Glivice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Njah, bom kar tule vprašala, čeprav ni neposredno povezano s to temo...
Pač, ker mam rada fajn preventivno proti glivicam, sem ful aklih katero intimno milo uporabit. Trenutno mam emulzijo Lactacyd femina, ki mi sicer super odgovarja, ampak kot mi je znano, se priporočajo intimna mila s pH med 3 in 3,5, pa me zanima, če katera ve, katera so to? Ko gledam sestavine, na vseh piše da vsebujejo laktat mlečne kisline, na nekatrih je označen pH = 4, kar je sicer precej kislo, ampak še vseeno malo visoko... Na določenih pa pH sploh ni podan.
Tako da, če ima katera koristno informacijo glede tega, bom ful hvaležna
Pač, ker mam rada fajn preventivno proti glivicam, sem ful aklih katero intimno milo uporabit. Trenutno mam emulzijo Lactacyd femina, ki mi sicer super odgovarja, ampak kot mi je znano, se priporočajo intimna mila s pH med 3 in 3,5, pa me zanima, če katera ve, katera so to? Ko gledam sestavine, na vseh piše da vsebujejo laktat mlečne kisline, na nekatrih je označen pH = 4, kar je sicer precej kislo, ampak še vseeno malo visoko... Na določenih pa pH sploh ni podan.
Tako da, če ima katera koristno informacijo glede tega, bom ful hvaležna
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
U torek sm bla pr G in mi je dau Canesten (do učer sm use porabla9 in zdej mam še Vagisan vaginalne globule. In zdej... Po končanem pregledu mi je reku, da si nej nabavim še neki podobnega tem globulam, sam sm pozabla kaj, ker je melo neko tako čudno ime. A ve mogoče kera kaj bi približno mislu ?
In še to: kako je s seksom v tem obdobju ? Jz mislim, da bi lahko seksala brez problema, sam ne vem al je zdravo...
In še to: kako je s seksom v tem obdobju ? Jz mislim, da bi lahko seksala brez problema, sam ne vem al je zdravo...
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
Tearjerker - Cosmopsiho
@p!ka: poglej par strani nazaj, je bla ful debatah o teh in onih raznih vagitorijih
- Gost
Punce, priporočam preventivno jemanje kapsul lactogyn. V enem paketu je 15 kapsul (priporočena doza je 1-2 kapsuli na dan), stane okoli 10 evrov. Jaz imam dobre izkušnje s tem izdelkom.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
@MsN: kako pa poteka jemanje teh kapsul? Jaz sem namreč o njih že nekaj brala, kao da je ful priporočljivo naj bi se jih začelo jemat na 1 dan M in potem 2 tedna po 2 kapsuli na dan in nato še en teden po 1 kapsulo na dan. Samo če si to kupiš znese vsega skupaj skoraj 30€, kar je pa full
Pa kaj to moreš potem skoz jest?
Ne vem, jaz bom zaenkrat ostala kar lepo na jogurtih in vitaminu C...
Pa kaj to moreš potem skoz jest?
Ne vem, jaz bom zaenkrat ostala kar lepo na jogurtih in vitaminu C...
- Gost
Jaz jemljem čisto po svoje - običajno kupim po m., ko se mi včasih zdi, da se bi lahko kaj skuhalo in potem jemljem 2 na dan, torej en teden in je stanje normalno cel ciklus. Do zdaj sem jih jemala približno 3x na tak način, neke terapije za točno določen čas pa se ne grem. Po občutku - podobno jogurt na tamponu
-
Tearjerker - Cosmopsiho
Fajn vedet Jaz sem namreč tudi najbolj aklih glede tega v dneh pred in predvsem po menstruaciji. No, ja, dobro je vedeti za rezervo, če bi se slučajno pojavile spet kdaj v bolj agresivni obliki.
-
*white chocolate* - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 2. 2009
- Kraj: ljubljana
uglavnem,moj problem je pa tak..dost časa nazaj sm mela ta vnetja ki se kar naprej ponavljajo..srbečica na polno,pekoč občutek,čudn vonj itd.hodla sm okrog ginekologov,dala mi je svečke canesten,tablete canesten mazilo canesten..neko kapsulo za pojest zj nazadnje...lani mi je nrdila bris...wem da pred kakšnim letom sm mela mir,zj se je pa spet začel..in sicer mela sem najprj vnetje,torej srbečica na polno in kar spada z njo..zj se je pa ubistvo to nehal,ampak me doskrat,velikokrat peče,oziroma boli spolni odnos..parkrat me je pekl,zj me boli,tak občutk k bi šlo na suh not,ampak ni suho..sploh mi ni več do sexa.sm šla spet ginekologinji mi je dala tisto kapsulo,je blo ql..sm dobla mezno,po menzi me je spt bolel k sma sexala,doskrat me bolijo jajčniki,čeprav morm potrkat,zj me niti ne weč,lulat grem tak,nwm full pogost..uzela je bris pred letom in mislim da zj kj hujšega nwm pomoje ne more bit..ampak to je res nadležn,sm slišala da jogurt pomaga..ampak res,tut če se znebim tega,vedno se vrne..tipa mam že leto pa pol ne menjam partnerjev..uglawnem swašta..učasih me je tak zabolel k mi ga je dal not k bi me razparu..zj sam boli pač tam na začetku k gre not pa wen,jajčniki ne!!reeees bedno,in zgleda da me bo to tak cel lajf spremljal
-
sleepyheadgirl - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 8. 2006
- Kraj: Ljubljana
js mam tut mal problemov. zadne 3 dni me srbi pa peče pa čudn izcedk je k tut mau smrdi in me zanima če bo se samo pozdravl al je bolš da grem tkoj h ginekologinji? hvala
-
Tearjerker - Cosmopsiho
^^ Hm, js bi vsekakor priporočila ginekolga. Glede na to da opisuješ ''čuden izcedek ki smrdi'', bi lahko bilo tudi kaj druga, saj izcedek od glivic ponavadi nima nekega specifičnega in izrazitega vonja. Jaz ne bi čakala na tvojem mestu, da se samo pozdravi, ker obstaja dost velika verjetnost da se ne bo.
Dokler čakaš na gin. pa imaš še dosti alternativ kako ublažit vnetje: tampon, ki ga namočiš v probiotični jogurt, Multi-Gyn gel (takoj ublaži srbečico in rdečico), umivanje zunanjega spolovila s kisom, redčenim v vodi, vagitoriji, ki temeljijo na kislinah... Pač pripravke za blaženje znakov vnetja in vzpostavljanje kislega pH.
Dokler čakaš na gin. pa imaš še dosti alternativ kako ublažit vnetje: tampon, ki ga namočiš v probiotični jogurt, Multi-Gyn gel (takoj ublaži srbečico in rdečico), umivanje zunanjega spolovila s kisom, redčenim v vodi, vagitoriji, ki temeljijo na kislinah... Pač pripravke za blaženje znakov vnetja in vzpostavljanje kislega pH.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
Ja, se da, s tem da:
1) Lahko s kremo pozdraviš samo vnetje zunanjega spolovila, vnetje pa v največ rpimerih izhaja iz notranjosti nožnice, tako da ga samo s Canestenom ne boš pozdravila (razen če gre res za rast gliv samo v zunanjem delu, tudi to je možno, čeprav so takšne okužbe reeees redke)
2) Je Canesten (pardon my french) za en k****, ker ga ginekologii in dohterji predpisujejo vse naokol in okol in glivice ful hitro razbvijejo rezitenco.
Glivične okužbe je treba zdraviti z mazili vsaj 4-6 tednov, medtem ko se Canesten sme uporabljati samo 3 tedne, po treh tednih je nujno prešaltat na nekaj močnejšega.
Tako da, če bi si rada pomagala sama predlagam, da si kupiš Lamisil ali Daktarin. Oboje dobiš brez recepta, par strani nazaj sem pripopala link, kjer za vsako piše koliko stane in kako deluje.
1) Lahko s kremo pozdraviš samo vnetje zunanjega spolovila, vnetje pa v največ rpimerih izhaja iz notranjosti nožnice, tako da ga samo s Canestenom ne boš pozdravila (razen če gre res za rast gliv samo v zunanjem delu, tudi to je možno, čeprav so takšne okužbe reeees redke)
2) Je Canesten (pardon my french) za en k****, ker ga ginekologii in dohterji predpisujejo vse naokol in okol in glivice ful hitro razbvijejo rezitenco.
Glivične okužbe je treba zdraviti z mazili vsaj 4-6 tednov, medtem ko se Canesten sme uporabljati samo 3 tedne, po treh tednih je nujno prešaltat na nekaj močnejšega.
Tako da, če bi si rada pomagala sama predlagam, da si kupiš Lamisil ali Daktarin. Oboje dobiš brez recepta, par strani nazaj sem pripopala link, kjer za vsako piše koliko stane in kako deluje.
- Gost
Ja, to so najverjetneje glivice. Izcedek med ovulacijo je prozoren in izjemno vlečljiv (podoben izcedku iz nosu) ter lepljiv, glivičen pa v kosih, bel in neobičajnega vonja. In če srbi, so skoraj zagotov glivice. Običajno s pojavom m. izginejo in se vračajo v intervalih glede na splošno stanje telesa.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov