Glivice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
missy* - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 8. 2007
Seveda. Vsaj jaz bi na tvojem mestu sla. Lahko nimas znakov, glivice so pa se evdno tam. Se mi je ze zgodilo
Sem jih vcasih imela obvezno vsak mesec, malo pred M, in odkar se je partner cel teden mazal z eno kremo (ni canesten, je za ves vrst teh bolezni) so mi izginile (trkam).
Sem jih vcasih imela obvezno vsak mesec, malo pred M, in odkar se je partner cel teden mazal z eno kremo (ni canesten, je za ves vrst teh bolezni) so mi izginile (trkam).
- Gost
Lamisil je vredu.
Sicer pa je bolje, da gre fant na pregled, pa mu tam predpišejo ustrezna zdravila, ker ne vem, če lahko sam brez testov oceni, da so glivice, četudi jih prej ni nikoli imel. Plus večina teh krem, razen canestena, je na recept.
Sicer pa je bolje, da gre fant na pregled, pa mu tam predpišejo ustrezna zdravila, ker ne vem, če lahko sam brez testov oceni, da so glivice, četudi jih prej ni nikoli imel. Plus večina teh krem, razen canestena, je na recept.
- Gost
Gyno daktarin je bil meni osebno vredu, ni preveč agresivna zadeva, vsaj glede na občutek ne.
S canestenom pa mažeš 3 tedne, če se ne motim. Piše v navodilih, vsekakor pa mažeš dlje, kot trajajo simptomi, ker se glivice rade potuhnejo. In fant naj pazi na higieno - vsakič preden namaže, naj penis umije z vodo, dobro osuši z brisačo (naj ne drgne!) in potem na suho kožo nanese kremo, če se le da, pa naj malo počaka, da se krema vpije in šele potem obleče spodnje perilo. Podobno je pri ženski.
S canestenom pa mažeš 3 tedne, če se ne motim. Piše v navodilih, vsekakor pa mažeš dlje, kot trajajo simptomi, ker se glivice rade potuhnejo. In fant naj pazi na higieno - vsakič preden namaže, naj penis umije z vodo, dobro osuši z brisačo (naj ne drgne!) in potem na suho kožo nanese kremo, če se le da, pa naj malo počaka, da se krema vpije in šele potem obleče spodnje perilo. Podobno je pri ženski.
- sončnica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 2. 2007
No js sm bila pri ginekologinji in mam tud glivice in baje ful..mi je dala eno kremco, globule vagisan pa še 3 tabletke za popit. Nč pa mi ni omenila, da jih ima lahko tud fant, sama sem pa tud pozabila vprašat. In se sedaj bojim, da bom glivice pozdravila, da pa jih mogoče ima fant in se bo vse vrtelo v krog. Malo smešno mogoče sam,kako je to videt pr fantu?
- Gost
Lesnik, pa daj preberi navodila. Običajno piše, da med m. nehaš z zdravljenjem in potem nadaljuješ, so pa tudi določene globule, kjer zdravljenja ne rabiš prekinjati.
Sončnica, če ne uporabljata kondomov, je zelo verjetno, da jih ima tudi fant. Ponavadi ni znakov pri moškem, ampak le pri ženski, če pa že so, pa je glavica penisa pordela, lahko peče, srbi ali pa sploh ne. Skratka, ginekologi redko predpisujejo zdravila za oba partnerja, ženske pa potem konstantno dobivajo vnetje, ne da bi vedele, da je lahko vzrok v fantu, ki simptomov sploh nima.
Če imaš glivice prvič, potem predlagam da se za začetek sama pozdraviš in vidiš, če je ok, če pa bo zadeva slabša ali boš spet staknila vnetje, potem pa si lahko prepričana, da se mora zdraviti tudi fant.
Sončnica, če ne uporabljata kondomov, je zelo verjetno, da jih ima tudi fant. Ponavadi ni znakov pri moškem, ampak le pri ženski, če pa že so, pa je glavica penisa pordela, lahko peče, srbi ali pa sploh ne. Skratka, ginekologi redko predpisujejo zdravila za oba partnerja, ženske pa potem konstantno dobivajo vnetje, ne da bi vedele, da je lahko vzrok v fantu, ki simptomov sploh nima.
Če imaš glivice prvič, potem predlagam da se za začetek sama pozdraviš in vidiš, če je ok, če pa bo zadeva slabša ali boš spet staknila vnetje, potem pa si lahko prepričana, da se mora zdraviti tudi fant.
- sončnica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 2. 2007
^ msn, ja imam jih prvič in tud sama sem mislila, da bi blo tko najbolj pametno, ker če jih ma tud on pa se sploh ne zaveda-ker znakov nima nobenih, potem bi se moral tud on zdravit, ker če ne se bo vse vrtelo v krog.
Hvala za odgovor, si pa res vsevednež kar se tiče teh stvari
Hvala za odgovor, si pa res vsevednež kar se tiče teh stvari
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
sama tudi sumim na glivice. prejšnji teden je bilo dosti nevzdržno, samo nisem klicala ginekologinje, ker se lahko le ob ponedeljkih naročaš na preglede. sedaj je malo bolje, samo se želim prepričati, kako in kaj.
sem torej danes klicala. in kaj mi je sestra rekla. da mi lahko da kremo pa svečke kar brez pregleda. samo pridem iskat. in sem bila prav ogorčena, kaj je ona, da mi bo kar določala, če sploh imam vnetje oz. če je to to. sem ji rekla, če me lahko naroči na pregled. potem je nekaj pametovala, da je ful gužva pa da so vnetja množičen problem, da ginekologinja ne more vseh pregledati.
nato sem končno dosegla, da me je naročila na pregled. sicer šele naslednji petek. tako da bom dočakala ginekologinjo, če me seveda vmes ne preseneti M. je pa fora, da prej še nisem imela problemov in bi res rada eno strokovno mnenje in pregled.
sem torej danes klicala. in kaj mi je sestra rekla. da mi lahko da kremo pa svečke kar brez pregleda. samo pridem iskat. in sem bila prav ogorčena, kaj je ona, da mi bo kar določala, če sploh imam vnetje oz. če je to to. sem ji rekla, če me lahko naroči na pregled. potem je nekaj pametovala, da je ful gužva pa da so vnetja množičen problem, da ginekologinja ne more vseh pregledati.
nato sem končno dosegla, da me je naročila na pregled. sicer šele naslednji petek. tako da bom dočakala ginekologinjo, če me seveda vmes ne preseneti M. je pa fora, da prej še nisem imela problemov in bi res rada eno strokovno mnenje in pregled.
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Evo jst mam še tri svečke Borax-a (od petih) in zdej nevem kaj naj po koncu te "kure" nardim.
Naj uporabim Vagisan? Mimogrede, kako to sploh zgleda? So to svečke, krema,...?
Al naj kaj drugega uporabim, tok, da pomagam vzpostavim nek nivo zopet?
Upam, da bo zdej, ko že dva mesca nisem več na kontracepcijskih kaj zaleglo, ker prej tudi zdravila niso. Že dve leti mam nonstop sranje s tem in mam dovolj!
Naj uporabim Vagisan? Mimogrede, kako to sploh zgleda? So to svečke, krema,...?
Al naj kaj drugega uporabim, tok, da pomagam vzpostavim nek nivo zopet?
Upam, da bo zdej, ko že dva mesca nisem več na kontracepcijskih kaj zaleglo, ker prej tudi zdravila niso. Že dve leti mam nonstop sranje s tem in mam dovolj!
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
- Gost
trapa napisal/-a:Za vzpostavit ravnovesje bi jaz upalla preprosto jogurt kuro za nekaj dni. Najbolj naravno in telesu prijazno.
Se strinjam. Vsak dan, celo cel mesec, tampon in jogurt za nekaj uric. Če ne drugega je super občutek pa še pretirane kemije ni.
Meni je ginekologinja svetovala vsakodnevno dodajanje mlečne kisline, torej jogurta. Jem še kapsule Lactogyn, čeprav dvomim, da je kaj na tem, ampak škodi verjetno ne.
- ma|ick4
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 12. 2006
Pri meni te kisle stvari očitno ne pomagajo.In mela sem jih že dostikrat(glivice),zaj ko mam ponoven pregled pa upam da bo kaj odkril in da se še tega rešim.Saj ne da sem prejšnji teden tudi bla na pregledu in mi je rekel da imam kondilome Sem ga samo tak pogledla
Me zanima,kaj bo naslednja nevšečnost.
Me zanima,kaj bo naslednja nevšečnost.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]