Glivice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Živjo!
A morda katera od vas ve: če sumite, da je vzrok za pojav glivic jemanje KT, ti jih ginekologinja zamenja in ti da kakšne druge ali je nujno prenehanje jemanje le-teh? Moja prijateljica namreč sumi za svoja glivična vnetja KT in ne glede na to koliko sem se o glivicah izobrazila medtem ko sem se sama borila z njimi, na to vprašanje res ne vem odgovora.
Hvala!
A morda katera od vas ve: če sumite, da je vzrok za pojav glivic jemanje KT, ti jih ginekologinja zamenja in ti da kakšne druge ali je nujno prenehanje jemanje le-teh? Moja prijateljica namreč sumi za svoja glivična vnetja KT in ne glede na to koliko sem se o glivicah izobrazila medtem ko sem se sama borila z njimi, na to vprašanje res ne vem odgovora.
Hvala!
- Gost
Ja, je mogoče, je potrdil moj dermatovenerolog.
Naj poskusi z menjavo, če pa ne bo ok, pa je verjetno bolje nehati. Bog ve kakšnega kvalitetnega spolnega življenja z glivicami itak ne moreš imeti, zato je jemanje kt skoraj brezveze, sploh če ti povzročajo težave.
Naj poskusi z menjavo, če pa ne bo ok, pa je verjetno bolje nehati. Bog ve kakšnega kvalitetnega spolnega življenja z glivicami itak ne moreš imeti, zato je jemanje kt skoraj brezveze, sploh če ti povzročajo težave.
- nenanena
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 3. 2005
- Kraj: Me land
Jaz sem cisto obupana ze...vnetje ne mine in ne mine...jemala sem canesten (svecke+kremo)...ni pomagalo...potem sem bila pri ginekologinji in mi je predpisala gyno-daktarin in je rekla da bi po tem moralo biti bolje...vendar je po rednem jemanju isto ce ne se huje...izcedek je srednje mocen...malo belkast in zelo neprijetnega jedkega vonja...Pojma nimam kaj naj naredim , ker tole ni normalno...
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Čav!
Še eno vprašanje, če katera mogoče ve: če osbataja verjetnost, da se je tudi tip nalezel glivic in je torej potencialni prenašalec (brez vidnih kliničnih znakov), je dovolj zanj če se maže s Canestenom po navodilih, torej 2-3x na dan 2-4 tedne?
Lp in hvala!
Še eno vprašanje, če katera mogoče ve: če osbataja verjetnost, da se je tudi tip nalezel glivic in je torej potencialni prenašalec (brez vidnih kliničnih znakov), je dovolj zanj če se maže s Canestenom po navodilih, torej 2-3x na dan 2-4 tedne?
Lp in hvala!
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
MilkyWay napisal/-a:Glina? Ej, to pa prvič slišim, tko da sporoči, kakšni so rezultati ...
Sicer pa mene zanima, kako naj se odbranim stranskega učinka antibiotikov, in sicer glivic? Vedno namreč po antibiotikih dobim to trdovratno tečno stvar, zato bo najverjetneje tokrat isto.
Torej, kakšna je preventiva (če sploh obstaja način, da to ublažiš)?
Mama mi je sicer svetovala, da moram jesti probiotične jogurte (bljak!), piti fuuuul tekočine... A imate še ve kakšen nasvet?
pri jemanju antibiotikov priporočajo Bion 3, ki na splošno uravnava floro telesu prijaznih bakterij, ki jih antibiotik uniči. poleg nožnice je na udaru tudi želodec. zato se js osebno skušam izogibat antibiotikov ko hudič križa.
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
Shannon napisal/-a:Jaz že skoz uporabljam samo mlačno vodo in v življenju nisem fasala glivic, vnetja, izcedkov ... sploh ne vem, kako to izgleda. Vse te težave so posledice dejavnikov, ki se jih da nadzorovat/ukinit: uporaba odišavljenih vložkov in intimnih mil, obilje OH v prehrani, spolnost brez kondoma (oz seks nasploh z ginekološkega vidika prinaša same težave) ... v glavnem: čim manj "šarit" tam spodaj, pa bo vse v redu
true. točn tko, jz tut že od skos pač voda in to mlačna, sej logično da mrzla ne paše, vroča pa tut ne, boga pipka. nasploh je pa res da z mrzlo se ne more odstrant umazanije-recmo prime pomivanja posode ..no in nism nkol uporablala nevem kašnih intimnih mil, sploh nism vedla do določenga leta da obstajajo, pa mi ni nikol nč falil, so vse druge fasale glivice, jz pa nikol. aja al pa kr lepo šampon na hitrco pa hitr splahnt.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
floribunda napisal/-a:pri jemanju antibiotikov priporočajo Bion 3, ki na splošno uravnava floro telesu prijaznih bakterij, ki jih antibiotik uniči. poleg nožnice je na udaru tudi želodec. zato se js osebno skušam izogibat antibiotikov ko hudič križa.
A to da pomaga? No, zdej sm že končala z jemanjem antibiotikov, bom pa vedla za drugič... In bom najprej zbrskala vse možne INF o tem Bion 3, da bom vedla, v kaj se spuščam ...
Hvala
-
tanchii - Debatorica
- Na forumu od: 16. 8. 2007
mene pa zanima, ali je možno, da dobim ta canesten, brez da me ginekolog pregleda. trenutno imam menstruacijo, po vseh teh opisih sodeč pa imam glivice. strah me je, da mi ga ne bodo hoteli dati zdaj, potem pa so prazniki, jaz pa bi se rada čimprej tega rešila ...
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
tanchii napisal/-a:mene pa zanima, ali je možno, da dobim ta canesten, brez da me ginekolog pregleda. trenutno imam menstruacijo, po vseh teh opisih sodeč pa imam glivice. strah me je, da mi ga ne bodo hoteli dati zdaj, potem pa so prazniki, jaz pa bi se rada čimprej tega rešila ...
Zadnjič sm šla k nadomestni zdravnici na pregled za uho, in ta mi je dala antibiotike, ko pa sm ji zajokala, da je nevarnost, da dobim glivice, mi je predpisala še Canesten. Tako da mislim, da če razložiš svoji ginekologinji situacijo, ne bi smela komplicirat...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]