Glivice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jessyca » 31. Dec. 2008 14:58

Hmm, zanimivo..Meni pa je enkrat ginekolog svetoval naj tudi pojem 1 jogurt na dan..
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 03. Jan. 2009 17:58

Jap, jaz se tudi držim zdaj tega da jem veliko jogurtov, oziroma res vsaj enega na dan. Fiziološko je res da solna kislina in pepsin v želodcu razgradita hrano, a vendarle nikakor ni res da razgradita vse probiotčne kulture. Če bi bilo to res, bi itak vsa hranila razpadla na najmanjše molekule v želodcu in se potem prebava v tankem črevesju, kamor se izloča bistveno več prebavnih encimov in tudi hormonov, ki sodelujejo pri prebavi, ne bi nadaljevala. Potemtakem tudi ne bi mogli nikoli zboleti za patogenimi enterobakterijami kot so Salmonella, Shigelle, E. Coli :lol: Tako da ja, itak, jaz mislim da mi tole da se ''filam'' z jogurti in probiotiki definitvno pomaga, ker gre za bolj sistemsko preventivno kot pa lokalno. Tako da ''yay za jogurte!'' :D
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 05. Jan. 2009 15:39

evo,ko sem se tako hvalila da nimam več problemov z glivicami...
že par dni me spodaj srbi/peče. mazala sem se s canestenom in multi-gynom pa zenkrat še nič ni pomagalo. malo sem zbegana ker se je tale neprijetnost pojavila samo ob vhodu v nožnico, noter me nič ne boli,tudi izcedka nimam. V prejšnjih primerih me je vedno bolelo v nožnici.Kaj za hudiča sem zdej fasala?
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a jessyca » 05. Jan. 2009 16:01

Ali se multy-gyn tudi kupi v lekarni? Se uporablja enako kot canesten krema?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 05. Jan. 2009 16:08

jessyca napisal/-a:Ali se multy-gyn tudi kupi v lekarni? Se uporablja enako kot canesten krema?

Dobriš v lekarni - no, kupiš :D Gre za gel, je brezbarven, za notranjo in zunanjo uporabo hkrati, po želji in simptomih pač. Priložena so podrobna in zelo razumljiva navodila. Je pa multi-gyn bolj preventivna zadeva ...

softTouch, če nisi prepričana, za kaj gre, pojdi na pregled h ginekologu. Lahko je karkoli - tudi v povezavi s tvojim spolnim življenjem, če je le-to tvegano. Možno je, da je kakšna alergija (kondomi, lubrikant, pralni prašek, intimno milo, tuš gel ipd.) ali pa preprosto glivice. Čeprav če te srbi, je skoraj verjetno, da imaš izcedek, ker pri glivicah srbečica nastaja ravno zaradi obilnega izcedka oz. grudic, ki srbijo. In potem praskaš - bolj kot praskaš, bolj srbi.
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a jessyca » 05. Jan. 2009 16:22

MsN napisal/-a: Je pa multi-gyn bolj preventivna zadeva ...

Hočeš rečt da potem ko že vse srbi ne pomaga kaj preveč?

Na splošno: se vam zdi Canesten bolj učinkovit (ali Multy-gyn)?
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 05. Jan. 2009 16:56

MsN napisal/-a:softTouch, če nisi prepričana, za kaj gre, pojdi na pregled h ginekologu. Lahko je karkoli - tudi v povezavi s tvojim spolnim življenjem, če je le-to tvegano. Možno je, da je kakšna alergija (kondomi, lubrikant, pralni prašek, intimno milo, tuš gel ipd.) ali pa preprosto glivice. Čeprav če te srbi, je skoraj verjetno, da imaš izcedek, ker pri glivicah srbečica nastaja ravno zaradi obilnega izcedka oz. grudic, ki srbijo. In potem praskaš - bolj kot praskaš, bolj srbi.

hja,spolnega partnerja,enega in edinega mam že par let (upam da ma tud on samo mene), kondomov ne uporabljava,ma pa tud on srbečico. izcedka, razen tisto nekaj belega toka tako kot vedno, nimam, o grudicah ne duha ne sluha, vsi ostali možni faktorji ostajajo nespremenjeni. Zaenkrat se še tolažim da bo tako kot je šlo,tudi odšlo. Sicer pa sem v pričakovanju menstruacije,upam da bo po koncu le-te kaj bolje.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 05. Jan. 2009 17:26

softTouch, če oba srbi, sta zagotovo nekaj staknila.

jessyca, omili srbečico, glivic pa trajno ne odstrani. Canesten krema je močnejša in slabše vpliva na stanje kože tam doli, po moje je ni dobro dolgo in prevečkrat uporabljati. Medtem ko pri multi-gynu teh težav ni, ker je manj agresiven in lahko mažeš večkrat na dan, dlje časa.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 05. Jan. 2009 22:10

Jst sm se šla danes naročit in mam pregled jutri teden. To bo še veselica.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
Hyades
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Hyades » 13. Jan. 2009 20:51

Bah, .. jaz sem dvakrat staknila glivice. Vsaj zdi se mi.

Prvic sem vsa panicna klicala zdravnika, pa mi je sestra povedala, da naj si kupim multy gin, in da ce ne bo vredu da naj pridem nujno na pregled.

Ampaj je pomagala krema..

Drugic pa ni bilo ok, sem dobila tiste tabletke, ki v bistvu izgledajo kot ziv baw baw, ni pa hudo. Zraven sem dobila se kremo..

Menda lahko dobis glivice zaradi pretirane vlage spodaj? Hm?
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 14. Jan. 2009 15:06

To je res.
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a jessyca » 14. Jan. 2009 15:21

Jaz bi prej rekla da zaradi pretirane suhosti..(ker sem manj sproti čisti al nevem kako bi razložila) :gruebel:
Uporabniški avatar
Hyades
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Hyades » 14. Jan. 2009 15:46

jessyca napisal/-a:Jaz bi prej rekla da zaradi pretirane suhosti..(ker sem manj sproti čisti al nevem kako bi razložila) :gruebel:

Aja? Sicer nisem mislila na tako mokroto (mogoce ce so potem hlacke konstantno mokre?), ampak bolj na stanje hlack, ali pac podnebja samega, ker menda je to precej razsirjeno v kaksnih tropskih krajih?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 14. Jan. 2009 16:15

Po moje je za glivice lahko krivo oboje - vlaga in suhost. Vlaga, ker pač pospešuje razmnoževanje glivic v povezavi s toploto, tam doli pa to ustvarjamo s tesnimi oblačili, v katerih se potimo, koža ne diha, veliko pripomore še kak izcedek, ki ostane na hlačkah ali vložku in zadeva pač eksplodira v obliki glivic. Suhost pa povzroča težave med spolnimi odnosi, s čimer nastajajo drobne površine odrgnine in raince na koži, kar je spet ranljivo področje in s tem dojemljivo za glivica in bakterije.
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a jessyca » 14. Jan. 2009 16:15

To pa možno..
Jaz sem mislila drugače, ker sem pred nekaj časa dobila ene vaginalete (ne vem kako se imenujejo), ki jih ne vzameš takrat ko imaš vnetje ampak takrat ko je vse ok in ti vzpostavijo naravno mikrofloro in ph. In po uporabi teh vaginalet sem bila dosti bolj vlažna..oz. bom tako rekla, da sem skorajda morala nositi dnevni vložek, ki ga drugače ne potrebujem.

edit: msn me za sek. prehitela:D (se nanaša na zgornji post)
Zadnjič spremenil jessyca, dne 14. Jan. 2009 16:17, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov