjega spolovila - bi ti znalo pomagati kakšno mazilo v obliki antimikotika - najbolj znano imaš Canesten, ki ga jaz, zaradi tega ker glivice nanj zelo hitro razvijejo rezistenco, odsvetujem; v prosti prodaji lahko kupiš še Lamisil ali Daktarin mazilo, za zunanjo uporabo. Mazilo moreš uporabljati pa najmanj 4 tedne - čeprav v navodilih piše da od 2-4 tedne.

Pa seveda - stari dobro jogurt, spiranje zunanjega spolovila z redčenim kisom, odpoved prevelikim količinam sladkorja, za preventivo po zdralvjenju Multi-Gyn gel.... Najbolje je da odkriješ vzrok in se ga probaš losat. :)
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 25. Feb. 2009 0:37

Sej bom šla takoj nasledn tedn h ginekologinji, ker se mi tole paca že neki časa, sam najprej niti opazla nisem, kr tega še nikol nism mela. Mislm, da niso sam zunanje, ker jih loh s prstom "ven prnesem" iz nožnice, tko da vsega žou ne morem mazat. Hvala za navodilo :wink: Grem jutr kupt te zadeve.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 25. Feb. 2009 0:43

To tak al tak da glivice izhajajo od znotraj. Ampak včasih se ponaselijo tudi po zunanjem delu spolovila in se tam namnožijo in zgledajo kot taki beli svaljki, res podobno ostankom WC papirja. Vsekakor pa če se boš lotila vaginalet in da okužba še ni napredovala do tega, da bi se glivice res drastično namnožile, se boš losala tudi okužbe zunanjega dela spolovila.
Verjerno pa glede na to, da jih pač lahko ''ven prineseš'' :lol: in še nisi zapazila značilnega, obilnega sirastega izcedka na spodnjicah, vnetje še ni drastično napredovalo.
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ryu » 25. Feb. 2009 0:46

mene na cajta tm dol mal srbi pol pa neha in spet (tko en tedn ja pa kšn tedn ne, pol pa spet)... sm bla tud zarad tega na pregledu, sam je rekla da je use ok in da menda niso glivice... dala mi je sicer tud Canesten, ampak nej bi uporablala samo kremo (tablet pa ne), pa zdej niti ne vem če je to ok al kaj... :?
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 25. Feb. 2009 0:52

@Ryu: za srbečico je ful najboljši Multi-gyn gel, ki je čisto naraven in ga lahko uporabljaš po mili volji. Če nisi zapazila obilnega sirastega izcedka ali nitk v okolici spolovila in če se to pojavlja le občasno, res brezveze da uporabljaš Canesten. Ali Multi-Gyn (je res malo zasoljen, cca. 10€, ampak jaz ga imam za 2 meseca ziher, pa ga uporabljam 2-3x dnevno, za preventivo) ali pa probaš s tamponom pomočenih v jogurt, tudi fajn shladi in prežene srbečico.
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Ryu » 25. Feb. 2009 0:56

jah Canesten mi je napisala na recept, tko da ne vem an... niti mi ni povedala kolk tega je treba sploh namazat (čist mal al tko kt 2x lešnika la kaj... sam da 2 do 3x na dan, toj pa to)... mal več izcedka je kadr me srbi, sam ne sirast in tud ne kej dost več, niti ni nekih nitk al karkol, pač sam srbi...

tole s tamponom... ne srbi me na notr ampak na zunenjem delu...

pol pa nej člouk ve :gruebel:
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 25. Feb. 2009 9:18

S Canestenom je tak, odvisno ali si dobila kremico za zunanjo uporabo alo notranjo. Če imaš ono za zunanjo uporabo se namažeš 2-3x na dan, 3 tedne zapored po okolici spolovila, sramnih ustnicah do vhoda v vagino. V nožnico pa te kreme ne vstavljaš. Če imaš kremo za notranjo uporabo jo iztisneš v vagino, enako 2-3x dnevno, 3 tedne zapored.

Lej, jaz sem imela konstantno glivice pol leta pa sploh nisem občutila nobenega srbeža, tudi oteknlina in rdečina nista bili prisotni. Izhajajo pa glivice iz notranjosti, zato je najbolje odpravljati problem od tam. Ampak če ni tako rizično in res občutiš srbečico samo zunaj, pa probaj s Canestenom. Vzameš pa ga čisto malo, nekje en cm kreme si iztsineš na prst in vtiraš na prizdaeto mesto, ki mora bit pa fajn poslušeno (oz pač, najbolje recimo po tuširanju, se stuširaš, fajn obrišeš pa namažeš - ker vlaga pomaga rasri glivicam, pa pol Canesten tud ne deluje, tako kot bi mogu).
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Ryu » 25. Feb. 2009 11:23

ma ne vem kašna krema je (za not al vn), ker konkretni nikjer ne piše nč, zato pa sprašujem... v navodilih piše povsod samo: Canesten tablete/krema je bla bla bla, kremo/tablete uporabljamo bla bla naprej napisan povsod samo za tablete :eek: :stupid: tko da mi ni jasno al loh res samo kremo uporablam in jo tud bl notr namažem al kaj zdej :?
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 25. Feb. 2009 11:27

Krema za zunanjo uporabo vsebuje 10 mg klortimazola na 1g kreme, za notranjo uporabo, pa mislim da 20mg/g in ima priložene aplikatorje za apliciranje v nožnico. Zaziher piše na škatlici ali tubici.
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Ryu » 25. Feb. 2009 11:33

hvala, lih to me je zaniml (ker aplikator je biu samo za tablete, pa pol nism bla prepričana), tko da mam zgleda zunanjo kremo po tvojmu opisu :) usaj vem zdej heh
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 25. Feb. 2009 13:18

V navodilih in škatlici Canestena piše, ali je krema za zunanjo ali notranjo uporabo. Vsaj na mojem je vedno pisalo.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]